Web Analytics Made Easy - Statcounter

نایب رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان مبلمان ایران با بیان اینکه بیش از ۳۰ درصد شرکت‌های فعال در شش ماه گذشته زمین‌گیر شدند، گفت: بیشتر واحد‌های تولیدی باقیمانده هم تنها با حدود ۳۰ درصد ظرفیت در حال کار هستند. به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، علی رسول‌زاده در گفت و گوی ویژه خبری با اشاره به گستردگی صنعت مبلمان افزود: این صنعت بیش از 9 درصد تولید و 9 درصد اشتغال کشور را به خود اختصاص داده است، اما به اندازه تأثیرگذاری اش در اشتغال دیده نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی ادامه داد: اکنون به عنوان کشوری در صنعت ”ام دی اف“ و چوب در منطقه یعنی پس از ترکیه، بزرگترین تأمین کننده منطقه هستیم به شرطی که وزارتخانه و سازمان‌های ما از صادرات حمایت کنند.

رسول زاده با بیان این که کمبود چوب داریم، گفت: برای تأمین مواد اولیه خود به حمایت وزارت صنعت، معدن و تجارت نیاز داریم.

او افزود: اگر اجازه دهند مواد اولیه صنعت مبلمان به مدت شش ماه به درستی تأمین شود پس از آن نیازی به حمایت ارزی نداریم.

رسول زاده با بیان اینکه 20 هفته است که هیچ ارزی دریافت نکردیم، اضافه کرد: میلیارد‌ها دلار کالا و سرمایه این کشور در گمرکات در حال از بین رفتن است و دولت برای نگهداری آن‌ها هزینه می‌کند، اما اجازه نمی‌دهد صنعتگر، مواد اولیه خود را به کارخانه خود انتقال دهد.

رئیس اداره صنایع سلولزی وزارت صنعت، معدن و تجارت هم با اشاره به اینکه تأمین مواد اولیه واحد‌های تولیدی از وظایف این وزارتخانه است، گفت: ارزش افزوده صنعت مبلمان بسیار بالاست.

ابراهیم عزیزی هریس با اشاره به اینکه تلاش کردیم نیاز‌های این صنعت را در زمینه واردات مواد اولیه تأمین کنیم، افزود: به واسطه مسائل ارزی، سیاست‌های بانک مرکزی و محدودیت‌هایی که وجود دارد، دست اندرکاران صنعت مبلمان برای تهیه مواد اولیه و تخصیص و تأمین ارز مورد نیازشان دچار تنگنا‌هایی هستند.

وی ادامه داد: هر چهارشنبه فهرستی را تهیه می‌کنیم و در اختیار رابط وزارت صنعت و بانک مرکزی قرار می‌دهیم تا پیگیر این امور شوند.

عزیزی گفت: در زمینه حمایت از بدنه تولید کشور کم کاری نکردیم و پیگیر ترخیص کالا‌ها و مواد اولیه از گمرک هستیم.

او افزود: پارسال حدود 68 تا 70 میلیون دلار صادرات در صنعت مبلمان داشتیم، اما در پنج ماه امسال به علت شرایط کرونایی و مشکلات ارزی و بسته شدن گمرکات، حدود 8 تا 9 میلیون دلار صادرات در این صنعت داشتیم و عمده صادرات مبلمان ما به بازار عراق و افغانستان است.

شناسایی 900 هزار هکتار اراضی قابل کشت درختان سریع الرشد

مدیر طرح توسعه زراعت چوب سازمان جنگل ها، مرتع و آبخیزداری کشور گفت: 900 هزار هکتار اراضی قابل کشت درختان سریع الرشد، شناسایی شده و آماده سرمایه گذاری است.

کامران پورمقدم با اشاره به اینکه کشورمان جزو کشور‌های کم پوشش جنگل محسوب می‌شود، افزود: کمتر از 10 درصد سطح کشورمان را جنگل تشکیل می‌دهد بنابراین اهمیت سطح پوشش جنگلی به ویژه جنگل‌های شمال کشور، بسیار بالاست.

وی ادامه داد: بهره برداری چوبی از جنگل‌های طبیعی ممنوع شده است، اما در بخش زراعت چوب و کاشت درختان سریع الرشد با همکاری مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع، مطالعاتی را انجام دادیم و عرصه‌های با ظرفیت کشت و توسعه گونه‌های سریع الرشد شناسایی شده است.

