Web Analytics Made Easy - Statcounter

این گزارش حاکی است که در جریان اعتراضات مردمی در قرقیزستان به نتایج انتخابات، معترضین ساختمان پارلمان این کشور را تصرف کرده و رئیس جمهوری پیشین این کشور از زندان آزاد کردند و در عین حال خواستار بازشماری آرای این انتخابات شدند.

با این وجود کمیسیون مرکزی انتخابات قرقیزستان بازشماری بیش از ۸۵ درصد آرای این انتخابات را به صورت دستی آغاز کرده است تا بعد از پایان این اقدام نتایج رسمی بازشماری انتخابات دوباره اعلام عمومی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شبکه خبری الجزیره قطر نیز در گزارشی از بیشکک نوشت: مردم قرقیزستان شامگاه گذشته در بیشکک پایتخت این کشور تجمع کرده و خواستار استعفای «سورونبای جینبکوف» رئیس جمهوری این کشور و لغو نتایج انتخابات شدند.

چون در انتخابات پارلمانی که روز یکشنبه در این کشور برگزار شد جینبکوف پیروز انتخابات شد اما چندین حزب مخالف دولت نتایج را مورد مناقشه قرار داده‌ و رد کرده‌اند.
پلیس قرقیزستان با استفاده از ماشین آب پاش، بمب صوتی و گاز اشک آور معترضین را متفرق کرد.
فیلم ها و تصاویر منتشر شده در رسانه های اجتماعی نشان می دهد که «آلماس بیک آتامبایف» ۶۴ ساله رئیس جمهوری سابق قرقیزستان پس از خروج از زندان در حال صحبت با هوادارانش بود، جایی که به اتهام آزاد سازی رئیس یکی از گروه های جنایتکار محلی به ۱۱ سال و ۲ ماه زندان محکوم شده بود.
گفته می شود پس از اینکه یک تجمع ابتدائی مسالمت آمیز از کنترل خارج شد، جرقه درگیری های روز گذشته نیز زده شد. هنگامی که معترضین تلاش کردند خود را به زور به ساختمان اصلی دولت، معروف به کاخ سفید برسانند، پلیس تلاش کرد تا معترضان را متفرق کند.
به گفته مقامات بهداشت و درمان قرقیزستان، دست کم ۱۲۰ نفر به دلیل جراحات وارده در این اعتراضات تحت درمان هستند، اما تا شب گذشته گزارشی مبنی بر کشته شدن معترضین منتشر نشده است.

رئیس جمهوری این کشور روز سه شنبه اعلام کرد که به دستور وی نیروهای امنیتی از سلاح گرم استفاده نمی کنند و خونی نخواهند ریخت.
نارضایتی ها از فساد و سلطه سیاسی که با پیامدهای شیوع کرونا همراه گشته است از این اعتراضات بوده است.

قرقیزستان با ۶ و نیم میلیون نفر جمعیت در آسیای میانه که با روسیه متحد است، سابقه نوسان سیاسی طی سال های گذشته را دارد؛ در ۱۵ سال گذشته، دو رئیس جمهور این کشور به وسیله شورش های مردمی سرنگون شده اند.

شبکه خبر ۲۴ قرقیزستان به نقل از سیستم اطلاعاتی کمیسیون مرکزی انتخابات اعلام کرد که از ساعت ۱۲ نیمه شب دیشب، ۱ میلیون و ۷۱۰ هزار و ۲۳۰ رای (۸۵.۹ درصد) مجدداً شمارش شده است .

در مجموع ۱ میلیون و ۹۹۰ هزار و ۳۹۷ برگ رأی صادر شده است.

نتایج اولیه انتخابات پارلمانی قرقیزستان تا دپیش از اعتراض مردمی و صدور حکم بازشماری آراء چهار حزب از جمله سه حزب طرفدار دولت موفق به کسب حدنصاب ۷ درصدی آراء و ورود به مجلس شده‌اند اما احزاب مخالف نتایج را رد کرده‌اند.

به گزارش ایرنا از رسانه‌های قرقیزستان، کمیسیون مرکزی انتخابات این کشور آسیای میانه تا آخر وقت یکشنبه کار شمارش آرای ماخوذه در بیش از ۹۷ درصد حوزه‌های رای‌گیری را به پایان رساند. این کمیسیون میزان مشارکت مردمی در انتخابات را نزدیک به دو میلیون نفر معادل ۵۵.۶۵ درصد از واجدان حق رای اعلام کرد.

پایگاه خبری "۲۴ کی جی" تاجیکستان در این باره نوشت: بر اساس این نتایج احزاب "بیریمدیک" Birimdik  با کسب ۲۴.۵۴ درصد آراء معادل ۴۶ کرسی، "مکنیم قرقیزستان"  Mekenim K.با کسب ۲۳.۹ درصد آراء معادل ۴۵ کرسی، حزب قرقیزستان با کسب ۸.۷۴ درصد آراء معادل ۱۶ کرسی و حزب "بوتون قرقیزستان" Butun K. با کسب ۷.۰۹ درصد آراء معادل ۱۳ کرسی موفق به ورود به پارلمان شده‌اند. سایر احزاب حاضر در انتخابات حد نصاب ۷ درصد آراء برای ورود به پارلمان را کسب نکرده‌اند.

