Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، روزنامه ایندیپندنت در این باره آورده است که صدها مورد بروز بیماری‌های عفونی نوظهور در دهه‌های اخیر گزارش شده است و به گفته کریستین والزر با افزایش فعالیت‌ها و مداخله انسان که امنیت چرخه‌های متعادل طبیعت را برهم می‌زند، نرخ بیماری‌های همه‌گیر افزایش یافته است.  

دکتر والزر، مدیر اجرایی سلامت در جامعه و حفظ حیات وحش در آمریکا هشدار می‌دهد که همه‌گیری بیماری‌های ناشی از حیوانات در آینده اجتناب ناپذیر است چرا که مداخله‌های میان حیات وحش و انسان قبل از هر چیز به دلیل جنگل‌زدایی و توسعه کشاورزی، افزایش می‌یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

این گزارش می‌افزاید: بین سال‌های ۱۹۴۰ تا ۲۰۰۴ میلادی بیش از ۳۳۵ بیماری عفونی جدید - بیش از ۵۰ بیماری همه‌گیر در یک دهه - با اثرات چشمگیر بر سلامت عامه و ثبات اقتصادی ثبت شده است.  

بیشتر بیماری‌های نوظهور عفونی از جمله کووید-۱۹، منشاء حیوانی دارند به این معنی که از حیوانات وحشی به انسان سرایت کرده‌اند.  

این گزارش می‌گوید: موثرترین و فراگیرترین اقدامی که دولت‌ها می‌توانند فورا انجام دهند، منع تجارت حیوانات و پستانداران وحشی برای مصرف انسان است.

این گزارش می‌گوید که منع جهانی تجارت گونه‌های وحشی برای مصرف انسان به نفع مردم محلی نیز است. مهم‌تر از همه، این اقدام خطر انتقال‌ بیماری‌های عفونی را با منشاء حیوانی در آینده کاهش می‌دهد و در عین حال منابع را برای جوامع محلی و مردم بومی که برای نیازهای غذایی خود بر طبیعت تکیه می‌کنند، حفظ می‌کند.

این مقاله درحالی منتشر شد که یک تحلیل جدید آمار رسمی گفته است ایالات متحده تقریبا ۲۳ میلیون حیوان سالم، اعضای بدن حیوانات، نمونه‌ها و محصولات بدست آمده از خفاش، حیوانات نخستین و جوندگان را بین سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۴ وارد کرده است.  

مرکز تنوع بیولوژیک این کشور متوجه شده است که جوندگان، خفاش‌ها و نخستی‌ها که حاوی بیشترین ویروس‌های شناخته‌شده با منشاء حیوانی هستند به شکل زنده و مرده برای مصرف در زمینه جواهرات، گوشت، پوست، تزئینات یا مجسمه‌های شکاری دادوستد شده‌اند.  

یک گزارش دیگر در اوایل ماه جاری حاکیست که بریتانیا نیز میلیون‌ها جانور را به شکل قانونی برای فروش به عنوان حیوان خانگی وارد کرده اما میان تجارت‌های قانونی و غیرقانونی در سطح جهان تداخل بیشتری صورت می‌گیرد.  

والزر در این مقاله نوشته است: استفاده تجاری از حیات وحش برای مصرف، چه در چارچوب تجارت قانونی و چه غیرقانونی، مقررات ضعیف با مرزهایی پرخلل دارد. این تجارت به ویژه در مورد حیوانات زنده، موجب تلاقی‌های زیاد در جریان زنجیره ارزش غذایی می‌شود، گونه‌های جانوری متعلق به جغرافیاها و خاستگاه‌های مختلف را در معرض یکدیگر قرار می‌دهد و موجب ایجاد شرایط مطلوب برای مبادلات و ترکیب ویروس‌ها می‌شود.  

به گفته این کارشناس، اجرای استانداردهای بهداشتی و بازارها و رستوران‌های پاکیزه مخصوص فروش حیوانات وحشی مهم است اما از وقوع همه‌گیری‌ها پیشگیری نمی‌کند.  

به گزارش ایندیپندنت، تدروس آدهانوم گیبریسوس، دبیرکل سازمان بهداشت جهانی نیز پیش‌تر تاکید کرده است: هر گونه تلاش برای ایمن‌تر کردن جهان ما محکوم به شکست است، مگر آن که این تلاش‌ها در جهت رسیدگی به مواجهه‌های حیاتی میان افراد و پاتوژن‌ها و تهدید بالقوه تغییرات اقلیمی باشد.

کد خبر 554115 برچسب‌ها حیوانات - حیات وحش

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: حیوانات حیات وحش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۰۸۹۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکید رئیس شبکه دامپزشکی طرقبه شاندیز بر ممنوعیت کشتار غیر مجاز دام در منازل و معابر

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خراسان رضوی، دکتر علیرضا قدرتی، رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان گفت: کشتار غیر مجاز دام در معابر و منازل ضمن گسترش آلودگی و ایجاد رعب و وحشت در افراد علی الخصوص کودکان، باعث انتشار بیماری‌های مشترک از جمله بیماری‌های تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، بروسلوز وسیاه زخم می‌ شود
وی افزود: با توجه به اینکه دام ناقل بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو فاقد هر گونه علائم بالینی است، آگاهی افراد جامعه از راه‌های انتقال این بیماری (گزش کنه، له کردن کنه‌ها با دست، تماس با خون و ترشحات دام آلوده، تهیه گوشت قرمز از مراکز غیر معتبر، کشتار خانگی، مصرف گوشت و جگر خام و نیم پز) و روش‌های پیشگیری مانند سم پاشی دام و جایگاه نگهداری دام، استفاده از تجهیزات فردی در زمان مراجعه به دامداری ها، نگهداری گوشت تازه گرم در بسته بندی بدون نشت به مدت ۲۴ ساعت در دمای ۰ تا ۴ درجه سانتی گراد، تهیه گوشت قرمز صرفا از مراکز عرضه معتبر و دارای مهر و لیبل دامپزشکی نقش موثری در کنترل این بیماری در جوامع انسانی دارد.

دیگر خبرها

  • با عوارض ناشی از گازگرفتگی حیوانات چه باید کرد؟
  • رشد سه برابری مسمومیت با قارچ وحشی
  • افزایش مسمومیت با قارچ‌ های سمی؛ ۱۴ نفر بستری شدند
  • مسمومیت با قارچ‌های وحشی رشد ۳ برابری داشته است / علائم مسمومیت را بشناسید
  • رشد ۳برابری مسمومیت با قارچ‌های سمی/ ۱۴نفر بستری شدند
  • مسمومیت ۵۳ نفر بر اثر مصرف قارچ وحشی/ رشد سه برابری مسمومیت با قارچ وحشی
  • قیمت گوشت قرمز، امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت گوشت مرغ امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • تاکید رئیس شبکه دامپزشکی طرقبه شاندیز بر ممنوعیت کشتار غیر مجاز دام در منازل و معابر
  • خطر افزایش ابتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در فصل گرم سال