Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-01@22:51:25 GMT

اربعین تحولی بنیادین در جهان است

تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۳۳۳۸۷

اربعین تحولی بنیادین در جهان است

توکلی با بیان اینکه قیام امام حسین (ع) در کربلا خاتمه پیدا نکرد، گفت: اربعین حقایق زیادی را آشکار کرد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، «دکتر یعقوب توکلی» امروز (دوشنبه 14 مهر) در نشست «نقش حضرت زینب در اربعین» با تاکید بر کتاب «جای پای زینب در اربعین» که در سرای اهل قلم برگزار شد، گفت: در جریان قیام حضرت سیدالشهدا (ع) که از مدینه حرکت کردند به مکه و از مکه به کوفه رفتند، شاهد حضور اهل بیت ایشان بودیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حدود 62-63 نفر از زنان همراه حضرت بودند. تعداد مردان به تناوب تغییر کرد. شهدای کربلا در برخی آمار 132 و در برخی دیگر 72 نفر اعلام شده است.

 

این مورخ و پژوهشگر تاریخ اسلام با طرح این سوال که چرا امام حسین در قیام خود اهل بیت را همراه کرد، افزود: برخی گفته اند امام حسین (ع) می خواست روایتگری داشته باشد که ماجرا را برای دیگران تعریف کند. در نقطه مقابل می توان گفت که همه لشگرها لشگرنویس داشتند و حضرت سیدالشهداء نیز می توانستند دو لشگرنویس بگیرند. قساوتی که در کربلا اتفاق افتاد برای همراهان امام حسین (ع) بیشتر بود و هر روز که اسارت طی می شد، سختی ها و مصیبت ها نیز بیشتر می شد. بعد از عاشورا قضایا شاعرانه شد. در دنبال شاعرانگی، مداحی غلبه پیدا کرد و وجه تاریخی درست توصیف نشد. ما حتی حافظه حداقلی در مورد آنچه بر حضرت زینب (س) گذشت، نداریم.

 

وی اظهار داشت: وقتی جنگی صورت می گرفت، سریع به سمت زنان هجوم می آوردند. در جنگ هایی مانند احد و خندق جمع زیادی از اراذل و اوباش را به خاطر تصاحب کنیزان با خود همراه کرده بودند. بعد از عاشورا وقتی جریان زبیری مدینه به رهبری حنظله قیام کرد، آنچه که در احد و خندق وعده داده بودند و نتوانسته بودند برآورده کنند را حلال کردند. اگر امام حسین (ع) اهل بیت را همراه خود نمی آوردند، قیام شان محکوم به شکست بود و حتی صدای ایشان هم شنیده نمی شد.

 

نویسنده کتاب «جای پای زینب در اربعین» خاطرنشان کرد: امام حسین(ع) در کربلا خندقی درست کردند، درون آن را با هیزم پر کردند و آتش زدند تا دشمن از پشت حمله نکند. وقتی تمام حضرت سیدالشهدا (ع) شهید شدند، امام در مرحله نهایی به زمین افتادند و دشمن به خیمه ها هجوم برد. امام فرمودند« اگر دین ندارید، آزادمرد باشید». شمر گفت «چه می گویی». امام حسین (ع) گفتند« تا زمانی که من زنده هستم به سمت خیمه ها نروید».

 

توکلی با بیان اینکه سرهای شهدای کربلا را پیش چشم زنان و بچه ها بریدند، عنوان کرد: سنت این بود که سر فرمانده را به نشانه پیروزی برای پادشاه بفرستند. سر امام حسین (ع) را به ملعونی دادند که در تنور خشک کند، بعد سر را روی نیزه گذاشتند. بدن های شهدای کربلا را ردیف کردند و با اسب بر آنها تاختند. زن ها و بچه ها را از آن مسیر عبور دادند. جنگ در کربلا تمام نشد و بلکه شروع شد. زنان و بچه ها از اول محرم تا روز عاشورا در محاصره و گروگان بودند و بعد هم به اسارت درآمدند. دشمن حتی لباس و وسایل آنها را غارت کرد و آنها تحمل کردند. این ظلم در مسیر ادامه پیدا کرد، مسیری که تحت حاکمیت امویان بود.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه معارف با اشاره به اینکه قیام امام حسین (ع) در کربلا خاتمه پیدا نکرد، بیان کرد: در کوفه حضرت زینب (س) ایستادگی و سخنرانی کردند. حضرت زینب (س) به لحاظ شخصیتی در صراحت، شجاعت و صبر به حضرت امیرالمومنین (ع) نزدیک بودند. یکی از هزار اتفاق در مسیری که از کربلا تا شام برای زنان و بچه های کربلا اتفاق افتاد، بازگو نشده است. حداقل در حافظه تاریخی اهل علم باید این مسئله نقش ببندد که چه اتفاقاتی بعد از عاشورا افتاد. حضرت زینب (س)، رباب و ام الکثوم عمرشان بعد از کربلا به سال نرسید زیرا خیلی آسیب دیدند و بقیه بازماندگان از عاشورا در مدینه با شرایط حکومت زبیری در انزوا و سختی به سر بردند.

