Web Analytics Made Easy - Statcounter

احمد شفاهی فوق تخصص ریه و جانباز دوران دفاع مقدس گفت: در زمان جنگ 8 ساله بچه ها می دانستند ممکن است فردایی نباشد به همین دلیل با تمام وجود در مقابل دشمن برای نجات میهن دفاع می کردند و امروز مدافعان سلامت با آنکه می دانند هر آن ممکن است به این بیماری خطرناک دچار شده و جان خود را از دست بدهند با این همه در خط مقدم می مانند و به نجات مردم می پردازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از  راه آرمان، دانش آموز بسیار باهوش و درسخوانی بود دوست داشت ادامه تحصیل دهد، جنگ شروع شده بود و هر روز خبرهای تاسف باری از رادیو پخش می شد، اینکه چگونه صدام با کمک کشورهای ابرقدرت تجهیز سلاح شده و به بمباران شهرهای ایران می پردازد و زنان و کودکان را به خاک و خون می کشاند.

17 ساله بود دیگر غیرت مردانگی اش به او اجازه ادامه تحصیل را نداد و خود را آماده اعزام کرد، او می گوید با آنکه سنم کم بود اما اجازه ندادم کسی با اعتقادات و آرمان های وطنم بازی کند.

او می گوید در زمان جنگ مواقعی که فرصت پیدا می کردم به تحصیل ادامه می دادم و گاهی اوقات در عرض 6 ماه یک دوره تحصیلی را تمام می کردم و اما اواخر جنگ دیگر بار تحصیل را رها کردم و با خود گفتم اگر زنده از جنگ باز گشتم درسم را ادامه می دهم.

احمد شفاهی که همینک فوق تخصص ریه و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان است در ادامه افزود: فضای جبهه و جنگ به شکلی بود که بچه ها عین برادر خونی بودند همیشه به یکدیگر کمک می کردند و در شب های عملیات با گریه یکدیگر را در آغوش می گرفتند که مبادا فردایی در کار نباشد.

پزشک فوق تخصص ریه اذعان کرد: آنان هیچ گاه به این فکر نبودند که اگر امروز در جنگ شرکت کنند در بعد جنگ پاداش، پست و مقام به آنان تعلق خواهد گرفت، زیرا آنان به واسطه اعتقادات و آرمانهایشان به جبهه رفته بودند نه چیز دیگر.

شفاهی تصریح کرد: امروز تا اندازه ای این تشابه در مبارزه با بیماری کرونا نیز  وجود دارد پزشکان و سایرین سعی می کنند از مردم حمایت کنند تا بیماران بهبود یافته و سایر مردم دچار نشوند و تلاش می کنند تا تعداد  فوتی ها را کاهش دهند و این هدف از لحاظ آرمانی و اعتقادی یکی است.

وی بیان کرد: به نظر من انسان هر کجا باشد سعی می کند که برای دیگران گره گشایی کند و همیشه به این مسئله فکر کند و بداند که شخص بیمار و یا مشکل دار خودش است وقتی این طور تصور کند حتما از خود ایثار نشان می دهد و تلاش می کند جان دیگران را نجات بخشد.

فوق تخصص ریه اذعان کرد: بیماری کرونا یک بیماری ویروسی، مسری و  بسیار خطرناک بین مردم جا افتاده است و همه فکر می کنند باید کاری کنند که خود را در مقابل این ویروس محافظت کنند و این ویروس از زمانی که وارد کشور و جهان شد سر و صدایی زیادی کرد.

شفاهی تصریح کرد: در حال حاضر تمامی کادر پزشکی و درمان به همراه سایر مردم برای از بین بردن این ویروس ایثار می کنند، علی الخصوص کادر پزشکی به دلیل سوگندی که خورده اند خود راموظف میدانند که باید در این میدان پرخطر بمانند و از بیماران محافظت کنند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا جنگیدن با سلاح با دشمن سخت تر بود یا مبارزه با بیماری ای که هنوز درمانی برای آن پیدا نشده و هر زمان به صورت پیچیده و نویی حمله می کند، بیان کرد: به اعتقاد من این به بینش انسان ها بر می گردد وقتی اعتقادی وجود داشته باشد طرف سعی می کند به بهترین حالت کار خود را انجام دهد. در آن زمان همدلی ها، اعتقادات و اعتمادها بیشتر بود و همه کسانی که در جنگ شرکت کرده بودند آگاهی نسبت به اینکه ممکن است فردایی نباشد داشتند، به همین لحاظ سعی می کردند به یکدیگر کمک کنند.

این پزشک رزمنده بیان کرد: درحال حاضر تنها تفاوتی که وجود دارد ممکن است که بعد از گذشت 40 سال از جنگ، آن همدلی و همراهی به پررنگی آن زمان نباشد. و الا مردم همان مردم هستند.

