Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-08@19:25:46 GMT

حجاب راهکار فرهنگی می‌طلبد

تاریخ انتشار: ۱۳ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۱۵۴۶۶

حجاب راهکار فرهنگی می‌طلبد

به گزارش «تابناک»، روزنامه ایران یادداشتی را به قلم ابوالحسن نواب رییس دانشگاه ادیان و مذاهب، منتشر کرده است که در ادامه آن را می خوانیم: در حدود این یک قرن، کشور ترکیه بر پایه حکومتی که بر مبنای قانون اساسی لائیک که مسأله دین جایی در آن ندارد اداره شده. قانونی که قرار بود موضوع دین و نمود و دخالت اجتماعی آن را در این کشور به حداقل برساند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در عین حال از دهه‌ ۵۰ میلادی به بعد هم امواج مختلف و قدرتمند تبلیغات سبک زندگی غربی روز به روز بیشتر زندگی را در اقصی نقاط دنیا تحت تأثیر خود قرار داد و در قرن جدید نیز این امواج بشدت تقویت شده‌اند. اما حاصل در کشور ترکیه با یک قانون لائیک چه بوده؟ آمارها امروز از رشد فزاینده گرایش به حجاب در این کشور سخن می‌گویند. یعنی در کشوری که مطلقاً هیچ گونه اجبار و یا امتیازی در پذیرش پوشش حجاب وجود ندارد.

واقعیت این است که اولین پیش‌نیاز نگاه به حوزه حجاب این است که بپذیریم این مسأله یک مسأله فرهنگی است. تجربه یاد شده از کشور ترکیه و تجربه‌ای که خود ما در ایران از حجاب در ۴۰ سال اخیر و حتی در دوره کشف حجاب رضاخان داریم به وضوح ثابت می‌کند که سیاست‌های سلبی و غیرفرهنگی الزاماً تأثیری در این حوزه ندارند و اگر هم تأثیری باشد، بلندمدت نیست.

چرا که اقناع افراد در چنین فرآیندی یک حلقه مفقوده مهم است که در نهایت با تجمیع آن باعث می‌شود بعد از چندی با جامعه آماری بزرگی در میان مردم مواجه شویم که نسبت به انجام یا ترک یک رفتار فرهنگی، اقناع نشده‌اند.

چنین جامعه آماری اندک اندک یکدیگر را در محیط اجتماعی پیدا می‌کنند و وقتی با اقدامات سلبی مواجه می‌شوند و خود را نیز زیاد می‌بینند، احساس می‌کنند که نیازمند یک رفتار متقابل و متضاد نیرویی هستند که آنها را مجبور به انجام کاری می‌کند. این درست آغاز تولد یک دو قطبی اجتماعی بر سر یک مسأله فرهنگی است که می‌تواند ابعادی خشن نیز پیدا کند.

اگر بپذیریم که جامعه ما نیازمند اتفاقی در حوزه حجاب و پوشش اسلامی است، باید ضرورت مشارکت جامعه در این برنامه را هم قبول کنیم و این همانجایی است که روشن می‌شود اقدامات غیرفرهنگی دارای کارآمدی لازم نیستند.

در حوزه حجاب بسیار شنیده می‌شود که برخی از دلسوزان از «کم کاری» سخن گفته و تأکید دارند که باید کوشش بیشتری در این زمینه صورت بگیرد. اما تجربه ۴ دهه اخیر به ما می‌گوید که مسأله فقط «کم کاری» نیست، بلکه تشخیص اشتباه در جنس این موضوع و در ادامه پی‌ریزی برنامه‌های اجرایی بر اساس همین تشخیص اشتباه، ب

خش زیادی از مشکل را ایجاد کرده‌اند. با این توصیف اگر بر تشخیص و برنامه‌ریزی اشتباه خود اصرار کنیم، هیچ نوع پرکاری و صرف هزینه و وقت هم نمی‌تواند راهگشا باشد. چرا که قدم‌های نخست سیاستگذاری در این حوزه دچار اشکال بوده‌اند.

به طور کلی باید گفت که درخصوص مسأله حجاب دو اشتباه بزرگ در سیاستگذاری ما صورت گرفته؛ اول اینکه مسأله به معنای واقعی کلمه یک مسأله فرهنگی دیده نشده و بنابراین راه‌حل آن نیز در موارد زیادی غیر فرهنگی و مبتنی بر رفتارهای پلیسی و برخوردهای قضایی است که قدرت اقناع‌کنندگی ندارند.

اما مسأله دوم این است که در منظومه قواعد زندگی اجتماعی بر اساس چارچوب‌های دینی، دچار نوعی عدم تعادل و توازن شده‌ایم. به طوری که جامعه از خود می‌پرسد آیا منکراتی مانند دروغ، ریا، حق خوری، مفاسد اجتماعی، خویشاوندسالاری و...

