Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-08@03:19:25 GMT

شمیران؛ بام تهران

تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۸۳۱۷۵

شمیران؛ بام تهران

مهرشاد کاظمی
پژوهشگر، دکترای تاریخ و رئیس ستاد گردشگری شهرداری تهران

رشد و توسعه این شهر پس از چند صد سال به گونه‌ای شد که از هسته اولیه شکل‌گیری خود با قدمت چند هزار ساله پیشی گرفت.
حتی روستای سرسبز شمیران در دامنه جنوبی البرز که ییلاق مردم این شهر محسوب می‌شد را در خود ادغام کرد و تبدیل به ابرشهر امروز شد؛ ابرشهری با مردمی از اقوام گوناگون ایران بزرگ که مجموعه‌ای از فرهنگ، هنر، آداب و رسوم کهن خود را در سبک و مکتب مخصوصی بنیان نهاد که امروز آن را به نام مکتب تهران می‌شناسیم و بن مایه‌های آن از مکاتب خراسانی، آذری و اصفهانی وام گرفته شد تا این شهر، خود را که بر پایه سنت و نمای مدرن شکل گرفته است به جهانیان معرفی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


شمیران از جمع تعداد زیادی روستا شکل گرفته که به تعبیری از کن و سولقان در غرب تا لویزان و دارآباد در شرق امتداد دارد؛ گرچه پهنه شمیرانِ بزرگ به مراتب گستره‌تر بود و از کرج تا دماوند را شامل می‌شد.
شمیران مهمان‌نواز که در توسعه امروزی ابرشهر تهران نقش و سهمی قابل توجه دارد دیر زمانی تفرجگاه اهالی تهران و پذیرای مردم فراری از انواع بیماری‌های واگیردار آن روزگار بود. زمانی دیگر میزبان و نقطه وصل عاشقان و پیروان اهل‌بیت(ع) در زیارتِ امامزادگانش به حساب می‌آمد و در برهه‌ای دیگر تأمین‌کننده انواع میوه‌های خوش آب و رنگ بود. امروز با وجود قابلیت بسیاری که در این منطقه شاهد هستیم از جمله وجود اماکن طبیعی، گردشگری، فرهنگی، دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی، کاخ‌موزه‌ها و حضور نخبگان و اهالی فرهنگ و هنر در این منطقه، شایسته است که بیشتر مورد توجه و معرفی قرار گیرد.
جای بسی خوشحالی است که امسال شروع هفته تهران با روز شمیران آغاز شد و جا دارد به مدد حمایت سازمان‌ها، اداره‌ها، نهادها و مراکز علمی دانشگاهی با حضور و مشارکت مردمی روزی خاطره‌انگیز و پویا را شاهد باشیم تا بلکه بتوانیم با بهره‌گیری از ظرفیت جغرافیای طبیعی و هویت تاریخی و باز زنده‌سازی بخش‌هایی از آن هویت فراموش شده، زنگار از آینه حافظه تاریخی و اذهان همشهریان خود و مردم ایران بزداییم.
امید است بتوانیم با برگزاری نشست‌های مختلف با حضور اندیشمندان به بررسی ابعاد تأثیرات آن در سبک زندگی مردم و توسعه شهر بپردازیم.

کد خبر 555401 برچسب‌ها تاریخ - باستان‌ شناسی سفر - گردشگری همشهری محله

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: تاریخ باستان شناسی سفر گردشگری همشهری محله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۸۳۱۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وعده چمران برای عدم قطع درختان پارک لاله

به گزارش «تابناک» به نقل از مهر، طی روزهای اخیر تصاویری از سوی برخی از کاربران شبکه‌های اجتماعی منتشر شده که نشان می‌دهد قطعه‌ای از پارک لاله به مساحت بیش از سه هزار متر مربع حصارکشی شده و ظاهراً قرار است در این زمین تغییراتی حاصل شود. تغییرات در جنب غربی ایستگاه آتش‌نشانی و روبه‌روی خیابان پور سینا بوده و آنجا حصارهایی نصب شده است. این موضوع در فضای مجازی و حقیقی با واکنش‌های مختلفی به دلیل احتمال قطع درختان این بوستان قدیمی مواجه شد که البته شهرداری تهران تا این لحظه موضع و اطلاع رسانی درباره این ماجرا نداشته است.

خبرنگار مهر درباره این مساله به سراغ برخی از مسؤولان شهرداری تهران اعم از سازمان بوستان‌ها و شهرداری منطقه ۶ رفت. برخی از مدیران مربوطه تمایلی به انجام مصاحبه در این زمینه نداشته یا اظهار بی اطلاعی کردند.

