Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/مرکزی مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی گفت: نمایندگان مجلس شورای اسلامی از نظر خود درخصوص ممانعت از واریز بخشی از عوارض آلایندگی به صندوق ملی محیط زیست برگردند.

رضا میرزایی سیزدهم مهرماه در نشستی مطبوعاتی، با اشاره به بهبود وضعیت آلودگی هوا در کلانشهرهای کشور در سال جاری که حاصل کاهش ترددها بوده است، افزود: در شش ماهه سال جاری ۳۲ روز پاک، ۱۵۲ روز سالم و ۱۴ روز ناسالم برای گروه‌های حساس در کارنامه وضعیت هوای شهر اراک به ثبت رسیده است و خوشبختانه روز ناسالم برای تمامی گروه‌های حساس گزارش نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: در سال ۱۳۹۵، تعداد روزهای ناسالم در اراک ۷۵ روز بوده که این رقم در سال جاری به ۱۴ روز رسیده است و در واقع در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۸ درصد و نسبت به سال ۹۰، ۵۰ درصد شمار روزهای آلوده در اراک کاهش داشته است.

میرزایی با اشاره به اینکه وضعیت آلودگی هوای کلانشهر اراک در سال‌های اخیر کاملا کاهشی و با شیب ملایم و کارشناسی بوده است، بیان کرد: این روند کاهش، اتفاقی نبوده است، علاوه بر اقدامات موثر مانند بهبود وضعیت استقرار صنایع، رفع آلایندگی و ارتقای سیستم‌های کاهش آلودگی، وقوع بارندگی در جنوب کشور و کنترل ریزگردها در کاهش ذرات معلق و ریزگردها اثربخش بوده است.

وی تصریح کرد: در سال جاری پنج ایستگاه پایش آلودگی هوا افتتاح شد و تعداد این ایستگاه ها به ۱۱ مورد رسید، همچنین ما درصدد افزایش ایستگاه‌ها در شهرستان های دلیجان، محلات، زرندیه به دلیل استقرار صنایعی مانند ایزوگام، سنگ‌بری و ... هستیم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان با تاکید بر اینکه انتخاب فضا و جانمایی این ایستگاه‌ها کاملا طبق نظرات کارشناسی، دانش فنی و با همکاری سمن‌های فعال در حوزه محیط زیست بوده است، گفت: برای شهر اراک درصدد تهیه پنج دستگاه دیگر هستیم و با توجه به اینکه صندوق ملی محیط زیست اعلام کرده است که در سال جاری ۲۰۰ دستگاه خریداری خواهد کرد تلاش می شود که از این ظرفیت برای شهر اراک استفاده حداکثری صورت گیرد.

وی افزود: شهر اراک تا ۱۲ مهرماه بعد از تبریز به لحاظ داشتن بیشترین روز سالم در سال جاری در جایگاه دوم جدول وضعیت هوای هشت کلانشهر کشور جای گرفته است و آلاینده مسئول در روزهای ناسالم شهر اراک نیز ذرات کمتر از ۲.۵ میکرون است، البته در یک روز به دلیل اورهال پالایشگاه شازند، شاهد وجود دی اکسید گوگرد در هوای شهر اراک بودیم.

میرزایی با بیان اینکه یکی از کلان‌ترین پرونده‌های زیست محیطی کشور پرونده آلایندگی شرکت آلومینیوم ایران است که از سال ۹۰ باز بوده است، گفت: این پرونده در ۱۴ شعبه دادگستری تهران و شعب اراک باز است و در سال ۱۳۹۲ که رای دادگاه به نفع شرکت ایرالکو مبنی بر عدم آلایندگی و قانونی نبودن مصوبه کارگروه طرح جامع کاهش آلودگی هوای اراک صادر شد، اعتراض محیط زیست و پیگیری‌های دستگاه قضا باعث شد که امسال شعبه دو تجدیدنظر دیوان عدالت اداری رای صادره را نقض کند و در واقع مسئله آلایندگی واحد آندسازی شرکت به اثبات رسید.

