Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/هرمزگان صد و نود و چهارمین جلسه رسمی شورای اسلامی شهر بندرعباس، با دستور کار «ارائه راهکار در یکپارچه‌سازی فعالیت‌های اجتماعی و فرهنگی در شهر بندرعباس» برگزار شد.

صد و نود و چهارمین جلسه  رسمی شورای اسلامی شهر بندرعباس، صبح امروز، ۸ مهرماه، با دستور کار "ارائه راهکار در یکپارچه‌سازی فعالیت‌های اجتماعی و فرهنگی در شهر بندرعباس" و با حضور رئیس ستاد اقامه نماز هرمزگان، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان، رئیس حوزه‌های علمیه استان و همچنین نماینده حوزه‌های علمیه خواهران هرمزگان برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس شورای اسلامی شهر بندرعباس در این جلسه اظهار کرد: هرمزگان در حال تبدیل‌شدن به قطب اول فولاد کشور است و مسئولین کشوری ادعا می‌کنند ۹۸ درصد نیروهای این شرکت در هرمزگان بومی هستند از روحانیون معزز درخواست دارم این مسئله را پیگیری کنند تا از صحت این ادعا مطمئن شویم.

اسلام باوقار با تأکید بر اینکه اگر قرار است پروژه‌ای در هرمزگان اجرا شود باید برای مردم این استان اشغال ایجاد کند، افزود: کار از نیروهای غیربومی به پیمانکاران غیربومی رسیده و نگاه مدیران صنایع غرب شهر بندرعباس باید در این زمینه عوض شود، جوانان بسیاری با مدارک تخصصی کارشناسی ارشد بیکار هستند و به شهرداری مراجعه می‌کنند، چراکه در صنایع آن‌ها را تحویل نمی‌گیرند.

رئیس شورای اسلامی شهر بندرعباس تصریح کرد: از استاندار هرمزگان می‌خواهیم در آغاز پروژه پتروپالایشگاه استان درزمینهٔ جذب نیروهای بومی نظارت کافی را داشته باشد. هرمزگان تبدیل به پایگاهی برای سود اقتصادی مرکزنشینان شده است. دود و آلودگی صنایع را وارد استان کرده‌اند اما هیچ فعالیت مؤثری درزمینهٔ اشتغال، ورزش و فرهنگ انجام نمی‌دهند، ازاین‌رو از روحانیون معزز نیز درخواست دارم در این زمینه مطالبه گری کنند و پیگیری‌های لازم را داشته باشند.

یک عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس در این جلسه بیان کرد: هرکس دلش برای هرمزگان بسوزد و خدماتی به استان ارائه دهد بومی این استان است.

رضا حیدری زاده افزود: ما تنها قرار نیست یقه شهردار و شهرداری را بگیریم، باید مسئولین اداراتی که به مردم خدماتی ارائه دهند را به صحن شورا دعوت کنیم تا پاسخگو باشند. در صدر اولویت همه ادارات، مدیرکل راه و شهرسازی و مدیرکل ورزش و جوانان استان باید برای پاسخگویی دعوت شوند.

عضو دیگر شورای اسلامی شهر بندرعباس نیز در این جلسه بیان کرد: مطالبه و مطالعه رابطه مستقیمی دارند، هرچه مردم آگاهی بیشتری داشته باشند در این زمینه اقدامات مؤثرتری صورت می‌گیرد. شورای شهر باید تعدادی از اعضا را در راستای تبادل‌نظر و پیشبرد اهداف فرهنگی با اوقاف، حوزه علمیه و ستاد اقامه نماز به‌عنوان رابط، مشخص کند چراکه در جلسات عمومی نمی‌توان مسائل را به‌صورت تخصصی بررسی کرد.

کیانوش جهانبخش ادامه داد: خود را درگیر تفاهم‌نامه‌ها نکنیم، چراکه جز رفتاری شکلی خروجی خاصی ندارد و با گفت‌وگو می‌توان بسیاری اهداف را پیش برد.

یکی دیگر از اعضای شورای اسلامی شهر بندرعباس در این جلسه بیان کرد: چندین بار از مدیرکل ورزش و جوانان استان برای حضور در صحن شورا دعوت شفاهی کردیم اما جدی نگرفته است که امیدواریم با ارائه درخواست کتبی برای پاسخگویی در صحن شورا حضور پیدا کند.