ضرورت بیشتری برای برخورد و توجه دارند یا مسأله حجاب؟ این سؤال برای جامعه‌ای که روز به روز بیشتر مسأله تبعیض را احساس می‌کند و با مشکلات اقتصادی و معیشتی و منزلتی دست و پا می‌زند، یک سؤال حیاتی و مهم است. به عبارتی اگر راهکارهای مقابله با بدحجابی را کاملاً بر اساس مبانی فرهنگی تنظیم و تدوین کنیم اما باز برای این سؤال پاسخی نداشته باشیم، بعید است که به موفقیتی برای بهبود اوضاع در این حوزه برسیم.

سخن کوتاه این است که باید بپذیریم تجربه ما خصوصاً در برخورد قهری با مسأله حجاب و تشدید آن به هیچ عنوان تجربه موفقی نبوده و حتی در بسیاری از موارد نتیجه عکس داده و باعث دین گریزی شهروندان شده. به همین اعتبار هیچ زمان دیگری نیز این مسیر پاسخ نخواهد داد و باید به فکر تغییر این مسیر و همین طور اصلاح دیدگاه‌مان درخصوص مسأله حجاب باشیم.

منبع: تابناک

کلیدواژه: انتخابات ریاست جمهوری آمریکا 2020 عیسی آل کثیر پرسپولیس بندر دیلم حجاب بی حجابی جامعه ایران راهکار فرهنگی برخورد قهری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا 2020 عیسی آل کثیر پرسپولیس بندر دیلم مسأله حجاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۱۵۴۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی: با عملیات وعده صادق، سایه جنگ از کشور برداشته شد/ عده‌ای فکر می‌کردند با موشک می‌شود معامله کرد/ همه باید به قانون حجاب پایبند باشند/ دشمن به دنبال حیازدایی از جامعه است

به گزارش جماران؛ سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری در دهمین گفت و گوی تلویزیونی زنده گفت: عملیات وعدۀ صادق احساس غرور ملی و اجماع‌ساز بود.

 

رئیسی: عده‌ای فکر می‌کردند با موشک می‌شود معامله کرد

 

 گزیده ای از دهمین گفت و گوی تلویزیونی زنده با سید ابراهیم رئیسی:

عملیات وعده صادق احساس غرور ملی بود. غزه پیروز میدان است.

با اینکه حماس با انعطاف آتش بس را می پذیرد اما رژیم صهیونیستی به کودک‌‌کشی ادامه می‌دهد. ما کشور قدرتمندی هستیم. 

با عملیات وعده صادق هم سایه جنگ برداشته شد هم می توان جلوه‌های آن را در وضعیت اقتصادی دید.

اگر در زمان مناسب تصمیم درست بگیریم حتما آثار مناسب خواهد داشت.

وعده صادق جلوه بسیار روشنی از عقلانیت انقلابی و همکاری میدان و دیپلماسی بود

این عملیات ثابت کرد که ایران قوی می‌تواند سایه جنگ را از سر کشور بردارد و گزینه نظامی را از روی میز حذف کند.

امروز می‌بینید که وقتی حماس با انعطاف آتش‌بس را می‌پذیرد، باز رژیم صهیونیستی به کودک‌کشی ادامه می‌دهد و این شرمی برای حامیان این رژیم است. 

یکی از جلوه‌های این استیصال، مورد هدف قرار دادن کنسولگری ایران در دمشق بود و رهبر معظم انقلاب وعده دادند که این رژیم باید تنبیه شود که محقق شد.

 

عده‌ای فکر می‌کردند با موشک می‌شود معامله کرد

 عده‌ای فکر می‌کردند با موشک می‌شود معامله کرد ولی دیدیم که با اقتدار، سایه جنگ از کشور کنار رفته و با اتکال به خدا و اعتماد به نفس می‌توان بسیاری از کارها را در کشور به‌پیش برد.

 

 رئیسی: در این دولت میز مذاکره را هیچوقت ترک نکردیم

بارها اعلام کردیم جمهوری اسلامی برای کشورهایی که میخواهند روابط خوبی داشته باشند آمادگی دارد دست آنها را بفشارد.

در دیدار با مسئولین اقلیم کردستان عراق مطرح شد خدماتی که حاج قاسم به اقلیم کرد هیچ موقع از یاد آنها نخواهد رفت.

ما در این دولت میز مذاکره را هیچ وقت ترک نکردیم. آنکه عهدشکنی کرده است در مذاکرات آمریکا و اروپا بوده است.