وی تصریح کرد: این شرکت از سال ۱۳۹۰ تاکنون عوارض آلایندگی خود را پرداخت نکرده است در حالی که طبق قانون شرکت‌های دارای آلایندگی باید یک درصد از فروش خود را به حساب شهرداری ها و دهیاری‌ها واریز کنند که این امر از سوی ایرالکو طی ۹ سال اخیر عملیاتی نشده است، از طرفی طبق تصمیم مجلس شورای اسلامی در بودجه سال ۱۳۹۹ لحاظ شد که ۳۵ درصد از این یک درصد عوارض آلایندگی صنایع به صندوق ملی محیط زیست واریز شود تا صرف رفع آلایندگی همین صنایع شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی با بیان اینکه آلودگی هوا منشاء بروز ۱۵۰ نوع بیماری است و بهتر است که این آلودگی‌ها از مبداء کنترل شوند، گفت: متاسفانه اخیرا مجلس شورای اسلامی مطرح کرده است که ۳۵ درصد از یک درصد از فروش صنایع آلاینده به صندوق ملی محیط زیست واریز نشود که این اتفاق جای تاسف دارد و امیدواریم نمایندگان مجلس از این نظر خود بازگردند. قطعا اجرای این تصمیم بار دیگر مظلومیت محیط زیست را به نمایش خواهد گذاشت.

وی اظهار کرد: محیط زیست برای استفاده از منابع واریز شده به این صندوق برنامه ریزی کرده است، در حال حاضر پالایشگاه شازند یکی از صنایع بزرگ و آلاینده استان است که رفع آلایندگی آن در اولویت یک قرار دارد که با استفاده از منابع واریز شده به صندوق ملی محیط زیست می‌توان عمده آلایندگی این صنعت بزرگ را کنترل کرد، همچنین شرکت ایرالکو و آلایندگی واحد آندسازی و صنایع الکل‌سازی که پساب آن وارد تالاب میقان می‌شود نیز در اولویت دوم و سوم قرار دارد.

میرزایی در ادامه با اشاره به اینکه محیط زیست در سال‌های اخیر اجازه استقرار صنایع آلاینده در استان مرکزی را نداده است، گفت: اخیرا قانون خاک ابلاغ شده است که براساس آن حتی اگر معادن نیز تمهیدات لازم جهت حفظ محیط زیست را انجام ندهند در لیست واحدهای آلاینده قرار می‌گیرند.

وی اخذ مجوز جذب ۵ نیروی کارشناسی محیط زیست برای پایش صنایع، جذب و استخدام ۵ محیط بان در استان و اخذ مجوز  جذب ۷ محیط بان دیگر، خرید هلی‌شات برای پایش مناطق تحت مدیریت و حفاظت شده و گازکشی ایستگاه محیط بانی هفتادقله پس از حدود ۲۵ سال را از دیگر اقدامات صورت گرفته در مجموع محیط زیست استان مرکزی دانست.

مدیرکل حفاظت محیط زیست در خصوص مقابله با تخلفات در استان اظهار کرد: با تلاش‌های یگان حفاظت، ۴۵ متخلف در حوزه صید و شکار غیرمجاز دستگیر شدند که این افراد به صورت ساماندهی شده برای شکار پرندگان شکاری از جنوب به مرکز کشور سفر می کنند و ذخایر ژنتیکی را به جنوب قاچاق کرده و به کشورهای حاشیه خلیج فارس می فروشند و اخیرا در شهرستان زرندیه سه مورد قبل از اقدام کشف و دستگیر شدند.

وی افزود: در سال جاری ۱۹ مورد تعرض به اراضی ملی در استان کشف شد و ۴ مورد دستور قلع و قمع ساخت و سازهای غیرمجاز صادر شد و به انجام رسید، همچنین ۱۵۷ اخطار آلایندگی نیز صادر شد که ۹۲ مورد در حوزه آلودگی هوا، ۶۲ مورد آلودگی پساب،  ۲۱ مورد آلودگی پسماند و یک مورد آلودگی توسط یکی از معادن بوده است.

میرزایی در خصوص احداث پتروشیمی الوند در منطقه شازند، بیان کرد: این پتروشیمی در سال ۱۳۹۰ به دنبال اخذ مجوز برای فعالیت بود، اما طبق مصوبه هیات وزیران استقرار صنایع در شعاع ۳۰ کیلومتری شهرها ممنوع است مگر به شکل موردی هیات وزیران مصوب کند. از سال ۱۳۹۵ تاکنون این شرکت در صدد اخذ مجوز بود که محیط زیست به دلیل قرار داشتن در این شعاع مخالفت خود را اعلام کرد.

