Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از گاردین، ناموالی سرپل به عنوان برنده مهم‌ترین جایزه علمی تخیلی بریتانیا انتخاب شد.

این نویسنده برای نوشتن رمانی با عنوان «رانش قدیمی» که در عین حال نخستین رمان وی است، این جایزه را از آن خود کرد.

نخستین رمان این نویسنده زامبیایی داستان سه خانواده را در طول سه نسل روایت می‌کند و در جریان آن از دوران استعمار به قرن بیستم وارد می‌شود و تا دهه ۱۹۶۰ و تلاش زامبیا برای فرستادن یک زن به فضا در آینده نزدیک پیش می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این رمان که ترکیبی از داستانی تاریخی، رئالیسم جادویی و داستان علمی-تخیلی است موجب شد تا این نویسنده جوان در رقابت با آدرین چایکوفسکی، برنده پیشین جایزه آرتور سی. کلارک و آرکادی مارتین، برنده جایزه هوگو که هر دو در میان نامزدهای نهایی این رقابت جای داشتند، موفق میدان شود.

آندور ام. باتلر که رییس هیات داوران این دوره است از «رانش قدیمی» به عنوان حماسه فوق‌العاده خانوادگی یاد کرد که دوره‌های مختلف تاریخی این کشور را تصویر کرده و از استعمار داخلی به رویدادهای علمی هر روزه در قالب داستانی رسیده است.

وی تاکید کرد که این کتاب آنچه به ارث می‌بریم و آنچه مسری است را در دل خود دارد و به جهان ما که پاندمی زده شده یادآوری می‌کند که قرن گذشته چگونه گذشته است.

سِرپِل که در زامبیا به دنیا آمده از ۶ سالگی در آمریکا بزرگ شده و یکی از تنها ۱۴ نویسنده رنگین پوست است که کتابشان برای شرکت در رقابت آرتور سی کلارک ۲۰۲۰ معرفی شد. این در حالی است که ۱۲۱ کتاب برای شرکت در این رقابت اعلام آمادگی کردند. از میان این ۱۴ نویسنده ۳ تن انگلیسی بودند.

«شهری در میان شب» نوشته چارلی جین اندرس، «جوخه نور» نوشته کامرون هرلی، «خاطره‌ای به نام امپراتوری» نوشته آرکیدی مارتین، «قفس ارواح» نوشته ادرین چایکوفسکی و «آخرین فضانورد» نوشته دیوید ولینگتون دیگر فینالیست‌های این رقابت بودند.

این جایزه که توسط آرتور سی. کلارک، نویسنده برجسته آثار داستانی علمی تخیلی، در سال ۱۹۸۷ پایه‌گذاری شد پس از درگذشت او نیز هر سال به کار خود ادامه می‌دهد. جایزه‌ای که سبب می‌شود نویسنده برنده بیش از پیش مورد توجه رسانه‌ها و مخاطبان دنیای ادبیات قرار گیرد و فروش کتاب برنده را طول سال‌های پیشین به شکل چشم‌گیری افزایش داده است.

«رویاهایی پیش از شروع زمان» نوشته آن چارناک، کالسِن وایتهِد با داستان «راه‌آهن زیرزمینی»، و «عطر رُز» نوشته تاد تامپسون برنده جایزه آرتور سی کلارک در سه سال اخیر بوده‌اند.

کد خبر 5031975

منبع: مهر

کلیدواژه: ادبیات علمی تخیلی جایزه ادبی هفته دفاع مقدس چهل سالگی دفاع مقدس ترجمه دفاع مقدس رایزنی فرهنگی تازه های نشر انقلاب اسلامی ایران گردشگری تجدید چاپ دفاع مقدس جنگ تحمیلی انتشارات سروش معرفی کتاب ادبیات جهان سازمان اسناد و کتابخانه ملی آرتور سی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۰۶۲۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«حذف و اضافه» رمانی درباره همه آنچه در دانشگاه‌ها می‌گذرد

به گزارش قدس آنلاین، رضا رسولی نویسنده از نگارش رمان جدید خود خبر داد و گفت: فضای دانشگاه‌ها و اتفاق‌های جذاب و شورانگیز آن، مناسبات استادان با دانشجویان، مسئله‌ها و دغدغه‌های استادان و حتی مشکلات و گرفتاری‌هایی که استادان با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، تقریبا هیچ نمودی در ادبیات داستانی ما ندارد و در واقع هیچ نویسنده‌ای زندگی علمی، آموزشی استادان را روایت نمی‌کند،‌ این در حالی است که هزار ماجرای جالب و جذاب مربوط به تدریس، آموزش و پژوهش در نظام آموزش عالی ما بی‌صدا رخ می‌دهد و اهالی قلم، رسانای این صداها که واقعیت و حقیقت دانشگاه‌های ماست، نمی‌شوند.

وی در ادامه با اذعان به اینکه زندگی استادان هم مانند سایر گروه‌های اجتماعی هم زمان متن و حاشیه دارد، گفت: از اواخر دهه 90 این موضوع با خرده روایت‌های داستانی ذهنم را مشغول کرده و در این رمان می‌خواهم تلاش کنم تا روایتی نزدیک به واقعیت‌ها به مخاطب ارائه کنم.

این نویسنده گفت: پیش طرح این رمان را اواخر سال قبل نوشته‌ام و امیدوارم که تا پایان سال نگارش نهایی آن به پایان برسد و البته ترجیحم این بود که اسم اثر را متناسب با حال و هوای دانشگاه‌ها و اصطلاحات متداول آن انتخاب کنم  و به همین دلیل نام حذف و اضافه را برای آن برگزیدم که از قضا ارتباط مستقیمی با ارتباط بین استاد و دانشجو و تدریس دارد.

وی افزود: در این رمان سعی‌ام بر این است که از خاطرات و تجربیات 15 سال تدریسم برای خلق شخصیت‌ها و ماجراها استفاده کنم و امید دارم که سایر نویسندگانی که سابقه تدریس در دانشگاه را دارند و با حال و هوای دانشگاه‌ها، مسائل آموزشی و ارتباط‌های علمی استاد و دانشجو آشنا هستند، برای نوشتن در دانشگاه‌ها پیش قدم شوند و قلم به دست بگیرند.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • بدرود آقای پل استر
  • درباره پل استر، نویسنده شهیر آمریکایی/ تراژدی پست مدرن
  • پل آستر نویسنده معروف آمریکایی درگذشت
  • میراث «پل آستر» در سینما
  • پُل آستر درگذشت
  • «پل آستر»‌ درگذشت
  • «کمی دیرتر» به چاپ هفدهم رسید
  • اکران «اقیانوس پشت پنجره» به مناسبت روز ملی خلیج فارس
  • «حذف و اضافه» رمانی درباره همه آنچه در دانشگاه‌ها می‌گذرد
  • مجموعه دفتر یادداشت روزانه داستایوفسکی به چاپ سوم رسید