شفاهی خاطرنشان کرد: هم اکنون فضا طوری شده است که حتی بیمارانی که نیاز به درمان دارند برای آزمایش و ویزیت از ترس  به بیمارستان مراجعه نمی کنند مبادا که مبتلا شوند، اما تمامی پزشکان، پرستاران و حتی کادر خدماتی بیمارستان در صحنه حضور دارند و مشغول خدمات رسانی به مردم هستند.

فوق تخصص ریه در پاسخ به سوال خبرنگار ما در رابطه با اینکه  آیا در این اوضاع آشفته کرونایی لحظه های دفاع مقدس و عملیات برای شما تداعی شده است، اذعان کرد: بله بارها این مورد برای من پیش آمده است برای اینکه بارها شاهد مرگ همکاران خودم نیز بوده ام و امروز من شاهد ایثار مدافعان سلامت در پشت خاکریز دشمن نامرعی هستم.

وی ادامه داد: شما می دانید جاهایی که ویروس زیاد است و احتمال درگیری و مبتلا شدن به بیماری سخت و کشنده  است از جمله در بخش های مراقبت ویژه و بخش هایی که بیماران کرونایی باحالت وخیم بستری شده اند ابتلای به ویروس بیشتر است، اما با گذشت و ایثار پرستاران و پزشکان روبرو هستیم با آن که می دانند که ابتلای این ویروس ممکن است آنها را دچار کرده و خانواده اشان را نیز درگیر کند با این همه این جرأت را به خود می دهند و وارد این بخش ها می شوند و به ویزیت و پرستاری می پردازند.

شفاهی بیان کرد: متاسفانه بارها شاهد خستگی همکاران بوده ام اما این خستگی نتوانسته مانعی برای خدمات دهی آنان باشد، حتی همکارانی را هم داشتیم که در حین گذراندن دوران نقاهت خود باز به کمک سایر همکاران می آمدند و به مداوای بیماران می پرداختند.

این پزشک حاذق تصریح کرد: حتی تعدادی از این پزشکان، پرستاران و کادر اداری به این ویروس منحوس دچار شده اند، پس از گذراندن دوره درمان مجددا به محل کار خود باز گشته اند. اما این برای اشخاص عادی متفاوت است زیرا برخی بیماران که نیاز به بستری شدن و یا ویزیت سرپایی دارند از ترس وارد بیمارستان نمی شوند و یا اگر دچار بیماری شده باشند بعد از بهبودی دیگر حتی برای لحظه ای توقف  به آن بیمارستان پا نمی گذارند.

وی گفت: چون متخصص ریه هستم همراه با کادر عفونی بیشتر درگیر این نوع ویروس و بیماری هستیم و امکان این هست که از سطح استان بیمار به بیمارستان افضلی پور انتقال دهند و همگی باید در بخش عفونی بستری شوند.

شفاهی به قول همکارانش انسانی درونگرا است  در رابطه با جانبازی اش در دوران دفاع مقدس بارها طفره رفت اما بااصرار بیان کرد: پس از اتمام جنگ هیچگاه به  دنبال کارهای جنگ و سابقه نرفتم و نگذاشتم کسی بداند که من جانباز شده ام، و همینک نیز به عنوان یک شهروند عادی در حال فعالیت و خدمت به مردمم هستم.

فوق تخصص ریه ادامه داد: چندین بار از ناحیه پا، کتف و گردن و حضور در مناطق آلوده  مجروح شده ام و در بیمارستان های صحرایی تحت مداوا قرار گرفته ام.

از وی سوال کردم که چه شد شغل پزشکی را انتخاب کردید که در جواب پاسخ داد: از بچگی علاقه وافری به این رشته داشتم و پس از جنگ با ادامه تحصیل رشته دانشگاهی خود را پزشکی انتخاب کردم و موفق هم شدم.

از وی خواستم تا مقایسه ای داشته باشد در رابطه با مسئولان دیروز دفاع مقدس و مسئولان امروز، بیان کرد: به نظر من اشخاص باید طبق قانون رفتار کنند نه طبق سلایق و اگر آنان اعتقاد به خدا و انبیا داشته باشند هرگز به مردم و کشورشان خیانت نخواهند کرد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: فوق تخصص ریه دفاع مقدس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۰۶۲۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای شناخت شهدا باید سرگذشت پژوهی کنیم

به گزارش خبرنگار مهر، سردار عبدالرضا آزادی ظهر امروز در آئین افتتاحیه ستاد برگزاری دومین کنگره سرداران، امیران، فرماندهان و ۲۵۰۰ شهید چهارمحال و بختیاری با اشاره به سخنرانی‌های مقام معظم رهبری اظهار کرد: بیشترین بیانات مقام معظم رهبری بر موضوع توصیف، الگو پردازی و سرگذشت پژوهی از شهدا است.