وی افزود: سرمایه گذار این پروژه درخواست خود را اصلاح کرد و در واقع به واحد تولید کننده پلی پروپیلن تبدیل شد که در نهایت با درخواست استاندار مرکزی در جلسه هیات دولت، هیات وزیران با صدور مجوز موردی با استقرار این واحد موافقت کرد، در واقع این شرکت یک تولیدکننده تک محصولی خواهد بود و توسط پالایشگاه شازند پشتیبانی خواهد شد، البته با توجه به محدودیت مکانی که این واحد دارد و مجوز دریافت شده احتمال توسعه محصولات خود در سال‌های آینده را نخواهد داشت هرچند که باید نظارت‌های لازم اعمال شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی در خصوص پارک ملی شدن منطقه حفاظت شده هفتادقله اراک گفت: در سال جاری پیشنهاد پارک ملی شدن منطقه امن هفتاد قله(سیبک و چکاب) به وسعت ۱۲ هزار هکتار مطرح شد، استعلامات انجام شده است و امیدواریم در جلسه شورای عالی محیط زیست که در ماه جاری برگزار می شود با این پیشنهاد موافقت شود.

وی با اشاره به انجام اقدامات اولیه برای "رامسرسایت" شدن تالاب میقان اراک و مخالفت محیط زیست با اجرای طرح توسعه شرکت معدنی املاح ایران، اظهار کرد: در حال حاضر وضعیت آبی تالاب میقان اراک مطلوب است، مهاجرت پرندگان به ویژه پوست نازک‌ها آغاز شده است و در راستای کنترل بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان پایش منطقه در حال انجام است و خوشبختانه تاکنون موردی از ابتلا گزارش نشده است، علاوه بر اقدامات مراقبتی، ارتقای مدل سوم تصفیه خانه فاضلاب شهر اراک امسال بهره‌برداری می‌شود و مدل چهارم نیز طراحی شده است که این امر می‌تواند به کیفیت آب ورودی به تالاب کمک کند.

میرزایی اضافه کرد: با توجه به اینکه آب شیرین ورودی به تالاب باعث رشد نی‌ها شده است درصدد توانمندسازی جوامع محلی برای استفاده از این نی ها هستیم و ایجاد ایستگاه پایش موبایلی پارامترهای آلودگی آب تالاب نیز از اقداماتی است که امسال به انجام رسیده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: محیط زیست آلودگی هوا صنایع آلاینده منطقه حفاظت شده اراك استانی اجتماعی استان مرکزی مدیرکل حفاظت محیط زیست استان صندوق ملی محیط زیست محیط زیست استان مرکزی عوارض آلایندگی استقرار صنایع سال جاری آلودگی هوا اخذ مجوز شهر اراک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۲۰۳۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیماری ترانه علیدوستی چیست؟ / همه چیز درباره سندرم «درِس»

آفتاب‌‌نیوز :

حتی پس از بهبودی، برخی از افراد ممکن است از پیامد‌های طولانی مدت سندرم درِس DRESS رنج ببرند، از جمله آسیب دائمی به اندام‌ها و ایجاد اختلالات خودایمنی...

بثورات دارویی همراه با ائوزینوفیلی و علائم سیستمیک یا سندرم DRESS یک واکنش حساسیت شدید به برخی از انواع دارو‌ها به شمار می‌رود. علائم این بیماری شامل تورم پوستی، تب، ناهنجاری‌های خونی و درگیری اندام‌های مختلف است.

متخصصین این آلرژی نادر دارویی را به طور بالقوه تهدید کننده زندگی می‌دانند که به دنبال واکنش بیش از حد سیستم ایمنی بدن به برخی دارو‌ها رخ می‌دهد. علائم ممکن است هفته‌ها پس از شروع داروی مشکل زا توسط فرد تظاهر یابند. درمان اغلب شامل قطع دارو‌های مشکوک و استفاده از دارو‌های تعدیل کننده سیستم ایمنی به منظور کاهش علائم است.

سندرم دِرِس

سندرم DRESS که تحت عنوان سندرم ازدیاد حساسیت القا شده به وسیله دارو (DIHS) یا سندرم حساسیت به دارو نیز شناخته می‌شود، یک واکنش شدید به تعدادی از دارو‌های تجویزی است. متخصصین سندرم DRESS را در قالب یک واکنش ازدیاد حساسیت نوع ۴ طبقه بندی می‌کنند. این واکنش دارویی جدی، پوست و سایر اندام‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد و میزان مرگ و میر آن تا ۱۰ ٪ گزارش شده است.

