Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از صدا و سیما، کیخسرو چنگلوایی با حضور در برنامه گفت و گوی ویژه خبری یکشنبه شب شبکه دو سیما با اشاره به اینکه وظیفه داریم از بخش خصوصی و تولید کننده ها حمایت کنیم، افزود: این کار در اولویت کاری نخست ماست اما در گام بعدی باید تلاش کنیم تکنیکال را هم در کشور خودمان تولید کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: امسال ۷۵ درصد آفت کش‌ها, ناشی از واردات مواد اولیه مؤثره و یا تکنیکال از خارج است و ۲۵ درصد محصول نهایی وارد می‌شود.

چنگلوایی گفت: در گذشته سموم به طور کامل وارداتی بود در پی آن هستیم تا واردات را به صفر برسانیم.

وی افزود: پارسال ۱۷ قلم از واردات سموم به علت وجود مشابه داخلی حذف شد و امسال هم ۲۰ قلم در دست بررسی است.

رئیس سازمان حفظ نباتات کشور گفت: برای کاهش واردات محصولات نمی‌توان یک شبه عمل کرد بلکه باید ساز و کار آن دیده و این کار به تدریج انجام شود زیرا وارد کننده هم تشکیلات و کارگرانی دارد و نباید به یک باره آن را قطع کرد.

چنگلوایی افزود: ۴۰ شرکت از شرکت‌های عضو انجمن تولید کنندگان سموم، وارد کننده سموم هم هستند.

* ۹۵ درصد سموم مورد نیاز کشور دارای تولید داخل هستند

مسعود گیل آبادی رئیس هیأت مدیره انجمن تولید کننده سموم نیز گفت: از سال ۸۸ تفاهمنامه‌ای میان وزارت جهاد کشاورزی و انجمن تولید کنندگان سموم امضا شد و اعضای انجمن، جهاد کشاورزی و سازمان حفظ نباتات در این تفاهم نامه توافق کردند که ۱۲ درصد کل سمومی که دارای تولید داخل نیستند وارد شود اما متأسفانه وزارت جهاد کشاورزی با سیاست‌هایی که اعمال کرد از سال ۸۸ تا کنون میزان این درصد اضافه شد به گونه‌ای که پارسال این رقم به حدود ۴۰ درصد رسید در حالی که بیشتر آن مشابه داخلی دارد.

مسعود گیل آبادی افزود: ۹۵ درصد سموم مورد نیاز کشور دارای تولید داخل هستند و توان تولید آن در داخل وجود دارد و فقط توان تولید پنج درصد سموم را نداریم که بیشتر آن از اروپا وارد می‌شود.

وی با اشاره به اینکه ۶۴ تولید کننده در کشور داریم, اضافه کرد: برای تولید سه هزار تن سم در سال حدود ۳۰۰ نفر کارگر نیاز داریم که با توجه به نیاز حدود ۳۰ هزار تنی کشور به سم اکنون حدود سه هزار نفر در این زمینه باید مشغول به کار باشند و اگر جلوی واردات گرفته شود برای حدود ۱۰ هزار نفر شغل ایجاد می‌شود.

گیل آبادی گفت: با سیاست اشتباه وزارت جهاد کشاورزی در دو سال گذشته، هیأت وزیران در ۱۶ مرداد سال ۱۳۹۷، بیست و پنج قلم را جزو کالاهای اساسی قرار داد که تکنیکال سموم کشاورزی جزو آن بوده است و این موجب شد سموم آماده مصرف که با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد می‌شد ارزان‌تر تمام شود و تولید کنندگان داخلی مجبور شدند وارد کننده این محصولات شوند.

وی افزود: حدود ۴۲۰ قلم سم در کشور به ثبت رسیده است که ۱۲۰ قلم سم پرمصرف داریم، از این مقدار فقط از واردات ۱۷ قلم جلوگیری شده است.

* تولیدی به نام آفت کش در ایران نداریم

سید مهدی حسینی یزدی رئیس اتحادیه وارد کنندگان سم و کود نیز با اشاره به اینکه از سال‌های گذشته تا کنون ۲۵ درصد سم مورد نیاز کشور وارد و ۷۵ درصد آن در داخل تولید می‌شود، گفت: تولیدی به نام آفت کش در ایران نداریم بلکه تکنیکال ( مواد اولیه موثر) را وارد می‌کنیم و افزودنی و حلال‌ها را در داخل فرموله می‌کنیم بنابراین کشورمان اصلاًَ تولید کننده آفت کش نیست.

حسینی یزدی افزود: امکان تولید حدود هفت تا هشت درصد از ۲۵ درصد سمومی که وارد می‌شود در داخل کشور وجود ندارد و تولید هفت تا هشت درصد از سموم هم در داخل, مقرون به صرفه نیست و حدود هفت تا هشت درصد به طور مشترک است اما تفاوت زیادی در کیفیت تولید داخل و خارج وجود دارد.

