Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر_ گروه استان‌ها، اگر مادران، همسران و خواهران و دختران شهدا در بین ما نبودند و شاهد افتخار آنها بر شهادت عزیزان شأن نبودیم، اینک به طور قطع و یقین، فرهنگ ایثار و روحیه‌ی شهادت طلبی در میان مردان، پسران، جوانان نبود.

پس امروزه رسالت زنان بسی سنگین‌تر است! اگر دیروز، ما با تهاجمی نظامی دشمن مواجه بودیم، امروز با شبیخون فرهنگی مواجهیم، که این برای هر جامعه جامعه‌ای، سلاحی بس برنده‌تر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از این رو باید خود را موظف و مکلف بدانند تا با سلاح ایمان، علم، عفت، پاکدامنی، ایثار، شجاعت و شهامت و با الگوپذیری از شیر زنان دیروز و امروز و با جدیت و تلاش، شاهد بالندگی و گسترش روز افزون اسلام و انقلاب در سرتاسر جهان باشیم.

اگر از همه مسائل و جنبه‌های مختلف جنگ، ایثار و فداکاری‌های سربازان و مبارزان سخن گفته شود و از نقش پراهمیت مادران و همسران آنها صحبتی به میان آورده شود، به طور قطع حق مطلب بدرستی ادا نشده است، درست است که جنگ اصولاً یک فعالیت مردانه محسوب می‌شود و بی‌باکی و شجاعت فراوانی را طلب می‌کند، اما باید توجه داشت که در پرورش این روحیه و خلقیات جنگی، زنان و همسران رزمندگان نقش اصلی را ایفا می‌کنند.

در هنگام جنگ و دفاع یک ملت در برابر حمله دشمن، تنها اعزام مردان به صحنه‌ی نبرد ضامن پیروزی نخواهد بود، بلکه حمایت و پشتیبانی از نبرد، تحریک و تشویق مردان به حضور مداوم در جبهه، مراقبت از کودکان و حفظ کانون گرم خانواده، مراقبت و پرستاری از مجروحین و مداوای زخمی‌ها، قبول مسؤولیت و انجام وظیفه به جای مردان و آزادسازی شأن برای شرکت در جنگ، حفظ سنگرهای پشت جبهه و بسیاری موارد دیگر که جز وظایف زنان محسوب می‌شوند از جمله عوامل مهمی هستند که تأثیر مستقیمی بر روحیه رزمندگان و سرنوشت جنگ داشت.

همین روحیات ناب زنان بود که در موقع اعزام نیروها به جبهه جشن و شور و شوق به راه انداخته یا به دعا و نیایش پرداخته و هنگام بازگشت نیز به استقبال آنها شتافته و کانون خانواده را در خلال غیبت مردانشان گرم و با محبت نگه می‌داشتند.

فعالیت‌های زنان در جبهه‌ها؛ از خیاطی تا پرستاری

قطعاً که حضور زنان ایرانی درپشت جبهه‌های جنگ، دعوت و حرکت شأن به انجام دادن این قبیل فعالیت‌ها به نقش الگویی زنان صدر اسلام و بانوان عصر پیامبر اسلام حضرت محمد صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم بخصوص حضرت زهرا سلام‌الله‌علیه و حضرت زینب سلام‌الله‌علیه بر می‌گردد که بر اساس ایدئولوژی اسلامی و برنامه‌های اجتماعی اسلام قرار داشته است.

شرکت در عملیات‌ها، عکاسی، خبرنگاری، پرستاری و امدادرسانی از دلایل عمده حضور زنان در میدان‌های درمید انهای نبرد بود.

سامیه احمدزاده که آن روزها دختری چهارده ساله و دانش آموزی دبیرستانی بود می‌کوشید تا نقش خود را به عنوان پشتیبان جنگ به خوبی ایفا کند.

او که این روزها در سنگری دیگر مشغول تلاش است در گفتگو با مهر گفت: ما در مدرسه خود با کمک همکلاسی‌ها و معلمانمان تلاش می‌کردیم کمک‌های مردمی را جمع‌آوری و برای رزمندگان ارسال کنیم.

احمدزاده ادامه داد: در زمان نبرد، با تهیه و جمع‌آوری مواد غذایی، غذای گرم برای سربازان اسلام تهیه می‌کردیم.

