Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرپرست نهاد رهبری در سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی ضمن تشریح اقدامات اخیر این نهاد گفت: در راستای ساماندهی اساتید معارف با برگزاری کارگاه‌های معرفت‌افزایی برای اساتیدی که از سطح متوسطی قرار دارند، دایره اطلاعات آن‌ها را افزایش خواهیم داد.

گروه دانشگاه خبرگزاری آنا-محدثه حسینی؛ اردیبهشت ماه 98 بود که حجت‌الاسلام محمد شریفانی به‌عنوان سرپرست نهاد رهبری در سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی منصوب شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 پیش از انتصاب وی دفاتر نهاد در این دانشگاه فعال بودند؛ اما در سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی این دفتر وجود نداشت.

نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری و معاونت فرهنگی و دانشجویی به عنوان دو رکن اساسی فرهنگی در دانشگاه آزاد اسلامی تلاش دارند تا بتوانند فضای اسلامی و قابل قبولی در دانشگاه حاکم کنند. از همین رو به سراغ حجت‌الاسلام شریفانی رفته‌ایم تا اقدامات اخیر این نهاد در دانشگاه آزاد اسلامی را جویا شویم. در ادامه مشروح این گفتگو آمده است.

آنا: در خصوص ساختار  دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی توضیح دهید.

حجت‌الاسلام شریفانی: ساختار اولیه دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری از گذشته در دانشگاه آزاد اسلامی وجود داشت، اما در ساختمان سازمان مرکزی این دانشگاه دفتری نبود. 

با راه‌اندازی دفتر نهاد نمایندگی رهبری در  سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی  فعالیت‌های سه گانه نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها تسریع بخشیده می‌شود. این دفتر نهاد به دلیل اهمیت، وسعت و بزرگی این دانشگاه آزاد اسلامی تأسیس‌ شد.

این فعالیت‌های سه‌گانه شامل دروس معارف، امور فرهنگی و سیاسی و امور دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها است.

دفتر نهاد نمایندگی رهبری در سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی بازوی دفتر نهاد کل کشور است و سیاست‌های کلی این نهاد را پیگیری می‌کند.

دفتر نهاد نمایندگی رهبری دانشگاه آزاد اسلامی در راستا و در طول فعالیت‌های دفتر نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها فعالیت می‌کند.

آنا: دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی تا کنون در چه زمینه‌هایی فعالیت داشته است؟

حجت‌الاسلام شریفانی: ابتدا به درس معارف، توجه کردیم و به دنبال ارتقای اساتید درس معارف، همانند دیگر دروس بودیم. هم‌چنین ساماندهی اساتید معارف، یکی دیگر از اقدامات نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی است.

در این راستا ابتدا اساتید قوی را شناسایی کردیم تا از ظرفیت آن‌ها بیش از گذشته استفاده کنیم. همچنین برای اساتیدی که در سطح متوسطی قرار دارند؛ در نظر داریم با برگزاری کارگاه‌های معرفت افزایی، دایره اطلاعات آن‌ها را افزایش دهیم. البته برای اساتیدی که مجوزهای لازم را نداشتند و یا رشته تحصیلی آن‌ها را با درس معارف همخوانی نداشت نیز برنامه‌های ویژه‌ای داریم.

در حوزه معارف به دنبال ارتقای اساتید  دروس معارف هستیم؛ برای این امر نیز سلسله شاخص‌هایی باید تعیین شود که برخی از این شاخص‌ها اکنون مشخص‌ شده  است. اساتیدی که دارای این شاخص‌ها و ویژگی‌ها باشند همانند اساتید دیگر دروس ارتقا پیدا می‌کنند.

در نظر داریم دایره فعالیت‌های سیاسی و فرهنگی در بخش‌های ائمه جماعات، هیئت‌های مذهبی، ازدواج دانشجویی، زیارت‌ها و موضوع قرآن و نماز گسترش پیدا کند، از همین رو کارگاه‌هایی برای ائمه جماعات برگزار شده است؛ البته برخی از این کارگاه‌ها برگزار شده و برخی دیگر به‌زودی برگزار می‌شود.

دامنه برنامه‌های فرهنگی و سیاسی به علت وسعت دانشگاه آزاد اسلامی گسترده و وسیع است؛ از همین رو تمامی دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی موظف هستند که به‌صورت مستمر و مرتب کارگاه‌هایی را در حوزه‌های فرهنگی و سیاسی برگزار کنند.