 

توکلی با اشاره به کتاب «جای پای زینب در اربعین»، یادآور شد: زیارت اربعین را در این کتاب روایت کردم. روایت کاملا عینی است. درمانده بودم که چه کنم اتفاقی افتاد و مسیر برایم باز شد و شروع به نوشتن کردم. این کتاب را تماما سرپا نوشتم. هرچه دیدم به صورت ریز و درشت نوشتم. اخلاص و معنویت را در بحرالنهرین علی رغم فقری که وجود دارد، دیدم. بچه ای ساعت ها سینه خرما بالای سر می گذارد تا از زائران امام حسین پذیرایی کند. خانواده هایی در طول سال پول کنار می گذارند برای پذیرایی از زائران اربعین. شرافت و کرامت اخلاقی از اطراف حرم سیدالشهداء به اطراف سرایت پیدا کرده است. اربعین حقایق زیادی را آشکار کرد. اربعین یک تحول بنیادین در جهان است.

پایان پیام/31

منبع: شبستان

کلیدواژه: نشست نقش حضرت زینب در اربعین مریم داوری سرای اهل قلم زینب در اربعین امام حسین حضرت زینب بچه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۳۳۳۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از درب طلای حرم امام رضا (ع) در دهه کرامت

هادی محمودنژاد گفت: در ایام دهه کرامت به همت خادمان حضرت معصومه سلام‌الله‌علی‌ها اتفاقاتی در حوزه‌های هنری و مهندسی این آستان مقدس از جمله افتتاح برخی پروژه‌ها و رونمایی از برخی دستاورد‌هایی که در طول سال گذشته در این آستان مقدس انجام شده رقم خواهد خورد.

 معاون اجرایی حرم مطهر بانوی کرامت افزود: از جمله پروژه‌هایی که رونمایی خواهد شد تکمیل ضریح مطهر رأس الحسین (ع) برای کشور سوریه که به همت خادمان حرم مطهر بانوی کرامت انجام شده و در سالروز میلاد حضرت معصومه (س) رونمایی می‌شود و آماده ارسال به آن مکان مقدس است.

 معاون اجرایی حرم مطهر بانوی کرامت با اشاره به درب طلایی که برای حرم حضرت رضا (ع) در کارگاه هنری آستان مقدس بانوی کرامت ساخته شده است گفت: این درب طلای فاخر با بهره‌گیری از هنرمندان قم و اصفهان و تیم فنی و هنری آستان قدس رضوی ساخته شده و در دهه کرامت ضمن رونمایی برای نصب به حرم امام رضا (ع) ارسال می‌شود.

محمودنژاد با بیان اینکه این دو پروژه از منابع خیرینی که با آستان مقدس همکاری می‌کنند تأمین منابع شده است، افزود: همچنین در موکب حرم مطهر حضرت معصومه (س) در عمود ۱۰۸۰ مسیر نجف به کربلا ساخت یک زائرسرا به زیربنای ۳ هزار مترمربع شروع شده که برای ارائه خدمت به زائران اربعین و همچنین در طول سال ساخته شده و تلاش می‌شود که تا پایان دهه کرامت به بهره‌برداری برسد.

معاون اجرایی حرم مطهر بانوی کرامت تصریح کرد: ما در حرم مطهر حضرت معصومه (س) هم پروژه‌های هنری و عمرانی از جمله کاشی‌کاری، نقاشی و مقرنس‌کاری داریم که برخی در فاز اول و برخی در فاز تکمیلی قرار دارد و در دهه کرامت رونمایی می‌شود.

 

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • گفتمان انقلاب و ولایت در سراسر جهان تاثیرات گسترده داشته است
  • حال و هوای مرقد مطهر حضرت عباس(ع) در کربلا
  • برپایی ۱۷۰ موکب از استان اصفهان در عراق برای زائران اربعین
  • معلمانِ نیک به خدا نزدیک ترند
  • رونمایی از درب طلای حرم امام رضا (ع) در دهه کرامت
  • ساخت ۴ شبستان جدید در طرح توسعه حرم امام حسین (ع)
  • پیش‌بینی برای حضور ۳۰ میلیون زائر در اربعین سال جاری
  • آغاز فعالیت ستاد اربعین وزارت تعاون در سیستان و بلوچستان
  • پیش‌بینی برای حضور ۳۰ میلیون زائر در اربعین امسال
  • الگوی مکتب دانشگاهی انقلاب اسلامی را استخراج کردیم