Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان شمالی این روزها پسته کاران خراسان شمالی از قیمت بسیار پایین پسته، وجود امراض، بالا بودن قیمت و یا کم بودن نهاده های کشاورزی، کمبود آب و یا شور و لب شور شدن آب به شدت گلایه مند هستند.

هر چند درآمدی که طی یک سال عاید باغدار می شود نسبت به سایر محصولات کشت شده بهتر است اما این میزان درآمد در ازای خسارتی که با باغ وارد می شود و باغدار طی یکی دو سال هیچ محصولی ندارد و یا از بابت زحمتی می کشد؛ ناچیز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خراسان شمالی یکی از استان های مستعد به لحاظ شرایط آب و هوایی در تولید پسته را دارد بطوریکه توانسته جایگاه خوبی نیز از زمان توسعه این باغات تاکنون کسب کند.

حال فصل برداشت این محصول از راه رسیده و پسته کارانی که منتظر بودند تا نتیجه دست رنج کار خود را ببیند ناراحت از آن هستند که پسته ها به چهره خسته و آفتاب سوخته آن ها لبخند نمی زند.

اجرای تعهد ارزی، دامن پسته را هم گرفت

عباس امینی باغدار سنخواستی دارای ۵۰ هکتار باغ پسته است که در گفت و گو با ایسنا، گفت: همیشه پسته های تولیدی را صادر می کردم اما امسال به علت وجود مسائلی همچون تعهد ارزی نمی توانیم صادرات این محصول را داشته باشیم.

وی افزود: صادرات پسته در حال حاضر برای ما به هیچ عنوان صرفه اقتصادی ندارد و در واقع مگر چقدر سود از بابت صادرات این محصول دست ما را می گیرد که ما یک مقدار از ارز را هم تحویل دولت دهیم؟

امینی ادامه داد: محصولات تولیدی را به یکی از متقاضی ها فروخته و وی امر صادرات آن را انجام می دهد.

قیمت پسته کمتر از سه سال گذشته

وی با گلایه از اینکه قیمت پسته طی امسال با توجه به هزینه های خیلی بالای تولید افزایش که نیافته به شدت نیز کاهش یافته است، اظهارکرد: قیمت هر کیلوگرم پسته طی امسال به ۱۳۰ هزار تومان رسیده اما همین محصول را در سال گذشته ۱۶۰ تا ۱۷۰ و سه سال پیش با قیمت ۲۲۰ تا ۲۳۰ هزار تومان به فروش رساندیم.

این تولیدکننده نمونه پسته در خراسان شمالی در ادامه یکی دیگر از مهمترین مشکلات کود را تامین کود بیان کرد و گفت: کود را از بازار آزاد خریداری می کنیم و امسال به شدت با مشکل تامین کود مواجه شده ایم.

وی توضیح داد: قیمت کود هم کاهش یافته و هم اینکه با کمبود آن نیز مواجه هستیم.

امینی خاطرنشان کرد: در حال حاضر کود را با ارز دلار با قیمت ۲۷ هزار تومان خریداری می کنیم آن گاه پسته را با قیمت ۱۴ هزار تومان به فروش می رسانیم.

این تولیدکننده پسته که دارای ترمینال پسته در شهر سنخواست نیز است در ادامه تصریح کرد: سالانه حدود ۴۰۰ تا ۶۰۰ تن پسته وارد این واحد شده، فرآوری می شود و دوباره تحویل کشاورز می شود.

به گفته وی علاوه بر پسته های خراسان شمالی، پسته کاران خراسان رضوی نیز برای امر فرآوری پسته های خود را تحویل این مرکز می دهند.

امراض و حوادثی که باغدار را تا یکی دو سال بی محصول می کند

عرب زاده یکی دیگر از پسته کاران اسفراینی که دارای ۱۵ هکتار باغ پسته است در ادامه در گفت و گو با ایسنا، گفت: قیمت پسته در مقابل قیمت سایر اجناس که به صورت نجومی افزایش یافته، تغییری نکرده است.

وی با اشاره به اینکه پسته های تولیدی را به صورت تر به یکی از دلال های مشهدی فروختم، افزود: هر کیلو پسته تر را با قیمت ۳۸ هزار تومان به فروش رساندم اما طی سال گذشته و سال قبل تر از آن به علت سرمازدگی در باغ محصولی وجود نداشت و هر کیلوگرم پسته تر را در چهار سال گذشته با قیمت ۲۵ هزار تومان به فروش رساندم.

عرب زاده ادامه داد: این تصور در میان مردم وجود دارد که درآمد زیادی عاید پسته کاران می شود اما باید به این موضوع توجه شود که بر اثر سرمازدگی ممکن است این باغدار طی یک تا دو سال که باغ وی متاثر از آن آسیب شده هیچ محصولی نداشته باشد.

وی تاکیدکرد: علاوه بر آن برخی از امراض و آفات نیز وجود دارد که سبب می شود تا کل باغ محصولی نداشته باشد و یا اینکه تا بیش از ۵۰ درصد محصول آن ریزش کند که در این صورت خسارت های خیلی زیادی به باغدار وارد می شود.

برای تامین آب به شدت در مضیقه هستیم

این باغدار پسته در ادامه با بیان اینکه تامین آب برای باغات یکی از مشکلات اساسی ما است، گفت: به شدت دچار کمبود آب هستیم و برای زمستان که باغ پسته نیازند یخ آب است، مجبور هستیم تا در فصل بهار و تابستان صرفه جویی کنیم تا بتوانیم آب مورد نیاز فصل زمستان را تامین کنیم.

