Web Analytics Made Easy - Statcounter

دو دانشمند سوئدی در ژنوم انسان‌های نئاندرتال، ژنی را یافته‌اند که می‌تواند باعث یک تا سه برابر شدن شدت ابتلا به بیماری کووید- ۱۹ شود.

به گزارش ایمنا، آثار ژن نئاندرتال‌ها همچنان در برخی از انسان‌ها وجود دارد. به باور پژوهشگران این موضوع می‌تواند پاسخی به این پرسش باشد که چرا شدت ابتلاء به ویروس جدید کرونا در نقاط مختلف جهان چنین متفاوت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شدت ابتلاء و میزان مرگ ومیر در اثر بیماری کووید -۱۹ در برخی از نقاط جهان بسیار نازل‌تر از دیگر نقاط است. به عنوان نمونه، آفریقا کم‌ترین میزان فوتی و ابتلاء به بیماری کووید -۱۹ را نشان می‌دهد. این در حالی است که سطح خدمات پزشکی و دسترسی مردم به بهداشت در کشورهای این قاره پایین‌تر از مثلاً کشورهای اروپایی یا آمریکای شمالی است.

اخیراً یک گروه از پژوهشگران و دانشمندان سوئدی موفق به کشفی شده‌اند که می‌تواند تا حدودی پاسخ قانع‌کننده‌ای برای این پرسش باشد. دو دانشمند سوئدی به نام‌های "سوانت پئابو" و "هوگو سبرگ" در ژنوم انسان‌های نئاندرتال ژنی را یافته‌اند که می‌تواند باعث یک تا سه برابر شدن شدت ابتلاء به بیماری کووید -۱۹ شود.

"اشتفان شیفلز"، از انستیتو تاریخ بشر در مؤسسه ماکس پلانک نیز بر این باور است که نتایج حاصله از کار پژوهشی این دو دانشمند سوئدی قانع‌کننده است.

"شیفلز" معتقد است که جهشی در یک ژن، احتمال شدت گیری ابتلاء به بیماری کرونا را می‌تواند افزایش دهد و احتمال اینکه فرد مبتلا ناگزیر به اقامت در بیمارستان شود را دو برابر کند. همین موضوع احتمال این را که فرد مبتلا به تنفس مصنوعی نیاز داشته باشد، افزایش می‌دهد.

گفته می‌شود که ژنوم انسان‌های نئاندرتال با ژنوم انسان‌های امروزین تفاوت دارد. به‌رغم آن، در برخی از انسان‌ها آثار ژنتیک انسان نئاندرتال بیش از سایر انسان‌ها است. این دانشمندان سوئدی در سال ۲۰۱۰ موفق شده بودند، همراه با تیم خود ژنوم انسان نئاندرتال را بازآفرینی کنند. بنیان انجام این کار استفاده از استخوان‌هایی بود که ده‌ها هزار سال قدمت داشتند.

این دانشمندان آنگاه ژنوم انسان نئاندرتال را با انسان امروزی مقایسه کردند. نتیجه این تحقیقات نشان می‌داد که در انسان‌های امروزی حدود دو درصد از دی‌ان‌ای انسان‌های نئاندرتال وجود دارد. همین موضوع بر روی سیستم دفاعی بدن انسان‌ها تأثیر گذاشته و آن‌ها را در برابر برخی از بیماری‌ها آسیب‌پذیرتر کرده است. اما در برابر بیماری کووید -۱۹، آن‌ها در جریان تحقیقات خود متوجه تشابه موجود بین خوشه ژن گروهی از انسان‌های امروزین با خوشه ژن انسان‌های نئاندرتال شدند.

گفته می‌شود آثار ۵۰ هزارساله این تشابه در شدت ابتلاء به این بیماری نقش دارد، به باور این دانشمندان، جهش ژن نئاندرتال‌ها در یک نفر از هر ۱۲ نفر شهروند اروپایی دیده می‌شود. این در حالی است که مشاهده چنین پدیده‌ای در بین شهروندان قاره آفریقا، امری بسیار نادر است.