شبکه خبری الجزیره در همین ارتباط گزارش داد که احزاب نزدیک به سورونبای جینبکوف رئیس جمهور قرقیزستان پیروز انتخابات پارلمانی شده‌اند اما چندین حزب مخالف دولت نتایج را مورد مناقشه قرار داده‌ و رد کرده‌اند.

حزب بیریمدیک متعلق به "اصیل‌بیک جینبکوف" Asylbek J. برادر کوچکتر رئیس جمهور قرقیزستان و حزب مکنیم قرقیزستان هم مرتبط با خاندان بانفوذ "ماترایموف" Matraimov است که به عنوان متحدان رئیس جمهور شناخته می‌شوند. این دو حزب در مجموع نزدیک به نیمی از آراء را کسب کرده‌اند.

حزب قرقیزستان هم که در جایگاه سوم قرار گرفته از احزاب طرفدار رئیس جمهور به شمار می‌رود و حزب رتبه چهارم که اندکی بیش از ۷ درصد مورد نیاز آراء برای ورود به پارلمان را کسب کرده، یک حزب ملی‌گرا است. یک حزب ملی‌گرای دیگر با نام "مکنچیل" Mekenchil نیز ۶.۹ درصد از آراء را کسب کرده و موفق به ورود به پارلمان نشد.

سه حزب از میان احزابی که موفق به کسب حدنصاب آراء نشده‌اند نتیجه انتخابات را رد کرده و عصر یکشنبه تجمعی در میدان اصلی شهر بیشکک بزگرار کردند. این احزاب اعلام کردند که اعتراض خود را امروز دوشنبه هم ادامه خواهند داد. یکی از مقامات حزب سوسیال دموکرات مدعی شد که این حزب شواهد و مدارکی از صدها مورد نقض مقررات انتخاباتی دریافت کرده است. 

قرار است ناظران سازمان امنیت و همکاری اروپا (OSCE) گزارش ارزیابی خود درباره انتخابات قرقیزستان را امروز دوشنبه منتشر کنند.

پارلمان قرقیزستان ۱۲۰ کرسی دارد و ۱۶ حزب برای ورود به پارلمان در انتخابات روز یکشنبه رقابت کردند. نتایج نهایی نیز امروز اعلام خواهد شد. یک نظرسنجی در ماه اوت نشان داد که ۱۵ درصد از پاسخ دهندگان از ایده رای دادن علیه تمام احزاب موجود حمایت می‌کنند. اما نتایج اعلام شده حاکی است گزینه "رای علیه همه احزاب" تنها ۱.۸ درصد آرای مردم را کسب کرده است.

این کشور ۶.۵ میلیون نفری هر چند به "جزیره دموکراسی‌" در آسیای مرکزی معروف است اما تاریخچه‌ای از ناآرامی سیاسی هم دارد. در ۱۵ سال گذشته دو رئیس جمهور با قیام مردمی سرنگون شده و رئیس جمهور سومی هم به علت اختلاف و نزاع با رئیس جمهور بعدی اکنون در زندان به سر می‌برد. احزاب مخالف دولت در قرقیزستان از نزدیکی روابط بیشکک با مسکو انتقاد می‌کنند و این مساله را به زیان استقلال قرقیزستان می‌دانند.

به هر روی هرچند دو حزب مهم طرفدار دولت حدود ۹۰ کرسی از ۱۲۰ کرسی مجلس را کسب کرده و بر پارلمان تسلط یافته‌اند، اما به علت اختلافات داخلی در میان طرفداران دولت هنوز معلوم نیست که آیا موفق به تشکیل دولت ائتلاف بزرگ خواهند شد یا خیر.

شبکه خبری "تی آر تی" ترکیه به نقل از الکساندر کنیازف با عنوان تحلیلگر آسیای مرکزی گزارش داد: مناقشه اصلی در این انتخابات بین خاندان‌های جینبکوف و ماترایموف بوده که در رقابت احزاب مورد حمایت آنها نمود یافت. وی مدعی شد: هر چند این خاندان‌ها از تقابل‌های علنی خودداری کرده‌اند اما اگر طرفداران حزب مکنیم قرقیزستان نتایج انتخابات را بیش از حد به نفع متحدان رئیس جمهور بدانند ، خطر تنش‌های بیشتر وجود دارد.