وی با اشاره به اینکه آب مورد نیاز خود را از چاه تامین می کنیم، گفت: اما باید تا مقدار مشخصی که شرکت آب منطقه ای مشخص کرده آب مصرف کنیم و اگر بیش از آن باشد، خسارت های خیلی سنگینی را برای ما می بندند که باید پرداخت کنیم.

عرب زاده به شور و لب شور شدن آب نیز اشاره کرد و گفت: خشکسالی های متمادی اتفاق افتاده در منطقه موجب شده تا سطح آب زیرزمینی کاهش یابد و آب به سوی شور شدن پیش رود.

وی تصریح کرد: هرچند که پسته گیاهی مقاوم به شوری و کم آبی است ولی شوری خیلی زیاد نیز موجب کاهش در تولید محصول می شود که اکنون با این مشکل نیز مواجه هستیم.

سرمازدگی باغات داغونمان کرده است/پسته کالای لوکس نیست

اسماعیلی از دیگر باغداران پسته اسفراینی که سطح زیر کشت باغش به ۴۰ هکتار می رسد نیز در گفت و گو با ایسنا، بیان کرد: آفتی به نام پسیل پسته موجب شده تا عملکرد تولید در این باغ تا ۵۰ درصد کاهش یابد و از سوی دیگر سرمازدگی امسال و سال گذشته نیز داغونمان کرده است.

وی گفت: امسال به شدت برای مقابله با آفت پستیل نیاز به سم داشتیم اما پیگیری های خیلی زیادی شد تا این سم به دست ما برسد ولی با تاخیر رسید و همین امر نیز موجب شد تا به باغ خسارت های خیلی زیادی وارد شود.

اسماعیلی خاطرنشان کرد: با توجه به اوضاع اقتصادی کشور و تحریم های اعمال شده و این موضوع که باید به تولید محصولات غیرنفتی تکیه داشته باشیم باید به این موضوع توجه شود که از پسته به عنوان یک محصول لوکس نگاه شود و حمایت های لازم از باغدار برای توسعه باغات و تولید هر چه بیشتر این محصول انجام شود.

وجود بیش از ۴ هزار هکتار باغ پسته در خراسان شمالی

محمدعلی شریکیان مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی همچنین در گفت و گو با ایسنا، گفت: خراسان شمالی از لحاظ تولید پسته در کشور رتبه ۱۳ را دارد و سطح زیرکشت این باغات در استان به چهار هزار و ۸۳۴ هکتار می رسد.

به گفته وی بیشترین سطح زیرکشت باغات پسته در خراسان شمالی در شهرهای اسفراین و صفی آباد است.

شریکیان افزود: کیفیت پسته تولیدی در این استان آنقدر زیاد است که حتی برای این محصول برند نیز گرفته شده است.

وی تاکید کرد: برای توسعه باغات پسته در استان یک باغ مادری به مساحت هفت هکتار ایجاد شده که در آن ارقام تجاری احمدآقایی و اکبری کشت شده است که این باغ پیوندک مورد نیاز سایر باغ ها را تامین خواهد کرد.

شریکیان تصریح کرد: از سوی دیگر در این استان ایجاد باغ های سازگار یکی دیگر از نیازها بوده که این باغ نیز ایجاد شده و در آن باغ ۲۲ رقم تجاری کشت و تولید می شود.

وی خاطرنشان کرد: باغات پسته در مقابل کم آبی و شوری قهرمان هستند و یکی از علل توسعه این باغات در این استان وجود چنین مشکلاتی بوده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی پسته خراسان شمالي صادرات پسته پسیل پسته گفت و گو با ایسنا هزار تومان به فروش خراسان شمالی پسته کاران سال گذشته باغ پسته پسته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۲۳۳۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۳ هزار لیتر چسب مایع بدون مجوز در خراسان شمالی کشف شد

به گزارش خبرنگار مهر، سرهنگ مهدی مهران‌فر صبح پنج شنبه در گفت‌وگو با رسانه‌ها اظهار کرد: مأموران یگان امداد فرماندهی انتظامی مانه و سملقان در حین گشت‌زنی در سطح حوزه استحفاظی به یک دستگاه خودروی ایسوزو مشکوک و با هماهنگی لازم آن را متوقف کردند.

وی با اشاره به اینکه در بررسی‌های صورت گرفته مشخص شد که این کامیونت حامل ۳ هزار و ۵۰۰ لیتر چسب مایع فاقد مجوز است، افزود: این خودرو برای بررسی بیشتر به مقر انتظامی منتقل و یک نفر متهم نیز دستگیر و بعد از تشکیل پرونده به مرجع قضائی معرفی شد.

کد خبر 6094942

دیگر خبرها

  • اشک‌ها و لبخند‌ها در کشتی آزاد نونهالان قهرمانی کشور
  • زلزله در خراسان شمالی ؛ شدت و مرکز زمین لرزه
  • زلزله ۴.۲ ریشتری تیتکانلو در خراسان شمالی را لرزاند
  • تیتکانلو خراسان شمالی لرزید
  • خراسان شمالی لرزید
  • نفرات برتر شش وزن نخست رقابت‌های کشتی آزاد نونهالان قهرمانی کشور
  • افتتاح ۱۰ ایستگاه هوشمند آب و هواشناسی در زرند
  • بیش از ۳ هزار لیتر چسب مایع بدون مجوز در خراسان شمالی کشف شد
  • کوچ بهاره عشایر در خراسان شمالی آغاز شد
  • راز صاحب سینما می‌شود