مشاهده جهشی در کروموزوم ۳ انسان‌ها

نکته جالب در تحقیقات این دانشمندان مشاهده جهشی در کروموزوم ۳ انسان‌ها است. به سخن دیگر، در خوشه ژن انسان‌ها، کروموزوم ۳ در ارتباط با احتمال ابتلای شدید به بیماری کووید -۱۹ از اهمیت بسیاری برخوردار می‌شود، هر یک از ۲۳ جفت کروموزومی انسان‌ها هزاران ژن را شامل می‌شوند. انسان‌ها دارای دو نسخه از کروموزوم ۳ هستند که شمار قابل ملاحظه‌ای از اطلاعات دی‌ان‌ای را در بر می‌گیرد، در پیکر انسان جهش‌های ژنتیکی زیادی روی می‌دهد.

اما تا پیش از شیوع ویروس کرونا دانشمندان کمتر به عوارض و عواقب برخی از این جهش‌های ژنتیکی توجه کرده بودند. "اشتفان شیفلز" بر این باور است که بیماری کووید -۱۹ بر اهمیت تحقیق بیشتر پیرامون این جهش‌های ژنتیکی افزوده است.

بر اساس گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، تحقیقات دانشمندان سوئدی بر روی خوشه ژن انسان‌های نئاندرتال و مقایسه آن با خوشه ژن انسان‌های امروزی می‌تواند اطلاعات زیادی درباره گذشته بشر و تبارشناسی او ارائه کند، اما برای درمان بیماری کووید -۱۹ کمک چندانی نیست.

کد خبر 448340

منبع: ایمنا

کلیدواژه: ابتلا به کرونا علائم بیماری مرگ و مير دانشمندان نیروی انسانی سوئد سیستم ایمنی تحقیقات جدید شیوع بیماری کووید۱۹ ژنتیک شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق انسان های نئاندرتال بیماری کووید ژنوم انسان شدت ابتلاء کروموزوم ۳

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۴۸۷۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازمان جهانی بهداشت: حمله به رفح منجر به یک فاجعه انسانی می‌شود

سخنگوی سازمان جهانی بهداشت هشدار داد حمله زمینی ارتش رژیم صهیونیستی به شهر رفح واقع در جنوب غزه منجر به یک فاجعه انسانی خواهد شد.

به گزارش ایسنا، «مارگارت هریس»، سخنگوی سازمان جهانی بهداشت امروز جمعه گفت: هرگونه حمله به رفح مانع از عملیات امدادرسانی خواهد شد.

وی از تهدیدات رژیم صهیونیستی برای حمله به رفح ابراز نگرانی کرد و گفت این حمله منجر به یک فاجعه انسانی خواهد شد.

هریس به شبکه خبری الجزیره گفت: هرگونه حمله به رفح منجر به افزایش نرخ مبتلا به بیماری خواهد شد. آب آلوده غزه باعث افزایش شیوع بیماری‌ها در بین مردم می‌شود.

وی افزود افزایش دما، وضعیت سلامتی افراد مبتلا به بیماری‌های مزمن را بدتر می‌کند.

پیش از این هم سخنگوی دفتر امور بشردوستانه سازمان ملل هشدار داد هرگونه حمله رژیم صهیونیستی به شهر رفح می‌تواند باعث کشتار غیرنظامیان شود و جان صدها هزار نفر از ساکنان نوار غزه را به خطر بیندازد.

پیشتر وزارت بهداشت غزه تعداد شهدای جنگ غزه را ۳۴ هزار و ۶۲۲ نفر و تعداد مجروحان به ۷۷ هزار و ۸۶۷ تن اعلام کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سازمان جهانی بهداشت: حمله به رفح منجر به یک فاجعه انسانی می‌شود
  • دانشمندان چهره یک نئاندرتال ۷۵ هزار ساله را بازسازی کردند + عکس
  • انسان‌تباران دنیسووا چه کسانی بودند؟ (+عکس)
  • تب مالت چیست؟ + فیلم
  • بازسازی چهره زن عراقی از ۷۵۰۰۰ سال پیش / عکس
  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • دانشمندان چهره یک نئاندرتال ۷۵ هزار ساله را بازسازی کردند
  • ادامه موج گسترده مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس / در عمان حقوق یک پرستار ۶ برابر ایران است
  • موج بالای مهاجرت پرستاران؛ عمانی‌ها ۶ برابر ایران حقوق می‌دهند | مقاومت عجیب با وجود کمبود پرستار!
  • موج مهاجرت پرستاران؛ عمان ۶ برابر ایران حقوق می‌دهد