فرید رحمتی تولید کننده سم نیز در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: همه مواد تکنیکالی که تولید کننده‌های داخلی به عنوان مواد اولیه وارد می‌کنند زیر نظر سازمان حفظ نباتات و استاندارد است.

وی افزود: همه مواد اولیه داخل، آزمایش می‌شود و سازمان حفظ نباتات در هر لحظه اجازه دارد از آزمایشگاه‌ها و کارخانه‌های تولید سم داخل بازدید و محصولات را آزمایش کند.

* واردات سمومی که نمونه داخلی دارد ممنوع می‌شود

رئیس سازمان حفظ نباتات کشور گفت: کل سمومی که توان تولید داخل را داشته باشیم بر اساس برنامه، واردات آن را به صفر می‌رسانیم ولی این کار امسال اتفاق نخواهد افتاد چون ثبت سفارشات در سال جاری انجام شده است.

چنگلوایی در ادامه برنامه گفتگوی ویژه خبری افزود: از دو هفته آینده هر ثبت سفارش جدیدی که نمونه تولید داخلی آن موجود باشد، در جهت حمایت از تولید اجازه واردات آن محصول را نخواهیم داد.

وی ادامه داد: تفاهم نامه با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای حمایت از شرکت‌های دانش بنیان در جهت تولید مواد اولیه سموم منعقد شده است.

چنگلوایی گفت: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری چهار بار آگهی برای تولید مواد اولیه را اعلام کرد ولی کسی حاضر به شرکت در آن نشد.

وی با اشاره به اینکه سموم ما سرطان زا نیست ادامه داد: اکنون متوسط استفاده از سم در دنیا در هر هکتار 2.8 کیلوگرم و در کشور ما 2.2 دهم کیلوگرم است و همچنین به ازای هر کیلوگرم محصولی که در دنیا تولید می‌شود ۶۵ صدم گرم سم استفاده می‌شود ولی در کشور ما ۳۵ صدم گرم است.

رئیس سازمان حفظ نباتات کشور افزود: در کشور چین در هر هکتار ۱۸ کیلوگرم، ژاپن ۱۰ و نیم کیلوگرم و آمریکا 3.9 کیلوگرم سم مصرف می‌کنند.

چنگلوایی گفت: وزارتخانه‌های جهاد و بهداشت همه سموم را کنترل می‌کنند و بیشتر محصولاتی که تولید می‌کنیم در رده محصولات سالم هستند.

* توان تولید مواد اولیه سموم را داریم

رئیس هیأت مدیره انجمن تولید کنندگان سموم نیز گفت: هشت شرکت تولید کننده داخلی در حال حاضر قادرند مواد اولیه مختلف را تولید کنند.

گیل آبادی افزود: کارخانه‌ای در کرمانشاه در حال تولید سم پیرامین است و ظرفیت سالانه ۵۰۰ تن مواد اولیه را دارد ولی امسال تنها ۳۰ تن تولید کرده است.

وی درباره مشکل این کارخانه گفت: دو مورد از مواد اولیه مورد نیاز که از چین وارد می‌شود تخصیص ارز نشده است.

رئیس هیأت مدیره انجمن تولید کنندگان سموم افزود: تا سال گذشته که ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات تخصیص داده می‌شد محصولات ما قابل رقابت نبود و الآن که ارز ترجیحی به ارز نیمایی تبدیل شده و به طور نسبی می‌توانیم رقابت داشته باشیم متأسفانه این ارز به واردات سموم آماده مصرف تخصیص داده می‌شود.

وی با بیان اینکه سموم کشاورزی دارای فصل خاص است، خطاب به مسئولان بانک مرکزی گفت: این فصل خاص را نباید از دست بدهیم و اگر در یک زمان محدود خاصی تولید صورت نگیرد، آفت بین ۳۰ تا ۵۰ درصد زیان به محصولات وارد خواهد کرد و امنیت غذایی کشور را به خطر می‌اندازد.

گیل آبادی درخواست کرد ارزی که قطره چکانی به این صنعت تزریق می‌کنند به بخش تولید اختصاص دهند چون مواد اولیه تولید را تا پنج سال می‌توان نگهداری کرد و بعد از تولید هم تا دو سال تاریخ مصرف دارد در حالی که مواد آماده مصرف از ابتدا تنها دو سال زمان دارد و این در شرایطی است که حدود شش ماه طول می‌کشد تا به دست مصرف کننده برسد.

وی افزود: در حال حاضر صادرات مواد اولیه ممنوع است و اگر مجوز صادرات برای تولید کنندگان مواد اولیه صادر شود موجب رونق کارخانه‌ها می‌شود.

