Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ آخرین باری که جامعه روحانیت مبارز نشست خبری برگزار کرد، بهمن ماه ۹۸ بود؛ همان زمانی که قرار بود نامزد‌های این حزب در انتخابات مجلس خبرگان، نشست خبری برگزار کنند. سه نفر از نامزد‌های خبرگان برابر سوالات خبرنگاران نشستند. این بخش نشست خبری خیلی مهم نبود، بخش مهمتر آن بود که در مقابل این سه نفر، تنها چهار خبرنگار نشسته بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این وضعیت مهمترین نهاد حزبی روحانیون در تاریخ ایران است که اعضای آن اکنون یکی یکی یا از آن کنار کشیده‌اند یا در جلسات آن شرکت نمی‌کنند.

عدم استقبال از نشست‌های خبری شاید اتفاق مهمی در سیاست نباشد، اما جامعه روحانیت حزب بی‌اهمیتی نیست. دست‌کم سه رئیس جمهور، سه رئیس قوه مقننه و دو رئیس قوه قضائیه ایران، از اعضای موثر این حزب بوده‌اند و حالا حزبی که روزی روزگاری به نام‌هایی مانند مرحوم هاشمی رفسنجانی، مرحوم مهدوی کنی، ناطق نوری، مهدی کروبی، محمد یزدی و... شناخته می‌شد، حالا در سکوت خبری برنامه‌های خود را پیش می‌برد.

جامعه روحانیت مبارز که در دهه شصت و هفتاد، موتور محرک و جریان اصلی جناح راست ایران به شمار می‌رفت، حالا آنقدر به انزوا رفته که اصولگرایان برای انتخابات مجلس اصلا آن را حساب نمی‌کنند و در انتخابات خبرگان هم کسی اصولا با مواضع روحانیت مبارز کاری ندارد. جریان‌هایی مثل جریان «جبهه پایداری/مصباح یزدی» یا جریان میانه‌رو (مرحوم هاشمی) خیلی اثرگذارتر از جامعه روحانیت مبارز هستند.

شاید همین کم‌اهمیت انگاشته شدن باعث شد جامعه روحانیت مبارز، برای دور جدید فعالیت‌های خود به سراغ چهره‌های جدید برود. روحانیت مبارز البته همچنان به سنت‌های خود وفادار است. در شورای مرکزی آن همچنان ورود زنان ممنوع است؛ چنانچه ورود غیر روحانیون به آن خط قرمز محسوب می‌شود. روحانیون نواندیش مثل شاگردان مرحوم منتظری هم در ترکیب جامعه روحانیت مبارز جایی ندارند. اما در میان روحانیون سنت‌گرا، حالا جامعه روحانیت برای ترمیم شورای مرکزی خود به سراغ افرادی رفته است که سابقه حضور در کشور‌های اروپایی را داشته‌اند یا ارتباط بیشتری با جامعه دانشگاهی دارند.

بیشتر بخوانید: انشعاب در احزاب ایران؛ از جامعه روحانیت مبارز تا اعتماد ملی

اعضای جدید جامعه روحانیت مبارز چه کسانی هستند؟

به گزارش رویداد۲۴ سید صدرالدین شریعتی مشهورترین چهره‌ای است که به ترکیب جدید جامعه روحانیت مبارز اضافه شده است. شریعتی یک روحانی سنتگرا است که رفتار‌های او حتی برای اصولگرایان نیز گاهی قابل تحمل نبود! او در زمان احمدی نژاد رئیس دانشگاه علامه طباطبایی بود و طرح‌هایی مثل تفکیک جنسیتی دانشجویان را در این دانشگاه پیگیری می‌کرد. این طرح‌ها با اعتراض شدید جریان‌های دانشجویی مواجه شده بود به شکلی که شریعتی اولین رئیس دانشگاهی بود که با روی کار آمدن دولت روحانی از مسئولیت عزل شد.

حسین روحانی نژاد دیگر روحانی اضافه شده به شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز است. وی اخیرا نماینده ولی فقیه در بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شده است. او که سابقه سفر تبلیغی به ده‌ها کشور دنیا را در کارنامه دارد، به مدت ۲ سال مسئولیت مرکز اسلامی امام علی (ع) اتریش را نیز برعهده داشته است.

