Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-29@04:18:15 GMT

دکتر زالی: روز‌های سخت کرونایی در راه است

تاریخ انتشار: ۲۹ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۴۴۹۳۴

دکتر زالی: روز‌های سخت کرونایی در راه است

خبرگزاری مهر: در حالی که گفته می‌شود تمامی کشور در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارد و استان تهران نیز در شرایط خطرناک‌تر از وضعیت قرمز قرار دارد، اما استاندار تهران از لغو محدودیت‌های کرونایی خبر داده است و اینکه دورکاری‌ها از اول مهر ۹۹ برداشته می‌شود و دیگر قرار نیست محدودیت‌ها تداوم داشته باشد. در همین حال، فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، وضعیت ابتلاء و بستری در تهران را نگران کننده دانسته و خواستار تمدید محدودیت‌های کرونایی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آن طور که از شواهد امر پیداست و آمار‌های ستاد کرونا تهران می‌گوید، وضعیت ابتلاء و بستری‌های بیماران کرونایی در تهران رو به افزایش است و روند صعودی آمار‌ها حکایت از این واقعیت دارد که روز‌های پاییزی و زمستانی سختی در انتظار پایتخت است. در همین حال، افزایش تردد‌ها در سطح شهر می‌تواند بر شدت روند کنونی بیماری بیفزاید.

علیرضا زالی فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، با اشاره به افزایش تردد‌ها و استفاده از وسایل حمل و نقل همگانی در سطح شهر تهران، گفت: این وضعیت باعث شده تا آمار ابتلاء نیز افزایش یابد و ما نگران سیر صعودی این روند در روز‌های آینده هستیم.

وی با تاکید بر ضرورت تمدید محدودیت‌های کرونایی در تهران، افزود: به همین منظور، نامه‌ای به استانداری تهران و ستاد ملی کرونا نوشته ایم و درخواست کرده ایم در هفته آینده محدودیت‌های جدیدی اعمال شود.

زالی گفت: ما می‌دانیم که رعایت برخی پروتکل‌های بهداشتی در تهران شدنی نیست و از همین رو، باید محدودیت‌ها تمدید شود.

در همین حال، ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت، از تهران به عنوان چهارراه تبادل کرونا در کشور نام برد و افزود: هفته گذشته بیماری با شیب بسیار شدیدی افزایش یافت و میزان موارد بستری در تهران دو برابر شد و در کل کشور هم موارد بیماری رو به افزایش است.

وی گفت: ما و کشور‌های دیگر درگیر امواج طوفانی هستیم، بیماری بدون هیچ شوخی و تسامحی منتظر غفلت‌های ماست، فرقی نمی‌کند تجمع به چه صورتی باشد تجمع مترادف با افزایش بیماری است و لذا جامعه‌ای هوشمند است که تجمعات غیر ضروری را به صفر برساند.

معاون کل وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: رفتن به مدرسه، دانشگاه و سر کار ضروری است و با مدیریت می‌توان این امور را برگزار کرد، اما هرگونه تجمعی که غیر ضروری است، موجب انتقال بیماری می‌شود.

این در حالی است که پزشکان متخصص و درگیر بیماران کرونایی، نسبت به تشدید وضعیت ابتلاء و بستری‌ها در تهران ابراز نگرانی کرده و خواستار توجه بیش از پیش شهروندان به رعایت پروتکل‌های بهداشتی هستند.

استفاده از ماسک و رعایت فاصله فیزیکی و همچنین خودداری از حضور در مکان‌های شلوغ، از جمله توصیه‌های پزشکی به شهروندان است. اما، نکته مهم در این بین، افزایش استفاده از وسایل حمل و نقل همگانی است. شلوغ شدن مترو، مهم‌ترین نکته جای بحث است که موجبات شدت نگرانی‌ها را فراهم آورده است. همچنین، استفاده از اتوبوس‌های شرکت واحد نیز باعث شده تا فاصله گذاری فیزیکی در مترو و اتوبوس نادیده گرفته شود.

در همین حال، بازگشایی مدارس و حضور نصف و نیمه دانش آموزان و کادر آموزشی در مدرسه به رغم رعایت پروتکل‌های بهداشتی که ادعا می‌شود، رعایت می‌گردد، اما شنیده می‌شود که همین رفت و آمد‌های اندک به مدارس نیز، همراه با موارد ابتلاء به کرونا بوده است.

پیام طبرسی معاون آموزشی بیمارستان مسیج دانشوری، با عنوان این مطلب که به موج سوم کرونا نزدیک می‌شویم، گفت: در اوایل شهریور روند ابتلاء به بیماری کاهش یافت، اما با توجه به بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها اگر مردم موارد بهداشتی را رعایت نکنند با موج سوم و افزایش بیشتر موارد ابتلاء مواجه خواهیم شد.