آنا: برخی بر این باورند که دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی از فعالیت‌های دانشجویی استقبال نمی‌کنند، آیا این دیدگاه صحت دارد؟

حجت‌الاسلام شریفانی: با توجه به شیوع ویروس کرونا و تعطیلی دانشگاه‌ها نمی‌توان این دیدگاه را تأیید و یا تکذیب کرد؛ اما بر اساس فعالیت‌هایی که در این دوران به‌صورت مجازی برگزار کرده‌ایم و برنامه‌ها و مسابقات متنوعی که در این ایام برگزار شد؛ به‌طور مثال مسابقه کتاب‌خوانی در ماه رمضان، این دیدگاه را رد می‌کند.

حضور دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی در فعالیت‌های فرهنگی، سیاسی و مذهبی همانند دانشجویان دانشگاه‌های دولتی است؛ می‌توان گفت دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی در برخی از حوزه‌ها حتی قوی‌تر پا به میدان می‌گذارند؛ همچنین ممکن است در برخی از حوزه‌ها دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی حضور پررنگی نداشته باشند. آماری مبنی بر اینکه دانشجویان این دانشگاه از فعالیت‌های دانشجوی استقبال نمی‌کنند،  وجود ندارد.

آنا: ماهیت نشست هم‌اندیشی چیست؟

حجت‌الاسلام شریفانی: وجود حدود ۳۰ هزار استاد دانشگاه آزاد اسلامی، سرمایه عظیمی است که باید از آن به‌خوبی استفاده کرد. تاکنون ۱۳۰ دفتر هم‌اندیشی در دانشگاه آزاد اسلامی راه‌اندازی شده است، در نظر داریم دفاتر هم‌اندیشی هم از نظر کیفی و هم از نظر کمی ارتقا پیدا کنند. 

در هر مرکز و واحد دانشگاهی که حداقل ۳۰ استاد حضور داشته باشند، باید یک دفتر هم‌اندیشی راه اندازی شود و ما در نظر داریم تعداد دفاتر هم‌اندیشی در دانشگاه آزاد اسلامی به عدد ۲۵۰  برسد.

دفاتر هم‌اندیشی باید در حوزه دانشگاه (آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و مدیریت)، مسائل استانی و مسائل کشوری فعالیت کند. همچنین از دیگر بخش‌های فعالیت این دفاتر، موضوعاتی است که مقام معظم رهبری مطرح می‌کنند؛ همانند شعار سال. این مسائل در دفاتر هم‌اندیشی مورد بحث و گفتگو قرار می‌گیرند و با استفاده از ایده‌ها و افکار اساتید راهکارهایی ارائه می‌شود که از این راهکارها در مقام عمل استفاده خواهیم کرد، این راهکارها به دفتر مرکزی ارسال می‌شود. همچنین این راهکارهایی که به دست می‌آید به مجموعه‌های مرتبط نیز منتقل می‌شود.

آنا: در خصوص طرح تحول ساز  توضیح دهید.

حجت‌الاسلام شریفانی: این طرح در حوزه معارف است که اساتید دروس معارف می‌توانند از کتاب طرح اندیشه کلی اسلامی به قلم مقام معظم رهبری استفاده کنند، این کتاب ارزشمندی است که اساتید معارف می‌توانند به‌جای کتاب اندیشه ۱ و ۲ تدریس کنند.

انتهای پیام/4084/

منبع: آنا

کلیدواژه: فرهنگی معارف سیاسی ویروس کرونا نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی اساتید معارف دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دفتر نهاد نمایندگی رهبری نهاد نمایندگی رهبری دانشگاه آزاد اسلامی حجت الاسلام شریفانی رهبری در دانشگاه دفاتر هم اندیشی نظر داریم دروس معارف دانشگاه ها کارگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۸۴۱۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصمیم گیری در خصوص اجرای طرح حامیم و جشنواره ملی نهج البلاغه

حجت الاسلام والمسلمین عبدالواحد بامری مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های سیستان و بلوچستان  گفت: یکی از اهداف جلسه شورای دفاتر نهاد مقام معظم رهبری پیگیری موضوعات روز جامعه است که در این راستا رهنمودهای معظم‌له بیان و تحلیل‌هایی در مورد آن انجام می‌شود که ذیل آن رسالت دفتر نهاد در خصوص رهنمودهای سازنده و حکیمانه رهبر انقلاب مورد بررسی قرار می‌گیرد.

