Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل انجمن اوتیسم ایران با انتقاد از نبود مراکز ویژه نگهداری فرزندان اوتیسم گفت: والدین دارای فرزند اوتیسم باید آنها را به مراکزی ببرند که بیماران عقب‌مانده ذهنی یا روان مزمن نیز در آنجا نگهداری می‌شوند و در این مراکز از والدین تعهد محضری گرفته می‌شود که مسئولیتی در برابر فرزندان اوتیسم ندارند.

به گزارش ایمنا، سعیده صالح غفاری، اظهار کرد: این در حالی است که فرزندان اوتیسم با کودکی که عقب مانده ذهنی یا بیمار سلامت روان است فرق دارد اما در مراکز از والدین تعهد گرفته می‌شود که ما مسئول نیستیم و مسئولیت با خانواده است در این صورت والدین با چه طیب خاطری باید فرزند خود را آنجا ببرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: درباره مراکز نگهداری روزانه یا شبانه‌روزی دو مشکل عمده وجود دارد که نخستین مشکل آن مربوط به عدم صدور مجوزهای قانونی یا طولانی شدن روند صدور مجوزها است و مشکل دوم نیز تخصصی نبودن مراکز نگهداری است.

مدیرعامل انجمن اوتیسم ایران گفت: اکنون مراکز نگهداری وجود دارد اما این مراکز فقط مخصوص طیف اوتیسم نیستند و همزمان اختلالات دیگر در این مراکز پذیرش می‌شوند؛ این مراکز از استانداردهای یک فرد دارای اوتیسم برخوردار نیستند.

غفاری تصریح کرد: رعایت حداقل موارد ایمنی و ایجاد روش‌های ارتباطی برای برقراری با فرد اوتیسم از جمله استانداردهایی است که لازم است مراکز نگهداری فرزندان اوتیسم داشته باشند.

وی ادامه داد: مراکز نگهداری فرزندان اوتیسم باید به مجموعه‌ای از ابزارهای حسی و حرکتی مجهز باشند و کارشناسان و مراقبان شاغل در این مراکز که در ارتباط با کودکان هستند، باید آموزش‌های لازم را فراگرفته باشند.

مدیرعامل انجمن اوتیسم ایران خاطرنشان کرد: هزینه‌های نگهداری افراد دارای اوتیسم سنگین است و ماهانه بیش از دو و نیم میلیون تومان هزینه دارد. البته اگر خانواده احساس کند که اگر این مبلغ را پرداخت کند و مرکز از شرایط خوبی مانند خانه سالمندان خصوصی برخوردار باشد، خانواده نیز رضایت‌مندانه این مبلغ را پرداخت می‌کند اما متأسفانه این رضایتمندی برای خانواده‌ها حاصل نمی‌شود.

غفاری به ایرنا گفت: خانواده‌ها حاضر نیستند فرزندان خود را به این مراکز بفرستند و از نظر اقامت و استقرار دچار مشکل هستند؛ از سوی دیگر جامعه شناختی از اوتیسم ندارد و برخی خانواده‌ها ناگزیرند کودک خود را در خانه حبس کنند.

در حالی مراکز نگهداری اوتیسم در کشور فعالیت ندارد که فرسودگی ناشی از مراقبت فرزندان دارای طیف شدید اختلال اوتیسم، مشکلات زیادی را برای خانواده‌ها ایجاد می‌کند و خانواده‌ها به فرصت‌های چند هفته یا حتی چند ماه نیاز دارند تا با سپردن فرزندان خود به مراکز نگهداری موقت، تجدید قوا و استراحت کنند.

اوتیسم یا درخودماندگی یک اختلال عصبی رشدی با شاخص‌های نقص در ارتباط اجتماعی، رفتارهای کلیشه‌ای، مشکلات درک شناختی و خزانه رفتاری، حرکتی و کلامی محدود است.

کد خبر 448120

منبع: ایمنا

کلیدواژه: اوتيسم کودکان اوتیسمی مراکز اوتیسم والدين عقب مانده ذهنی انجمن اوتیسم شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق فرزندان اوتیسم مراکز نگهداری خانواده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۳۲۶۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی ۳۰۵۴ کودک مشمول قانون حمایت از جمعیت در لرستان

فریبا ولی‌پور  اظهار کرد: پس از رصد کودکان، اگر اختلال‌هایی مانند لاغری، کوتاهی قد و کم وزنی داشته باشند و این شرایط نتیجه سوء تغذیه باشد و نه بیماری، وزارت بهداشت و به تبع آن دانشگاه علوم پزشکی لیست این افراد را در اختیار وزارت کار قرار می‌دهد تا از آنها حمایت شود.

وی با بیان اینکه امسال روند شناسایی این کودکان از طریق مجموعه مراکز بهداشتی استان ادامه دارد، گفت: براساس این قانون کودکان بین ۶ تا ۵۹ ماهه از دهک‌های یک تا هفت حمایت می‌شوند که برای دهک یک تا پنج، ماهانه یک میلیون تومان و برای دهک‌های شش و هفت ماهانه ۶۰۰ هزار تومان پرداخت می‌شود.

ولی‌پور ادامه داد: به مادرانی که کودک کمتر از پنج ساله دارند و از اختلال لاغری، کم وزنی و کوتاهی قد ناشی از سوءتغذیه رنج می‌برند توصیه می‌شود به مراکز بهداشتی محل زندگی خود مراجعه تا پس از گذراندن مراحل آزمون وسع، آنها را به اداره کار برای حمایت معرفی کنند.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری لرستان افزود: مادران باردار و دارای کودک شیرخوار زیر دو سال نیز به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند تا پس از مشخص شدن دهک آنها وضعیت حمایت از آنها بررسی شود.

 

باشگاه خبرنگاران جوان لرستان خرم آباد

دیگر خبرها

  • دومین رویداد جایزه جوانی جمعیت در کرمانشاه برگزار می‌شود
  • اختلال اوتیسم؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • مداخله به‌هنگام، راه کنترل نشانه‌های اوتیسم
  • تسلیت استاندار خوزستان به مناسبت درگذشت مادر شهیدان دزفولی
  • کمترین خسارت به گندم‌های نگهداری شده در مراکز روباز خوزستان
  • بچه‌ها الگوی خوابشان را از والدین می‌آموزند
  • این مورد جزو خدمات درمان رایگان کودکان نیست | ۲ سامانه برای ثبت شکایت از بیمارستان‌ ها 
  • خانواده‌ها فرزندان خود را با معارف الهی آشنا کنند
  • ارزش واقعی چیزها را به کودکان نشان دهید نه قمیت آنها را ( + راهکارها و پیامدها)
  • شناسایی ۳۰۵۴ کودک مشمول قانون حمایت از جمعیت در لرستان