Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، ساخت و عرضه مسکن در سال‌های اخیر، دستخوش فراز نشیب‌های فراوانی شده است. به استناد تعداد پروانه‌های صادر شده برای ساخت مسکن، بیشترین تعداد واحد مسکونی ساخته شده در یکسال با تعداد 810 هزار واحد مسکونی متعلق به سال 92 است. همچنین رکورد کمترین واحد مسکونی ساخته شده در یکسال نیز در سال 98 با 342 هزار خانه به ثبت رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آمار پر فراز و نشیب حوزه ساخت مسکن که با پروژه مسکن مهر اوج گرفت، پس از روی کار آمدن دولت یازدهم و تغییر رویکردهای مد نظر هم اکنون در شرایط شبه رکود به سر برده و حال و روز خوشی ندارد.

در همین راستا و به واسطه کاهش عرضه مسکن و همچنین مسئله سرمایه‌ای شدن بازار مسکن، اساسی‌ترین نیاز مردم یعنی سرپناه دچار شرایط نابه سامان شد و قیمت هر متر مربع واحد مسکونی سر به فلک کشید. هم اکنون بر اساس آخرین آمار ارائه شده توسط بانک مرکزی میانگین قیمت هر متر مربع مسکن در شهر تهران با رقم 23 میلیون تومان معامله شده و صاحبخانه شدن را برای مستاجران و زوج‌های جوان به رویای آجری تبدیل کرده است.

*تامین زمین ارزان قیمت و راه‌اندازی صندوق ملی مسکن، 2 ویژگی مثبت طرح جهش تولید مسکن

پس از روی کار آمدن مجلس یازدهم، یکی از اصلی‌ترین شعارهای مدنظر نمایندگان، بحث معیشت مردم بود و مسکن به عنوان گران‌ترین عضو سبد هزینه خانوارهای کشور در صدر دغدغه‌های نمایندگان ملت مطرح شد. بر همین اساس، با گذشت 3 ماه از روی کار آمدن مجلس جدید، طرح 2 فوریتی جهش تولید و رونق مسکن به صحن علنی مجلس رسید. در همین خصوص، مجتبی یوسفی، عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در ارتباط با طرح حهش تولید و رونق مسکن، عنوان کرد:« یکی از موضوعات مهمی که حائز اهمیت است این است که اگر حوزه مسکن از حالت رکود خارج شود می‌تواند به عنوان بخش پیشران اقتصاد عمل کرده و اشتغالزایی به دنبال داشته باشد به عبارت دیگر حداقل ۲۰۰ شغل در زیرشاخه‌های مرتبط با حوزه مسکن می‌تواند رونق بگیرد.»

نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی، در تشریح جزئیات طرح مجلس، عنوان کرد:« در این طرح تامین زمین ارزان‌قیمت و راه‌اندازی صندوق ملی مسکن و زمین دو مولفه مهم است تا منابع مالی برای ساخت مسکن فراهم شود. براساس بانک‌ها در این طرح مکلف هستند، 20 درصد از منابع تسهیلات خود را در اختیار بخش مسکن قرار دهند.»

پس از مطرح شدن این طرح در صحن علنی، کلیات طرح مورد تایید نمایندگان مردم قرار گرفته و جزئیات آن به منظور بررسی بیشتر به کمیسیون مرتبط ارجاع شد. در همین ارتباط، یکی از دلایل اصلی مخالف نمایندگان به منظور تصویب جزئیات طرح جهش تولید به نظرات کارشناسی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی باز می‌گردد. در حقیقت این مرکز پس از مطرح شدن طرح در قالب یک متن 15 بندی نسبت به ارائه انتقادات خود نسبت به این طرح اقدام نمود.

* تامین مالی طرح جهش تولید و رونق مسکن، تورم زا است

یکی از اصلی‌ترین مفاد مورد انتقاد مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در طرح جهش تولید و رونق مسکن به مسئله تامین مالی این طرح باز می‌گردد. در این باره توجه شما را به بند 1 و 2 نظرات کارشناسی مرکز پژوهش‌ها نسبت به تامین مالی طرح جهش تولید که در زیر ذکر شده است، جلب می‌کنم.

1. تامین مالی این طرح که رقمی حدود سالانه 300 هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود، می‌تواند موجبات رشد شدید نقدینگی تا 50 درصد افزایش رشد را ایجاد کند و این رشد نقدینگی در نهایت خود را در تورم‌های بالا و التهابات مجدد و چندباره در بازار مسکن، خودرو، ارز و ... نشان خواهد داد.

2. در صورتی که تسهیلات پرداختی بانکها موضوع این طرح جایگزین تسهیلات پرداختی به سایر بخش‌ها شود عملاً رشد بخش مسکن با هزینه تشدید رکود در سایر بخشهای اقتصادی اتفاق خواهد افتاد.

در حقیقت انتقاد اصلی مرکز پژوهش‌ها نسبت به تامین مالی طرح جهش تولید مرتبط با اختصاص 20 درصد از تسهیلات بانک‌ها به این طرح است.

*شیوه تامین مالی طرح جهش تولید هدایت نقدینگی است

در همین راستا و به منظور بحث پیرامون نحوه تامین مالی طرح جهش تولید مسکن به سراغ، محمد حمیدزاده، کارشناس حوزه مسکن رفتیم. حمید زاده با اشاره به نظرات ارائه شده توسط مرکز پژوهش‌های مجلس در ارتباط با تامین مالی طرح جهش تولید مسکن، گفت:« با توجه به اینکه در طرح جهش تولید و تامین مسکن، قرار نیست خط اعتباری جدیدی به منظور تامین مالی تشکیل شود و یا خلق پولی اتفاق بیفتند بلکه مطابق جزئیات این طرح، تنها 20 درصد از تسهیلات فعلی ارائه شده توسط بانک‌های به بخش مسکن تعلق می‌گیرد.»

