Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-29@04:58:17 GMT

لبنان در آستانه دالانی تاریک!

تاریخ انتشار: ۶ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۴۲۷۷۵

لبنان در آستانه دالانی تاریک!

به نظر می‌رسد سنگ‌اندازی آمریکا در مسیر تشکیل دولت جدید عامل اصلی شکست تلاش‌های مصطفی ادیب در فرایند تشکیل کابینه بوده است چرا که واشینگتن در اوج ابتکار عمل «امانوئل ماکرون»، با تحریم برخی از شخصیت‌های سیاسی لبنان از جمله برخی افراد منتسب به جنبش امل عملاً روند تشکیل کابینه را مختل کرد.

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، انصراف «مصطفی ادیب» مأمور تشکیل کابینه جدید لبنان از ادامه رایزنی برای تشکیل دولت جدید لبنان و پذیرش این انصراف از سوی رئیس‌جمهور «میشل عون»، نشان از تأخیر تشکیل کابینه لبنان دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تأخیر دست‌کم تا بعد از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و فرونشستن غبار اختلافات واشینگتن ـ تهران بعد از مشخص شدن نتیجه انتخابات نوامبر ادامه خواهد یافت و عملاً به مفهوم شکست ابتکار فرانسه خواهد بود.

روند حاکم بر فضای سیاسی لبنان حاکی از ورود این کشور به مرحله‌ای خطرناک است که مشکلات جاری و ساختاری لبنان این خطرات را دوچندان کرده است.

از جمله بحران‌های متعددی که هم‌اکنون لبنان با آن دست‌به‌گریبان است می‌توان به خلأ قدرت سیاسی، اوضاع نابسامان اقتصادی به ارث رسیده از دولت‌های قبلی، یکه‌تازی ویروس کرونا، بحران ارزی حاکم بر بانک مرکزی، قطع یارانه سوخت، آرد و کالاهای اساسی مردم، گرانی و تورم افسارگسیخته، بحران ناشی از وقوع بزرگ‌ترین انفجار جهان در بندر بیروت و ویرانه‌های به‌جامانده از آن و... اشاره کرد.

گفته می‌شود دلیل اصلی ناکامی مصطفی ادیب در تشکیل کابینه، اختلاف بر سر وزارت دارایی بوده، وزارتخانه‌ای کلیدی که به دلیل مخالفت مصطفی ادیب با فرد پیشنهادی برای وزارتخانه با مشکل مواجه شد و دیدارهای مکرر او با «حسن خلیل» نامزد اصلی جنبش امل برای وزارت دارایی هم نتوانست گره‌ای از مشکل باز کند.

از سویی؛ به نظر می‌رسد سنگ‌اندازی آمریکا در مسیر تشکیل دولت جدید عامل اصلی شکست تلاش‌های مصطفی ادیب در فرایند تشکیل کابینه بوده است چرا که واشینگتن در اوج ابتکار عمل «امانوئل مکرون»، با تحریم برخی از شخصیت‌های سیاسی لبنان از جمله برخی افراد منتسب به جنبش امل عملاً روند تشکیل کابینه را مختل کرد.

از سوی دیگر؛ اظهارات اخیر پادشاه سعودی مبنی بر ضرورت خلع سلاح مقاومت و متهم کردن حزب‌الله و ایران به اعمال فشار بر گروه‌های سیاسی لبنان، عملاً به تخریب مسیرهای هموارشده برای گفتگو میان گروه‌های سیاسی برای تشکیل کابینه منجر شد.

در شرایط کنونی هرچند فرانسوی‌ها همچنان در حال رایزنی‌های پارلمانی برای انتخاب فردی جدید برای نخست‌وزیری لبنان هستند اما بیشتر رهبران جریان‌های سیاسی لبنان بر بازگشت مجدد سعد حریری به کاخ نخست‌وزیری متفق‌القول هستند و بر این باورند که در شرایط کنونی کسی جز او قادر به تشکیل کابینه نیست و «نبیه بری» رئیس مجلس هم برای حل مشکل انتخاب وزارت دارایی قول همکاری داده است.

نگاهی به مواضع گروه‌های سیاسی تأثیرگذار در فضای سیاسی لبنان نشان می‌دهد که جنبش امل به رهبری نبیه بری وعده حمایت از تصویب قوانین مورد نیاز برای اصلاحات سیاسی در کشور را داده است. از سوی دیگر حزب‌الله مخالفت خود را با پیشنهاد آمریکا مبنی بر امتیازدهی در قبال تعیین مرزهای دریایی طبق خواست رژیم صهیونیستی و تعیین تکلیف مرزهای زمینی در مزارع شب‌ها اعلام کرده است.

