Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-30@00:05:59 GMT

اصفهان، عضو جدید شبکه شهرهای یادگیرنده یونسکو

تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۵۴۳۹۳

اصفهان، عضو جدید شبکه شهرهای یادگیرنده یونسکو

مهمترین هدف از شکل‌گیری شبکه شهرهای یادگیرنده یونسکو افزایش سطح آگاهی شهروندان در جهت ایجاد شهرهای یادگیرنده پایدار همچنین ارتقاء یادگیری مادام‌العمر بوده است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، از نظر یونسکو، شهرهای یادگیرنده با تاکید بر اهداف توسعه پایدار ۲۰۳۰ سازمان ملل به خصوص آموزش به سوی یادگیری مادام‌العمر با کیفیت و برابر برای همه حرکت کرده و تمام منابع خود را در هر بخش برای تحقق افزایش یادگیری فراگیر از پایه تا آموزش عالی، احیای یادگیری در خانواده‌ها و محله‌ها، تسهیل یادگیری برای کار و در محل کار، گسترش استفاده از فناوری‌های نوین در یادگیری، ارتقای کیفیت یادگیری و پرورش فرهنگ یادگیری در سراسر زندگی بسیج کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شبکه شهرهای یادگیرنده زمینه را برای ظرفیت‌سازی و ایجاد ابزارهای جدید برای توسعه، اجرا و نظارت بر استراتژی‌های شهرهای یادگیرنده فراهم می‌آورد و بسیج تمام منابع و استفاده از آن‌ها، حاکمیت و مشارکت تمام ذی‌نفعان و تعهد و اشتیاق قوی سیاسی شرایط اصلی ایجاد یک شهر یادگیرنده است.

شبکه جهانی شهرهای یادگیرنده یونسکو، دهمین سازمان جهانی یا شبکه بین‌المللی است و اصفهان که پیش از این به عضویت شبکه شهرهای خلاق یونسکو در حوزه صنایع دستی درآمده بود، با به دست آوردن شرایط لازم، توانسته است به عضویت آن درآید.

هدف از حضور شهرها در این شبکه که چهار شهر اراک، شیراز، کاشان و بهبهان نیز به عضویت آن درآمده‌اند، ارتقای یادگیری مادام‌العمر و افزایش سطح آگاهی شهروندان در جهت ایجاد شهرهای یادگیرنده پایدار از طریق توانمندسازی فردی و اجتماعی، توسعه اقتصادی و پیشرفت فرهنگی و توسعه پایدار است.

دستیابی به اهداف توسعه پایدار برای پیوستن به شبکه شهرهای یادگیرنده

«سید محمد امامی»، کارشناس ارشد برنامه‌ریزی شهری دانشگاه تهران در این باره به ایمنا، می‌گوید: اتصال شهرها به شبکه‌های موضوعی که در شبکه‌های رسمی یونسکو که اعتبار بسیار بالایی دارد و شبکه‌هایی که به صورت غیررسمی و اتحاد چند شهر شکل گرفته و توسعه پیدا کرده، اهمیت بسیار زیادی دارد.

وی تصریح می‌کند: از اوایل قرن بیستم تاکنون تعامل شهرها با یکدیگر نسبت به تعامل کشورها و دولت‌ها بیشتر شده که مهمترین دلیل آن افزایش جمعیت شهرها نسبت به جمعیت روستایی کشورها است؛ این تغییر نسبت باعث شده شهرها برای آینده دنیا تصمیم گیرنده باشند.

این کارشناس ارشد برنامه‌ریزی شهری می‌افزاید: وقتی بخش زیادی از جمعیت دنیا در شهرها مستقر باشند، تصمیم‌گیری در دولت‌های محلی یا همان شهرداری‌ها مهم‌تر از تصمیم‌گیری در دولت‌های مرکزی است.

وی با بیان اینکه موضوع شهرهای یادگیرنده سابقه طولانی دارد چرا که یکی از مأموریت‌های یونسکو بحث یادگیری در جوامع است، ادامه می‌دهد: با اضافه شدن شهر اصفهان به شبکه شهرهای یادگیرنده، تاکنون ۲۲۹ شهر از ۶۴ کشور به شبکه جهانی شهرهای یادگیرنده اضافه شده است؛ البته اتصال به این شبکه به راحتی نیست و رقابت سنگینی برای اضافه شدن به این شبکه وجود دارد.

امامی با اشاره به اهمیت شبکه شهرهای یاد گیرنده یونسکو، اظهار می‌کند: اهداف سازمان ملل که یونسکو نیز یکی از زیرمجموعه‌های آن است، در ذیل برنامه‌های آن تعریف شده و توسعه پایدار را دنبال می‌کند.

وی با بیان اینکه یونسکو اهداف ۱۷ گانه‌ای دارد که شبکه شهرهای یادگیرنده نیز این اهداف را دنبال می‌کند، می‌افزاید: هدف چهارم از اهداف توسعه پایدار به موضوع برابری کیفی آموزش و همه‌گیری آموزش در شهرها با تأکید بر آموزش در طول عمر می‌پردازد و البته هر دو گروه جنسی و تمام گروه‌های سنی و آسیب پذیر را در خود جای داده است.

شهرها باید بتواند به یک جامعه پایدار تاب‌آور و همه‌پذیر تبدیل شود

این کارشناس ارشد برنامه‌ریزی شهری با تاکید بر اینکه شهرها و سکونتگاه‌های محلی باید بتواند به یک جامعه پایدار، امن، تاب‌آور و همه‌پذیر تبدیل شود، می‌افزاید: شکل‌گیری شبکه شهرهای یادگیرنده برای پیگیری اهداف تعریف شده‌ای بود که برای رسیدن به آن اهداف، امکاناتی را در اختیار شهرهای عضو قرار می‌دهد.

وی با بیان اینکه شبکه شهرهای یادگیرنده مدیران شهری شهرداری عضو خود را به توسعه ظرفیت و زیرساخت‌های شهر برای برای بهبود یادگیری و یادگیرندگی تشویق می‌کند، می‌گوید: از مواردی که شهرداری اصفهان باید مورد توجه قرار دهد تا در چارچوب شهرهای یادگیرنده بتواند اهداف مورد نظر شبکه شهرهای یادگیرنده را محقق کند، استفاده از منابع تمام بخش‌ها برای یادگیری شهروندان در طول عمر (از یادگیری پایه تا آموزش‌های عالی) است.

امامی اظهار می‌کند: یادگیری در جوامع محلی و خانواده‌ها، تسهیل‌گری یادگیری در محیط‌های کاری، استفاده از تکنولوژی‌های مدرن در یادگیری و ارتقا کیفیت آموزش نیز از مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی با اشاره به اهمیت فرهنگ یادگیری در طول عمر یک انسان که همواره مورد تاکید یونسکو بوده است، تصریح می‌کند: اگر شهر اصفهان بتواند در موارد ذکر شده، موفق عمل کند به یک شهر یادگیرنده تبدیل می‌شود که البته این یک پروسه و فرایند است و نمی‌توان متصور بود در مقطعی از زمان بگوییم شهر اصفهان شهر یادگیرنده شده است.

این کارشناس ارشد برنامه‌ریزی شهری در خصوص اهمیت اضافه شدن شهر اصفهان به شبکه شهرهای یادگیرنده، می‌گوید: برای پیوستن به شبکه شهرهای یادگیرنده باید به اهداف توسعه پایدار در سه حوزه اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی دست یافت زیرا موضوع یادگیری را عمیقاً به مباحث ریشه‌ای فرهنگی پیوند می‌زند.

وی می‌افزاید: مطالعات نشان می‌دهد که شهروندان باید دانش و مهارت‌های جدید را در زمینه‌های مورد نیاز به دست آورند تا بتوانند تغییرات مورد نیاز در محیط زندگی خود را ایجاد و خود را با آن تغییرات سازگار کنند و این موضوع اهمیت نقش یادگیری را در توانمندسازی شهروندان و اینکه بتوانند در تبدیل جامعه به یک جامعه پایدار اثربخش باشند را نشان می‌دهد.

امامی با بیان اینکه باید فرهنگ یادگیری را در جوامع محلی نهادینه و از قالب دستوری خارج کرده و در قالب یک فرهنگ در جوامع محلی به صورت یک تعهد درآوریم، اظهار می‌کند: تحقق این موضوع مستلزم آن است که در تمام سطوح استانی، شهری و جوامع محلی شهر موضوع را پیگیری و سیاست‌های در نظر گرفته شده را پیاده‌سازی کنیم.

وی تاکید می‌کند: برخی اسناد و مدارک در سایت شهرهای یادگیرنده یونسکو در دسترس قرار گرفته که باید به عنوان شهر پیوند خورده با شبکه یادگیرنده از آن اطلاع داشته باشیم؛ باید بتوانیم این اسناد را ترجمه و در اختیار بخش‌های مختلف اداری و حتی مردم قرار دهیم تا استفاده کنند.

گزارش از: راضیه کشاورز- خبرنگار سرویس کلانشهرهای خبرگزاری ایمنا

کد خبر 448193

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شبکه جهانی شهرهای یادگیرنده کلانشهر شهر شهرداری اصفهان شبکه شهرهای یادگیرنده شهرهای یادگیرنده یونسکو شهر اصفهان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق کارشناس ارشد برنامه ریزی شهری شبکه شهرهای یادگیرنده شهرهای یادگیرنده یونسکو اهداف توسعه پایدار جوامع محلی شهر اصفهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۵۴۳۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آزمون‌های نهایی مبتنی بر ارزشیابی از یادگیری است

رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزشی وزارت آموزش و پرورش گفت: در طراحی سوالات امتحانات نهایی ارزشیابی از یادگیری مورد توجه است به طوری که دانش‌آموزان از حفظیات دور باشند.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو محسن زارعی، معاون وزیر آموزش و پرورش درباره افت تحصیلی دانش‌آموزان در امتحانات نهایی اظهار داشت: این موضوع را نباید به صورت مقطعی و برشی بررسی کرد، شاید برداشت جامعه و آنچه که اتفاق افتاد، پس از اعلام میانگین نمرات آزمون نهایی پایه دوازدهم به این بود که این میانگین نشانگر افت تحصیلی است.

وی افزود: آموزش و پرورش بر این موضوع اصرار دارد که مبتنی بر شفافیت، وضعیت کنونی و نمای واقعی آموزش و پرورش را به نمایش بگذارد تا برای جبران کاستی‌ها برنامه‌ریزی کند.

رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزشی وزارت آموزش وپرورش اضافه کرد: شرایط مبتنی بر کیفیت آموزشی این‌گونه است که وضعیت فعلی را به خوبی بشناسیم و با اعلام به جامعه برای رسیدن به وضعیت مطلوب برنامه‌ریزی لازم و جبران صورت گیرد.

زارعی ادامه داد: آموزش و پرورش در این موضوع نمرات را شفاف اعلام کرد تا برنامه‌ریزی مناسبی انجام شود و معلمان دست به دست هم دهند و شاهد ارتقای کیفیت آموزشی باشیم.

معاون وزیر آموزش و پرورش افزود: در موضوع افت تحصیلی دانش‌آموزان باید عوامل سهیم را در نظر بگیریم که بخشی به انگیزه دانش‌آموزان و بخشی هم به دوره‌های آموزشی گذشته مربوط می‌شود، زیرا این موضوع در یک دوره اتفاق نیفتاده است.

وی یادآور شد: اشکالی هم که وجود دارد این است که در دوره‌های مختلف تحصیلی، بازخوردی از وضعیت آموزش نداریم و یکباره این بازخورد را در پایان دوران تحصیل انجام می‌دهیم. این موضوع باید در دوره‌های مختلف بررسی شود که در زمان خود مداخلات لازم صورت گیرد.

زارعی درباره تاثیر دشواری سوالات در امتحانات نهایی بر افت تحصیلی دانش‌آموزان اظهار داشت: سوالات سخت شاخص دارد و شاخص هم ضریب دشواری است که در تحلیل آزمون‌ها، شاهد دشواری سوالات نبودیم.

معاون وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: آنچه در طراحی سوالات مبنا قرار دادیم این است که توجه و ارزشیابی از یادگیری صورت گیرد و توجه به مفاهیم باشد و دانش آموزان و کل فرایند آموزش جهت‌دهی به سمت یادگیری داشته و از حفظیات و محفوظات دور باشند.

زارعی یادآور شد: در نوبت‌های قبل هم درصدی از سوالات مربوط به همین ارزشیابی از یادگیری متناسب با سطوح شناختی مختلف در سوالات امتحانات نهایی بوده است؛ بنابراین جمع‌بندی این نیست که سوالات سخت بوده است.

دیگر خبرها

  • اتاق‌های بازرگانی برای شبکه‌سازی به دنبال گسترش ارتباطات باشند
  • کُرسی آینده‌پژوهی یونسکو به قزوین آمد
  • ۲۰۰روستای بالای بیست خانوار استان به شبکه ملی اطلاعات متصل شدند
  • تأمین آب ۴۱ آب‌نمای منطقه ۸ اصفهان از شبکه آب‌رسانی شهری نیست
  • تأمین آب ۴۱ آب‌نمای منطقه ۸ اصفهان از شبکه آبرسانی شهری نیست
  • صفر تا صد آرایشگری مردانه را در کمترین زمان ممکن یاد بگیرید /درآمد و مزیت
  • کرج کاندیدای انتخاب پایتخت جهانی کتاب ۲۰۲۶ یونسکو شد
  • کرج نامزد انتخاب پایتخت جهانی کتاب ۲۰۲۶ یونسکو شد
  • آموزش اتوماسیون صنعتی به صورتی تخصصی و عملی
  • آزمون‌های نهایی مبتنی بر ارزشیابی از یادگیری است