پورمقدم افزود: تلاش می‌کنیم این عرصه‌ها در اختیار سرمایه گذاران قرار گیرد تا طرح کشت این نوع درختان را اجرایی کنیم.

او گفت: زراعت چوب و درختان حاصل از محصولات باغی از منابع چوب است و نیاز کشور از این 2 منبع و چوب‌های بدون پوست وارداتی تأمین می‌شود.

وی ادامه داد: سازمان جنگل‌ها متولی منابع طبیعی و وظیفه اصلی او مدیریت منابع طبیعی است و وظیفه‌ای برای تأمین چوب ندارد.

مدیر طرح توسعه زراعت چوب سازمان جنگل ها، مرتع و آبخیزداری کشور با اشاره به اینکه حدود 6 میلیون متر مکعب درخت در موضوع زراعت چوب داریم، افزود: حداقل 20 هزار هکتار در استان گیلان صنوبر کاری شده است که اکنون دستور برداشت داریم.

پورمقدم اضافه کرد: صنوبر با توجه به موضوع مصرف از 2 تا 10 سال قابلیت بهره برداری دارد.

نایب رئیس اتحادیه تولید کنندگان و صادرکنندگان مبلمان ایران هم در ادامه گفت: سابقاً وارد کننده مبلمان تا سقف 500 میلیون دلار بودیم، اما اکنون 70 تا 80 میلیون دلار صادر می‌کنیم یعنی موفقیت بزرگی کسب کرده ایم و اگر اجازه بدهند تولید کنیم به راحتی به صادرات یک میلیارد دلار در سال می‌رسیم.

رسول زاده افزود: ارز بانک مرکزی را نمی‌خواهیم فقط اجازه دهند کالا‌های وارد شده و باقیمانده در گمرک را به داخل کشور بیاوریم و به کالا‌های با ارزش افزوده بالا تبدیل کنیم، در این صورت کافی است 30 درصد آن را صادر و ارز مورد نیاز خود را تأمین کنیم.

او با بیان اینکه در تولید ”ام دی اف“ خام مزیتی نداریم، گفت: در منطقه خشک قرار گرفته ایم و جنگل‌های ما محدود است.

رسول زاده با اشاره به اینکه جنگل‌های کشور از 18 میلیون هکتار در سال 1336 به 12 میلیون هکتار رسیده است، ادامه داد:برای هر متر مکعب ام دی اف، یک و 4 دهم متر مکعب باید چوب با قطر بیش از 10 سانتی متر استفاده شود.

او با اشاره به اینکه بر اساس آمار وزارت صمت، در سال به حدود 2 میلیون و 300 هزار متر مکعب ”ام دی اف“ خام برای صنعت چوبمان نیاز داریم، اضافه کرد: برای تولید این میزان ”ام دی اف“ خام به 3 و نیم میلیون متر مکعب چوب خام نیاز است.

رسول زاده ادامه داد: با توجه به اینکه بر اساس قانون، تنفس 10 ساله برای جنگل‌های کشور در نظر گرفته شده است و سازمان حفظ نباتات ورود چوب با پوست را ممنوع کرده است این پرسش مطرح می‌شود که این میزان چوب خام از کجا تأمین می‌شود؟

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در تأمین پارچه، چرم، شیشه، یراق آلات، فوم و اسفنج مصرفی صنایع مبلمان هم مشکل داریم، افزود: از دو هفته پیش تا کنون، صنایع پتروشیمی به کارخانه داران، مواد مورد نیاز برای تولید فوم را نمی‌دهند و قیمت این محصول در این مدت، سه برابر شده است.

رئیس اداره صنایع سلولزی وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز گفت: واردات ”ام دی اف“ خام آزاد، اما صادرات آن ممنوع است، چون نیاز داخلی باید تأمین شود.
عزیزی افزود: صنعت مبلمان به صنایع دیگر هم وابسته است از جمله به پارچه و یراق آلات نیاز دارد.

