Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@21:25:47 GMT

سریال های خانگی که خانوادگی نیستند

تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۸۵۹۳۹

سریال های خانگی که خانوادگی نیستند

ایسنا/قم کارشناس تئاتر در خصوص سانسور محتوایی برخی از فیلم ها عنوان کرد: اتفاقا باید این حجم از پوچی و رواج بی فرهنگی در فیلم و سریال های این روزها سانسور شود چرا که محتوای الان این سریال ها به گونه ای است که نمی شود آنها را در جمع خانواده تماشا کرد.

در این روزها بزرگ ترین سرگرمی مردم تماشای فیلم و سریالهای داخلی است اما اینکه خوراک فرهنگی که به مردم داده می شود تا چه میزان مفید است جای بحث دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


آنچه در روند نمایش خانگی در این دوسال شاهدش بوده ایم افزایش تعداد سریال های نمایش خانگی بوده که توانسته مخاطب زیادی را به خود جذب کند اما وقتی به سراغ محتوای این سریال های می رویم متوجه می شویم دست کمی از سریال های ترکیه ای ماهواره ندارند.
سریال هایی که جدا از محتوای ضعیف، همزمان با اوج تورم و کاهش قدرت خرید مردم با به نمایش کشیدن زندگی های بشدت لاکچری سببب ناامیدی و یاس در مردم به ویژه جوانان می شوند.
نکته جالب در خصوص این سریال ها دور بودن فضای این سریال ها از سبک زندگی ایرانی است، به گونه ای که شاید درصد خیلی کمی از مردم ایران در خانه با کراوات باشند یا در هرخانواده هرفرد یک ماشین آخرین مدل داشته باشد، اما مهم تر از آن دغدغه های مطرح شده در این سریال هاست که به قطعیت می توان گفت دغدغه ی حتی 20درصد جامعه هم نیست.
در این باره با برخی از جوانان به گفت و گو پرداختیم تا از تاثیر این سریال ها بر زندگی جوانان مطلع شویم.
محمد 23ساله در گفت و گو با خبرنگار ایسنا عنوان کرد: زمان تماشای این دست از فیلم و سریال ها بزرگ ترین حسی که تجربه می کنم حسرت است چرا که در این سریال ها افرادی که هم سن من هستند در اوج رفاه مالی هستند و هیچ دغدغه ای ندارند.
وی با اشاره به تاثیر محتوای این سریال ها بر زندگی جوانان بیان کرد: این سریال ها توقع جوانان از یکدیگر را بالا می برند و مانند سریالهای ترکیه ای شخصیت های این سریالها الگوی جوانان شده است.
برای تحلیل دقیق تر این موضوع به سراغ کارشناس سینما و تئاتر رفتیم. آرمین فرامرز در گفت و گو با خبرنگار ایسنا عنوان کرد: زمانیکه به برخی از این سریال های خانگی نقدی وارد می شود، عوامل این سریال ها با توجیه اینکه هنر برای سرگرمی است، سعی در قانع کردن منتقدین و مردم می کنند اما این سریال های سوپرمارکتی به اصطلاح اتفاقا ضد سرگرمی است و نشان گر این است که در سلیقه سینمایی ما اساسا سرگرمی به معنای درستی تعریف نشده است.
وی همچنین در ادامه بیان کرد: محتوای این سریال ها اساسا درد و دغدغه مردم جامعه نیست و توجیه کارگردان های این قبیل سریال ها این است که ما مددکار اجتماعی نیستیم، ما فیلمسازیم! به بیانی دقیق تر باید تصریح کرد که در این سریال ها حتی فنون ابتدایی سینمایی نیز رعایت نشده است.
کارگردان تئاتر در خصوص دور بودن محتوای سریال های نمایش خانگی از زندگی روزمره مردم، گفت: در این سریال ها صرفا زندگی یک طبقه سرمایه داری را به نمایش می گذارند که اساسا به این میزان کثرت در کشور حتی وجود خارجی ندارند و در اقلیت هستند.
فرامرز در بیان پیامدهای این سریال ها برای مردم عنوان کرد: یکی از پیامدهای منفی حاصل از نمایش این دست ازسریال ها این است که چون مردم اینگونه زندگی لاکچری و اشرافی را دوست دارند اما در شرایط بسیار معمولی به سر می برند لاجرم دست به هرکاری می زنند تا به آن زندگی مطلوب و کت و شلواری که اصطلاحا در فیلم ها وجود دارد برسند.
وی در ادامه افزود: آنچه در این سریال ها به ابتذال کشیده می شود اخلاق است و می توان گفت این سریال ها ضداجتماعی هستند و نمی خواهند راهکارهایی برای مشکلات مردم نشان دهند و صرفا به تبلیغ زندگی های اشرافی می پردازند.
منتقد سینما بیان داشت: نکته بسیار مهم در این سریال ها این است که بسیاری از این سریال ها به طور کاملا جدی ضد زن هستند به گونه ای که در این سریال ها زن ها نقش کالایی دارند در صورتی که در جامعه زنان به میزان مردها مشارکت اجتماعی دارند.
فرامرز در خصوص محتوای ضدفرهنگ برخی از سریال های نمایش خانگی اظهار کرد: این سریال ها برای اینکه یک زندگی مدرن را به نمایش بگذارند تا جایی که ممکن بوده هویت زن را به ابتذال کشیده اند و حتی زنان قهرمان موجود در این سریال ها نیز به مثابه یک ابزار نقش آفرینی می کند.
وی در ادامه تصریح کرد: کارگردان های این سریال ها به صراحت بیان دارند که برای اینکه مردم سریال های ترکیه ای را دنبال نکنند، دست به ساخت این قبیل فیلم ها می زنند اما زمانیکه محتوای این سریال ها دقیقا مشابه سریال های ترکیه است، چه فرقی در تغییر سلیقه سینمایی مردم ایجاد شده است که سریال های ماهواره را تماشا نکنند؟
کارشناس سینما و تئاتر در خصوص تاثیر رواج فیلم و سریال های مبتذل در جامعه بیان کرد: زمانیکه در سریال های ترکیه ای ابتذال نشان میده می شود، این حجم از ابتذال برای مردم کشورمان غیر قابل درک و تصور در جامعه است اما اگر همان محتوا توسط سریال های داخلی پخش شود، دیگر برای مردم غیر قابل باور و قبیح نیست.
فرامرز با اشاره به میزان خطر این سریال ها برای فرهنگ جامعه اظهار کرد:اگر از  این حجم تبلیغ از بی بند و باری و ابتذال موجود در سریال های نمایش خانگی جلوگیری نشود، رفته رفته وارد فرهنگ مردم می شود.
وی در خصوص سانسور محتوایی برخی از فیلم ها عنوان کرد: اتفاقا باید این حجم از پوچی و رواج بی فرهنگی در فیلم و سریال های این روزها سانسور شود چرا که محتوای الان این سریال ها به گونه ای است که نمی شود آنها را در جمع خانواده تماشا کرد.
کارشناس تئاتر در بیان پشت پرده بودجه ساخت این فیلم ها تصریح کرد: برای سازندگان این دست از سریال ها مردم و فرهنگ اهمیتی ندارد و صرفا پول انگیزه لازم برای ساخت این محتواهای پوچ است، به عبارتی دیگر پول در هنر بسیار امر مطلوبی است اما نه هرپولی!