آبتین امیری افزود: شورا و شهرداری وظیفه‌دارند در حل مشکل سخت‌افزاری حوزه علمیه اقداماتی داشته باشند، انتظار داریم بانوان عضو شورای شهر بندرعباس درزمینهٔ مشکلات و حقوق بانوان فعالیت بیشتری داشته باشند. ما با حضور غیربومی‌ها در استان مشکلی نداریم و توسعه شهر بندرعباس را مدیون غیربومی‌ها هستیم، ما تنها به دنبال توازن در جذب نیروهای بومی و غیربومی هستیم.

عضو دیگر شورای اسلامی شهر بندرعباس نیز در این جلسه گفت: ۵۰ درصد جمعیت شهر را بانوان تشکیل می‌دهد اما پروژه‌ها و اقدامات مربوط به آنان بسیار کم است، این‌طور نبوده که هیچ پروژه‌ای نداشته باشیم، اما مصوبات مربوط به بانوان با سختی بسیاری در صحن شورا به تصویب می‌رسند، ازاین‌رو درخواست داریم موضوعات مربوط به بانوان با دید مثبت‌تری در شورا دنبال شوند.

فاطمه جراره اضافه کرد: اولویت احداث بازارچه‌های محلی، بانوان سرپرست خانوار هستند.

رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر بندرعباس در این جلسه بیان کرد: همه دستگاه‌های فرهنگی درزمینهٔ مدیریت فرهنگی، کارهای اختصاصی را انجام می‌دهند، اما خلائی درزمینهٔ متمرکز کردن کارهای مشترکی که توسط دستگاه‌های مختلف انجام می‌شود، وجود دارد، ازاین‌رو نیاز است یک سند راهبردی برای پرهیز از این موازی کاری‌ها تنظیم کنیم.

حجت‌الاسلام احمد عامری سیاهوئی با اشاره به اینکه از ابتدا تا پایان هرسال، مناسبت‌های مختلفی داریم و همه این‌ها زیرساخت یک فرهنگ غنی را برای ترویج و تبلیغ دین فراهم کرده است، افزود: کارهای فرهنگی به هم تنیده هستند و دستگاه‌های گوناگون می‌توانند با تعامل یکدیگر اهداف فرهنگی خود را به نتیجه برسانند.

این عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس گفت: خوب است که هیئت‌های مذهبی محلات را تبدیل به هیئت‌های خانگی کنیم و شهرداری به‌عنوان پشتوانه اجرایی در این زمینه کمک کند، بالغ‌بر ۲۶ دستگاه فرهنگی در حال اجرای برنامه‌های موازی هستند و این در حالی است که هزینه‌های فرهنگی شورای شهر و شهرداری با توقعات منطقی مردم شهر مطابقت ندارد.

عامری سیاهوئی بیان کرد: عمده بودجه‌های سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری بندرعباس در حوزه ورزش هزینه  می‌شود و این مسئله باید موردبررسی قرار گیرد. متأسفانه در شهرداری بندرعباس شورای عالی نماز وجود ندارد و این خلائی است که باید پر شود.

وی با بیان اینکه از شورا می‌خواهم در راه‌اندازی انجمن یاوران وقف نیز کمک کند تا با استفاده از این ظرفیت بتوانیم به حل مشکلات شهری بپردازیم، افزود: دشمن، دین و فرهنگ ما را نشانه گرفته و اگر در حوزه‌های علمیه سرمایه‌گذاری نکنیم عواقب خوبی نخواهد داشت.

رئیس حوزه‌های علمیه استان هرمزگان نیز در این جلسه بیان کرد: جایگاه فعلی ورزش هرمزگان در رشته‌های مختلف در شأن مردم استانی با چنین ظرفیت‌های اقتصادی و ساحلی نیست، ما باید شاهد می‌بودیم که هرمزگان قطب ورزش‌های ساحلی کشور باشد اما از ظرفیت ساحل استفاده زیادی نشده است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین نادر حقیقی افزود: فرهنگ با شور، نشاط و جوانی آمیخته‌شده و انتظار می‌رود شورای اسلامی شهر بندرعباس زبان گویای مردم به‌خصوص جوانان باشند و از دستگاه‌های اجرایی درخواست پاسخگویی کنند.

رئیس حوزه‌های علمیه استان هرمزگان تصریح کرد: برنامه‌های خوبی درزمینهٔ استفاده از ظرفیت دریا اجرا شده اما کافی نیست و نتوانسته‌ایم از ظرفیت ساحل برای ایجاد اشتغال استفاده کنیم؛ حضرت علی (ع) می‌فرمایند: «اگر آب‌وخاک باشد و کسی فقیر بماند مورد لعنت خداوند قرار می‌گیرد».