وی اضافه کرد: تولیدات پارچه داخل کشور پاسخگوی نیاز صنعت مبلمان است، اما سلیقه و ترجیح مصرف کننده هم اثرگذار است و برخی از مصرف کنندگان پارچه‌های خارجی را ترجیح می‌دهند.

عزیزی با اشاره به اینکه محصولات باید بر اساس سلیقه مشتری تولید شود، افزود: مشارکت صنایع مبلمان در نمایشگاه‌های خارجی کم است، آن‌ها در این نمایشگاه‌ها می‌توانند با طرح‌ها و ایده‌های جدید آشنا شوند.

او ادامه داد: اگر از مشکلات ارزی عبور کنیم و زراعت چوب را هم جدی بگیریم آینده صنعت مبلمان با توجه به ظرفیت و ارزش افزوده اش، بهتر خواهد شد.

نائب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی هم در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: صنعت مبلمان از گردش مالی بسیار بالایی برخوردار است و پس از صنعت خودور، یکی از صنایع بسیار ارزشمند است، اما متأسفانه مسئولان، جایگاه واقعی این صنعت را نشناخته اند.

عسکری با بیان اینکه برای تأمین مواد اولیه این صنعت برنامه ریزی نشده است، ادامه داد: اگر برنامه ریزی مدون و درستی در این راستا انجام شده بود، اتفاقات خوبی می‌افتاد.

وی با اشاره به اینکه در حوزه تولید چوب ظرفیت و قابلیت و آب و خاک خوب داریم، اضافه کرد: در استان خوزستان طرح‌هایی برای کاشت و بهره برداری از چوب در حال انجام است، اما کافی نیست و باید سطح بیشتری را زیر کشت درختان قرار دهیم.

عسکری با تأکید بر اینکه قابلیت کشت درختان سریع الرشد در کشورمان وجود دارد، گفت: از سال 78, پانصد و پنجاه هزار هکتار از اراضی استان خوزستان به دستور مقام معظم رهبری از اعتبارات صندوق توسعه ملی احیا شد که اگر 10 هزار هکتار را به درختان سریع الرشد اختصاص می‌دادند به راحتی می‌توانستند نیاز کشور را به چوب تأمین کنند.

نائب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی افزود: مسئولان آن زمان باید در این زمینه پاسخگو باشند که چرا برنامه ریزی مناسب را انجام ندادند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: صنعت مبلمان سال جهش تولید صنعت ام دی اف ارز میلیون دلار صنعت مبلمان هزار هکتار وزارت صنعت مواد اولیه کشت درختان رسول زاده زراعت چوب متر مکعب ام دی اف جنگل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۱۵۳۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور نمایندگان ۱۰۰ کشور در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران،  نمایندگانی از ۱۰۰ کشور ‌دنیا و بیش از ۲ هزار تجار خارجی حضور دارند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، عباس علی آبادی امروز _یکشنبه نهم اردیبهشت_ در نشستی با اصحاب رسانه درباره ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران (۸ تا ۱۲ اردیبهشت ماه) اظهار داشت: برگزاری این نمایشگاه در راستای تحقق شعار سال و توسعه صادرات و ارزآوری است.

وی افزود: قصد ما اول از برگزاری این نمایشگاه، معرفی دستاوردها به کشورهای دیگر و اعلام آمادگی تعامل با سایر کشورهاست بعضی از این کشورها تولیدات ما را نمی‌شناسند و باور نمی‌کنند که این محصولات تولید داخل باشد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: کشورهایی شریک تجاری ما هستند که از ما کالا بخرند ما به آنها کالا خواهیم فروخت، ضمن اینکه بسیاری از بازارها برای ما وجود دارد که ما به دنبال اصلاح مقاصد صادراتی هستیم.

علی آبادی بیان داشت: عده‌ای در بازار رقابت، اخباری را در فضای مجازی منتشر می‌کنند در حالی که با این اقدام در میدان کسی بازی می‌کنند که به نفع کشور نیست.

وی با اشاره به نامگذاری شعار اقتصادی سال از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی بیان داشت: رهبری پنج سال متوالی است که به موضوع تولید پرداخته‌اند که تولید کافی نیست و امسال بر جهش تولید تمرکز کردند و امسال بر جهش تولید با مشارکت مردم پرداختند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: کم و کاستی‌هایی از بعد از انقلاب تا کنون وجود دارد که باید رفع شود هر چند اقداماتی در این عرصه صورت گرفته است. برای تحقق جهش تولید هر کاری انجام دهیم کامل نیست و حدی بر اقدامات این موضوع وجود ندارد و نیازمند یک نقشه راه است.