بیش از ۱۵ بار آژانس اعلام کرده است که جمهوری اسلامی به تعهدات خود عمل کرده است.

 

 دولت پای کار وعده ساخت ۴ میلیون مسکن است

اگر در سال های گذشته شاهد تولید مسکن به اندازه نیاز مردم بودیم الان شاهد این مقدار از مشکلات مسکن نبودیم.

مسکن روستایی هم اکنون فعال است. بیش از ۲۶۰ هزار مسکن روستایی در حال ساخت است.

 

چند موسسه که اضافه برداشت داشتند را منحل کردیم

 

امروز طبق آخرین گزارش که از بانک مرکزی گرفتم رشد نقدینگی به ۲۳ درصد رسیده است و امروز همه معترف هستند که دولت توانسته است نقدینگی را کنترل کند.

چند موسسه که از بانک مرکزی اضافه برداشت داشتند را منحل کردیم و بقیه موسسات نیز اگر انضباط مالی نداشته باشند منحل می‌کنیم.

سعی کردیم علت‌های تورم را کنترل کنیم اما این موضوع زمان‌بر است.

 

 رئیسی: روزانه قیمت کالاها را بررسی می‌کنم

من از قیمت کالاها بااطلاع هستم و روزانه قیمت‌ها را بررسی می‌کنم.

روند تورم کاهشی شده اما امیدواریم اقدامات ما به کاهش تورم منجر شود و مردم اثرش را در قیمت‌ها ببینند.

زنجیره تامین کالا تا تولید و مصرف باید قابل کنترل باشد.

یک انضباطی در موضوع مسکن ایجاد شده است و با سوداگری در این بخش برخورد می‌شود.

 

همه باید به قانون حجاب پایبند باشند/ دشمن به دنبال حیازدایی از جامعه است

 

 زنان‌ کشور ما در طول تاریخ نسبت به عفت، حجاب و حجاب پایبند بوده اند و این پایبندی هموراه زبانزد بوده، اکنون هم این‌توجه وجود دارد.

 

مساله حجاب و عفاف هم وظیفه شرعی و هم وظیفه قانونی است و قانون در این زمینه صراحت دارد. ممکن است افرادی باشند که نسبت به جهات شرعی آن تقید را نداشته باشند اما در کشور قانون حاکم است و‌همه  باید به آن پایبند باشند و قانون مداری اصلی است که مورد توجه همگان قرار دارد.

 

معتقدیم دشمن به دنبال حیازدایی از جامعه ماست و‌مردم اجازه نخواهند داد دشمن به این هدف خود دست یابد. پایبندی زنان و دختران نسبت به عفاف و حجاب ریشه در اعتقادات و باورهای آنان دارد.

 

افرادی با یک برنامه ریزی به دنبال هنجار شکنی هستند ضوابط قانونی در این زمینه روشن است.امروز با فضایی که در جامعه وجود دارد توجه به حیا و عفاف بیش از پیش  مورد توجه است.دولت وظیفه قانونی خود را در این زمینه باید انجام دهد.

 

تکمیل می شود...

حجم ویدیو: 3.68M | مدت زمان ویدیو: 00:01:57 دانلود ویدیو

دیگر خبرها

  • اجلاسیه شهدای هنرمند استان تهران به میزبانی ری برگزار می شود
  • قرایی مقدم، جامعه شناس: فرهنگ و ارزش‌های فرهنگی به طور غیرمستقیم ترویج پیدا می‌کند/ نمی‌توانید فرهنگ را با زور و از بالا به پایین تحمیل کنید
  • باید معنای مدرن «بدن» و پیوند آن با زیبایی به چالش کشیده شود
  • رئیسی: با عملیات وعده صادق، سایه جنگ از کشور برداشته شد/ عده‌ای فکر می‌کردند با موشک می‌شود معامله کرد/ همه باید به قانون حجاب پایبند باشند/ دشمن به دنبال حیازدایی از جامعه است
  • چرا تجربه شکست خورده را تکرار می‌کنید؟
  • راهکار بیژن نوباوه برای حرکت فرهنگی برای حجاب؛ از سخت‌ترین کار شروع کردیم | فیلم
  • جامعه‌ای برهنه نبوده‌ایم بلکه متنوع به لحاظ حجاب بوده‌ایم | طرفداران جمهوری اسلامی کلاه بر سرش گذاشتند | تمام جهان را در مقابل‌مان قرار داده‌ایم
  • معرفی شخصیت حجت‌الاسلام مطلبی مصداق امر به معروف است
  • عفاف و حجاب موضوع اجتماعی و فرهنگی است
  • مستحکم شدن جامعه هدف با دادن مشاوره دقیق و درست