Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

خبرگزاری فارس: سعید جلیلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در نشست کارگروه گردشگری دولت سایه، اظهار داشت: اگرچه در حال حاضر به علت شیوع کرونا، سفر و گردشگری توصیه نمی‌شود اما برای وضعیت مطلوب این حوزه در شرایط عادی باید برنامه‌ریزی کرد.

وی با اشاره به این نکته که یکی از مهمترین کارویژه های فرهنگی در کشور، تحکیم نهاد خانواده است، گفت: هر میزان که نهاد خانواده تقویت گردد، آسیب های اجتماعی محتمل نیز کمتر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: یکی از پشتوانه های مطلوب به منظور تقویت بنیان خانواده، تسهیل سفر و گردشگری برای خانواده‌ هاست.

عضو شورایعالی امنیت ملی تصریح کرد: بسیاری از هزینه هایی که به بهانه فرهنگ و تحکیم خانواده از مسیر دستگاه‌های ادارای تخصیص داده می‌شود، نتیجه‌ی مطلوبی به همراه ندارد.

جلیلی با بیان این نکته که وظیفه تسهیل گردشگری در شرایط عادی نباید تنها به یک وزارت‌خانه محول شود، خاطرنشان کرد: امکانات نهادهای اجرایی، نیروهای مسلح، شهرداری ها و... به ویژه در حوزه اماکن اقامتی باید در دسترس عموم مردم قرار گیرد.

وی افزود: با توجه به اینکه دستگاه‌های حکومتی و دولتی و همچنین بخش‌های عمومی، امکانات گردشگری بسیاری دارند که زمان محدودی از آنها استفاده می‌کنند، مدیریت صحیح این امکانات برای بهره‌برداری عموم مردم از آنها می‌تواند موجب ارائه تسهیلات گردشگری به خانواده‌هایی می‌گردد که تاکنون از این امکان کمتر برخوردار بوده‌اند.

عضو شورایعالی امنیت ملی، ایجاد اشتغال پایدار و ارزآوری را یکی دیگر از مزایای رونق صنعت گردشگری خواند که می‌بایست با حفظ نگاه فرهنگی به این عرصه دنبال شود.

جلیلی با اشاره به لزوم فعال کردن ظرفیت‌های مردمی در حوزه اقامت گردشگران، استفاده از فضای مجازی و ابزارهای الکترونیکی در این زمینه را یکی از فرصت های صنعت گردشگری نامید.

برنامه ریزی ویژه برای توسعه گردشگری سلامت و رشد صنایع مرتبط با گردشگری نظیر صنایع دستی از دیگر نکات عضو شورای راهبردی روابط خارجی کشور بود که در این حوزه عنوان شد.

در ادامه این نشست، طلایی استاد دانشگاه امام صادق(ع) و دبیرکارگروه گردشگری دولت سایه، با اشاره به اینکه که صنعت گردشگری سهم 6.8 درصدی از تولیدناخالص ملی را داراست، خاطرنشان کرد که بیش از 700هزار شغل مستقیم در این صنعت فعال است.

وی کمبود الگو، مدل و برنامه‌های نوآورانه در فضای گردشگری کشور و همچنین ضعف نظام تبلیغاتی کشور در حوزه گردشگری و تربیت نیروی متخصص گردشگری دو مسئله جدی صنعت گردشگری برشمرد.

پایین بودن سطح اطلاعات مردم (گردشگران داخلی و خارجی) در مورد مقاصد متنوع گردشگری کشور و ضعف جامعه محلی در شناسایی و استفاده از جاذبه‌های گردشگری در ارائه خدمات از جمله مسائلی بود که به عقیده دکتر طلایی از موانع رونق صنعت گردشگری است.

وی در بخش دیگری از سخنانش ابعاد صنعت گردشگری کشور را به سه بخش داخلی(سفرهای درون کشور)، خروجی(سفرهای بیرون کشور) و ورودی (ورود گردشگر خارجی به کشور) تقسیم کرد.

طلایی با بیان این نکته که 40درصد خانواده های ایرانی در سال به هیچ مسافرتی نمیروند، اظهار داشت: 30درصد کارکنان دولت در سال 98 به هیچ مسافرتی نرفته‌اند.

مسئله اقامت، مهمترین چالش صنعت گردشگری داخلی

طلایی در ابتدای سخنان خود راجع به بحث گردشگران داخلی، خاطرنشان کرد که حجم هزینه کرد گردشگران داخلی در صنعت گردشگری حدود 4 برابر بیش از گردشگران خارجی است اما بیشترین تلاش ها برای جذب گردشگر خارجی صورت می‌گیرد.