وی با اشاره به اینکه کنگره شهدا باید حتماً شهید محور باشد تصریح کرد: محور کنگره شهید است.

رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس سپاه و بسیج با اشاره به سخنرانی مقام معظم رهبری در ۲۹ شهریور خاطرنشان کرد: حضرت آقا فرمودند: دفاع مقدس و شهدا را بشناسیم و بشناسانیم؛ برای شناخت شهدا باید سرگذشت پژوهی کنیم.

در حوزه سرگذشت پژوهی عقب ماندگی داریم

وی با اشاره به آثار شهدا در چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: آثار شهدا تا حدودی جمع آوری شده، در حوزه سرگذشت پژوهی عقب ماندگی داریم.

سردار آزادی درباره محصول سرگذشت پژوهی بیان داشت: محصول سرگذشت پژوهی، سوژه است که بیانگر انتقال پیام شهید است.

وی با اشاره به سخنرانی مقام معظم رهبری که فرمودند: دفاع مقدس گنج است؛ گفت: بسیاری از بخش‌های آثار شهدا واکاوی نشده است.

رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس سپاه و بسیج درباره کنگره شهدا با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری یادآور شد: کنگره شهدا دو رویکرد اصلی دارد؛ که رویکرد اول زنده نگه داشتن یاد شهید است.

وی درباره رویکرد دوم کنگره شهدا گفت: انتقال پیام شهید است که پیام شهید را جز با زبان هنر نمی‌توان انتقال داد، رهبر معظم انقلاب سال گذشته ۵ بار بر موضوع هنر تاکید داشتند؛ باید پیام شهید را به جوان‌ها، نوجوان‌ها انتقال دهید.

سردار آزادی یادآور شد: مقصود از بزرگ داشت‌ها، جریان سازی است؛ رسالت کنگره باید جریان سازی فکری و عملی باشد.

وی خاطر نشان کرد: کنگره شهدا باید امید آفرین باشد و تولید امید کند؛ معنا را به جامعه منتقل کند که آن ایمان و امید است.

رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس با اشاره به کنگره ملی تصریح کرد: عنوان کنگره، کنگره ملی شهدا استان است و همه شهدا را در برمی‌گیرد؛ سطحش فراتر از استان باشد و بتواند حماسه رزمندگان دلاور را به کشور و حتی جهان معرفی کند.

وی افزود: برای کنگره به یک کار هنری و جریان ساز، فکر کنید تا ذهن تمام جوانان و نوجوانان را درگیر شهدا بکند.

کنگره شهدا حداقل باید ۵۰ جلد کتاب فاخر داشته باشد

سردار آزادی یادآور شد: این کنگره حداقل باید ۵۰ جلد کتاب فاخر داشته باشد باید حداقل ۵۰ تا ۱۰۰ مستند خوب تولید شود.

وی با اشاره به سخن رهبر انقلاب بیان داشت: کارهای شما شناسنامه انقلابی و دفاعی، دوران مقدس است که باید هنرمندانه به دیگران معرفی کنید؛ خاصیت هنر، آشنایی با شهدا است.

رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس با اشاره به جنگ نرم دشمن خاطرنشان کرد: تلاش دشمن تزریق بی هویتی است و کنگره باید امید آفرین باشد.

وی اظهار کرد: روایت جذاب خلق کنید فیلم نامه و سوژه خوب مهم است و از دل سرگذشت پژوهی بیرون می‌آید؛ بهترین کار را برای شهدا رقم بزنید.

کد خبر 6087232

دیگر خبرها

  • ­کتاب تاریخ شفاهی دفاع مقدس منتشر شد
  • زوایای پنهان دفاع مقدس برای نسل جدید بیان شود
  • معاون رهبر حماس: طوفان الاقصی روحی تازه در کالبد آرمان فلسطین دمید
  • حماس: ابعاد سیاسی و راهبردی نبرد طوفان الاقصی محقق شد
  • لزوم استفاده از ظرفیت‌های استانی در ساخت موزه دفاع مقدس
  • ضرورت معرفی جلوه‌های ایثار و شهادت به نسل جدید
  • گردشگری مقاومت یکی از راه‌های معرفی شهدا است
  • برای شناخت شهدا باید سرگذشت پژوهی کنیم
  • دفاع مقدس یکی از درخشان ترین دوران سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است
  • طلاب نسبت به تبیین تاریخ دفاع مقدس اهتمام داشته باشند