Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-08@17:44:01 GMT

چرا نباید برای ون‌گوگ دلسوزی کرد؟

تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۷۱۱۲۲

چرا نباید برای ون‌گوگ دلسوزی کرد؟

ونسان ون‌گوگ ـ نقاش مشهور هلندی ـ الگوی بسیاری از تحقیقات و پژوهش‌ها پیرامون ارتباط اندوه و جنون با هنر و زیبایی است.

 ونسان ون‌گوگ (۱۸۹۰ ـ ۱۸۵۳) نقاش هلندی، با وجود اینکه در فقر و ناراحتی چشم از جان فرو بست اما همواره یکی از شناخته شده ترین نقاشان جهان به حساب می‌آید.

از جمله سختی‌های زندگی ون‌گوگ بی مهری پدر و مادرش نسبت به او و بیماری ‌های روانی مثل افسردگی و اختلال دوقطبی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مشکلات در نهایت ون‌گوگ را در جوانی به کام مرگ کشاند. او در سی و هفت سالگی در حالی‌که چندین تابلو هنری از خود به جای گذاشته بود خودکشی کرد. این داستان غم‌انگیز همواره باعث تاسف هنردوستان و قشر فرهنگی جوامع بوده است.

بیماری ‌های روانی که در دهه‌های اخیر سبب خجالت و درماندگی مبتلایانشان می‌شدند در سال‌های اخیر به ویژه در سایه ظهور شبکه‌های اجتماعی ابزاری برای جلب توجه شده‌اند. به طوری‌که عده‌ای به دروغ تظاهر به افسردگی و تمایل به خودکشی می‌کنند.

---

امروزه ما می‌بینیم که افسردگی‌ها و بیماری‌های روانی در کنار تصاویری که زیبایی را با غم و اندوه عجین می‌کنند نمایش داده می‌شود. این تصور، افسردگی و بیماری‌های روحی را با هنر و زیبایی همراه کرده و در پی آن است تا انسان‌های افسرده را انسان‌هایی هنردوست و روشنفکرانی سرخورده نشان دهد. گاهی حتی بیماری روحی سبب زیبایی و خاص بودن افراد شده و دیگران را به سبب تمایزشان به دام عشقشان گرفتار می‌کند.

برخی نیز با مطرح کردن بیماری‌های روحی خود سعی در جلب توجه دیگران دارند و در پی دست یافتن به عشق و محبت و گاهی منافع مادی هستند. این امر سبب شده تا کسانی‌که واقعا از این بیماری ها رنج می‌برند از آن صحبتی نکرده و به دلیلی ترس از متهم شدن به خودنمایی از علنی کردن آن خودداری کنند.

---

یک روانشناس در این زمینه می‌گوید: اندوه زیبا نیست و انسان را جذاب نمی‌کند. تابلوهای هنری نمی‌توانند سبب خودکشی شوند. بیماری‌های روحی هیچگاه شکلی از هنر نبوده‌اند بلکه مشکلاتی هستند که تمام زندگی انسان را تحت تاثیر قرار می‌دهند. درد نه زیباست نه شاعرانه. درد و رنج هیچگاه  با زیبایی مساوی نبوده است. درد، درد است.

جمله معروف ون‌گوگ یعنی «غم هیشگی است» یکی از پرکاربردترین جملات در شبکه‌های اجتماعی است. این جمله که به صورت شایع اغلب برای احساسات عاشقانه و عاطفی مورد استفاده قرار می‌گیرد، می‌تواند خطرناک و حتی کشنده باشد.

نوشته‌ها و آثاری که بیماری‌های روانی و غم و اندوه را زیبا نشان داده و آن را نشانه عمیق بودن افراد می‌دانند،‌ گاهی سبب خودکشی اشخاص شده‌اند.

کاربران شبکه‌های اجتماعی باید در انتشار جملات و پیام‌ها دقت بیشتری داشته و بیماری‌های روانی را به شکل درست شناخته و معرفی کنند./ایسنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: بیماری ها ون گوگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۷۱۱۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیمار روانی مادرش را در خانه آتش زد

به گزارش خبرآنلاین،دقایقی بعد ناگهان صدای زن همسایه خاموش شد اما استشمام بوی شدید سوختگی که کل ساختمان را پر کرده بود همسایه‌ها را از خانه‌هایشان بیرون کشید.

