Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه معتقد است که اگر سالانه از هر یک از ایده‌های دانشگاهی کارگاه یا کارخانه تولیدی ساخته شود و به محصول برسیم، می‌توانیم ادعا کنیم که دانشگاه کارآفرین هستیم.

گروه استان‌های خبرگزاری آنا، نمی‌توانیم مرتب شعار دانشگاه کارآفرین بدهیم؛ اما هیچ کاری انجام ندهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با شعاردادن کار پیش نمی‌رود و باید عمل کنیم، باید تک تک طرح‌ها و ایده‌ها را بررسی کنیم، ببینیم کدام طرح‌ها قابلیت تولید محصول، تجاری‌سازی و صادرات دارد، اگر سالانه برای هر ایده مطلوب یک کارگاه راه‌اندازی کنیم، می‌توانیم ادعا کنیم که دانشگاه کارآفرین هستیم.

این‌ جملات بخشی از گفتگوی خبرنگار خبرگزاری آنا با عباس نعمتی رئیس مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه است که درباره برنامه‌ها، فعالیت‌ها و دستاوردهای این مرکز بیان شده است. مشروح گفتگو با وی در ادامه می‌آید.

آنا: خلاصه‌ای از تاریخچه و اهداف راه‌اندازی مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه بیان کنید.

نعمتی: استارت راه‌اندازی مرکز رشد واحدهای میانه دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه در سال 1387 به عنوان نخستین مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی در استان آذربایجان‌شرقی و از نخستین مراکز رشد کشور زده شد اما گشایش رسمی آن سال 1388 بود.

از ابتدای راه‌اندازی مرکز رشد واحد میانه مسئولیت آن را به عهده داشته‌ام. هدف از راه‌اندازی مرکز رشد این بود که کارگاه یا مکانی برای اجرای طرح‌ها و ایده‌های نخبگان و مخترعان ایجاد و به سمت دانشگاه کارآفرین حرکت کنیم.

سال اول فعالیت دو شرکت توسط دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی میانه ایجاد شد. با اینکه کارها به سختی پیش می‌رفت، تاکنون توانسته‌ایم حدود 15 طرح را به مرحله تجاری‌سازی برسانیم. این مرکز رشد جزء نخستین مراکز رشدی بود که توانستیم بودجه خود را از خارج از دانشگاه جذب و از پارک علم و فناوری استان آذربایجان شرقی دریافت کنیم.

آنا: پس از ورود به دانشگاه چه مدت طول کشید تا مرکز رشد را راه‌اندازی کنید؟

نعمتی: قبل از اینکه در این واحد دانشگاهی عضو هیئت علمی شوم، سرپرستی تیم‌های تحقیقاتی را عهده‌دار بودم و تیم‌های تحقیقاتی مانند تیم روباتیک، سازه‌های ماکارونی و اختراعات را راه‌اندازی کردم. مسئولان وقت دانشگاه وقتی علاقه و جدیت بنده را دیدند، پیشنهاد دادند که باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان را در دانشگاه که از سال 80 در آن عضو بودم، راه‌اندازی کنم و اتفاق راه‌اندازی مرکز رشد سال 88 رخ داد.

تاکنون چهار هسته و 15 واحد فناور از مرکز رشد واحد میانه خارج شده‌اند و اکنون واحد فناور و شرکت دانش‌بنیانی نداریم. چند مورد از طرح‌های مرکز رشد اما به مرحله تجاری‌سازی رسیده و اکنون به فروش هم می‌رسند.

آنا: درباره محصولات دانش‌بنیانی که در مرکز رشد واحد میانه تولید شده توضیح دهید.

نعمتی: نخستین محصول دانش‌بنیان مرکز رشد واحد میانه دستگاه تعویض روغن الکترومکانیکی بوده که قابل نصب روی خودروهاست و به مرحله تجاری‌سازی رسیده است. محصول بعدی سیستم پردازش تصویر برای سیستم‌های امنیتی و حفاظتی است که می‌تواند بر اساس پردازش تصویر چهره افراد را شناسایی کند و می‌توان برای محیط‌های امنیتی از آن استفاده کرد.