حقیقی بیان کرد: شهر بندرعباس در قیاس با شهرهای دیگر شهر گرانی است و هزینه‌های زندگی در آن سنگین است و با اندک برنامه‌های فرهنگی می‌توان این شهر را نیز ارزان‌تر کرد و باید از همه دستگاه‌های صاحب ایده و فکر در این مسیر استفاده شود.

وی عنوان کرد: همه در کشور دغدغه معیشت مردم را دارند و همه نگاه‌ها به سمت اقتصاد است اما خداوند می‌فرماید اگر می‌خواهید اقتصادتان درست باشد به سراغ دین مردم بروید، اگر دین مردم درست شد اقتصاد نیز درست خواهد شد.

رئیس حوزه‌های علمیه استان هرمزگان ادامه داد: رسالت حوزه علمیه بالا بردن فرهنگ دینی مردم است، ما در هرمزگان کارهای بزرگی انجام می‌دهیم و ظرفیت‌های بزرگی داریم، حوزه علمیه برادران دو هزار طلبه دارد اما متأسفانه از این ظرفیت عظیم در راستای برنامه‌های فرهنگی استفاده کمی شده است.

حقیقی بیان کرد: طرح آمایش حوزه‌های علمیه تدوین شده و قریب به ۶ هزار نفر طلبه، دو هزار نفر امام جماعت و ۸۰۰ نفر مشاور دینی برای خدمت به جامعه نیاز داریم و همه این موارد نیاز به زیرساخت دارد تا بتوانیم این نیروها را تربیت کنیم.

وی تصریح کرد: موتور توسعه یک کشور نیروی انسانی آن است و رسالت حوزه علمیه نیز تربیت نیروی انسانی متخصص در دین و مذهب است، نیاز است تا همه به کمک حوزه‌های علمیه بیایند تا بتوانیم به این رسالت خود جامه عمل بپوشانیم.

رئیس حوزه‌های علمیه استان هرمزگان بیان کرد: درخواست می‌کنم مانند خیلی از شهرها و استان‌های دیگر، در شورای اسلامی شهر بندرعباس نیز سرفصل بودجه‌ای برای حوزه‌های علمیه در نظر گرفته شود. امسال از مرکز تربیت مشاور اسلامی هرمزگان استقبال زیادی شده اما توانایی پذیرفتن همه درخواست‌کنندگان را نداریم چراکه هزینه تربیت این مشاورین در ماه قریب به ۳۰ میلیون تومان است.

حقیقی ادامه داد: متأسفانه برخی از رشته‌ها را نمی‌توانیم در حوزه علمیه هرمزگان تعریف کنیم اما با طرح بورسیه کردن نیروهای انسانی می‌توان با اعزام و بورسیه نیرو به حوزه علمیه قم در تأمین نیروی انسانی موردنیاز استان، اقداماتی انجام داد. متأسفانه مدیریت حوزه‌های علمیه هرمزگان ساختمانی ندارد و این زیبنده این استان و مردمش نیست که امیدواریم در این زمینه تمهیدات لازم اندیشیده شود.

وی گفت: دستگاه‌های اجرایی مردم را بسیار معطل نگاه می‌دارند و کاری که باید در دو یا سه بار مراجعه انجام شود چندین سال طول می‌کشد. مسئولین باید به فکر مردم باشند، مردم دارند از دین و نظام زده می‌شوند و بدون حمایت مردم ما مسئولین نیز امنیتی نخواهیم داشت و باید پشتیبان آنان باشیم.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان هرمزگان نیز در این جلسه بیان کرد: بحث فرهنگ مهم و اساسی است و نمی‌توان در چند جلسه آن را به نتیجه رساند، یکی از معضلات جامعه به قشنگ حرف زدن است که کار راحتی است، اما کار مهم‌تر و سخت‌تر، قشنگ کار کردن است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین حسین مهدیان افزود: وقف در راستای حل مشکلات جامعه در اعصار مختلف، تأثیرگذار عمل کرده است و نوع وقف‌ها به سمت‌وسوی حل مشکلات روز جامعه بوده است، سازمان اوقاف نیز به‌عنوان متولی در این زمینه فعالیت می‌کند.

مدیرکل اوقاف هرمزگان بیان کرد: یکی از ابزارهای مناسبی که می‌تواند بار را از روی دوش مسئولین درزمینهٔ مالی و عملی بردارد وقف است، امید داریم راه‌اندازی کارگروهی در شورای شهر و شهرداری بتواند مثمر ثمر واقع شود. متأسفانه با وجود کسرت موقوفات در استان هرمزگان، تنوعی در نیات نداریم و بیش از ۷۵ درصد نیات در حوزه اباعبدالله الحسین(ع) هستند و ما در همه شرایط سخت نمی‌توانیم برای جامعه یاری‌رسان باشیم.