غلامعلی شجاع منظری (استاد معارف دانشگاه علم و صنعت) محمد مهدی اسلامی (مدیر دفتر حوزوی دانشگاه امام صادق) از دیگر افرادی هستند که احتمالا قرار است بازوی ارتباطی جامعه روحانیت مبارز را با جریان جوان انقلابی دانشگاهی برقرار کنند.

محمدعلی رضایی خراسانی (نماینده سابق تربیت حیدریه)، محمدرضا کافی امامی (از روحانیون نزدیک به احمد سالک)، سیدحسن کریمی حسینی، مرتضی چیت‌سازیان، محمد مطلبی و عبدالعلی ابراهیمی (امام جمعه ری) از دیگر روحانیونی هستند که به سبک و سیاق سایر اعضای شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز، وارد این جمع شده‌اند و حضور آن‌ها اتفاق خاصی در این حزب سیاسی به شمار نمی‌رود.

حجت الاسلام موسی پور عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز و مسوول کمیته تشکیلات در تشریح ساختار جدید جامعه روحانیت مبارز و نحوه انتخاب اعضای جدید شورای مرکزی گفته «شورای هر منطقه منتخبان خود را جهت عضویت در شورای مرکزی به هیئت موسس معرفی کردند. به این ترتیب اعضای جدید جامعه از دفاتر یا مناطق ده گانه جامعه روحانیت مبارز مشخص شدند و اولین جلسه شورای مرکزی طبق ساختار جدید روز سه شنبه این هفته در محل مرکزی دفتر جامعه روحانیت برگزار می‌شود. انتخاب اعضای شورای مرکزی از طریق انتخابات و با رای اعضای جامعه خواهد بود. فرایند تشکیل جامعه روحانیت مبارز در چند استان کشور به پایان رسیده و در بقیه استان‌ها نیز در حال انجام است.»

در حال حاضر حجت‌الاسلام پورمحمدی دبیر عالی، حجت الاسلام محمدعلی موحدی کرمانی رئیس و غلامرضا مصباحی مقدم سخنگوی این تشکل سیاسی به شمار می‌روند.

لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 جامعه روحانیت مبارز اصولگرایان تندرو جامعه روحانیت مبارز شورای مرکزی جدید جامعه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۰۳۷۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جمعیت جوان اصلی‌ترین مولفه قدرت و ثروت واقعی هر کشور

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، دکتر پژمان بختیاری نیا به خبرنگار ما گفت: تغییرات جمعیت یک پدیده اجتماعی مهم است که تحت تأثیر عوامل مختلفی از جمله باروری، مرگ و میر، مهاجرت، و تغییرات اجتماعی و اقتصادی قرار می‌گیرد. این تغییرات می‌توانند به شکل افزایش یا کاهش جمعیت، تغییر در ساختار سنی جمعیت و تأثیر بر اقتصاد و جامعه منجر شوند.


وی افزود: کشور ما در موضوع جمعیت در موقعیت حساسی است و با بسته شدن پنجره جمعیتی وارد بحران خواهیم شد، اکنون دو سوم جامعه در رده سنی ۱۵ تا ۶۴ سال هستند و در واقع ۷۰ درصد جامعه در این رده سنی قرار دارند و به همین منظور ما باید به ساختار سنی توجه کنیم، زیرا در مرحله پنجره جمعیتی همه مشکلات متخصصان و پژوهشگران بحث توانمندسازی جوانان است و از این روش جهش توسعه‌ای را خواهیم داد.


دکتر بختیاری نیا ادامه داد: در تدوین قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به ۲۱ مانع فرزندآوری مورد توجه قرار دارد که عبارتند از؛   تاخیر در ازدواج جوانان، کاهش سن ازدواج، الگوی مسکن، مشکلات اقتصادی و هزینه فرزندپروری، اشتغال و نگرانی آتیه زنان، اشتغال پدران خانواده، هزینه دوران باداری و شیردهی، هزینه‌های ناباروری، عقیم‌سازی و استفاده بی‌رویه از اقلام پیشگیری، ترس از فرزند معلول، قبح‌زدایی از سقط جنین، نگهداری از تربیت و آینده فرزندان و ضعف خدمات اجتماعی مادر و کودک از جمله این موانع است.


