Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- سازمان برنامه و بودجه کشور اعلام کرد: هیچگونه بی نظمی و تخلفی صورت نگرفته و مطالب عنوان شده ناشی از استنباط نادرست بوده است.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از سازمان برنامه و بودجه کشور، پیرو انتشار گزارشی با عنوان «ﻧاپدید ﺷﺪن یک ﻣﯿﻠﯿﺎرد و ﺳﯿﺼﺪ ﻣﯿﻠﯿﻮن ﯾﻮرو از ﻣﻨﺎﺑﻊ ارزی ﮐﺸﻮر» در سایت مشرق نیوز مستند به توئیت علی‌اصغر عنابستانی، نماینده سبزوار در مجلس، توضیحات سازمان برنامه و بودجه کشور به شرح زیر به‌منظور تنویر افکار عمومی ارائه می‌شود:
در بخش اول این توئیت آمده بود: «سال 97 یک میلیارد یورو از صندوق توسعه ملی برای اشتغال روستایی اختصاص یافته که فقط 40 درصد آن استفاده شده».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مستندات سازمان برنامه و بودجه کشور در این باره از این قرار است:
- منابع قانون «حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری با استفاده از منابع صندوق توسعه ملی»، علاوه بر معادل ریالی 1،5 میلیارد دلار، معادل همین مبلغ آورده چهار موسسه عامل؛ بانک کشاورزی، بانک توسعه تعاون، پست بانک ایران و صندوق کارآفرینی امید بوده است.
- در سال‌های 1396 و 1397، مجموعا 83،7 درصد از سپرده‌گذاری منابع صندوق توسعه ملی نزد مؤسسات عامل در چهار مرحله توسط سازمان برنامه و بودجه کشور به صندوق توسعه ملی ابلاغ و در مجموع 1255 میلیون دلار، معادل 6690 میلیارد تومان منابع صندوق با همین میزان از منابع داخلی مؤسسات عامل تلفیق شد و مبلغ 13380 میلیارد تومان برای پرداخت تسهیلات به متقاضیان تجهیز گردید.
- براساس اطلاعات سامانه ناظر و اطلاعات سامانه داخلی مؤسسات عامل از ابتدای اجرای قانون تاکنون (تا تاریخ 25/06/1399)، از منابع قابل تجهیز (از 13380 میلیارد تومان منابع در اختیار این قانون) برای پرداخت تسهیلات به طرح اشتغال‌زایی روستایی و عشایری حقیقی و حقوقی، 12639،5 میلیارد تومان تسهیلات در مناطق هدف قانون پرداخت شده است.
- قابل ذکر است که در تاریخ 17/01/ 1399 نیز 245 میلیون دلار باقی‌مانده منابع از طرف سازمان برنامه و بودجه کشور به صندوق توسعه ملی به‌منظور سپرده‌گذاری نزد مؤسسات عامل موضوع این قانون ابلاغ شده که تاکنون به لحاظ محدودیت‌های ارزی معادل ریالی 90 میلیون دلار آن نزد موسسات عامل توسط بانک مرکزی سپرده گذاری شده است.
در بخش دوم این توئیت نیز آمده است: «در سال 98 یک میلیارد یورو دیگر برای کرونا اختصاص یافته که 30 درصد آن پرداخت شده است. دولت به فوریت گزارش دهد که یک میلیارد و سیصد میلیون یورو باقیمانده کجاست؟! دیوان محاسبات هم ورود کند»
موارد زیر جهت پاسخگویی قابل ذکر است:
1. موافقت مقام معظم رهبری (مدظله العالی) مبنی بر " برداشت معادل ریالی یک میلیارد یورو از منابع صندوق توسعه ملی برای مقابله و مدیریت عوارض ناشی از شیوع ویروس کرونا در کشور، مدیریت تبعات اقتصادی و ... " طی نامه مورخ 14/1/99 دفتر معظم له اعلام شده و مربوط به سال 98 نیست!
2. متعاقب آن، مکاتبات لازم از طرف سازمان به صندوق توسعه ملی و از طرف صندوق مذکور به بانک مرکزی جهت برداشت از حساب صندوق و تبدیل به ریال با نرخ تسعیر روز سامانه نیما و واریز وجه ریالی به حساب مربوطه در خزانه، انجام شده است.
3. از آنجاییکه واریز معادل ریالی مبلغ مذکور به یکباره توسط بانک مرکزی امکان پذیر نبوده، لذا بانک مرکزی با توجه به شرایط موجود، طی چند مرحله جمعا به میزان 440 میلیون یورو را تسعیر و وجوه ریالی حاصله را به خزانه واریز کرده و بلافاصله بر اساس تخصیص‌های صادره از سوی سازمان، مبالغ واریزی بابت هزینه‌های مقابله با شیوع ویروس کرونا و بیمه بیکاری از طریق دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط به مصرف رسیده است. تخصیص‌های بعدی نیز بر اساس مراحل بعدی واریز وجوه حاصله، بلافاصله قدام خواهد شد.
در مجموع هیچگونه بی نظمی و تخلفی در این باره صورت نگرفته و مطالب عنوان شده ناشی از استنباط نادرست بوده است.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: ناپدید ﯾﻮرو سازمان برنامه و بودجه کشور صندوق توسعه ملی میلیارد تومان منابع صندوق معادل ریالی مؤسسات عامل بانک مرکزی یک میلیارد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۶۸۲۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امکان ایفای تعهدات صادراتی، از طریق بانک سامان

همزمان با برگزاری نمایشگاه ایران اکسپو که به معرفی توانمندی‌های صادراتی ایران می‌پردازد، بانک سامان به عنوان یک بانک پیشرو در ارائه خدمات به تجار کشور، حضوری فعال و پررنگ در این نمایشگاه دارد.

