Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان اینکه اقدامات آمریکا غیرقانونی و خلاف منشور سازمان ملل است، گفت: شورای امنیت بعید است تصمیمی برای فعال کردن تحریم‌ها برخلاف برجام بگیرد.

داود هرمیداس باوند در گفت‌وگو با ایسنا درباره تلاش آمریکا برای بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران گفت: اقدام آمریکا غیرقانونی و خلاف منشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در شورای امنیت سازمان ملل کشورهایی که حق وتو دارند نظر مخالف خودشان را در این باره اعلام کردند. بعید است که شورای امنیت بخواهد تصمیمی راجع به احیا یا فعال کردن تحریم‌های شورای امنیت  برخلاف برجام داشته باشد.

وی افزود:‌ برجام پایدار است. کشورهای طرف برجام به غیر از آمریکا نیز  حضور دارند و اگر قرار باشد این کار را در مورد تحریم ها انجام دهند، دیگر برجام محلی از اعراب ندارد.

این کارشناس مسائل بین‌الملل یادآور شد: پیش از این آمریکا در شورای امنیت طرح‌های خود را ارائه داده بود که کشورهای اروپایی رأی ممتنع داده و چین و روسیه نیز نظر موافقی نداشتند اما اکنون آمریکا اقدامات خود را اعلام کرده که تحریم‌های جدیدی را برای نهادها و افراد وضع می‌کند.

وی افزود: باید بدانیم که تحریم‌های شورای امنیت لازم‌الاجراست و کشورهایی مثل روسیه و چین قبلا هم اعلام کرده بودند که در رابطه با آن‌ها پایبند هستند اما در تحریم‌هایی که آمریکا خارج از شورای امنیت اعمال کند خود را پایبند نمی‌دانند. از همین رو آمریکا غیر از تحریم‌های شورای امنیت تحریم‌های سنگین‌تری را مانند بحث تحریم تسلیحاتی ایران مطرح کرد و هر روز موضعش شدیدتر شده، اما بعید به نظر می‌رسد که شورای امنیت اعمال تحریم‌های آمریکا را بپذیرد.

هرمیداس باوند با بیان اینکه تحریم‌های آمریکا یک جانبه و مضاعف است، گفت: کشورهایی که تحریم‌های آمریکا را رعایت نکنند آمریکا در روابط خود از نظر تجاری، تحریم، تهدید و یا توقف‌هایی را انجام می‌دهد اما در مورد تحریم‌های شورای امنیت که دیگران موظف به پایبندی آن هستند آمریکا نمی‌تواند اعمال نظر کند و با محدودیت‌هایی روبرو است.

وی با تأکید بر اینکه در چارچوب شورای امنیت بعید است که تحریم‌های آمریکا تحقق یابند، گفت: در ایجاد برجام، دولت اوباما نقش محوری داشت و کشورهای اروپایی به موجب قرارداد برجام نسبت به سرمایه‌گذاری اقدام کرده بودند که بعد از خروج آمریکا از برجام در دوره ترامپ بخشی از این سرمایه‌گذاری‌ها دچار تعلیق شد و ایران هم با توجه به مواضعی که آمریکا اتخاذ کرده بود در چارچوب برجام اقداماتی را انجام داد، اکنون هم بار دیگر تأکید کرده که در چارچوب برجام عمل می‌کند و حتی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بازدیدهای جدیدی را از فعالیت‌های ایران در چارچوب برجام خواهد داشت.

این کارشناس مسائل بین‌الملل خاطرنشان کرد: اقدام آمریکا منوط به نظر شورای امنیت است. اگر شورای امنیت بخواهد چنین تصمیمی بگیرد برجام بی‌معنا خواهد بود.