در جریان 14 مارس اما اوضاع به گونه دیگری است. جریانی که در انتخابات پارلمانی 2018 نتیجه را به رقبای خود در محور مقاومت واگذار کرد و هیچ‌گاه حاضر به پذیرش شکست و تمکین رأی اکثریت نشد، حالا به چیزی جز برگزاری مجدد انتخابات پارلمانی راضی نمی‌شود و «سمیر جعجع» رئیس جریان «قوات لبنانی» علناً گفته؛ «تا زمانی که اکثریت کنونی بر پارلمان حاکم است هیچ امیدی به تغییر نیست!»

این آرای متناقض جریان‌های سیاسی حاکی از شرایط دشوار پیش روی لبنان است. سیاستمداران لبنانی در حالی باید خود را برای دوره جدیدی از رایزنی‌ها برای انتخاب نامزد پست نخست‌وزیری آماده کنند که روز گذشته ارزش هر لیره لبنان در برابر هر دلار به 9000 هزار لیره رسید و تعداد مبتلایان به کرونا رشدی دور از انتظار را تجربه کرد، فرآیندی که به مفهوم گام نهادن لبنان در دالانی تاریک و بی‌انتها است.

منبع: نورنیوز

انتهای پیام/4129/

منبع: آنا

کلیدواژه: فرانسه لبنان امانوئل ماکرون سیاسی لبنان تشکیل کابینه مصطفی ادیب جنبش امل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۴۲۷۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سندرز به نتانیاهو: گفتن کشتار ۳۴۰۰۰ فلسطینی، یهودستیزی نیست

  

به گزارش­ سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از تلویزیون الجزیره، برنی سندرز، سناتور چپ‌گرای آمریکایی، با یادآوری به بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی بر لزوم اشتباه نگرفتن محکومیت کشتار غزه با یهودستیزی تأکید کرد.

سندرز خطاب به نتانیاهو گفت: گفتن اینکه کابینه شما ۳۴۰۰۰ نفر را در ۶ ماه کشته است نه یهودستیزی است و نه حمایت از جنبش حماس.

وی افزود: محکوم کردن تخریب دانشگاه‌ها و مدارس غزه توسط کابینه نتانیاهو و محروم کردن ۶۲۵۰۰۰ نفر از آنها از تحصیل، یهودستیزی نیست.

وی گفت: اینکه می‌گوییم زیرساخت‌های غزه، سیستم بهداشتی آن و ۲۲۱ هزار خانه را ویران کردید، یهودی ستیزی نیست.

سندرز دو روز پیش گفت آنچه اسرائیل در غزه انجام می‌دهد دیگر جنگ علیه حماس نیست، بلکه بیشتر برای از بین بردن بافت زندگی فلسطینی‌ها است.

سندرز در سخنرانی خود در کنگره برای تصویب کمک‌های خارجی از جمله کمک نظامی به اسرائیل توضیح داد که آنچه در غزه اتفاق می‌افتد تصادف یا اشتباه جنگی نیست، بلکه یک سیاست حساب شده است که بیش از ۶ ماه است که به طور سیستماتیک اجرا شده است.

وی خاطرنشان کرد: نمی‌توان به این حقایق نگاه کرد و به این نتیجه نرسید که سیاست کابینه اسرائیل با هدف تبدیل غزه به منطقه‌ای غیرقابل سکونت بوده است و این همان چیزی است که در واقعیت رخ می‌دهد.

این سناتور آمریکایی همچنین از همدستی آمریکا در جنگ غزه انتقاد کرد و گفت که جنگ غزه جنگ اسرائیل و آمریکا محسوب می‌شود.

وی تصریح کرد: بیشتر بمب‌ها و تجهیزات نظامی مورد استفاده اسرائیل در غزه توسط کشور ما با پول مالیات دهندگان آمریکایی تهیه می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: آمریکا میلیارد‌ها دلار به کابینه نتانیاهو می‌دهد که مرز‌های غزه را می‌بندد و مانع از رسیدن مواد غذایی و پزشکی به محرومان می‌شود.

دیگر خبرها

  • مقام صهیونیست: نتانیاهو مانع اصلی توافق آتش‌بس در غزه است
  • آحارونوت: زمان آن رسیده کابینه نتانیاهو کنار برود
  • تشییع همسر آیت‌الله مصطفی خمینی در قم
  • چگونه می‌شود خورشید زمین را روشن کند اما فضا تاریک باشد؟
  • از صدای خودرو به شخصیت افراد پی ببرید
  • از صدای خودرو به شخصیت افراد پی ببرید/ رابطه عجیب صدای بلند خودرو و ابتلا به سادیسم، روان‌پریشی و خودشیفتگی
  • مقام ارشد حماس: اگر کشور فلسطین تشکیل شود سلاح‌ها را زمین می‌گذاریم
  • مقام ارشد حماس : اگر کشور فلسطین تشکیل شود سلاح‌ها را زمین می‌گذاریم و به یک حزب سیاسی تبدیل خواهیم شد
  • حمله به رفح به یک درگیری سیاسی در اسرائیل تبدیل شده است
  • سندرز به نتانیاهو: گفتن کشتار ۳۴۰۰۰ فلسطینی، یهودستیزی نیست