Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، اربعین (۲۰ ماه صفر) از روز‌های خاص زیارتی اباعبدالله (ع) است و زیارت ایشان در این روز ثواب زیادی دارد؛ زیرا روزی است که کاروان اُسرا از خاندان اهل بیت عصمت و طهارت، از شام به مدینه مراجعت کردند و همچنین «جابر بن عبدالله»، صحابی رسول خدا (ص) از مدینه به کربلا رسید تا اولین زائری باشد که قبر امام حسین (ع) را زیارت می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به عظمت این روز و نزدیک شدن به اربعین حسینی که شور و شعور در دلدادگان اباعبدالله (ع) به جوش می‌آید، برخی از عزیزان که عزم سفر به سوی کربلا را داشتند با ممانعت مسئولین و مامورین برای حفظ سلامت مردم در ایام کرونا مواجه شده اند.

اهمیت این امر باعث شده موضوع سوال‌های شرعی این هفته را در باب «احکام اربعین» مطرح کنیم، که آیا سفر اربعین در این ایام جایز است یا خیر؟ با توجه به بیماری کرونا جایگزینی برای سفر اربعین وجود دارد یا خیر؟ آیا اهمیت اربعین فقط پیاده روی به سوی کربلا است؟ و اینکه اگر این سفر باعث تشدید بیماری کرونا شود، شرع در این زمینه چه دستوری دارد؟

پاسخ سوالاتی که شما مطرح کردید را از حجت الاسلام و المسلمین مهدی آذری طوسی جویا شدیم که می‌توانید در ادامه آن‌ها را بخوانید:

سال ۹۴ اولین سالی بود که در پیاده روی اربعین شرکت کردم. آنقدر مشتاق شدم که بین راه نجف به کربلا نذر کردم هر سال در این آیین شرکت کنم. الان ۵ سال است که شرکت کرده ام؛ حالا که دستور داده اند نرویم، تکلیف نذر من چه می‌شود؟

اگر نذر همراه با صیغه مخصوص نباشد، تکلیفی شرعاً به ذمه فرد نیست. اما اگر نذر شرعی کرده است و گفتار مخصوص را بر زبان جاری کرده است، در این صورت فرد اگر می‌تواند به صورت غیر مستقیم در آنجا خدمت کند. به عنوان مثال اگر زائری را در عراق می‌شناسد او را نایب بگیرد و با رعایت شیوه نامه های بهداشتی آنجا نذر او را ادا کند. در غیر این صورت «لا یکلف الله نفسا وسعها».

بیشتر بخوانید

پاسخ سوالات شرعی درباره احکام «خرید و فروش کالای قاچاق»

آیا زیارت اربعین ثوابش چند برابر حج واجب و چند هزار برابر نماز و روزه است و کسی که پیاده اربعین انجام داد، همه گناهش بخشیده می‌شود یا خیر؟

دو نکته را باید دقت داشت؛ اول اینکه حق الناس با زیارت عاشورا و گریه کردن بر اباعبدالله (ع) جبران نمی‌شود و باید از مسیر خودش جبران شود. نکته دوم این است که گاهی حق الناس به نحوی در مقابل عزاداری امام حسین (ع) مطرح می‌شود که گویا می‌خواهند، عزاداری سالار و سرور شهیدان را کوچک کنند که این غلط است و نباید به این شکل مطرح شود.

مگر نه اینکه امام حسین (ع) خودشان شفا هستند. بعد می‌گویند بروید کربلا کرونا می‌گیرید واقعا از نظر من هرکه این حرف را بزند یعنی امام حسین (ع) را نشناخته است.

اگر پزشکان دستور داده اند و با توجه به شرایطی که برخی افراد با رعایت نکردن بهداشت ایجاد می‌کنند، در این صورت حضور نیافتن در اجتماعات دینی مثل پیاده روی اربعین توصیه می شود. اگر فردی خود را از حیث بهداشت مراقبت کرد؛ اما در عین حال دچاربیماری شد، در اینجا تربت اباعبدالله (ع) شفا است. اما اگر شخص به استقبال بیماری رفت و احکام عقلی و شرعی که در حرمت ضرر رساندن به بدن است را زیر پا گذاشت، به نیت اینکه شفا در تربت است، کارش غلط است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: احکام شرعی حکم شرعی اربعین 99 بیماری کرونا امام حسین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۹۷۷۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علت افت تحصیلی دانش‌آموزان در آزمون‌های نهایی چیست؟ + تاریخ برگزاری امتحانات

امتحانات نهایی به صورت کشوری برگزار می‌شود و تاثیرات مهمی بر آینده دانش‌آموزان دارد، از همین رو دانش‌آموزان تمام تلاش خود را به کار می‌گیرند تا بهترین نمرات را کسب کنند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، امتحانات نهایی یکی از موضوعاتی است که دانش‌آموزان در این خصوص نگرانی دارند و افت تحصیلی در امتحانات نهایی یکی از موضوعاتی است که از دغدغه دانش آموزان به شمار می‌رود و این در صورتی است که بنا به گفته مسئولان مربوطه، بخشی از افت تحصیلی به انگیزه دانش‌آموزان و بخشی هم به دوره‌های آموزشی گذشته مربوط می‌شود.