این کارشناس مسکن، ضمن ابراز مخالفت با بند 1 اظهارات کارشناسی مرکز پژوهش‌ها در ارتباط با این طرح گفت:« قرار نیست اتفاق جدیدی بیفتد که شاهد افزایش نقدینگی باشیم بلکه همان تسهیلاتی که سابق بر این توسط بانک به بخش‌های مختلف ارائه می‌شد، هدایت شده و به حوزه مسکن که یکی از پیشران‌های اقتصاد است، اختصاص می‌یابد.»

حمید زاده، ضمن بیان این نکته که در شرایط تحریم بهترین صنعتی که منجر به رشد اقتصادی می‌شود، بخش مسکن است، تصریح کرد:« رکود در سایر بخش‌های اقتصادی به واسطه شرایط حاکم بر کشور، همین الان نیز وجود دارد و اتفاقا حوزه مسکن به واسطه راه‌اندازی تعداد بیشماری بنگاه اقتصادی پسینی  و پیشینی شرایط را برای خارج شدن اقتصاد کشور از رکود فراهم می‌آورد.»

براساس جزئیات ارائه شده توسط کارشناسان و نهادهای مختلف، نیاز به ساخت مسکن امری است که مورد اتفاق متولیان این حوزه در کشور است اما جزئیات ساخت مسکن با توجه به تجارب قبلی می‌بایست با در نظر گرفتن آراء مختلف تدوین شود و بدین ترتیب، بازار واحد مسکونی در کشور پس از مدت‌ها روی آرامش را به خود ببیند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: طرح جهش تولید و ساخت مسکن مرکز پژوهش های مجلس ساخت مسکن تامین مالی طرح جهش تولید طرح جهش تولید مسکن مجلس شورای اسلامی تولید و رونق مسکن ارائه شده توسط مرکز پژوهش ها واحد مسکونی جهش تولید ساخت مسکن حوزه مسکن بخش مسکن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۴۴۲۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت ۱۰۰ هزار واحد مسکونی در سه نوع متفاوت

علیرضا جعفری، مدیرعامل شرکت گروه سرمایه‌گذاری مسکن، ضمن اظهار خرسندی از همزمانی جشن ۳۴ سالگی شرکت با آغاز مدیریت وی، هلدینگ ثمسکن را تولیدکننده اصلی‌ترین محصول مورد نیاز مردم دانست و گفت: بخش مسکن کشور پیشران توسعه اقتصادی است و هیچ هدف‌گذاری‌ای مهم‌تر از آن نیست که در مسیر جهش تولید برنامه‌ریزی کنیم و گام برداریم.

به گزارش اقتصادآنلاین، مدیرعامل شرکت گروه سرمایه‌گذاری مسکن به هدف ساخت یکصد هزار واحد مسکونی با نگاه به ظرفیت و توان مجموعه اشاره کرد و گفت: این پروژه با سبدی تحت سه گروه مجزا در کشور تولید خواهد شد.

وی ادامه داد: گروه اول، مسکن اجتماعی ذیل طرح نهضت ملی مسکن برای دهک‌های یک الی ۴ ساخته خواهد شد. گروه دوم، مسکن استطاعتی برای دهک‌های هدف ۵ الی ۷ به منظور تنظیم بازار مسکن برنامه‌ریزی‌شده است و گروه سوم نیز مسکن اقتصادی ویژه دهک‌های ۸ تا ۱۰ است که می‌تواند در جهت محقق کردن انتظارات سهامداران ساخته شود.

جعفری گفت: همگی باید تلاش کنیم تا برند ثمسکن به برترین برند کشور در حوزه تخصصی خود مبدل شود و بتواند علاوه بر بازار داخلی در خارج از کشور نیز به خوشنامی فعالیت کند. چه بسا این امکان با توجه به ظرفیت‌های مهندسی و سرمایه‌گذاری شرکت وجود دارد.

وی افزود: هلدینگ ثمسکن باید به پشتوانه بانک معظّم مسکن و ظرفیت‌های تخصصی و حرفه‌ای مجموعه بانک، فرصت‌های بالقوه تولید مسکن در ظرفیت عمران و آبادانی کشور را شناسایی و با همت کارشناسان خود آن‌ها را بالفعل کند تا با خدمت بیشتر بتوانیم فشار تامین مسکن مردم را کاهش دهیم.

دیگر خبرها

  • تغییر الگوی ساخت مسکن نیازی جدیست
  • حمایت ویژه از رفاه کارگران با تکیه بر تسهیل مسیر ساخت مسکن تک‌طبقه
  • عرضه زمین راهگشا برای استفاده از ظرفیت‌های مردمی در ساخت مسکن است
  • بیش از ۴۶ هزار میلیارد ریال به حساب سازندگان نهضت ملی مسکن استان پرداخت شد
  • ساخت ۱۰۰ هزار واحد مسکونی در سه نوع متفاوت
  • ۷۱ هزار نفر در استان قم صاحب خانه می‌شوند
  • بررسی موانع و چالش‌های تامین مسکن نیروهای مسلح در آذربایجان شرقی
  • اعلام برنامه‌های بانک مرکزی برای ‎تامین مالی ‎تولید/ حمایت ۳۵۰ همتی با ابزارهای نوین
  • پروژه‌های آماده‌سازی اراضی ۱.۵ میلیون واحد مسکونی در کشور آغاز شد
  • امسال قطعی برق برای کشاورزان نخواهیم داشت