رئیس مرکز بهداشت خوزستان اضافه کرد: همان طور که سیاست‌های تحدید جمعیت در دهه ۶۰ برپایه تغییر نگرش‌ها، هنجار‌ها و ارزش‌ها بود، امروز نیز برای مهندسی معکوس این مساله هیچ راهی جز از مسیر ایجاد تغییر در نگرش‌ها و ارزش‌ها وجود ندارد. سیاست‌گذاری جمعیتی نوعی سیاست‌گذاری اجتماعی است و باید در این چارچوب حرکت کند و از الزامات آن، توجه به بستر‌های فرهنگی است. تمرکز بر روی تغییرات فرهنگی، مدیریت انتقال زمان و استفاده از توانمندی‌ها و ظرفیت‌های کمک‌کننده در فرزندآوری از دیگر موارد در این زمینه هستند.


معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز می‌گوید: در واقع در کنار حل مشکلات اقتصادی کشور، باید برای تغییر انگاره‌های غلط نقش بسته در اذهان جامعه درباره جمعیت و فرزندآوری، کار فرهنگی را در اولویت قرار دهد تا زنان و مادران بتوانند در کنار فعالیت‌های اجتماعی، نقش مادری خود را با کمترین دغدغه دنبال کنند.


وی گفت: در بخش فرهنگی فردگرایی گفتمان غالب است. آزادی‌های فردی، تغییر ارزش‌ها و هنجار‌های فردی و به طور کلی سبک زندگی از مولفه‌هایی هستند که سبب افزایش سن ازدواج شده‌اند، در حقیقت شاهد تغییر سبک زندگی هستیم که این موارد به طور قطع در افزایش سن ازدواج اثرگذار هستند و در نتیجه سن باروری نیز افزایش می‌یابد. توجه به عقاید، اخلاق، خرده فرهنگ‌ها و زیست بوم از اصول پرداختن به کار‌های فرهنگی است.

دکتر بختیاری نیا افزود: حمایت از ازدواج جوانان و فرزندآوری آنها، ارزشمند کردن فرزندآوری توسط عوامل فرهنگ‌ساز، رسانه‌ها و رفع موانع و مشکلات خانواده‌ها در این مسیر که عمدتاً در قانون جوانی جمعیت مورد توجه هستند می‌توانند ما را از این بحران عبور دهند، اما لازم است بدانیم مهمترین موضوع فرهنگ‌سازی و الگوسازی است که آحاد مردم و گروه‌های اجتماعی باید به آن توجه کنند.


وی تاکید کرد: مساله جوانی جمعیت از برنامه‌های محوری وزارت بهداشت است و فرزندان سرمایه‌های ارزشمند جامعه و خانواده هستند.

دیگر خبرها

  • نگذارید قصه کاظم صدیقی، استخوان لای زخم بماند /حضورش در نماز جمعه و توجیهات طلبکارانه اش، سوءتفاهم ها را افزایش داد
  • پنج نفر دیگر از اعضای شورای شهر سردشت دستگیر شدند
  • در ۸ سال دولت احمدی‌نژاد، قیمت نان ۳۲ برابر شد!
  • شورا انتظار بعضی تغییرات در شهرداری را داشت/ بدهکاری دلیل بی‌مهری نیست
  • مومنی، اقتصاددان: در هشت سال دولت احمدی نژاد، قیمت نان 32 برابر شد!
  • مومنی: ببینید عزیزان با نرخ تورم در ایران چه گلی کاشته‌اند!
  • لحظۀ حملۀ پهپاد ناشناس به میدان گازی کورمورِ کردستان عراق
  • اعضای شورا از بطن مردم انتخاب شده و همیشه و در تمام سختی‌ها در کنار مردم هستند
  • اعضای شورا در سختی‌ها کنار مردم است
  • جمعیت جوان اصلی‌ترین مولفه قدرت و ثروت واقعی هر کشور