Web Analytics Made Easy - Statcounter

چند صفحه اینستاگرامی که هویت ادمین های آنها برای مخاطبان مشخص نیست به شدت در شیپور قومیت گرایی و نژاد پرستی دمیده اند و دفاع خود از آذربایجان را بر پایه نژاد قومیتی آنها قرار داده و این بعد نژادی را برجسته کرده اند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در یاسوج، «بهمن اسدی»، فعال رسانه ای گچساران در مطلبی در خصوص جنگ آذربایجان و ارمنستان نوشت:چند روزی از آغاز درگیری یا بهتر بگوییم مناقشه قدیمی دو کشور ارمنستان و آذربایجان بر سر منطقه خود مختار«قره باغ» می گذرد، با توجه به همسایگی این دو کشور با جمهوری اسلامی ایران و مرز مشترک با منطقه مورد مناقشه، بنابراین جای تحلیل های زیادی در زمان فعلی و اینده وجود خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر چند در روزهای گذشته تحلیل های خوبی از کارشناسان کشورمان در ارتباط با این موضوع در حوزه های مختلف سیاسی، تاریخی، اجتماعی و فرهنگی داشتیم که بسیار روشنگرانه بودند، اما ضرورت دارد با تحلیل های عمیق و ریز بین به این موضوع از زاویه پرداخت دیگر رسانه ها دنیا به این مناقشه نیز داشته باشیم .

قدر مسلم آنچه در این روزها بیش از جنگ فیزیکی اهمیت پیدا خواهد کرد، رسانه های مختلفی هستند که به این درگیری خواهند پرداخت .

دسته بندی این رسانه ها به این شکل خواهد بود، نخست رسانه های ارمنستان، دوم رسانه های آذربایجان، سوم رسانه های کشورهای همسایه و حوزه خاورمیانه، چهارم رسانه های بین المللی و مهم تر از همه رسانه های غیر رسمی در بستر شبکه های اجتماعی هستند.

اما آنچه در این تحلیل بسیار مورد توجه خواهد بود همان رسانه های غیر رسمی هستند که البته در حقیقت بازوهای رسانه های بزرگ استکبار و به نوعی همان امپراطوری رسانه های غربی هستند .

بدون شک جمهوری اسلامی ایران با توجه به ارتباطات تاریخی، فرهنگی و دینی که با هر دو کشور آذربایجان و ارمنستان دارد از نظر موقعیت استراتژیک جغرافیایی نیز نقش مهمی در این موضوع خواهد داشت و مطمعنا بیشتر از خود آن دو کشور زیر ذره بین رسانه ها به خصوص رسانه های معاند قرار خواهد گرفت .

هر چند مسئولین کشورمان طی روز های گذشته بارها اعلام بی طرفی کرده و هر دو کشور درگیر جنگ را به مذاکره و صلح فرا خوانده اند، اما در تیتر خبری رسانه های برون مرزی چیز دیگری را مشاهده می کنیم .

صفحه خبرگزاری بی بی سی، دویچه وله فارسی و اینترنشنال سعودی به غیر از اینکه این مواضع بی طرفی وزارت امور خارجه را پوشش نداده اند در یک تیتر فتنه انگیز با قرار دادن تصویر نمایندگان ولی فقیه چند استان مرزی کشورمان در کنار هم شرح داده اند که آنها در بیانیه  مشترکی خواستار بازپس گیری قره باغ از طرف آذربایجان شده اند و البته شرح کامل را هم در صفحه خود نیاورده و فقط آن را ارجاع داده اند به ادرس سایت خود .

این درحالی است که با توجه به تیتر خوانی مخاطبان و همان نظریه معروف سواد سطحی، کمتر مخاطبی است که برای مطالعه شرح کامل ماجرا به سایت این خبرگزاری مراجعه کند .

در واقع این رسانه ها با برجسته کردن این تیتر و عدم پوشش خبری مواضع دیگر مسئولین کشورمان با یک خبری که تفسیر آن به طور کامل برای مخاطبان مشخص نیست، سعی دارند به مخاطب القا کنند که بخشی از جامعه ایران به طرفداری از آذربایجان در مقابل بخش دیگری از جامعه ایستاده اند.

همین خبرگزاری ها در تیترهای زیادی کشورهای اروپایی و غربی را به عنوان پیشنهاد دهنده صلح و مذاکره معرفی کرده اند، اما در کنار صفحات خبرگزاری های رسمی نیز صفحات اینستاگرامی با هویت غیر معلوم است که به شدت در حال فعالیت هستند .

چند صفحه اینستاگرامی،که هویت ادمین های آنها برای مخاطبان مشخص نیست به شدت در شیپور قومیت گرایی و نژاد پرستی دمیده اند و دفاع خود از آذربایجان را بر پایه نژاد قومیتی آنها قرار داده و این بعد نژادی را برجسته کرده و موضوع مسلمان بودن این کشور را یا اصلا در نظر نگرفته ویا خیلی کم به آن پرداخته اند .

در واقع این صفحات با به کارگیری احساسات قومیتی به دنبال تحریک جامعه و ایجاد هرج و مرج در استان های مرزی کشورمان هستند که نمونه های کوچکی از آن را طی روزهای گذشته شاهد بوده و هستیم .

اگرچه این صفحات اینستاگرامی در اقدام دیگری با انتشار تصاویر حمل بار توسط چند تریلر جمهوری اسلامی ایران را به دست داشتن در ارسال کمک های نظامی به ارمنستان متهم کرده اند که باز در راستای همان اهداف ذکر شده در بالا است.