هرمیداس باوند با بیان اینکه موضوعات اخیر پیش آمده، به نوعی شکست برای آمریکا محسوب می‌شود، گفت: آمریکا خود را قدرت هژمون می‌داند اما با توجه به اتفاقی که افتاده به نظر می‌رسد به اعتبارش لطمه وارد شده است. البته قطعا هدف آمریکا از این اقدامات انتخاباتی است و ترامپ سعی می‌کند نسبت به رقیب خود به گونه‌ای القا کند که تصمیم‌هایش به نفع آمریکا است و در داخل کشور هم اعلام می‌کند که ایران تهدید جدی است و هر تصمیمی که می‌گیرد برای جامعه جهانی است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: تحریمهای سازمان ملل هرمیداس باوند تحریم های شورای امنیت تحریم های آمریکا هرمیداس باوند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۸۸۶۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آماده‌سازی قوانین احتیاطی در مجلس نمایندگان آمریکا برای تحریم مقام‌های دیوان کیفری لاهه

«آکسیوس» گزارش داد جمهوری خواهان مجلس نمایندگان آمریکا در حال آماده سازی پیش‌نویس تحریم مقام‌های دیوان بین‌المللی کیفری به عنوان یک اقدام احتیاطی در برابر حکم احتمالی دستگیری مقام‌های رژیم صهیونیستی هستند.

به گزارش ایسنا، پایگاه آکسیوس همچنین افزود اعضای حامی رژیم صهیونیستی در کنگره آمریکا در 2 حزب جمهوری خواه و دموکرات بارها هشدار داده‌اند که اگر دیوان بین‌المللی کیفری حکم بازداشت احتمالی مقام‌های اسرائیلی را صادر کند، با عواقبش از جانب آمریکا روبه‌رو می‌شود.

«مایکل مک کال»، رئیس کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا تاکید کرد که پیش‌نویس این لایحه در دست اقدام است و به آکسیوس گفت که او و سایر قانونگذاران جمهوری خواه با کریم خان، دادستان این دیوان بین‌المللی در تماس هستند.

وی افزود: «می‌خواهیم به او تاکید کنیم که پا گذاشتن در مسیر صدور حکم دستگیری علیه مقام‌های اسرائیلی ایده‌ای واقعا بد است و این روند، روابط آمریکا و دادگاه را مخدوش می‌کند.»

این قانونگذار آمریکایی ادامه داد: «ما مطمئن نیستیم که آیا حکم بازداشت قریب الوقوع است یا خیر، اما این یک نوع اقدام احتیاطی است که به آنها اطلاع دهیم که اگر چنین حکمی علیه مقام‌های اسرائیلی صادر شود، ما این قانون را آماده اجرا کرده‌ایم.»

مک‌کال همچنین خاطرنشان کرد این لایحه فوریه گذشته ارائه شد تا مقامات دیوان لاهه را که در تحقیقات درباره متحدان ایالات متحده که عضو این دیوان نیستند، مانند اسرائیل، تحریم کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جمهوری‎‌خواهان کنگره در پی تحریم دیوان کیفری بین‎‌المللی هستند
  • آماده‌سازی قوانین احتیاطی در مجلس نمایندگان آمریکا برای تحریم مقام‌های دیوان کیفری لاهه
  • پیش‌نویس لایحه تحریم مقامات دیوان لاهه در مجلس نمایندگان آمریکا در دست اقدام است
  • ازسرگیری مذاکرات رفع تحریم ها نزدیک است؟ | یک دیدگاه متفاوت درباره مثلث ایران، آژانس و آمریکا
  • تصمیم عجیب آمریکا برای تحریم دیوان بین المللی لاهه
  • افشاگری تازه؛ پخش فایل صوتی جنجالی ظریف، عمدی و برای پالس به آمریکا بود!
  • تمهیدات لازم برای امنیت انتخابات دور دوم مجلس در آبادان اعمال شد
  • فیلم| آمریکا از برجام خارج شده است و به تعهدات خود عمل نکرده است
  • نخست‌وزیر بلژیک: در حال بررسی اعمال تحریم‌های اقتصادی علیه اسرائیل هستیم
  • محرمانگی قرارداد با چین به دلیل تحریم‌ها است