دستگاه سنجش تراکم خاک محصولی دیگر از واحد میانه بوده که نیازمند توجه مسئولان دانشگاهی، نمایندگان مجلس و مسئولان مربوط است و اگر حمایت شود، قابل استفاده برای راه‌سازی و دیگر موارد مربوط به محصول است؛ اما متاسفانه همراهی نکردن مسئولان و پیچ و خم‌های اداری زیاد، کارها را سخن و زمانبر می‌کند.

آنا: برنامه فعلی مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه چیست؟

نعمتی: موضوع هسته‌های فناور و دوره پیش‌رشد و رشد ازجمله برنامه‌های مهم ماست، در واقع در مورد برنامه به حالت اشباع رسیده‌ایم به‌ویژه در شهرهای کوچک‌تر که رقابت شدید است. در جلساتی که در باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه و دیگر جلسات مانند استانداری حضور داشته‌ام به مسئولان پیشنهاد دادم که اگر از نخبگان، پژوهشگران و کارآفرینی حمایت می‌شود! از همین اختراعات و طرح‌های موجود حمایت کنید و سالانه برای یکی از آنها یک کارخانه بسازیم که وابسته به دانشگاه آزاد اسلامی باشد.

اگر در هر استان سالانه یک کارگاه یا کارخانه از ایده‌های دانشگاهی ساخته شود، دانشگاه کارآفرین می‌شویم، نمی‌توانیم مرتب شعار دانشگاه کارآفرین بدهیم؛ اما هیچ کاری انجام ندهیم. با شعاردادن کار پیش نمی‌رود و باید عمل کنیم، باید تک تک طرح‌ها را بررسی کنیم، ببینیم کدام طرح‌ها قابلیت تجاری‌سازی و صادرات دارد.

آنا: درباره اهداف و برنامه‌های پیش‌ روی مرکز رشد واحد میانه بگویید.

نعمتی: با توجه به کمبود بودجه، سعی می‌کنیم شرکت‌ها را درگیر دوره‌های رشد و پیش‌رشد نکنیم. نمی‌خواهیم آمار بدهیم که سالانه 20 شرکت و 20 طرح و ... داریم؛ اما از طرح‌های مطمئن که به مرحله تجاری‌سازی و تولید می‌رسند، حمایت می‌کنیم. با تجربه 12 ساله در این مسیر معتقدم که باید کار را به‌خوبی و با نتیجه خوب و مطمئن انجام دهیم.

اکنون مراجعه حضوری به‌دلیل کرونا کم‌رنگ شده است؛ اما دانشجویان یا نخبگانی که درباره طرح‌هایشان تماس می‌گیرند در صورت اطمینان از اهمیت و درآمدزابودن طرح به آنان کمک و با توجه به وضعیت موجود از طرح مورد اطمینان حمایت می‌کنیم و در مسیر تصویب و تأیید قرار می‌دهیم؛ چراکه مشکل اصلی و فعلی بودجه است و باید با برنامه باشیم.

آنا: چه راهکارهایی برای رفع مشکلات به‌ویژه بودجه دارید؟

نعمتی: معتقدم اگر پارک علم و فناوری دانشگاه که در تهران فعال است در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی فعال شود، شاهد دگرگونی‌های زیادی خواهیم بود؛ اما گویا به دلیل ساختاری که وجود دارد در هر استان یک پارک علم و فناوری زیر نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری می‌تواند فعالیت داشته باشد.

راهکار پیشنهادی این است که برای پیشرفت مراکز رشد، باید شعبه‌ای از پارک علم و فناوری را به دانشگاه آزاد استان‌ها بدهیم و تمام مراکز رشد، شتاب‌دهنده‌ها و ... را زیر نظر پارک علم و فناوری استان‌ها اداره کنیم. طرح‌های موجود در واحدهای دانشگاهی منتخب و به استان ارائه شوند و از ظرفیت مدیران مراکز رشد هم به‌عنوان عضو در جلسات پارک علم و فناوری استفاده شود. معتقدم که با این شیوه دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه فناوری و مرکز رشد به پیشرفت می‌رسد.