طلایی در ادامه مسئله اقامت را از جمله مهمترین موانع در رشد صنعت گردشگری برشمرد و اطلاع داد که تنها ۵ درصد مسافران داخلی از هتل‌ها به عنوان مکان اقامتی استفاده میکنند.

وی ایجاد محدودیت در حوزه سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و بروز تعارض منافع بازیگران حوزه اقامتگاه‌های رسمی با پلتفرم‌های اقامتگاه‌های غیررسمی و ایجاد محدودیت‌های متعدد برای آن‌ها را یکی از چالش های حاکمیتی در حوزه گردشگری نامید.

وی دراین باره توضیح داد: ۳۰۰هزار خانه در کشور وجود دارد که در پیک مسافرتی به عنوان محل اسکان استفاده می‌شود اما هیچگونه ساماندهی برای آنها وجود ندارد و تنها 2 درصد آنها به صورت آنلاین قابل تهیه هستند.

ساماندهی اینترنتی به منظور اجاره این خانه ها و تسهیل در امر اعطای مجوز، از جمله مسائل مهمی بود که طلایی به آنها اشاره کرد.

وی در بخش دیگری از سخنانش به افزایش 100 درصدی سفرهای داخلی طی ده سال اخیر به منظور مقاصد درمانی اشاره کرد.

طلایی همچنین بر ضرورت برنامه‌ریزی برای آسان‌سازی سفرهای زیارتی به ویژه در استان خراسان رضوی تاکید کرد.

طلایی با اشاره به لزوم توجه به اولویت برنامه‌ریزی برای استفاده از فرصت مسافرت‌های بین‌راهی،  خاطرنشان کرد: استفاده از وسیله نقلیه شخصی برای منظور مسافرت به 75 درصد رسیده است.

وی با بیان این نکته که روند نزولی سفرهای با اقامت شبانه، جدی‌تر شدن مسأله اقامتگاه ها را نشان میدهد، عنوان کرد: افزایش سفرهای بدون اقامت داخلی یکی از دلایل افزایش تصادفات جاده‌ای ناشی از خستگی را شامل میشود.

90 درصد گردشگران خارجی از کشورهای همسایه هستند

طلایی در بخش دیگری از سخنانش به رشد 50 درصدی پذیرش گردشگر خارجی در سال نوسانات نرخ ارز (سال 97) اشاره کرد.

وی همچنین اظهار داشت که در سال نوسانات ارزی، خروج گردشگر ایرانی 30 درصد کاهش یافته و در عوض 3 میلیون سفر داخلی در سال 97 افزایش یافته است.

عدم تأثیر تحریم‌ها و محدودیت‌های بین المللی بر صنعت گردشگری ورودی به دلیل اختصاص سهم قریب به اتقاق گردشگری ورودی به کشورهای همسایه و تأثیرپذیری اندک بازارهای این منطقه از تحریم‌ها، از جمله نتایج دکتر طلایی در تحلیل آمار گردشگران ورودی به کشور بود.

وی میزان مسافرت های ورودی به ایران را 8.5 میلیون بار سفر اعلام کرد که 90درصد آنها از مبدا کشورهای همسایه صورت میگیرد.

این کارشناس صنعت گردشگری، اظهار داشت: عراق و آذربایجان 50 درصد گردشگران خارجی را تشکیل میدهند.

طلایی با اشاره به این نکته که بیش از 78 درصد گردشگران و زائران عراقی عمدتا به صورت خانوادگی و از مرز زمینی به ایران می‌آیند، گفت: افزایش جاذبه‌های بین جاده‌ای و برنامه درآمدزایی از مرز تا مشهد برای این زائران اهمیت دارد که تاثیر بسزایی در اشتغال‌زایی و ارزآوری خواهد داشت.

طلایی سهم اروپای غربی از بازار گردشگری ایران را 2 درصد برشمرد که پس از خروج آمریکا از برجام به کمتر از 1 درصد رسیده است.

وی افزود: طبق آمارهای جهانی از هر 5 گردشگر، 4 نفر در داخل منطقه‌ای که به آن تعلق دارند، سفر میکنند. به همین خاطر طبیعی است که باید بیشتر توجه ما به جذب گردشگر از کشورهای همسایه و هم منطقه‌مان معطوف شود.

عدم انطباق محتوای تبلیغات و خدمات گردشگری متناسب با نیاز مخاطب و عدم توانایی در مواجهه با تبلیغات سوء علیه ایران در رسانه‌ها خارجی از جمله چالش های صنعت گردشگری در بخش ورودی گردشگر مطرح شد.