او همچنین گفت: دوختن لباس‌های گرم فعالیت دیگری از زنان حاضر درپشت صحنه بود.

احمدزاده اظهار کرد: در ابتدای جنگ، جنگ زده‌های زیادی را به شهر آورده بودند و متأسفانه وضعیت بهداشتی خوبی نداشتیم ما نیز با جمع‌آوری کمک‌های مردمی اقدام به تهیه اقلام بهداشتی می‌کردیم.

وی در ادامه گفت: مردم از سراسر شهر برای کمک میامدند، یکی اجاق خانه‌اش و دیگری فرش و دیگری تنها پتویش را برای کمک میاورد.

این فعال دوران دفاع مقدس به نقش بی‌بدیل زنان درزمان جنگ اشاره و خاطرنشان کرد: سخت‌ترین بار مسئولیت را در زمان نبرد مادران، خواهران و همسران سربازان به عهده داشتند چراکه در نبود مردان وظایف سنگینی را درجهت محافظت از زندگی به دوش می‌کشیدند.

طلعت رگبار یکی دیگر از زنان به نامِ اسفراینی که ۵ سال تمام تجربه پشتیانی از جنگ را در محدوده اسفراین به عهده داشت گفت: مادران باهمت و باغیرت اسفراینی با غرور و سربلندی پیشانی بند را به پیشانی و چفیه را برگردن فرزندانشان می‌انداختند وان‌ها را راهی جبهه‌های نبرد می‌کردند.

رگبار نیز که اکنون در جبهه بهداشت شهرستان اسفراین مشغول به خدمت است افزود: مسجد اعظم امام، مهدیه و نرجسیه، ۳ پایگاه مهم مردمی بود که زنان با جمع‌آوری کمک‌های مردمی آنها را در این پایگاه‌ها بسته بندی و ارسال می‌کردند.

وی اظهار کرد: هستند مادران شهیدی که هنوز بعد از ۴۰ سال باافتخار چشم به راه پیکر فرزندانشان هستند و این انتظار برایشان شیرین است.

طلعت رگبار که خود خواهر شهیداست در پایان گفت: اسفراین با تقدیم ۴۳۰ شهیدی که همه شأن با پای دل رفتند و با تشییعی با شکوه به شهرشان بازگشتند، برگی زرین را بر خاطرات اسفراین رقم زدند.
 

کد خبر 5029982

منبع: مهر

کلیدواژه: هفته دفاع مقدس دفاع مقدس جنگ تحمیلی زنان چهل سالگی دفاع مقدس ویروس کرونا هفته دفاع مقدس چهل سالگی دفاع مقدس شیراز شهرکرد بوشهر آمار کرونا شیوع کرونا توهین به پیامبر کرمانشاه گرگان دفاع مقدس جنگ تحمیلی انتخابات مرحله دوم مجلس یازدهم انتخابات مجلس شورای اسلامی جمع آوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۷۹۸۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فیلم| بازگشت پیکر شهید دفاع مقدس پس از ۳۷ سال انتظار به آغوش خانواده

فیلم| بازگشت پیکر شهید دفاع مقدس پس از ۳۷ سال انتظار به آغوش خانواده

دیگر خبرها

  • تشییع پیکر شهید دفاع مقدس در اجتماع صادقیون مشهد مقدس
  • تشییع و خاکسپاری شهدای تازه شناسایی شده در خوزستان
  • تشییع پیکر شهدای تازه تقحص شده دفاع مقدس در اصفهان
  • پیکر ۴ شهید دفاع مقدس در اصفهان تشییع می‌شود
  • اهدای پیراهن تیم ملی فوتسال به موزه دفاع مقدس استان کرمان
  • ایجاد «ایستگاه ورزش همگانی قائمیه» در مجموعه دفاع مقدس سمنان
  • فیلم| بازگشت پیکر شهید دفاع مقدس پس از ۳۷ سال انتظار به آغوش خانواده
  • پایان همایش ملی هویت اصلی زنان در آئینه قرآن و حدیث با معرفی مقالات برتر در گرگان
  • دستور روسیه برای افزایش تولید تسلیحات
  • عکس/ استقبال از پیکر شهید دفاع مقدس در شیراز