Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/گیلان مسئول دبیرخانه تالاب‌های گیلان گفت: بهره گیری از مشارکت جوامع محلی، کلیه ذینفعان و دست اندرکاران از ضروریات و اولویت‌های کاری برای حفاظت از تالاب امیرکلایه است.

عباس عاشوری امروز در گفت‌وگو با ایسنا در چهارمین کارگاه برنامه مدیریت جامع تالاب امیرکلایه که در روزهای 6 و 7 مهرماه سال‌جاری با حضور و مشارکت کلیه ذینفعان تالاب در مجتمع آموزشی و پژوهشی جهاد دانشگاهی استان گیلان در حال برگزاری است، گفت: ارتقای شیوه‌های حفاظت و مدیریت زیستگاه از کلیات مهم اجرای مدیریت جامع زیست بومی است و مشارکت تمامی ذینفعان و دست اندرکاران به خصوص جوامع محلی در حفاظت از تالاب و تنوع زیستی بسیار موثر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه مشارکت مردم و ذینفعان در کنار وظایف محوله سازمان حفاظت محیط‌زیست سبب پایداری زیست بوم تالاب امیرکلایه می‌شود، ادامه داد: در صورتی که جوامع محلی در چارچوب سند زیست بومی تدوین شده از خدمات اکوسیستمی تالاب نیز بهره مند شوند، از تهدیدات تالاب کاسته خواهد شد.

مسئول دبیرخانه تالاب‌های گیلان با بیان اینکه حفاظت از تنوع زیستی و زیست بوم‌های تالابی از دستاوردهای مهم مدیریت جامع زیست بومی است، گفت: کمیت و کیفیت آب یکی از چالش‌های تالاب امیرکلایه است و ضروریست در جهت حفظ و ارتقای محیط زیست این اکوسیستم ارزشمند در سند تدوین شده به این مورد توجه ویژه شود.

وی با بیان اینکه هر ساله 80 تا 90 درصد پرندگان مهاجر آبزی زمستان گذران در گیلان در سه تالاب بین‌المللی انزلی، پارک ملی بوجاق و  امیر کلایه فرود می‌آیند و با توجه به میزان مساحت تالاب امیرکلایه، به نقش و اهمیت تالاب امیرکلایه به عنوان یک زیستگاه مهم برای زمستان گذرانی پرندگان آبزی در استان، ایران و منطقه تاکید کرد.

عاشوی گفت: هر چقدر مشارکت جوامع محلی برای حفاظت و احیای تالاب امیرکلایه بیشتر شود، چالش‌های زیست محیطی بیشتری از این تالاب را می‌توان مرتفع کرد.

وی افزود: خوشبختانه حساسیت مردم و جوامع محلی در حفاظت از تالاب امیرکلایه رو به افزایش است و برگزاری چنین کارگاه‌هایی می‌تواند در تحقق اهداف زیست محیطی برای این بوم سازگان ارزشمند بسیار موثر باشد.

عاشوری گفت: از آنجایی که پساب‌های(زه آب‌های) کشاورزی شالیزارهای اطراف این تالاب وارد آن می‌شود، می‌توان با ارتقای آگاهی کشاورزان، آنها را در بهبود وضعیت تالاب مشارکت داد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی تالاب امیرکلایه محیط زیست تالاب امیرکلایه حفاظت از تالاب جوامع محلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۴۶۶۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت تصویر ۴ راس مرال در جنگل‌های هیرکانی گیلان + فیلم

مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان از ثبت تصاویری از گله بزرگ‌ترین گونه گوزن جنگل‌های هیرکانی در این جنگل‌ها خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از گیلان، حمزه عشوری امروز_ چهارشنبه پنجم اردیبهشت_ اظهار کرد: کارشناسان اداره حفاظت محیط زیست شهرستان لنگرود پس از هفته‌ها تلاش شبانه روزی موفق به ثبت تصاویر زیبا از چهار رأس گوزن قرمز (مرال) در ارتفاعات جنگلی این شهرستان شدند.

وی افزود: پایش دوره‌ای و منظم زیستگاه‌ها و همکاری جوامع محلی از مهم‌ترین عوامل افزایش جمعیت این گونه باارزش در استان گیلان است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان خاطرنشان کرد: مرال یا گوزن قرمز یکی از نمادهای تنوع زیستی جنگل‌های هیرکانی و از گونه‌های حمایت شده و شکار ممنوع در زیستگاه‌های استان گیلان است.

عشوری با بیان اینکه مرال یا گاو وحشی به طور معمول در دوران حیات خود یک بار زاد و ولد می‌کند، تصریح کرد: امن بودن محیط زندگی این حیوان برای ادامه‌ی بقای آن از اهمیت زیادی برخوردار است و محیط‌بانان با حضور و تلاش شبانه روزی در جنگل‌ها زیستگاه‌ها را برای حیات وحش امن می‌کنند.

وی ادامه داد: زمان جفت‌گیری مرال‌ها از نیمه دوم شهریور تا نیمه دوم مهرماه انجام می‌شود و چنانچه شرایط برای زادآوری مرال‌ها مناسب نباشد، سبب کاهش زادآوری و به‌هم ریختگی در جمعیت مرال‌ها می‌شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان گفت: تنوع سرزمینی و ویژگی‌های آب و هوایی، استان گیلان را به تابلوی متنوع و چشم‌نواز از حیات وحش در شمال ایران تبدیل کرده است.

کد خبر 747472

دیگر خبرها

  • تالاب انزلی، میزبان بیش از هزار پرستوی دریایی
  • بسته عملیاتی ساماندهی دانشگاه هنر با مشارکت ذینفعان تدوین شود/ ضرورت یکپارچه‌­سازی سامانه­‌های فرهنگی آموزش عالی کشور
  • صدور حکم قضایی علیه مدیرعامل شرکت دولتی در اصفهان
  • ثبت تصویر ۴ راس مرال در جنگل‌های هیرکانی گیلان + فیلم
  • میزبانی تالاب قره گُل بوکان از پرندگان مهاجر و بومی
  • آبگیری یک کانون مهم گرد و غبار بر اثر بارندگی‌های اخیر | آب به جازموریان رسید
  • آبگیری بخشی از وسعت تالاب جازموریان در اثر بارندگی‌های اخیر
  • افتتاح دو خانه محیط زیست جدید در تهران
  • استفاده از پهپاد برای پایش‌تالاب‌ها
  • ضرورت ورود جدی مسئولان برای رفع اختلاف مالکیت ساکنان تالاب انزلی