* به واردات محصولات دارای نمونه داخلی مجوز نمی‌دهیم

محسن صفدری مدیر کل صنایع غیرفلزی وزارت صمت در ارتباط تلفنی با این برنامه با انتقاد از سخنان رئیس انجمن وارد کنندگان سم گفت: در بخش معاونت صنایع وزارت صمت، ساز و کاری برای حمایت از تولید داخل آماده کردیم و اعلام آمادگی می‌کنیم همه ثبت سفارش‌هایی که توسط واحدهای استانی یا وزارت جهاد کشاورزی انجام می‌شود در معاونت صنایع غیرفلزی وزارت صمت متمرکز شوند که با هماهنگی تولید کنندگان و انجمن تولید کنندگان ثبت سفارش‌ها انجام شود.

وی افزود: با این ساز و کار می‌توان واردات را مدیریت کرد و بدون هماهنگی تولید کننده و در صورت وجود نمونه داخلی، اجازه واردات نخواهیم داد.

پربیننده ترین چین پادشاه تولید محصولات کشاورزی در جهان/ حدود ۳۰درصد از برنج جهان توسط چین تامین می‌شود واردات کالاهای اساسی از نصف کمتر شد کمبود شیر و لبنیات در ماه‌های آینده فروش شیرینی ۷۰درصد کاهش یافت میوه در پاییز ارزان می‌شود

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: کشاورزی واردات وزارت جهاد کشاورزی حفظ نباتات تولیدات داخلی ارز ۴۲۰۰تومانی واردات سموم کشاورزی قیمت طلا قیمت لوازم خانگی سهام عدالت وزارت جهاد کشاورزی سازمان حفظ نباتات تولید کننده وارد می شود تولید داخل توان تولید مواد اولیه مورد نیاز گیل آبادی درصد سموم درصد سم آفت کش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۵۱۸۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز واردات میوه های گرمسیری از مرز باشماق مریوان

به گزارش خبرنگار مهر، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان شامگاه جمعه در گفت‌وگو با خبرنگاران از واردات موز، انبه، آناناس، نارگیل و … از مرز رسمی باشماق خبر داد.

پیمان اسکندری بیان کرد: مرز رسمی باشماق از جایگاه ویژه‌ای بین مرزهای رسمی کشور برخوردار است که در سال ۱۴۰۱ مقدار ۲۶۴ هزار تن و در سال ۱۴۰۲ مقدار ۲۶۶ هزار تن محصولات کشاورزی از این مرز به کشور عراق صادر شده است.

وی افزود: این روند با توجه به سیاست‌های جهش تولید، تولید پایدار، ایجاد اشتغال، ازر آوری، تنظیم و کنترل قیمت محصولات کشاورزی و صنایع تبدیلی در سطح بازار در کشور رو به افزایش است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان یادآور شد: یک حلقه مغفول هم برای واردات محصولات گرمسیری وجود داشت که با توسعه ظرفیت‌های زیر ساختی مرتفع شد و این حرکت باعث رونق بیشتر مرز باشماق و توسعه تجارت خارجی شود.

اسکندری عنوان کرد: تأمین نیاز بازار و مصرف میوه‌های گرمسیری در داخل کشور و نزدیکی مرز باشماق به بندر لاذقیه سوریه نسبت به دیگر مرزهای ترانزیتی رسمی کشور و کاهش هزینه‌های حمل و صرفه جویی در زمان ما را بر آن داشت که مجوز واردات میوه‌های گرمسیری از جمله موز، آناناس، انبه و نارگیل را از این مرز رسمی را از سازمان حفظ نباتات کشور اخذ نمائیم.

وی اذعان کرد: با ایجاد زیر ساخت‌های لازم از جمله احداث ساختمان و ایجاد پست قرنطینه نباتی، بکارگیری نیروی متخصص و آموزش دیده و استقرار آزمایشگاه قرنطینه‌ای دولتی و خصوصی توسط این سازمان و اداره کل گمرک استان با توسعه زیر ساخت‌های گمرکی و پیگیری مستمر توانستیم مجوز واردات میوه‌های گرمسیری را از سازمان حفظ نباتات کشور دریافت کنیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان اضافه کرد: تجار می‌توانند ضمن اخذ مجوزات لازم اقدام به واردات میوه‌های گرمسیری از مرز باشماق مریوان نمایند.

کد خبر 6096056

دیگر خبرها

  • امارات واردات سیمان ایران را ممنوع کرد
  • نخستین محموله خودروهای هیبریدی وارد کشور شد
  • سهم اقتصاد روسیه از اقتصاد جهانی به پایین‌ترین سطح می رسد
  • تامین ۷۰ درصدی لوله و اتصالات کشاورزی از تولیدکنندگان داخلی
  • ایرنا : دولت سیزدهم کم خرج‌ترین دولتِ در حال توسعه شد
  • دولت سیزدهم کم خرج‌ترین دولتِ در حال توسعه شد
  • دولت سیزدهم کم خرج ترین دولتِ در حال توسعه شد
  • جلوگیری از واردات واکسن‌های دامی دارای مشابه داخلی
  • دولت ایران کم‌ خرج‌ ترین دولتِ در حال‌ توسعه معرفی شد + جدول
  • آغاز واردات میوه های گرمسیری از مرز باشماق مریوان