مهدیان تصریح کرد: تسریع در اجرای پروژه‌های اوقاف مسئله بسیار مهمی است، اوقاف در این شهر برای خدمت به مردم اعتبارآوری کرده و  از شهرداری و شورا درخواست دارم در این زمینه اقدامات لازم را انجام دهند.

رئیس ستاد اقامه نماز استان هرمزگان نیز در این جلسه بیان کرد: مطالبه‌گری بسیار خوب است اما اگر بخواهیم به نتیجه منتج شود و بازخوردش را ببینیم الزاماتی دارد، یکی از لوازمش این است که مطالبه‌گری به گفتمان قالب جامعه تبدیل شود. یکی از خرده‌هایی که به همشهریان ما گرفته می‌شود این است که هرمزگانی‌ها مطالبه‌گری را با پرخاشگری اشتباه می‌گیرند؛ باید حساب مطالبه‌گری که توأم با عقلانیت است را از پرخاشگری جدا کنیم.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمد اعتمادی تصریح کرد: سهم اشتغال ما در صنایع غرب بندرعباس به‌خصوص در حوزه‌های تخصصی بسیار کم است و این در حالی است که در بیشتر بخش‌ها نیروهای بومی کافی را داریم. نقد خوب است اما انتقاد بد است. اگر بخواهیم شهرداری و شورا و دستگاهی را نقد کنیم باید نقاط قوت و ضعفش را باهم ببینیم و در کنار آن راهکار عملیاتی ارائه دهیم.

رئیس ستاد اقامه نماز استان هرمزگان بیان کرد: متأسفانه یکی از ضعف‌های استان ما این است که انسجام و هم‌افزایی لازم در آن وجود ندارد و تا زمانی که انسجام بین استاندار، نمایندگان مجلس، اعضای شورا و ... وجود نداشته باشد به اهداف خود دست نمی‌یابیم.

اعتمادی در پایان تصریح کرد: در همه دستگاه‌ها شورای اقامه نماز را داریم و انتظار داریم این شورا در شهرداری بندرعباس نیز تشکیل شود.

حجت‌الاسلام جعفری، نماینده حوزه‌های علمیه خواهران استان هرمزگان در این جلسه به اعضای شورای شهر به‌خصوص بانوان عضو این شورا در خصوص اوضاع نابسامان زنان دست‌فروش انتقاداتی بیان و ابراز امیدواری کرد که شاهد اقداماتی مؤثر در حوزه بانوان استان هرمزگان باشیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: منطقه هرمزگان استانی اجتماعی شورای شهر بندرعباس نیز در این جلسه ستاد اقامه نماز بندرعباس نیز داشته باشند حجت الاسلام مطالبه گری حوزه علمیه شورای شهر دستگاه ها صحن شورا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۶۶۱۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رایزنی برای افزایش سفر بین ایران و عمان

عزت‌الله ضرغامی در دیدار با وزیر توسعه اجتماعی عمان با تاکید بر ضرورت همکاری‌های گردشگری، صنایع دستی و میراث فرهنگی بین دو کشور، گفت: متأسفانه گردشگری دریایی ایران و عمان در وضعیت خوبی قرار ندارد، درحالی‌که تقویت این حوزه به تحکیم روابط اجتماعی بین دو کشور منجر خواهد شد.

به‌ گزارش ایسنا، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در دیدار با «لیلا بنت احمد بن عواد النجار» ـ وزیر توسعه اجتماعی عمان ـ که یکشنبه ۹ اردیبهشت‌ماه انجام شد، با اشاره به اهمیت تقویت روابط فرهنگی، اجتماعی و سیاسی بین دو کشور ایران و عمان، اظهار کرد: شما یک وزیر زن هستند، از اینکه یک خانم مسلمان مسئولیتی بزرگ دارد، برای جامعه اسلامی بسیار حائز اهمیت است و من از این بابت بسیار خوشحال هستم.

ضرغامی ادامه داد: همکاری بین دانشگاهی بین ایران و عمان می‌تواند تقویت شود. با توجه به وجود دانشگاه الزهرا در عمان و نیز دانشگاهی به همین نام در ایران می‌توان راهکارهای تقویت همکاری‌های دانشگاهی را بررسی کرد؛ چرا که تبلیغات جهانی برخی از رسانه‌ها منفی است و این گونه وانمود می‌کنند که حجاب مانع کسب علم است، اما این اقدامات مدیریتی توسط خانم‌ها می‌تواند باعث شود تا این تبلیغات منفی خنثی شود.