به‌دنبال بوی دود و سوختگی، آنها به طبقه سوم رسیدند و دریافتند این بو از خانه مادر و پسر می‌آید. بلافاصله آنها با آتش‌نشانی و پلیس تماس گرفتند. وقتی همسایه‌ها پشت در خانه رسیدند پسر جوان فریاد می‌زد: «بروید! اگر از اینجا دور نشوید خودم را با اسید می‌سوزانم.»

لحظاتی بعد مأموران کلانتری وردآورد و آتش‌نشانی وارد محل شده و از پسر جوان خواستند تا در را باز کند. اما تهدیدهای او ادامه داشت و فریاد می‌زد: اگر کسی نزدیک شود خودم را با اسید می‌سوزانم.از آنجایی که صدایی از زن صاحبخانه به گوش نمی‌رسید، مأموران احتمال دادند که بلایی سر پیرزن آمده باشد.با این احتمال موضوع به بازپرس کشیک قتل و کارآگاهان اداره دهم پلیس آگاهی پایتخت اعلام شد.

با حضور تیم جنایی در محل و پس از دقایقی صحبت با پسر جوان، او تسلیم شد و در را باز کرد. با ورود تیم جنایی به محل آنها با جسد پیرزن جلوی در آپارتمان روبه‌رو شدند که در حال سوختن بود. خانه بهم ریخته و کنار جسد چاقو، پیچ گوشتی و ظرفی افتاده بود که پسر جوان مدعی بود داخل آن اسید است و می‌خواسته با آن، خودش را بسوزاند. امدادگران آتش‌نشانی، بلافاصله جسد را خاموش کردند.

یکی از همسایه‌ها در تحقیقات میدانی کارآگاهان اداره دهم پلیس آگاهی پایتخت گفت: این پسر مشکل روحی و روانی دارد و حتی مدتی هم در مرکز درمانی بستری بود. شب حادثه صدای مشاجره او و مادرش را شنیدم که مادرش می‌خواست او قرص‌هایش را بخورد اما وی امتناع می‌کرد.

اعتراف به قتل
پسر جوان که وضعیت روحی خوبی نداشت در رابطه با جنایتی که مرتکب شده بود، گفت: مادرم مدام می‌گفت تو دیوانه‌ای و باید قرص‌هایت را بخوری. این کلمات مرا تحریک کرد. حس بدی به من دست داده بود و صداهایی می‌شنیدم که از من می‌خواست از مادرم انتقام بگیرم. وقتی داخل آشپزخانه بود به سمتش رفتم و چاقو و پیچ گوشتی را از آشپزخانه برداشتم و به او حمله کردم. مادرم فرار کرد و من دنبالش دویدم و او را زدم بعد روی جسد بنزین ریختم و آن را به آتش کشیدم. با دیدن شعله‌های آتش تازه متوجه شدم که چه‌کار کرده‌ام. پشیمان شدم و تصمیم گرفتم با اسید خودم را بکشم. به سراغ ظرفی رفتم که داخل آن اسید بود. من نمی‌توانستم بدون مادرم زندگی کنم.
در بررسی محتویات بطری، مشخص شد که داخل بطری جوهر نمک بوده اما متهم تصور می‌کرده که داخل آن اسید است. پسر جوان که وضعیت روحی مناسبی نداشت به دستور بازپرس جنایی بازداشت و برای بررسی سلامت روانی به پزشکی قانونی منتقل شد.

21302

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903295

دیگر خبرها

  • حمام مینیمال: زیبایی در اوج سادگی (عکس)
  • اختصاصی|جزئیات جدید از قتل مریوان/قاتل بیماری روانی داشت
  • کاشت ۴۰ هزار بوته گل رز در جنوب غرب تبریز
  • بهترین کلینیک‌ های لیزر موهای زائد آقایان در تهران
  • امسال انجمن جراحان پلاستیک در کنگره جراحان حاضر نمی شود
  • راهنمای دیدنی‌های تایلند: نقاطی که در سفر به این کشور حتماً ببینید
  • جراحان پلاستیک از کنگره جامعه جراحان ایران انصراف داد
  • پوسیدگی‌های دندانی و افت عملکرد مغز و قلب / ارتباط بیماری‌های دهان با بروز برخی سرطان‌ها
  • نظرات در مورد سینک گرانیتی مشکی، گاز رومیزی و سینک آبشاری
  • بیمار روانی مادرش را در خانه آتش زد