بر اساس گزارش هیئت آمریکایی استئوپاتیک پوست، بروز کلی سندرم DRESS غیرمعمول است و ریسک ابتلا از ۱ در هر ۱۰۰۰ تا ۱ در هر ۱۰۰۰۰ نفر پس از قرار گرفتن در معرض دارو‌های محرک متغیر است. این بیماری معمولا ظرف ۲ تا ۶ هفته پس از اولین مواجهه فرد با دارو رخ می‌دهد و باعث ایجاد ویژگی‌های مشخص و در عین حال متغیری می‌شود که بر پوست و اندام‌های متعدد تاثیر می‌گذارند.

سندرم «درِس» چرا ایجاد و چگونه درمان می‌شود، عوارض ماندگار آن کدام‌هاست؟ (عصرایران)

علل

سندرم DRESS به دلیل واکنش بیش از حد سیستم ایمنی رخ می‌دهد که شامل فعال شدن سلول‌های T سیستم ایمنی و آزاد شدن سیتوکین‌ها است. با استناد به مقاله‌ای که از طریق وب سایت کتابخانه ملی پزشکی آمریکا قابل دسترسی است، دارو‌های رایج مرتبط با این سندرم عبارت اند از:

- دارو‌های ضد تشنج

- دارو‌های ضد ویروس

- آنتی بیوتیک‌ها

- آلوپورینول

- مگزیلتین

- تثبیت کننده‌های خلق و خو و دارو‌های ضد افسردگی

- عوامل بیولوژیک

شواهد همچنین حاکی از آن است که عوامل دیگری نیز در این امر نقش دارند:

- استعداد ژنتیکی برای ابتلا به سندرم DRESS

- ناتوانی کبد در متابولیسم برخی دارو‌ها

فعال شدن مجدد برخی ویروس‌ها مانند ویروس اپشتین-بار (EBV) یا هرپس ویروس انسانی ۶ (HHV ۶)

علائم

برخی از افراد ممکن است به سندرم DRESS به عنوان یک واکنش چند سیستمی نگاه کنند. این موضوع بدین واقعیت اشاره دارد که بیماری مذکور می‌تواند علائم مختلفی به همراه داشته باشد. هرچند بیماران ممکن است علائم متفاوتی را تجربه کنند، نام DRESS از مشخصه تعداد ائوزینوفیل‌های بالا، معروف به ائوزینوفیلی، و علائمی که معمولا در بدن ظاهر می‌شوند، گرفته شده است.

علائم معمول سندرم DRESS عبارت اند از:

- تب

- بثورات پوستی یا جوش

- ائوزینوفیلی

- لنفوسیتوز آتیپیک

- تورم غدد لنفاوی

التهاب اندام‌های داخلی

تشخیص

سندرم DRESS می‌تواند با علائم مختلف تظاهر یابد که آن را مشابه بیماری‌های دیگر از جمله سلولیت، هپاتیت ویروسی و لوپوس اریتماتوز سیستمیک می‌سازد. به همین دلیل این بیماری با احتمال بالا برای تشخیص اشتباه رو به رو است.

به منظور تشخیص سندرم DRESS، فرد باید معیار‌های زیر را داشته باشد:

- سابقه بستری شدن در بیمارستان

- راش حاد

- واکنشی که احتمالا مرتبط با دارو است

علاوه بر این، سه مورد از چهار فاکتور زیر نیز باید وجود داشته باشند:

- تب بالاتر از ۳۸ درجه سانتیگراد

- بزرگ شدن غدد لنفاوی حداقل در دو محل

- درگیری حداقل یک اندام داخلی

- ناهنجاری در شمارش سلول‌های خونی

در این میان محققان ژاپنی نیز مجموعه‌ای از معیار‌ها را پیشنهاد کرده اند که مشابه هستند، اما شامل فاکتور خاص فعال سازی مجدد HHV ۶ هم می‌شود.

سندرم «درِس» چرا ایجاد و چگونه درمان می‌شود، عوارض ماندگار آن کدام‌هاست؟ (عصرایران)

درمان

تشخیص زودهنگام و قطع فوری دارو از مهمترین عوامل در درمان این بیماری به شمار می‌روند. این رویکرد ممکن است برای رفع علائم و هرگونه ناهنجاری خونی و همچنین جلوگیری از پیشرفت بیماری کافی باشد.