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری سریال شبکه نمایش خانگی منطقه قم سريال سریال های نمایش خانگی سریال های ترکیه سریال ها فیلم و سریال ها سریال ها ترکیه ای گونه ای فیلم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۸۵۹۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستمزد نجومی سعید آقاخانی ؛ شایعه یا واقعیت

به گزارش پارس نیوز ، اخیراً بحث درباره ساختِ گران سریال در شبکه نمایش‌خانگی به سمتِ تلویزیون هم آمده است. یکی از تهیه‌کنندگان این‌طور گفته که هر قسمت 2 میلیارد تومان آب می‌خورد.

او کف برآورد یک سریال رده الف تلویزیون را بین 2 و 2.5 میلیارد تومان می‌داند؛ با وجود اینکه ممکن است برخی از سریال‌ها حتی با برآورد اولیه یک یا 1.5 میلیارد تومانی به ازای هر قسمت آغاز شوند، اما سالانه بسیاری از مجموعه‌ها در میانه تصویربرداری به الحاقیه بودجه می‌رسند و در ادامه به ارقام 2 تا 2.5 میلیارد تومانی به ازای هر قسمت می‌رسند.

حتی یکی از تهیه‌کنندگان سیما پرده از نرخ پایه تولید سریال الف در سال 1402 دقیقه‌ای 30 میلیون تومان برداشت. این گمانه‌زنی‌ها به سمتِ‌سریال‌های زیرخاکی و نون‌خ آمد. حتی برخی این‌طور اعلام کردند که سعید آقاخانی با دستمزد نجومی دوباره به تلویزیون آمده و حواشی‌ای خاص را به جان خریده است.