 آنچه به نظر می رسد در روزهای آینده علیه کشورمان شکل بگیرد نه حملات خمپاره ای فیزیکی به نقاط مرزی بلکه حملات توپخانه ای و بمب افکنی رسانه های معاند برای آلوده کردن فضای افکار عمومی جامعه است و می طلبد که مردم عزیز کشورمان به خصوص استان های مرزی شمال و شمال غربی مثل همیشه با بصیرت افزایی و یافتن حقیقت نگذارند نقشه شوم آنها عملی شود .

پایان پیام/82

منبع: شبستان

کلیدواژه: رسانه های برون مرزی ایران و ارمنستان پوشش خبری ارمنستان جنگ صلح آذربایجان رسانه ها دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۱۹۳۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختصاص ۱۸۰ میلیارد تومان اعتبار در بودجه امسال برای انسداد مرز

 به تازگی و به دنبال پیگیری‌های وزارت کشور و مصوبه شورای سیاستگذاری و هماهنگی مهاجرین، طرح انسداد مرز‌های شرقی افغانستان از خراسان رضوی آغاز شده است.

این طرح شامل اجرای دیوار بتونی ۴ متری، سیم خاردار، فنس و جاده اصولی است که در بازه زمانی سه ساله اجرا می‌شود.

در این ارتباط نگاهی به جداول بودجه ۱۴۰۳ کل کشور نشان می‌دهد که دولت امسال ردیف بودجه مشخصی را ذیل اعتبارات وزارت کشور با موضوع «تقویت، کنترل و انسداد مرز‌های کشور با اولویت شرق» در نظر گرفته و ۱۸۰ میلیارد تومان اعتبار به آن اختصاص داده است. این رقم معادل ۱۷.۳ درصد از کل اعتبارات تملک دارایی سرمایه‌ای وزارت کشور در سال جاری است.

باید این نکته را یادآور شد که طرح انسداد مرز‌ها از سال ۱۳۷۹ با هدف تأمین امنیت مرز‌ها و نواحی شرقی کشور شروع شده است و این طرح در بخش‌هایی از نقاط مرزی ایران با افغانستان در محدوده استان سیستان و بلوچستان اجرایی شده است.

البته در قانون بودجه ۱۳۹۵ کل کشور قرار بود طرح انسداد مرز‌ها در سال ۱۳۹۹ به پایان برسد، اما قانون بودجه این سال، زمان اجرای آن تمدید و به سال ۱۴۰۵ موکول شد. دلیل اصلی تعویق در اجرای آن، تامین نشدن اعتبارات لازم برای اجرای دیوارکشی بتنی بوده است.

در رویکرد انسداد مرز، رویکرد امنیتی و سیاسی غالب است و هدف این است که با انجام اقدام‌های مختلفی از جمله ایجاد موانع فیزیکی، تأسیس مراکز نظامی و انتظامی مرز را هرچه بیشتر به صورت یک مانع غیرقابل نفوذ درآورد تا امنیت مرزی محقق شود.

بر این اساس و با توجه به تحرکات و اقدامات جریان‌ها و گروهک‌های معاند در ورود غیرقانونی به کشور با هدف لطمه زدن به امنیت ملی که نمونه‌هایی از آن را در دو حادثه شاهچراغ، حادثه تروریستی کرمان و نیز اقدامات تروریستی علیه حافظان مرز در استان سیستان و بلوچستان بویژه در یک سال گذشته شاهد بودیم، دستگاه‌های ذی ربط را بر آن داشته است که با اهتمام بیشتری طرح انسداد مرزی را اجرایی کنند.

آنطور که احمد وحیدی وزیر کشور به خبرنگاران گفته است، انسداد مرز یک پروژه قدیمی است و کار در مقاطع مختلفی دنبال و بعضا رها شده است. اکنون رئیس‌جمهور در این خصوص تصمیمات مهمی گرفته‌اند و برای آن منابع جدیدی پیش‌بینی شده تا این کار با همت بیشتری انجام شود که در دست اجراست.

با این رویکرد به نظر می‌رسد که امسال منابع اعتباری مناسبی برای اجرای این طرح در اختیار وزارت کشور و دستگاه‌های مرتبط با امور مرزی قرار گیرد تا انسداد مرز‌ها طبق برنامه زمان بندی به پیش برود.

ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی حوادث و انتظامی

دیگر خبرها

  • حاج شیخ غلامرضا حسنی نماد هویت و تاریخ مجاهدات در شهر ارومیه است
  • ️شیخ غلامرضا حسنی نماد هویت و تاریخ مجاهدت در شهر ارومیه است
  • هویت‌سازی جز اولویت‌های آموزش و پرورش برای آینده دانش‌آموزان است
  • ایجاد ۳۲۰ فرصت شغلی با راه‌اندازی کارخانه فرآوری مس در خوسف
  • مرکز ملی نوآوری مغز در بیمارستان فیروزگر تهران راه‌اندازی می‌شود
  • ناگفته‌هایی درباره سهم کشورمان از یک میدان گازی در شمال خلیج‌فارس
  • فیلم| اسرائیل در دو راهی آتش‌بس یا ادامه جنگ
  • اختصاص ۱۸۰ میلیارد تومان اعتبار در بودجه امسال برای انسداد مرز
  • ایرانی‌هایی که در کشور خود هم برگ هویت ندارند
  • پشت‌پرده‌ی «بحران مرزی» در آمریکا/ مهاجرت سیل‌آسا: سلاحی برای نابودی مرزهای جغرافیایی و هویت ملی؟ +عکس