پس از این مرحله، درمان عمدتا حمایتی است و شامل مدیریت و تسکین علائم می‌شود. گزینه‌های مطرح می‌توانند متشکل از جایگزینی مایعات، تنظیم دما، تغذیه مناسب، مراقبت از زخم و کنترل عفونت باشند. سایر اقدامات حمایتی هم به اندام‌های آسیب دیده بستگی دارند.

کورتیکواستروئید‌های سیستمیک پرکاربردترین درمان برای این بیماری هستند. با این حال، هنوز هیچ اتفاق نظری در مورد دوز ایده آل، زمان و مسیر تجویز وجود ندارد. یک مطالعه در سال ۲۰۱۴ که از طریق سری مجلات انتشارات جان وایلی و پسران قابل دسترسی است، نشان داد که کورتیکواستروئید‌های سیستمیک می‌توانند به طور موثر در مراحل اولیه بیماری اقدام به مدیریت آن کنند.

علاوه بر این در مطالعه‌ای دیگر از ناشر بریتانیایی بایومد مرکزی در سال ۲۰۱۸ مشخص شد که ترکیبی از پالس تراپی کورتیکواستروئیدی و کورتیکواستروئید‌های خوراکی، یک درمان موثر برای بیماری محسوب می‌شود.

سایر درمان‌های موثر عبارت اند از:

- سرکوب کننده‌های سیستم ایمنی مانند سیکلوسپورین

- کورتیکواستروئید‌های موضعی برای تسکین بثورات پوستی

- ایمونوگلوبولین داخل وریدی

پلاسمافرزیس

عوارض

حتی پس از بهبودی، برخی از افراد ممکن است از پیامد‌های طولانی مدت سندرم DRESS رنج ببرند، از جمله آسیب دائمی به اندام‌ها و ایجاد اختلالات خودایمنی.

یک نظرسنجی در سال ۲۰۱۵ نشان داد که اکثر افرادی که از سندرم DRESS بهبود یافته اند به بیماری‌های جدیدی مبتلا شده اند. بر اساس پژوهشی دیگر در سال ۲۰۱۷، بیماری‌های تیروئید مانند بیماری هاشیموتو، بیماری گریو، و تیروئیدیت بدون درد از جمله شایع‌ترین عوارض طولانی مدت سندرم DRESS هستند.

آسیب اندام ناشی از سندرم DRESS نیز با عوارض طولانی مدت همراه است. افرادی که آسیب شدید کبدی دارند، ممکن است به پیوند کبد نیاز داشته باشند. علاوه بر این افرادی که بیماری کلیوی زمینه‌ای دارند نیز ممکن است به همودیالیز طولانی مدت نیاز داشته باشند.

بیماری‌های عفونی یکی دیگر از عوارض شایع مرتبط با سندرم DRESS هستند. مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۳ نشان داد افرادی که تحت درمان با کورتیکواستروئید قرار گرفته اند، ممکن است در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های عفونی مانند هرپس و ذات الریه باشند.

تمامی این مطالعات از طریق کتابخانه ملی پزشکی آمریکا در اختیار علاقه‌مندان قرار گرفته اند.

منبع: عصرایران

دیگر خبرها

  • بیماری ترانه علیدوستی چیست؟ / همه چیز درباره سندرم «درِس»
  • پرداخت ۲۰۰ میلیاردتومان مالیات و حق آلایندگی به شهرداری های استان
  • اختصاص عوارض آلایندگی به کهگیلویه و بویراحمد
  • ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار به شهرداری‌های کهگیلویه و بویراحمد پرداخت شد
  • گام ستاد اقلیم و محیط زیست برای رسیدن به الگوی کاهش آلایندگی در نیروگاه‌ها و صنایع بزرگ
  • سهم شهرستان دیر از عوارض آلایندگی کامل پرداخت شود
  • ۲ واحد شن و ماسه متخلف در یزد پلمب شدند
  • بررسی عوارض زیست محیطی معدن مس دره زرشک به کجا رسید؟
  • علت آلودگی هوا و محیط‌زیست قم چیست؟
  • عوارض آزادراه تهران-شمال در اختیار محیط زیست