Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی بر اساس بررسی جدید محققان دانشگاه مونترال کانادا، شرکت در فعالیت‌های بعد از مدرسه، ممکن است به دختران جوان کمک کند تا حدودی بر اختلال بیش فعالی و کمبود توجه غلبه کنند.

به نقل از ارث، محققان دریافتند، دخترانی که درگیر ورزش یا فعالیت‌های فوق‌برنامه هستند، در اوایل نوجوانی بهبود رفتار و توجه بیشتری را نشان می‌دهند، اما مزایای آن در پسران مشخص نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پروفسور لیندا پاگانی، محقق این بررسی اظهار کرد: دخترانی که در سن ۶ تا ۱۰ سالگی به‌طور منظم، فعالیت‌های ورزشی فوق‌برنامه انجام می‌دهند، در مقایسه با دخترانی که به‌ندرت فعالیت دارند، علائم اختلال بیش فعالی کمتری در سن ۱۲ سالگی دارند. تعجب‌برانگیز این است، پسرانی که فعالیت ورزشی مداوم در دوران کودکی داشتند، این مزایای رفتاری را نشان ندادند.

محققان گفتند: قبل از تحقیق، مشخص نبود که فعالیت بدنی به‌طور منظم، تا چه اندازه برای کودکان با علائم بیش‌فعالی مفید است.

پروفسور پاگانی گفت: مطالعات گذشته ازنظر کیفیت بسیار متنوع بوده‌اند، بنابراین ارتباط واقعی بین ورزش و رشد رفتاری را نشان ندادند. تحقیقات گذشته تایید نکردند که دختران و پسران در نحوه بروز علائم بیش‌فعالی متفاوت هستند.

پروفسور پاگانی افزود: اختلال بیش فعالی یا کمبود توجه (ADHD) به توانایی کودکان در پردازش اطلاعات و یادگیری در مدرسه آسیب می‌رساند. درگیر شدن در ورزش، می‌تواند به جوانان در توسعه مهارت‌های زندگی و روابط حمایتی کمک کند، درحالی‌که این فرصت برای آنان فراهم می‌شود تا تحت نظارت بزرگسالان رشد یابند.

بنابراین، از منظر بهداشت عمومی، ورزش فوق‌برنامه این توانایی را دارد که یک رویکرد مثبت و تحریک‌کننده برای ارتقاء بهزیستی روان‌شناختی باشد و بنابراین می‌تواند به‌عنوان رفتاردرمانی برای جوانان مبتلابه ADHD موردتوجه قرار گیرد.

اگر ورزش از اوایل کودکی آغاز شود، بسیار موثر است. بنابراین، ازآنجاکه استفاده از مهارت‌های تمرکز و مهارت‌های فردی از عناصر اساسی ورزش هستند، در این تحقیق بررسی شد که این مورد می‌تواند منجر به کاهش علائم بیش فعالی در درازمدت شود.

این بررسی در ۲۰۰۰ کودک متولد ۱۹۹۷ و ۱۹۹۸ انجام شد. والدین آنان گزارش کردند که کودک آنان در سن ۶ تا ۱۰ سالگی در فعالیت فوق‌برنامه که نیاز به مربی دارد، شرکت کرده است یا خیر و رفتار این کودکان با رفتار همکلاسی‌های آنان در سن ۱۲ سالگی مقایسه شد.

این گروه، اطلاعات را مورد تجزیه‌وتحلیل قرار داد تا بتواند ارتباط معناداری بین مشارکت و علائم بعدی ADHD پیدا کند. البته بسیاری از عوامل مربوطه را نیز در نظر گرفتند.

پاگانی عنوان کرد: پسران مبتلابه بیش فعالی در کودکی بیش از دختران، انگیزه و مهارت برای تحرک دارند، درنتیجه پسران به‌احتمال‌زیاد برای بیماری خود دارو دریافت می‌کنند، بنابراین تشخیص و درمان سریع پسران در دوران کودکی عاملی برای کاهش مزایای ورزش در آنان است.