حجت الاسلام والمسلمین عبدالواحد بامری افزود: در مراکز دانشگاهی وظیفه داریم در حوزه فرهنگ و دین، توجهی به تقویت باورها و شعائر دینی داشته باشیم که در این جلسات اهمیت این موضوع توسط همگان مد نظر قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: موضوع حجاب و پوشش یک مقوله مهم در عصر کنونی است که در این زمینه رسالت تبیین، راهکارهای توسعه و گسترش مسئله حجاب مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه سیستان و بلوچستان تاکید کرد: با برگزاری چنین جلساتی پیرو مناسبت‌های ملی و مذهبی برای احیا و بزرگداشت این مراسمات برنامه‌ریزی می‌شود تا از ظرفیت‌های دفتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها به نحو مطلوب بهره‌گیری کنیم.

وی اظهار کرد: موضوعات فرهنگی در حقیقت عرف جامعه هستند؛ بنابراین یکی از اولویت‌های کنونی جامعه ما موضوع حفاف و حجاب است.

مسئول دفتر نهاد رهبری دانشگاه پیام نور سیستان و بلوچستان در ادامه بیان کرد: جلسه شورای دفاتر نهاد مقام معظم رهبری در مراکز دانشگاه سیستان و بلوچستان امروز به میزبانی دانشگاه پیام نور و با حضور جمعی از فعالان فرهنگی دانشگاه‌های سراسر استان برگزار شد.

حجت الاسلام والمسلمین محمد باقر حیدری نسب ادامه داد: علاوه بر مسئولان دفاتر نهاد رهبری؛ دبیران هم‌اندیشی و مدیران و مسئولان رسانه‌ای اساتید دانشگاه‌ها در این جلسه حضور داشتند تا از ظرفیت موجود پیرامون معضلات سطح دانشگاه‌ها در زمان کنونی تصمیم گیری و پیرامون آنها تبیین صورت گیرد.

وی افزود: این جلسه در دو بخش مسئولان نهاد رهبری با واحد خواهران و مدیران اجرایی و دیگری با حضور دبیران هم‌اندیشی اساتید و مسئولان رسانه اساتید در اندیشکده بیست و پنجم محرم دانشگاه پیام نور برگزار شد.

مسئول دفتر نهاد رهبری دانشگاه پیام نور سیستان و بلوچستان یکی از موضوعات مورد بررسی در این جلسه را پیرامون طرح "حامیم" عنوان کرد و گفت: اهمیت محیط دانشگاه در فضای عمومی جامعه به دلیل پیشگام بودن و محرک بودن این محیط است؛ بنابراین باید کمک کنیم شور و نشاط، برنامه‌ها و اردوهای متعدد دانشجویی ایجاد و حضور حداکثری آنها در فعالیت‌های دانشگاه‌ها شکل بگیرد که استفاده از فعالیت فعالان دانشجویی سهم عمده‌ای در این زمینه ایفا می‌کند.

وی اظهار کرد: جشنواره ملی رسا "نهج البلاغه دانشگاهیان کشور" در سه سطح دانشگاهی، استانی و ملی نیز برگزار خواهد شد که در این خصوص نیز در جلسه شورای دفاتر نهاد مقام معظم رهبری به میزبانی پیام نور پیرامون آن مباحثی مطرح شد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • تحریم های جدید آمریکا علیه ایران؛ ۸ فرد و ۱۵ نهاد تحریم شدند
  • نشست هم اندیشی روسای دانشگاه‌ها و تشکل‌های دانشگاهی گیلان
  • اجرایی کردن طرح جامع جهاد علمی
  • تصمیم گیری در خصوص اجرای طرح حامیم و جشنواره ملی نهج البلاغه
  • حجاب و عفاف دغدغه امروز مردم و مسئولان است
  • گردهمایی سفیران سلامت دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهاباد
  • حضور استاندار در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه
  • دانشگاه آزاد با ارائه راهکارهای تحول‌آفرین به حل مسائل استان کمک کند
  • برنامه‌های تشویقی و انگیزشی برای رونق «حجاب و عفاف» در دانشگاه‌ها
  • سلیمی نمین: توئیت فضائلی درباره حجاب را با توجه به جایگاهش در دفتر رهبری باید لحاظ کرد/ جامعه را به سمت لجبازی نبریم/ برخی تصور می‌کنند با یک اقدام اجرایی می‌توانند مسئله حجاب را حل کنند