انتهای پیام/4117/4062/

منبع: آنا

کلیدواژه: دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه دانشگاه کارآفرین عباس نعمتی مراکز رشد دانشگاه آزاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه راه اندازی مرکز رشد مرحله تجاری سازی دانشگاه کارآفرین پارک علم و فناوری مرکز رشد واحدهای مراکز رشد ایده ها طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۰۱۰۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۲ زنجیره ارزش در مازندران تعریف شد/ حضور ۲۷ واحد تولید در اکسپو

به گزارش خبرنگار مهر، سید رحیم بخشی شامگاه پنجشنبه در خصوص برگزاری نمایشگاه اکسپو اظهار کرد: براساس راهبرد دولت سیزدهم و چشم انداز ۲۰ ساله کشور و تأکیدات استاندار بحث صادرات در اولویت برنامه‌های توسعه‌ای استان قرار گرفته است.

وی با اشاره به اینکه پیش نیاز سرمایه گذاری و تولید، صادرات است، تصریح کرد: مازندران به عنوان یک استان مرزی و با زیرساخت‌هایی که در آن وجود دارد از استان‌هایی است که با تولید ۷ میلیون تن کالای کشاورزی در ۱۷ محصول استراتژیک توان صادراتی بالایی دارد.

بخشی با تاکید بر اینکه برای پیشبرد راهبرد توسعه استان، ۱۲ زنجیره ارزش تعریف شده که دو زنجیره ارزش مرکبات وکیوی و گردشگری و صنایع دستی به عنوان ارزش برتر در حوزه صادرات مازندران معرفی شده‌اند، اظهار کرد: رویکرد نمایشگاه اکسپوی امسال، بر این دو محصول است، در نمایشگاه سال گذشته ۵ واحد تولیدی از مازندران اما در سال‌جاری ۲۷ واحد تولیدی استان غرفه دارند و واحدهای لبنی و پایانه‌های صادراتی استان توانمندی‌های خود را به نمایش می‌گذارند.

وی با اشاره به اینکه براساس سیاست‌های دولت، استانداری‌ها هم در اکسپوی امسال غرفه دارند، بیان کرد: مازندران در سالن ۴۱ غرفه ۱۰ یک فضای ۵۵ متری را در اختیار دارد که کارهای شاخص انجام شده در حوزه صادرات در استان را به نمایش خواهد گذاشت.

این مسئول با تاکید بر اینکه صادرات محصولات مرکبات مازندران در سال گذشته رشد داشته است، بیان کرد: سال گذشته ۵ هزار تن مرکبات در گمرکات استان ثبت شد و در سال ۱۴۰۲، نیز ۷۰ هزار تن، در بخش کیوی ۱۰ هزار تن و سال ۱۴۰۲ میزان ۲۰ هزار تن از این محصول صادر شده است که نشان می‌دهد پیگیری زنجیره ارزش استان، می‌تواند در توان صادراتی استان تأثیر خوبی داشته باشد.

کد خبر 6088750

دیگر خبرها

  • اطلاعات پروژه جدید بهمن دیزل لو رفت!
  • قهرمانی تیم والیبال کارکنان دانشگاه آزاد میانه در مسابقات منطقه دو شمال‌غرب کشور
  • پیش‌نیازهای تحقق شعار سال در مناطق آزاد
  • توفیق در تحقق شعار سال نیازمند ایجاد فضا برای ارائه ایده و طرح از سوی مردم است
  • مدل‌سازی اطلاعات ساختمان (BIM) گامی به سوی یکپارچگی در معماری
  • از تولید توربین تا توسعه گلخانه‌های تولید بذر ودام اصلاح شده
  • ۱۲ زنجیره ارزش در مازندران تعریف شد/ حضور ۲۷ واحد تولید در اکسپو
  • یک واحد مسکونی فرسوده بر اثر بارندگی تخریب شد
  • افزایش تولیدات علمی و فرهنگی دانشگاه در راستای تحقق شعار سال
  • برداشت سه تُن گل محمدی ارگانیک از مزرعه تحقیقاتی دانشگاه آزاد مرکز زواره