تأثیر انگیزه دانش‌آموزان در نمرات امتحانات نهایی

محسن زارعی، رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزشی وزارت آموزش و پرورش درباره افت تحصیلی دانش‌آموزان در امتحانات نهایی اظهار کرد: این موضوع را نباید به صورت مقطعی و برشی بررسی کرد، شاید برداشت جامعه و آنچه که اتفاق افتاد، پس از اعلام میانگین نمرات آزمون نهایی پایه دوازدهم به این بود که این میانگین نشانگر افت تحصیلی است.

وی افزود: آموزش و پرورش بر این موضوع اصرار دارد که مبتنی بر شفافیت، وضعیت کنونی و نمای واقعی آموزش و پرورش را به نمایش بگذارد تا برای جبران کاستی‌ها برنامه‌ریزی کند.

رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزشی وزارت آموزش و پرورش اضافه کرد: شرایط مبتنی بر کیفیت آموزشی این‌گونه است که وضعیت فعلی را به خوبی بشناسیم و با اعلام به جامعه برای رسیدن به وضعیت مطلوب برنامه‌ریزی لازم و جبران صورت گیرد.

زارعی ادامه داد: آموزش و پرورش در این موضوع نمرات را شفاف اعلام کرد تا برنامه‌ریزی مناسبی انجام شود و معلمان دست به دست هم دهند و شاهد ارتقای کیفیت آموزشی باشیم.

وی گفت: در موضوع افت تحصیلی دانش‌آموزان باید عوامل سهیم را در نظر بگیریم که بخشی به انگیزه دانش‌آموزان و بخشی هم به دوره‌های آموزشی گذشته مربوط می‌شود، زیرا این موضوع در یک دوره اتفاق نیفتاده است.

رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزشی وزارت آموزش و پرورش اضافه کرد: اشکالی هم که وجود دارد این است که در دوره‌های مختلف تحصیلی، بازخوردی از وضعیت آموزش نداریم و یک‌باره این بازخورد را در پایان دوران تحصیل انجام می‌دهیم، این موضوع باید در دوره‌های مختلف بررسی شود که در زمان خود مداخلات لازم صورت گیرد.

زارعی درباره تأثیر دشواری سوالات در امتحانات نهایی بر افت تحصیلی دانش‌آموزان اظهار داشت: سوالات سخت شاخص دارد و شاخص هم ضریب دشواری است که در تحلیل آزمون‌ها، شاهد دشواری سوالات نبودیم.

وی ادامه داد: آنچه در طراحی سوالات مبنا قرار دادیم این است که توجه و ارزشیابی از یادگیری صورت گیرد و توجه به مفاهیم باشد و دانش‌آموزان و کل فرایند آموزش جهت‌دهی به سمت یادگیری داشته و از حفظیات و محفوظات دور باشند.

رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزشی وزارت آموزش و پرورش افزود: در نوبت‌های قبل هم درصدی از سوالات مربوط به همین ارزشیابی از یادگیری متناسب با سطوح شناختی مختلف در سوالات امتحانات نهایی بوده است؛ بنابراین جمع‌بندی این نیست که سوالات سخت بوده است.

تاریخ برگزاری امتحانات نهایی خرداد ۱۴۰۳

مصطفی پردلی، معاون رسانه مرکز اطلاع‌رسانی و روابط‌عمومی وزارت آموزش‌وپرورش در صفحه ویراستی خود از مشخص شدن برنامه امتحانات نهایی خردادماه دانش‌آموزان خبر داد و نوشت:

«بنا بر اعلام مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش

برنامه امتحانات نهایی خرداد ماه مشخص شد

با آرزوی موفقیت برای دانش آموزان عزیز»

کد خبر 748368

دیگر خبرها

  • لشکر پیروز ۲۵ کربلا در جبهه مقاومت درخشیده است
  • توضیحات وزیر کشور درباره انسداد مرز‌ها
  • پیشرفت ۷۵ درصدی پروژه احداث فرودگاه بین المللی کربلا
  • وعده صادق نمایشی از قدرت مکتب کربلا بود
  • علت افت تحصیلی دانش‌آموزان در آزمون‌های نهایی چیست؟ + تاریخ برگزاری امتحانات
  • اعزام ریلی زائران به عتبات عالیات از استان مرکزی
  • فعالیت ۲۹ موکب همدان در ایام اربعین در نجف و کربلا
  • از مشهد تا کربلا با پای دل در طولانی‌ترین پیاده‌روی اربعین
  • آزمون‌های نهایی مبتنی بر ارزشیابی از یادگیری است
  • طرح قرآنی «حیات طیبه» برگزار می‌شود