به نقل از سامان رسانه، هاله حسین‌زاده معاون بین‌‎الملل بانک سامان در گفتگویی، با بیان اینکه بانک سامان به منظور معرفی خدمات خود به صادرکنندگان کشور، حضوری پررنگ در نمایشگاه ایران اکسپو دارد، عنوان کرد: در حال حاضر با توجه به شرایط و محدودیت‌های بین المللی، یکی از بزرگترین دغدغه‌های صادرکنندگان ایرانی نحوه وصول عواید صادراتی است. از این‌رو بانک سامان با توجه به شبکه گسترده و قوی کارگزاری از یک‌سو و از سویی دیگر تیم حرفه‌ایی و توانمند خود، توانسته نقش موثر و بسزایی در راحتی، سرعت و امنیت صادرات و وصول درآمد‌های حاصله در حوزه‌های مختلف داشته باشد.

معاون بین‌الملل بانک سامان سپس ادامه داد: در همین حال باید گفت که با توجه به جایگاه بسیار خوب بانک سامان در شبکه بانکی کشور، که طی چندین سال گذشته همواره در میان سه بانک اول کشور از لحاظ حجم عملیات ارزی در حوزه واردات بوده، «بازار تقاضای» خوبی برای خرید ارز حاصل از صادرات در اختیار دارد که صادرکنندگان با اتکا بر توانمندی بانک سامان در این حوزه می‌توانند با سرعت و راحتی، تعهدات صادراتی خود را از طریق بانک سامان ایفا کنند.
حسین‌زاده در بخش دیگری از این گفتگو اظهار کرد: با توجه به سیاست بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و سایر ارگان‌های متولی مبنی بر ایجاد ابزار‌های تشویقی و حمایتی در توسعه صادرات کشور و همچنین ایجاد بستری امن و راحت از طریق سیستم بانکی به منظور هدایت منابع ارزی واصله به سمت واردات مورد نیاز کشور، در آینده نزدیک نقش بانک‌ها به عنوان بازو‌های اجرایی بانک مرکزی در این فرایند پررنگ‌تر خواهد شد. از این رو، بانک سامان همانند گذشته، با تمام توان و قدرت آماده است تا در کنار فعالان اقتصادی کشور اعم از واردکنندگان و صادرکنندگان به عنوان حلقه واسط تسهیل‌گر حضور داشته باشد تا با شنیدن دغدغه‌ها و نیازهایشان به ارائه راه حل و راهکار‌های متناسب با آن‌ها بپردازد.

معاون بین‌الملل بانک سامان با اشاره به مزیت این بانک نسبت به سایر بانک‌های کشور در حوزه ارزی، عنوان کرد: همانطور که پیش‌تر اشاره کردم بانک سامان، طی چند سال گذشته همواره بین سه بانک نخست کشور از لحاظ حجم عملیات ارزی بوده که بی شک این مهم، نتیجه رضایت و خشنودی مشتریان از ارائه خدمات بانک سامان است و خود گویای مزیت بالای بانک سامان در شبکه بانکی کشور است.

هاله حسین‌زاده در پایان از تجار و فعالان حوزه واردات و صادرات کشور دعوت کرد تا در تمامی اوقات سال برای دریافت اطلاعات و آگاهی از خدمات قابل ارائه به همکاران بانک سامان در شعب ارزی و یا همکاران بانکداری شرکتی بانک سامان و یا صرافی سامان مراجعه کنند.

دیگر خبرها

  • ناپدید شدن بیش از ۵۰ هزار کودک پناهجو ظرف ۳ سال
  • سیگنال بانک مرکزی به بازار ارز/ استفاده از منابع مسدودی آزادشده ارزی کلید خورد
  • استفاده از منابع مسدودی آزاد شده ارزی کلید خورد | ارز حج امسال از این طریق به کشور عربستان منتقل شد
  • چرا بانک مسکن قرارداد با صندوق توسعه ملی را امضا نکرد؟
  • بانک مرکزی: گشایش‌های جدید ارزی در راه است
  • گشایش‌های جدید ارزی در راه است
  • تکذیب ادعای ارزپاشی از محل ذخایر ارزی
  • تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • راهکار توسعه اقتصادی و تقویت منابع ارزی؛ تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • امکان ایفای تعهدات صادراتی، از طریق بانک سامان