او با اشاره به اهمیت حضور بانوان در دستگاه‌های مختلف به عنوان مشاور و مدیر، بیان کرد: بانوان ما در دستگاه‌های مختلف در سطوح مدیریتی مختلف حضور دارند. اینکه یک مشاور امور بانوان مسائل مرتبط با زنان را به طور ویژه ارتقا دهد، اهمیت دارد.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سپس با اشاره به برخی فعالیت‌های گردشگری ایران، اظهار کرد: ما حدود ۳۰ حوزه گردشگری داریم که عمانی‌ها از گردشگری سلامت استقبال کردند و ۳۰ درصد گردشگران عمانی که به ایران سفر می‌کنند نیز گردشگران سلامت هستند.

او گفت: سیاست دولت آقای دکتر رئیسی بر این است که گردشگران ایرانی نیز به عمان سفر کنند و روابط گردشگری دو کشور تقویت شود. سیاست ایران این است که عمان را در حوزه گردشگری در اولویت قرار بدهیم.

ضرغامی همچنین به پیشینه تاریخی و تمدنی ایران اشاره کرد و افزود: ما با عمان اشتراکات زیادی داریم. تمایل داریم روابط بین ملت‌ها تقویت شود و شما به‌عنوان وزیر توسعه اجتماعی عمان می‌توانید نقش مهمی در تقویت و ارتباط این روابط اجتماعی ایفا کنید.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به مرز دریایی ایران و عمان، اظهار کرد: گردشگری دریایی یکی از ظرفیت‌های مهم بین ایران و عمان در حوزه توسعه گردشگری است. با این حال متأسفانه گردشگری دریایی ایران و عمان در وضعیت خوبی قرار ندارد. اگر گردشگری دریایی تقویت شود به طور حتم باعث تحکیم و تقویت روابط اجتماعی بین دو کشور خواهد شد.

او در ادامه به اهمیت مشارکت دو کشور در حوزه مرمت آثار تاریخی اشاره کرد و گفت: آمادگی داریم در پروژه‌های مرمتی در عمان مشارکت داشته باشیم.

ضرغامی ادامه داد: صنایع‌ دستی ایران جایگاه بالایی در سطح جهان دارد و در ۳۰۰ رشته صنایع‌دستی فعال هستیم. در این باره نیز آماده همکاری با عمان هستیم و امید داریم مسئولان عمانی درباره حضور هنرمندان صنایع ‌دستی و برگزاری نمایشگاه‌ها همکاری کنند.

لیلا بنت احمد بن عواد النجار ـ وزیر توسعه اجتماعی عمان ـ نیز با ابراز خرسندی از توسعه گردشگری بین ایران و عمان، گفت: یک کنفرانس به‌زودی قرار است در حوزه تخصصی گردشگری با حضور وزیر گردشگری عمان برگزار شود و از شما نیز برای حضور در این کنفرانس دعوت می‌کنیم.

او به حوزه صنایع دستی و اهمیت همکاری‌ها در این بخش اشاره کرد و افزود: ۹۰ درصد فعالان  صنایع دستی در عمان را بانوان تشکیل می‌دهند. در این باره آماده و علاقه‌مند به همکاری در حوزه صنایع ‌دستی هستیم. از این رو پیشنهاد می‌دهیم  نمایشگاه‌های مشترک برای فروش صنایع ‌دستی برپا کنیم.

وزیر توسعه اجتماعی عمان نیز به حضور بانوان در دستگاه‌های مختلف به عنوان مشاور اشاره کرد و افزود: در ایران دستگاه‌های مختلف از بانوان به عنوان مشاور استفاده می‌کنند و نیز مشاور امور خانواده و بانوان دارند و این بسیار کار ارزشمندی است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • انتصاب رییس و اعضای شورای علمی و فناوری پارک علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی جهاددانشگاهی
  • اعضای شورای فناوری پارک علوم و فناوری‌های نرم منصوب شدند
  • رایزنی برای افزایش سفر بین ایران و عمان
  • ۸۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در هرمزگان کشف شد
  • اعلام برنامه های روز ملی خلیج فارس در هرمزگان
  • افزایش اعتبارات مسئولیت اجتماعی در حوزه فرهنگی استان بوشهر
  • تعهدات وزارت نفت در بخش درمان بوشهر نیازمند بازنگری جدی است
  • حذف موازی کاری از صنعت داروسازی/ تسهیل در صدور پروانه و تولید
  • حذف موازی کاری از مسیر صنعت داروسازی/تسهیل در صدور پروانه و تولید
  • آغاز ساخت دو طرح راهسازی در بندرعباس