گردشگری خانواده، مولفه کلیدی گردشگری سالم

طلایی در بخش دیگری از سخنانش، زمینه‌سازی برای رشد گردشگری خانواده به عنوان مؤلفه کلیدی گردشگری سالم و بدون آسیب‌های فرهنگی را مطرح کرد.

وی خاطرنشان کرد: تعریف استاندارهای معطوف به گردشگری خانواده برای رنکینگ اقامتگاه‌های رسمی و غیررسمی و همچنین تدارک عوامل مربوط به سرگرمی کودک و نوجوان به عنوان قطعات کلیدی گردشگری خانواده باید در دستورکار دستگاه‌های مسئول قرار گیرد.

همچنین محمّدهادی همایون یکی از کارشناسان حاضر در این نشست با اظهار این نکته که موضوع گردشگری یک کار میان رشته‌ای است، تصریح کرد: باید ظرفیت‌های موجود در این صنعت در همه‌ی ابعاد فعال گردد چرا که گردشگری، ویترین کشور است.

وی افزود: با نگاه فرصت محور و تمدنی به گردشگری می‌توان ضمن برخورداری از مزایای اقتصادی، تاثیرگذاری فرهنگی و تبادلات میان‌فرهنگی را محور قرار داد و برای آن برنامه‌ریزی کرد.

منبع: فردا

کلیدواژه: سعید جلیلی گردشگری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۴۰۲۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داروی ایرانی بهتر است یا داروی خارجی؟

از سوی دیگر بسیاری از داروهای خارجی نیز نایاب بوده و برخی از بیماران از نبود این داروها شکایت دارند، اما پرسش اصلی اینجاست که با توجه به وجود داروهای داخلی چرا بسیاری از مردم از داروهای خارجی استفاده می‌کنند؟

چرایی مشکلات تهیه دارو خارجی برای برخی از بیماران

بسیاری از بیماران نسبت به تهیه داروهای خارجی شکایت دارند، در همین زمینه محمدرضا کشاورز، بازرس هیئت مدیره انجمن درباره چرایی مشکلات تهیه برای برخی از بیماران اظهار کرد: در حوزه کمبود دارو با دو موضوع رو به رو هستیم؛ یکی بحث کمبود ارز مرغوب و تحریم و دیگری دیرکرد تخصیص اعتبار و ارز از بانک مرکزی که مورد دوم نقش بسیار پررنگ تری در کمبود دارو بیماران خاص دارد، در واقع وقتی در پرداخت وجه تاخیر ایجاد می‌شود، چرخه تولید با کندی مواجه می شود و جبران این کمبود پس از تخصیص وجه، ۳ تا ۶ ماه زمان‌بر خواهد بود.

وی افزود: تغییر ارز ترجیهی به ارز نیمایی یکی از عوامل گرانی دارو بوده است ولی برای جبران گرانی دارو شرکت‌های بیمه موظف شده اند تا مابه‌تفاوت قیمت‌های قبلی و جدید را پرداخت کنند.

مردم به سمت استفاده از داروهای خارجی می‌روند

بازرس هیئت مدیره انجمن داروسازان ادامه داد: البته بسیاری از اقلام دارویی توسط تولیدکنندگان داخلی تولید می‌شود، اما بسیاری از پزشکان تاکید بر استفاده نمونه خارجی دارند که با توجه به ارزی که به شرکت‌ها داده شده نمی‌توان توقع داشت کمبود در این زمینه وجود نداشته باشد.

کشاورز در ادامه با اشاره به گران فروشی برخی از داروخانه‌ها و افزایش قیمت‌ها گفت: تمامی قیمت‌ها در برنامه و آدرس اینترنتی دارویاب ثبت شده است، اگر مرکزی قصد گران فروشی داشته و قیمتی خارج از قیمت اعلام شده ارائه کرده است مردم می‌توانند تخلف را به سازمان تعزیرات حکومتی اعلام کرده تا با متخلفان برخورد جدی شود.

مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو با تاکید بر اینکه کیفیت داروهای ایرانی بسیار بالاست تا حدی که کشورهای متقاضی دارو نیز به این مهم اشاره می‌کنند، بر لزوم حمایت ویژه از صنعت داروسازی کشور تاکید کرد: رویه تولید دارو در کشور به لحاظ تعداد و کیفیت رو به رشد است. خرد جمعی صنعت دارو به سمت رفع نیاز جدید دارویی کشور پیش می‌رود و توفیقات خوبی در این حوزه دارد. در بخش‌های پیشرو مثل بیولوژیک و موارد مشابه توفیقات رو به افزایش است.