از طرف دیگر، در دختران بیش فعالی بیش‌ازحد، قابل‌شناسایی نخواهد بود و مشکلات دختران در خانه و مدرسه قابل‌تحمل است، در مقابل، والدین پسر، ممکن است تمایل بیشتری به ثبت‌نام آن‌ها در ورزش و سایر فعالیت‌های بدنی برای کمک به آن‌ها داشته باشند.

می‌دانیم که فعالیت‌های ورزشی، مزایای بی‌شماری برای سلامت روان همه کودکان دارد، بااین‌حال، انجام ورزش متعادل دوران کودکی در سنین ابتدایی برای کاهش علائم ADHD، برای دختران قابل‌توجه است.

بر اساس یافته‌های محققان، فعالیت‌های فوق‌برنامه ساختاری که مهارت و تلاش فیزیکی تحت نظارت مربی را می‌طلبد، می‌تواند برای هر فرد با ارتقاء رشد، رفتاری ارزشمند باشد.

پروفسور پاگانی گفت: فعالیت‌های ورزشی در اوایل کودکی، می‌تواند به دختران کمک کند تا مهارت‌های اساسی اجتماعی را به دست آورند که برای آینده مفید است و درنهایت، نقش اساسی در موفقیت‌های شخصی، مالی و اقتصادی آنان دارد.

این مطالعه در مجله Preventive Medicine منتشرشده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی ورزشی بیش فعالی دختران فعالیت های ورزشی اختلال بیش فعالی فوق برنامه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۳۲۰۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پلمب ۵ مطب غیرمجاز دندانپزشکی و زیبایی زیرزمینی در تبریز

 احمدیان اظهار کرد: طی هفته گذشته در ادامه روند بازدید‌های نظارتی کارشناسان نظارت معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز در جهت برخورد با مراکز غیرمجاز و مداخله در امور درمان پنج مرکز غیرمجاز در سطح استان پلمب شد.

وی ادامه داد: در طی یک هفته گذشته با پیگیری و تلاش کارشناسان نظارت بر درمان دانشگاه، همکاری دادستانی عمومی و انقلاب استان، پلیس اماکن استان و پس از حصول اطمینان از صحت موضوع از طریق پایش عملکردی و حضور در مکان مذکور و بررسی‌های لازم و محرز شدن غیر قانونی و غیر مجاز بودن فعالیت چهار مطب دندانپزشکی قلابی و غیر مجاز به دلیل دخالت در امر دندانپزشکی و درمانی در سطح شهر تبریز و یک مرکز زیبایی نیز که به‌ صورت زیر زمینی تزریق ژل و بوتاکس انجام می‌داد پس از طی مراحل قانونی پملب شدند و پس از پلمب فعالیت غیرمجاز این مراکز مدارک موجود به مقامات قضایی همچنین دفتر حقوقی دانشگاه ارائه شد.

 احمدیان با بیان اینکه یکی از وظایف حوزه معاونت درمان حفظ سلامت آحاد جامعه است افزود: معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز مصمم به برخورد جدی با متخلفان در حوزه ارائه خدمات درمانی است و با متخلفان بدون اغماض برخورد خواهد شد.
 
وی از مردم خواست ضمن خودداری از مراجعه به واحد‌ها و موسسات غیرمجاز درمانی هرگونه تخلف یا دخالت غیرمجاز افراد فاقد صلاحیت در امر درمان را از طریق سامانه ۱۹۰ اطلاع دهند.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور شناسایی شدند
  • اولین فرزندان مرکز ناباروری ساوه پا به عرصه هستی گذاشتند
  • طرح شنابرای۴۰۰۰دانش آموز کهگیلویه و بویراحمدی اجرا می شود
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • آموزش شنا به ۴ هزار دانش‌آموز ابتدایی کهگیلویه و بویراحمد
  • اجرای طرح شنا برای ۴ هزار دانش‌آموز ابتدایی کهگیلویه و بویراحمد
  • اسدآباد فردا میزبان اردوی استعدادهای برتر تیم ملی بسکتبال دختران زیر ۱۲ سال
  • اتیسم؛ حرکت به سوی شکوفایی
  • شاید مهندس امنیت اطلاعات  
  • پلمب ۵ مطب غیرمجاز دندانپزشکی و زیبایی زیرزمینی در تبریز