روابط عمومی شهرداری منطقه ۶ هم در این زمینه اعلام کرد: هر گونه دخل و تصرف در بوستان‌ها برعهده سازمان بوستان‌ها است و شهرداری مناطق فقط در بحث نگه داشت بوستان‌ها دخیل است.

یکی دیگر از مدیران شهری هم به مهر گفت: سرانجام حصار کشی مشخص نیست و شاید کلاً طرحی که مد نظر بوده لغو شود و اجرایی نشود.

وی افزود: ساخت فرهنگسرا و سرویس بهداشتی از جمله پروژه‌های مطرح شده بوده است که اجرای آن فعلاً تعلیق شده و سرانجام آن مشخص نیست.

علت فنس کشی حریم سازی بر اساس نیاز پارک و مردم

برخی مسؤولین شهرداری تهران که نامی از آنها منتشر نشده به برخی از رسانه‌ها گفته‌اند علت فنس کشی حریم سازی بر اساس نیاز پارک و بنا به درخواست مردم بعد از برگزاری جشن‌ها و مراسم‌های متنوع ماه‌های قبل صورت گرفته و برای پروژه ایجاد فضای عمومی و آبنما برای زیباسازی بوستان لاله است و قرار نیست حتی یک درخت هم در آنجا قطع شود. همچنان که برای کل پارک لاله پروژه بزرگ روشنایی برای بهره برداری بیشتر مردم در نظر گرفته شده است تا این پارک با ظرفیت بالاتری در خدمت مردم باشد.

اجازه نخواهیم داد درختی قطع شود

امروز هم ماجرای حصارکشی در بوستان لاله تهران در صحن شورای شهر مطرح شد و مهدی چمران در حاشیه جلسه شورای اسلامی شهر تهران در جمع خبرنگاران در خصوص ایجاد فرهنگسرا در بوستان لاله اظهارداشت: بعد از جشن ماه رمضان احساس شد که فضاهایی برای چنین طرح‌هایی مورد نیاز است. این موضوع مطرح شد که درختی قطع نمی‌شود و ما نیز اجازه نخواهیم داد درختی قطع شود. باید منتظر باشیم طرح ارائه شود.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه در دوره سوم طرحی مصوب شد که در بوستان‌هایی با مساحت بیش از یک هکتار مسجد و کتابخانه احداث شود و ساختمان اداری منع شده است، گفت: البته طرح باید به شورا ارائه شود و هیأت موردنظر طرح را مورد بررسی قرار دهد و اگر نیاز بود احداث شود به شرطی که درختی قطع نشود.

پارک لاله یکی از خاطره‌انگیزترین پارک‌های تهران با وسعت ۳۵ هکتار است و کمتر کسی را می‌توان پیدا کرد که به پایتخت سفر کرده باشد و نام پارک لاله را نشنیده یا از آن بازدید نکرده باشد. در پارک لاله گونه‌های مختلف گیاهی مثل چنار، اقاقیا، کاج، سرو نقره‌ای، نارون، پالم، افرا، ماهونیا، بربریس و صنوبر وجود دارد و فضای سبز زیبای آن محلی مناسب برای آرامش و استراحت و رهایی از شلوغی و آلودگی‌های شهر است. در قسمت جنوبی پارک نیز آب‌نماها و جوی‌های مارپیچ به سبک ژاپنی ساخته شده است که با جلوه زیبای خود، این بوستان را به یکی از معروف‌ترین پارک‌های تهران تبدیل کرده‌اند.

اکنون باید دید سرانجام حصارکشی چه خواهد شد و آیا پروژه در نظر گرفته شده با وعده چمران مبنی بر عدم قطع درختان اجرایی یا کامل تعلیق خواهد شد؟

دیگر خبرها

  • نمایشگاه گروهی عکس «مردم درود» در شهر درود برپا می‌شود
  • سخنگوی شهرداری تهران: توصیه‌های چمران فصل‌الخطاب است
  • هیچ مدیری به دلیل تخلفات انتخاباتی برکنار نشد
  • نمایشگاه کتاب تهران متعلق به جریان فرهنگ و ادب کشور است
  • باید فضای تبلیغی و محیطی تهران در قُرُق نمایشگاه بین‌المللی کتاب باشد
  • چرایی اهمیت مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم 
  • وعده چمران برای عدم قطع درختان پارک لاله
  • افزایش یارانه خرید از نمایشگاه کتاب تهران | تحویل غرفه‌های ناشران آغاز شد
  • (ویدئو) هشدار جدید حمید معصومی‌نژاد در فرمانیه تهران به مردم!
  • استقبال مردم مهریز از کشتی‌گیرقهرمان ایران