پیکانپور بیان کرد: توفیقات رو به افزایش است و نوید آینده خوبی می‌دهد. اگر به صنعت داروسازی کشورهای مشابه نگاه کنیم می‌بینیم بخش قابل توجهی از اقدامات در سطح پکیجینگ محقق می‌شود و در بخش فرمولاسیون و ماده اولیه از ما عقب‌تر هستند و این سبب شده که در مراودات بین‌المللی دست خود را به سمت ایران دراز کنند. این موضوع تامین کمّی پا به پای تامین کیفی پیش رفته است. حساسیت بر شاخص‌های کیفی چه از سمت رگولاتور و چه کارخانجات اعمال شده و کیفیت داروهای ایرانی بسیار بالا است تا حدی که کشورهای متقاضی دارو به این مهم اشاره می‌کنند.

وی افزود: رگولاتور نسبت به کیفیت دارو همواره حساس بوده است، لذا ریکال (جمع‌آور) یک محصول برای ما نقطه مثبت است که نشانگر دقت و اهمیت کیفیت دارو است و اگر جایی شاخص‌های کیفی مشکلی داشته باشد بدون اغماض ما وظیفه مربوط به کیفیت خود را انجام می‌دهیم.

وی با بیان اینکه صنعت داروسازی در جذب نخبگان توفیقات جدی داشته است، اظهار کرد: حدود ۴۰ درصد شرکت‌های دانش بنیان سلامت در بخش دارو متمرکز هستند.

حسین خلیلی، رئیس دوازدهمین همایش داروسازی بالینی ایران با اشاره بر این که "آیا داروهای ایرانی به اندازه داروهای برند خارجی کیفیت و اثربخشی دارند؟ " اظهار کرد: بیش از ۹۵ درصد داروهای موجود در کشور در داخل ایران فرموله می‌شوند. بخشی از مواد اولیه این داروها در داخل کشور تولید و بخشی نیز وارد کشور می‌شوند. این موضوع که مواد اولیه وارد می‌شود مختص ایران نیست؛ برای مثال ۷۰ درصد مواد اولیه دارویی در کشوری مانند آمریکا نیز از هند و چین وارد این کشور می‌شود، زیرا تولید برخی مواد اولیه صرفه اقتصادی ندارد و واردات آن به صرفه‌تر است.

وی افزود: در مورد داروها، بازه‌ای برای میزان اثربخشی و کیفیت تعریف می‌شود؛ برای مثال گفته می‌شود که اگر یک دارو بالای ۹۷ درصد ایمنی و اثربخشی داشته باشد قابل قبول است؛ بنابراین ممکن است یک دارو ۹۸ درصد و یک دارو ۹۹ درصد اثربخشی داشته باشد، اما همین یک درصد اختلاف در ماده مؤثره یا خلوص، ممکن است روی بروز عوارض ناشی از مصرف دارو تأثیرگذار باشد یعنی عوارض را کمتر یا بیشتر کند.

وی ادامه داد: ممکن است عوارض یک داروی ایرانی کمتر یا بیشتر از یک داروی برند خارجی باشد و این موضوع بین داروهای مختلف متفاوت است، اما آنچه اهمیت دارد این است که دارو ایمن و اثربخش باشد.

رئیس دوازدهمین همایش داروسازی بالینی ایران گفت: تمام داروهایی که مجوز سازمان غذا و دارو را دریافت می‌کنند از نظر ایمنی و اثربخشی در بازه مورد قبول برای فارماکوپه‌های جهان است و اینطور نیست که در بازه استاندارد ایمنی و اثربخشی نباشد.

منبع: آنا

دیگر خبرها

  • داروی ایرانی بهتر است یا داروی خارجی؟
  • قطب گردشگری، ترمینال خارجی ندارد
  • بازگشت فروش نفت ایران به زمان برجام با دو برابر قیمت نتیجه تمرکز دولت بر بازطراحی تجارت انرژی کشور
  • اعتبار ۴۰ میلیارد تومانی برای احیای مقبرةالشعرای تبریز
  • برگزاری جشنواره سماق درآینده نزدیک باحضور گردشگران داخلی وخارجی
  • سراب هنام الشتر؛ چشمه‌ای در دل یک خانه تاریخی
  • پاکستان؛ فرصتی طلایی برای اکران و تولیدات مشترک سینمایی
  • فرصت طلایی «مشارکت مردم» در توسعه طلای سیاه
  • نقشه تجاری ایران و پاکستان، دو همسایه ای که در تجارت غریبه بودند + جدول
  • نقشه تجاری ایران و پاکستان؛ دو همسایه ای که در تجارت غریبه هستند