برچسب‌ها بیشکک قرقیزستان اعتراض

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بیشکک قرقیزستان اعتراض بیشکک قرقیزستان اعتراض اخبار کنکور ورود به پارلمان درصد آراء معادل رئیس جمهور انتخابات شد رئیس جمهوری کسب کرده رد کرده شده اند ۷ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۴۵۳۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آرای انضباطی در جلسه ویژه رسیدگی به کتک کاری داور در تهران

به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از روابط عمومی هیأت فوتبال استان تهران، به دنبال حواشی رخ داده در جریان بازی تیم‌های اتحاد ستارگان و آرمان آفرینان از لیگ دو فوتبال تهران و ضرب و شتم داور مسابقه و عوامل برگزاری، کمیته انضباطی هیأت فوتبال استان تهران به دستور میرشاد ماجدی به طور ویژه تشکیل جلسه داد و درنهایت این نشست منجر به صدور حکم موقت علیه خاطیان این مسابقه شد. قرار است بعد از بررسی‌های دقیق آرای قطعی انضباطی متخلفان اعلام شود.

متن دستور موقت هیأت فوتبال استان تهران به شرح ذیل می‌باشد:

در مسابقه مورخ ۱۴۰۳/۰۲/۰۷ بین تیم‌های آرمان آفرینان و اتحاد ستارگان در رده سنی دسته دوم جوانان با عنایت به گزارش مقامات رسمی مسابقه بازی، فیلم و عکس‌های وقایع بازی و سایر ادله و اطلاعات موجود، با توجه به اینکه نامبردگان در ذیل این دستور قضائی از جمله متهمین ارتکاب اقدامات خشونت بار غیر ورزشی و مغایر مبانی اخلاقی موضوع تخلفات انضباطی هستند، بدین وسیله در راستای حفظ انضباط و رعایت سلامت ورزشی، مقابله با رفتارهای هنجارشکنانه و موهن در جریان برگزاری مسابقات، صیانت از حقوق و جایگاه مقامات رسمی برگزاری مسابقات از جمله تیم داوری و جلوگیری از پیامدهای ناگوار و جبران ناپذیر، مستند به ماده ۱۰۰ آئین نامه انضباطی فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی ایران، دستور موقت احتیاطی مبنی بر توقف فوری و ممانعت از هر گونه فعالیت در حوزه فوتبال، فوتسال و فوتبال ساحلی و همچنین عدم اجازه ورود نامبردگان به ورزشگاه‌ها عجالتاً نسبت به افراد یاد شده تا رسیدگی به اتهامات ایشان و صدور رأی تا اطلاع ثانوی صادر می‌گردد: ۱. آقای میثم سهیل پور (سرمربی تیم اتحاد ستارگان) ۲. آقای میلاد منصوری (سرپرست تیم اتحاد ستارگان) ۳. آقای محمدحسین امیری (بازیکن شماره ۶۶ تیم اتحاد ستارگان) ۴. آقای امیرحسین وحیدی (بازیکن شماره ۲ تیم اتحاد ستارگان) ۵. آقای حسن عبدل علیزاده (سرمربی تیم امید اتحاد ستارگان)

مضافاً به موجب این دستور موقت تیم اتحاد ستارگان مکلف به برگزاری مسابقات آتی خود بدون حضور تماشاگران خواهد بود.

بدیهی است با تکمیل اطلاعات و انجام تحقیقات مقدماتی، بر اساس بررسی‌های به عمل آمده در چهارچوب صلاحیت کمیته انضباطی و اخلاق نسبت به سایر خاطیان نیز تصمیمات مقتضی اتخاذ خواهد شد و علاوه بر فرآیند رسیدگی به تخلفات انضباطی ارتکابی در خلال این مسابقه و همچنین در حاشیه این بازی، امکان پیگیری، رسیدگی و تعقیب متهمین از طریق مراجع قضائی عمومی و رسمی کشور به قوت خود باقی است.

شایان ذکر می‌باشد در صورت صدور حکم محکومیت، میزان محرومیت ناشی از اجرای دستور موقت در هنگام اجرای رأی محاسبه و از آن کسر خواهد شد. رأی صادره بلافاصله قابل اجرا و در عین حال ظرف دو روز قابل تجدید نظرخواهی در کمیته استیناف می‌باشد.

کد خبر 6089890

دیگر خبرها

  • اژه ای: جریانات مختلف سیاسی و اجتماعی از این اقدامات و آرای ما، هر کدام بهره‌برداری‌های خود را می‌کنند
  • تعرفه فیزیکی به شعب أخذ رأی کرمانشاه ارسال نمی‌شود
  • صهیونیست‌ها خواهان استعفای فرماندهان رده بالا شدند
  • سیل انتقاد‌ها به رئیس دانشگاه کلمبیا به‌دلیل سرکوب معترضان
  • بررسی پرونده صندوق پس انداز کارکنان راه آهن با ۷ هزار شاکی
  • ببینید | آرای انضباطی در جلسه ویژه رسیدگی به کتک کاری داور در تهران
  • آرای انضباطی در جلسه ویژه رسیدگی به کتک کاری داور در تهران
  • سیل انتقادها به رئیس دانشگاه کلمبیا به دلیل سرکوب معترضان
  • بایدن: زمانی به خودکشی فکر می‌کردم
  • طغیان ساکنان جزایر قناری/ درخواست محدود شدن تعداد گردشگران