این در حالی است که رئیس جمهور نیز از افزایش آمار کرونا در کشور ابراز نگرانی کرده است. در واقع، طرح چنین نگرانی‌هایی می‌تواند زنگ خطری برای لغو محدودیت‌های کرونایی باشد. زیرا، اگر نخواهیم تردد‌های غیر ضروری را محدود کنیم، باید منتظر روز‌های سخت کرونایی در پاییز و زمستان بود.

منبع: فردا

کلیدواژه: وضعیت قرمز محدودیت کرونایی ستاد کرونا تهران حریرچی محدودیت های کرونایی همین حال محدودیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۴۴۹۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این دو عامل احتمال پارکینسون را افزایش می دهد

مدت‌هاست که مشخص شده است قرار گرفتن در معرض آفت‌کش‌های کشاورزی می‌تواند تا حد زیادی احتمال ابتلا به بیماری پارکینسون را افزایش دهد.

به گزارش مدیسن نت، تحقیقات تازه ژنتیکی اکنون افرادی را که ممکن است آسیب پذیرترین وضعیت در این خصوص داشته باشند نشان می‌دهد.

تیمی در دانشگاه کالیفرنیا، اطلاعات ژنتیکی ۸۰۰ بیمار پارکینسونی را که در مرکز کشاورزی آن ایالت، زندگی و کار می‌کنند، بررسی کردند.

محققان خاطرنشان کردند که بسیاری از این افراد حداقل یک دهه قبل از ابتلا به این بیماری در معرض ۱۰ آفت کش مورد استفاده در محصولات پنبه قرار داشتند و برخی از بیماران تا سال ۱۹۷۴ در معرض این بیماری بودند.

آن‌ها انواع ژن‌های مرتبط با لیزوزوم‌ها، بخش‌هایی از سلول‌ها که ضایعات سلولی را تجزیه می‌کنند، تقویت کردند.

دکتر «برنت فوگل»، استاد نورولوژی و ژنتیک انسانی، توضیح داد که اختلال در عملکرد لیزوزومی مدت‌هاست با ظهور پارکینسون مرتبط است.

این مطالعه نشان داد که انواع مرتبط با فرآیندهای لیزوزومی در بیمارانی که مدت طولانی در معرض آفت کش‌ها قرار داشتند بیشتر بود.

به نظر می‌رسد که این گونه‌های ژنی با عملکرد مناسب پروتئین تداخل داشته باشند. به گفته محققان، این نشان می‌دهد که دفع نابهنجار ضایعات در سلول می‌تواند یکی از دلایل زمینه‌ای پارکینسون باشد که در کنار قرار گرفتن طولانی در معرض آفت کش‌ها رخ می‌دهد.

همانطور که ترکیبات سمی- از جمله پروتئینی به نام آلفا سینوکلئین، که مدت‌ها با پارکینسون مرتبط است- در سلول‌های مغز ساخته می‌شوند، می‌توانند در آنچه که به نام اجسام لویی در بافت‌ها شناخته می‌شوند، نیز تشکیل شوند. محققان خاطرنشان کردند که تجمع جسم لویی یکی از مشخصه‌های پارکینسون در مغز است.

فوگل در بیانیه خبری دانشگاه گفت: «این مطالعه از این فرضیه حمایت می‌کند که استعداد ژنتیکی ناشی از تغییرات جزئی در ژن‌هایی است که با عملکرد لیزوزومی مرتبط هستند.»

وی افزود: «به صورت روزانه، این گونه‌ها تأثیر زیادی ندارند. اما تحت استرس مناسب، مانند قرار گرفتن در معرض برخی آفت کش‌ها، ممکن است از بین بروند و به مرور زمان منجر به ابتلا به بیماری پارکینسون شوند. به این حالت تعامل ژن-محیط زیست گفته می شود».

فوگل گفت: «داده‌هایی برای بسیاری از اختلالات رایج وجود دارد که نشان می‌دهد تأثیرات محیطی بر توسعه این بیماری‌ها تأثیر می‌گذارد، اما ما هنوز راه خوبی برای اندازه‌گیری این تأثیر یا تعیین اینکه چه کسی به‌طور خاص در معرض خطر است، نداریم».

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • این دو عامل احتمال پارکینسون را افزایش می دهد
  • پله‌نوردان بیشتر عمر می‌کنند | متخصصان از تاثیرات شگرف این فعالیت ورزشی بر سلامت می‌گویند
  • تخت بیمارستانی تا شهریور ماه امسال ۹ هزار افزایش می‌یابد
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • درگذشت پزشک زن بیمارستان شریعتی / آیا خودکشی کرد؟
  • تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت
  • متخصص بیمارستان شریعتی تهران خودکشی کرد
  • افزایش مبتلایان به مالاریا در افغانستان
  • شروع کار نمایشگاه کتاب بعد از شیوع کرونا نیازمند شجاعت بود