علی آبادی اولین موضوع تحقق شعار را بحث تأمین ارز عنوان کرد و گفت: با اختصاص ارز بایستی نیازهای تولید را رفع کرده و صادرات را توسعه دهیم که این نمایشگاه همسو با تحقق شعار سال است.

وی عنوان کرد: اولویت تحقق ارز به شرکت‌هایی است که ارزآوری بیشتری برای کشور داشته باشد و در جهت تحقق شعار سال اقدام به صادرات کنند. اگر شرکتی بر ساخت داخل تمرکز داشته باشد می‌تواند از ابزارها و خدمات وزارت صمت بهره مند شود اگر هر شرکتی ارز کمتر و بهره‌وری بیشتری را با استفاده از شرکت‌های دانش بنیان داشته باشد در اولویت هستند این امر توسط دستگاه‌های زیر مجموعه وزارت صمت رصد می‌شود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت، تکمیل سرمایه گذاری‌های ناقص و راه اندازی بنگاه‌های ناقص از دیگر اولویت‌های این وزارتخانه بیان کرد.

علی آبادی با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین مسائل در تحقق شعار سال استفاده از مشارکت مردم در سرمایه گذاری گفت: باید بتوانیم از سرمایه‌های خرد مردم استفاده کنیم و پتانسیل‌های بزرگ را ایجاد کنیم.

وی افزود: صندوق‌های پروژه را برای طرح‌ها ایجاد و از مشارکت مردم استفاده کنیم در همین راستا به دنبال ایجاد سازوکارها هستیم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به توسعه بازارهای صادراتی گفت: یکی از مهم‌ترین چالش‌های تولید نبود بازار برای کالاهای تولیدی است در همین راستا یکی از اقدامات ما بازار خارج از مرزهاست.

علی آبادی افزود: بسیاری از کالاهایی با کیفیت بدتر و قیمت ارزان‌تر از طریق قاچاق وارد کشور می‌شود که این موضوع را دنبال می‌کنیم.

وی از برگزاری نمایشگاه به صورت مجازی در آینده نزدیک خبر داد و گفت: در این راستا از روش‌های نوین و فناورانه استفاده خواهیم کرد. نمایشگاه‌های هدف صادراتی را در کشورهای همسایه برگزار خواهیم کرد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه کشورهای آفریقایی یک اقیانوسی از فرصت‌های بی نظیر است گفت: فرصت برای پیمانکاران در حوزه زیرساخت‌ها زیاد است و به خاطر کشت فراسرزمینی برای انتقال تکلونوژی است.

علی آبادی گفت: تداوم و پایداری در ارتباط‌ها و مشارکت‌های تجاری برقراری اصل برد برد است باید تکنولوژی، سرمایه گذاری و شغل را به کشورهای آفریقایی ببریم. ‌

کد خبر 748731

دیگر خبرها

  • صادرات ایران باید از خام فروشی عبور کند
  • بازگشت واحدهای تعطیل‌شده به چرخه تولید، ادعاست یا واقعیت؟ / باوجود دستور رئیسی، مسئولان از اعلام آمار، فراری هستند
  • تکرار تجربیات موفق تأمین مالی بانک صادرات ایران برای صنعت خودرو
  • ۳۰ درصد بازار سرمایه در اختیار صنعت پتروشیمی/ فاز ۱۴ پارس جنوبی تماماً ایرانی است
  • هدفگذاری کشور تولید ۴ میلیون بشکه نفت در روز است
  • تکرار تجربیات موفق تأمین مالی بانک صادرات ایران برای خودرو
  • سرمایه‌گذاری ۱۵۰ همتی در صنعت و معدن خراسان رضوی
  • کدام نمایندگان جلسه عصر مجلس را تعطیل کردند؟
  • پرداخت ٤٠ هزار میلیارد تومان از بدهی‌های صنعت برق از طریق بورس
  • حضور نمایندگان ۱۰۰ کشور در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران