Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/فارس مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات فارس با بیان اینکه این استان رتبه نهم کشور در شاخص‌های توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات را به خود اختصاص داده است، از افزایش امتیاز شاخص‌های فارس نسبت به سال گذشته خبر داد.

مهرداد سهرابی شنبه ۱۹ مهر در جمع خبرنگاران با بیان اینکه شاخص‌های توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات نقش بسیار مهمی را در اندازه‌گیری و ارزیابی تأثیر فناوری اطلاعات و ارتباطات بر توسعه اجتماعی و اقتصادی ایفا می‌کند، گفت: طبق ارزیابی‌های انجام شده، استان فارس در شاخص‌های توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات رتبه نهم کشور را داراست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: این شاخص‌ها، براساس ۳ پارامتر «دسترسی»، «استفاده» و «مهارت» در فناوری اطلاعات و ارتباطات تعریف می‌شود و استان فارس در تمام این شاخص از میانگین کشوری بالاتر است.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات فارس گفت: در پارامتر «دسترسی» میزان دسترسی به تلفن ثابت و تلفن همراه، میزان دسترسی به پهنای باند اینترنت و تعداد خانوارهای دارای کامپیوتر مدنظر قرار می‌گیرد که در زیرشاخص دسترسی به تلفن ثابت به ازای هر ۱۰۰ نفر، تعدادمشترکین تلفن ثابت در استان فارس ۴۶.۳۱ و میانگین کشوری در این بخش ۳۷.۳۱ است.همچنین در زیرشاخص دسترسی به تلفن همراه به ازای هر ۱۰۰ نفر، تعداد مشترکین تلفن همراه در استان ۸۰.۱۴۹ و میانگین کشوری این آیتم ۶۱.۱۴۵مشترک است.

سهرابی خاطرنشان کرد: میزان پهنای باند اینترنت بین‌الملل در فارس به ازای کاربران اینترنت ۷۷ هزار و ۵۵۸ بیت بر ثانیه و میانگین کشوری ۴۰ هزار و ۷۰۸ بیت بر ثانیه و ۵۵.۷۸ درصد خانوار در استان به رایانه دسترسی دارند و میانگین کشوری این آیتم ۵۹.۷۰ درصد است.

او گفت: بررسی شاخص میزان «استفاده» از فاوا نشان می‌دهد ۵۴.۷۲ درصد مردم استان فارس از اینترنت استفاده می‌کنند و میانگین کشوری استفاده از اینترنت ۷۷.۶۶ است.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات فارس عنوان کرد: میزان مشترکین پهن باند ثابت به ازای هر ۱۰۰ نفر در استان فارس ۳۷.۱۲ درصد است و میانگین کشوری در این بخش ۸۷.۹ درصد است و میزان مشترکان فعال پهن باند سیار به ازای هر ۱۰۰ نفر در استان فارس ۸۵.۸۶ درصد است.

سهرابی در خصوص شاخص «مهارت» نیز گفت: بر مبنای ارزیابی‌های انجام شده، نرخ باسوادی بزرگسالان ( ۱۵ سال به بالا) در استان فارس ۳۹.۸۷ و در کشور میزان میانگین باسوادی ۴۳.۸۴ درصد است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی فارس اينترنت مهارت فناوری اطلاعات و ارتباطات ازای هر ۱۰۰ نفر میانگین کشوری شاخص های توسعه استان فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۸۲۵۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کدام دهک بیشترین تورم را تجربه کرد؟

طبق آمار‌های بانک مرکزی، خانوار‌های حاضر در دهک‌های هزینه‌ای بالاتر که ثروتمندان کشور را تشکیل می‌دهند، از دهک‌های پایین، که همان افراد با سطح درآمد و هزینه کمتر هستند، تورم بیشتری را تجربه کرده‌اند.

به گزارش تجارت نیوز، هفته گذشته بود که مرکز آمار ایران، با انتشار گزارش شاخص قیمت مصرف‌کننده، از آمار نرخ تورم در نخستین ماه سال جاری رونمایی کرد. در گزارش مرکز آمار، نرخ‌های تورم به تفکیک دهک‌های هزینه‌ای نیز محاسبه و ارائه شده‌اند.

علت تفاوت تورم دهک‌ها به شیوه هزینه‌کرد آن‌ها برمی‌گردد؛ خانوار‌های ایرانی با هر سطح درآمد و هزینه، سبد مصرفی متفاوتی دارند و از برخی کالا‌ها و خدمات بیشتر و از برخی از آنها، کمتر مصرف می‌کنند. از سوی دیگر، میزان افزایش قیمت‌ها در دسته‌بندی‌های گوناگون این کالا‌ها و خدمات متفاوت است و همین تفاوت سبب اختلاف تورم‌های ثبت شده برای دهک‌های هزینه‌ای است.

طبق آمار‌های بانک مرکزی، خانوار‌های حاضر در دهک‌های هزینه‌ای بالاتر که ثروتمندان کشور را تشکیل می‌دهند، از دهک‌های پایین، که همان افراد با سطح درآمد و هزینه کمتر هستند، تورم بیشتری را تجربه کرده‌اند.

بررسی‌ها حاکی از آن هستند که در حالی نرخ تورم ۱۲ ماهه منتهی به فروردین ۱۴۰۳ در کل کشور معادل ۳۸.۸ درصد بوده، دهک اول کمترین نرخ تورم سالانه، معادل ۳۴.۷ درصد را ثبت کرده و این رقم در بالاترین دهک هزینه‌ای در سطح ۴۰.۱ درصدی قرار گرفته است. به این ترتیب، اختلاف بیشترین و کمترین نرخ تورم سالانه دهک‌های هزینه‌ای برابر با ۵.۶ واحد درصد بوده که در مقایسه با اسفند ماه سال گذشته ۰.۲ واحد درصد افزایش پیدا کرده است.

افزایش نرخ تورم با بالا رفتن در دهک‌های هزینه‌ای، در بررسی نرخ‌های تورم ماهانه و نقطه به نقطه فروردین ماه نیز دیده می‌شود.

نرخ تورم ماهانه در فروردین ۱۴۰۳ برای دهک هزینه‌ای اول برابر با ۲.۴۴ درصد بوده و این رقم با افزایش تدریجی در دهک‌های بالاتر، به ۲.۷۷ درصد در دهک هزینه‌ای دهم رسیده است.

نرخ تورم نقطه به نقطه نیز در دهک اول کمترین میزان خود یعنی ۲۸.۱ درصد را ثبت کرده است. با این وجود، این بار دهک نهم شاهد بیشترین تورم نقطه به نقطه به میزان ۳۱.۶ درصد بوده است.

چرا نرخ تورم دهک‌های بالاتر بیشتر است؟

مهم‌ترین علت اختلاف نرخ تورم در بین دهک‌ها، ضریب اهمیت کالا‌های و خدمات در سبد مصرفی این خانوارهاست. طبق داده‌های مرکز آمار، کالا‌های خوراکی، آشامیدنی و دخانیات، اهمیت بیشتری در سبد مصرفی خانواده‌های دهک‌های پایین‌تر دارد، اما در دهک‌های بالاتر، اهمیت کالا‌های غیرخوراکی بیشتر می‌شود.

آمار‌ها نشان می‌دهند که ضریب اهمیت خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات در دهک اول ۴۲.۴ درصد بوده و این رقم در دهک دهم به ۲۱.۶ درصد کاهش یافته است. در مقابل، دهک اول ۵۷.۶ درصد از هزینه‌های خود را به کالا‌های غیرخوراکی و خدمات و اختصاص داده و این میزان در دهک دهم برابر ۷۸.۴ درصد بوده است.

از آنجا که در فروردین ماه امسال، نرخ تورم نقطه به نقطه و سالانه کالا‌های غیرخوراکی و خدمات، بالاتر از کالا‌های خوراکی بوده، دهک‌های بالاتر که هزینه بیشتری برای این کالا‌ها می‌کنند، شاهد نرخ تورم بیشتری بوده‌اند.

دیگر خبرها

  • تولید زباله در سراب ۴۰ درصد بالاتر از میانگین کشوری است
  • پایش سطح زیرکشت محصولات استراتژیک کشاورزی با استفاده از داده‌های فضایی
  • روستای «بن بید» به شبکه ملی اطلاعات متصل شد
  • پوتین: شاخص‌های کلان اقتصادی روسیه بالاتر از پیش‌بینی هاست
  • کدام دهک بیشترین تورم را تجربه کرد؟
  • کاهش سرانه تخت بیمارستانی خراسان شمالی نسبت به میانگین کشوری
  • ۱۱۵ کیلومتر فیبر نوری در شهرهای استان بوشهر اجرا شد
  • جزییات بودجه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • گام بلند شهرداری اصفهان در بودجه‌ریزی حوزه فناوری اطلاعات
  • آخرین وضعیت رفع فیلتر گوگل پلی