مهدی فرجی در واکنش به این گمانه‌زنی‌ها، بودجه عجیب و غریب و دستمزد نجومی سعید آقاخانی به خبرنگار تسنیم گفت: واقعاً بودجه این سریال به مانند بودجه‌های دیگر سریال‌های معمولی تلویزیون است. حتی یک ریال از میراث فرهنگی دریافت نکردیم. با بودجه صداوسیما که بسیار بودجه معمولی بود مثل دیگر سریال‌هایش این کار را ساختیم.

وی افزود: می‌گویند سعید آقاخانی دستمزد نجومی گرفته؟ این نکته را از همان «نون‌خ» اول هم می‌گفتند او در تیم نویسندگان، کارگردانی و بازیگری است برای هرکدام یک دستمزد می‌گیرد. اما آن موقع گفتم و الان هم می‌گویم دستمزد سعید آقاخانی مثل دستمزدهایی است که صداوسیما به همه پرداخت می‌کند. او برای «نون‌خ» که از نویسندگی تا مونتاژ حدوداً یک سریال درگیر کار بود رقمی که دریافت کرد حتی به مراتب از سریال «راز بقا» نمایش‌خانگی به مراتب کمتر بود. شاید برخی بپرسند چرا؟ چون آقاخانی به شاد کردن مردم علاقه‌مند است و این باور را دارد صداوسیما همچنان رسانه فراگیری است و مردم آن را می‌بینند.

فرجی همچنین در پاسخ به این سؤال که آیا سعید آقاخانی نسبت به اظهارنظر مجازی که داشته، «نون‌خ‌5» پایان مجموعه‌های «نون‌خ» است تجدیدنظری خواهد داشت، گفت:‌ نمی‌دانم واقعاً؛ یک مقدار باید جلو برویم و ببینیم ظرفیت‌های داستانی برای «نون‌خ6» پیدا می‌شود.

فرجی همچنین در خصوص احیای نهضت ساخت سریال‌های دنباله‌دار تلویزیون توسط سیمافیلم، خاطرنشان کرد: مهمترین موضوع در سریال‌هایی که چند فصله‌اند و به صورت سری ساخته می‌شوند، قصه است. حتماً باید به قصه به طور خاص و ویژه توجه کنیم، زیرا توجه به قصه و فیلمنامه، این ظرفیت را ایجاد می‌کند که مردم آن سریال را دوباره ببینند و دنبالش کنند. به هر حال این نوع سریال‌ها برای مردم یک نوع وابستگی ایجاد کرده که قصه و فیلمنامه خوب می‌تواند این خاطرات خوش و نوستالژی زیبا را برایشان تکرار کند.

او در پاسخ به این سؤال که نظرسنجی‌های تلویزیون را باور دارد که 70 درصدِ مردم تلویزیون می‌بینند، افزود: من گاهی احساس می‌کنم بینندگان ما بیشتر از این آمارها و ارقام‌اند. صداوسیما شاید در این خصوص خیلی سختگیرانه اظهارنظر می‌کند. در ارتباطاتی که با مردم داریم می‌بینیم مخاطبان ما را به واسطه «نون‌خ» می‌شناسند و چقدر این سریال را دنبال کرده‌اند؛ به این باور می‌رسیم شاید بیش از این درصدها مردم مخاطب تلویزیون و سریال‌هایش هستند.

فرجی که گفته می‌شود قرار است یک سریال در نمایش‌خانگی را پیگیری کند به «کندو» احمدرضا درویش اشاره کرد که خیلی جدّی امسال این سریال را دنبال می‌کند که به جایی برسد.

دیگر خبرها

  • دستمزد نجومی سعید آقاخانی ؛ شایعه یا واقعیت
  • درآمد ۳۰۰ میلیاردی مردم فارس از تولید انرژی خورشیدی
  • در صحن شورای شهر همدان چه گذشت؟
  • «امتداد» آماده پخش شد/ فیلم و سریال از دریچه فلسفه و اندیشه
  • فصل پنجم «نون‌خ» برای سلمان همراه با چاشنی ماه عسل بود
  • بازیگری متفاوت عمو پورنگ؛ منتظر این سریال در نمایش خانگی باشید
  • عمو پورنگ با «لالایی» بازیگر می‌شود / جزئیات پخش سریال عمو پورنگ در شبکه نمایش خانگی
  • عمو پورنگ با «لالایی» به شبکه نمایش خانگی می‌آید
  • عمو پورنگ بازیگر شد
  • عمو پورنگ به «لالایی» نزدیک شد و تلویزیون به سریالی فوتبالی!