Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از آنا، علی‌اکبر کریمی، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی درباره التهاب موجود در بازار اجناس و کالاها و نبود نظارت بر قیمت آن‌ها اظهار کرد: یکی از عواملی که در بازار اثر گذاشته و از عوامل واقعی پررنگ‌تر است جو روانی است که توانسته دغدغه‌ها و نگرانی را برای مردم و تولیدکنندگان ایجاد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: نرخ ارز و دلار به‌عنوان عاملی که می‌تواند روی انتظارات مردم اثرگذار باشد باید نگاه کنیم اما می‌بینیم که برخی‌ها فضای سنگین و روانی و مصنوعی در شبکه‌های اجتماعی ایجاد کرده و قیمت‌های غیرواقعی برای دلار بیان می‌کنند که این نرخ‌ها اثر سوء بر بازار می‌گذارد.

نماینده اراک در مجلس تصریح کرد: شایعات در بازار هم کمی بر روی قیمت اجناس تأثیرگذار است و نمی‌توان آن را نادیده گرفت.

کریمی گفت: دولت باید با مدیریت لازم عوامل روانی موجود در بازار را حذف کند و تلاش کند فضای روانی را کنترل کرده و عواملی که سازمان‌دهی شده و یا ناآگاهانه در خدمت اهداف دشمن قرار می‌گیرند و منجر به التهاب و ناامنی روانی در جامعه شده‌اند با برخورد جدی مسؤولین مواجه شوند.

شاهد عدم مدیریت بر فرآیندهای توزیع در بازار هستیم

وی گفت: کنترل عوامل مؤثر بر افزایش قیمت‌ها هم بسیار مهم است. این در حالی است که هزینه‌های تولید افزایش پیداکرده و سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان موظف است قیمت تمام‌شده و واقعی کالاها را استخراج کرده و درنهایت قیمت واقعی تولید و مصرف را مشخص کند، درحالی‌که عدم این کار موجب سوءاستفاده برخی‌ها به بهانه افزایش قیمت تولید و منجر به افزایش قیمت مصرف‌کننده شده است.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: ما شاهد عدم مدیریت بر فرآیندهای توزیع در بازار هستیم درحالی‌که ما مازاد تولید برخی اجناس و کالاها نظیر فولاد و مواد پتروشیمی را داریم اما متأسفانه علیرغم این مازاد گسترده در تولید، شاهد کمبود کالا در بازار هستیم.

عرضه محدود کالا در بورس با وجود عطش بازار

نماینده اراک در مجلس تصریح کرد: دولت باید نظارت خود را بر شرکت‌های دولتی تولیدکننده نظیر فولاد و پتروشیمی افزایش دهد تا ضمن عرضه کالاها در بورس کالا، به صورتی رفتار شود که با تأمین نیاز بازار، التهاب و عطش جنس و کالا در بازار کاهش پیدا کند درحالی‌که ما شاهد عرضه محدود در بورس کالا هستیم و به دلیل عدم تأمین نیاز بازار شاهد افزایش قیمت‌ها هستیم.

وی گفت: متأسفانه عرضه قطره‌چکانی فولاد و محصولات پتروشیمی و برخی دیگر از اجناس منجر به عدم تأمین نیاز مصرف‌کننده واقعی شده و دلالان سود اصلی را می‌برند ضمن اینکه آن‌ها با سودجویی فراوان از عدم مدیریت فعلی بر بازار، جنس و کالا را به حلقه بعدی یعنی متقاضیان واقعی با سود بالا می‌فروشند.

کریمی گفت: قابل‌قبول نیست که کالاهایی که مازاد تولید در کشور داریم را در بازار به صورتی ببینیم که کمبود و گرانی جدی دراین‌باره وجود داشته باشد؛ تا زمانی که دولت وارد میدان نشود و این شرایط را جمع‌وجور نکند شاهد ادامه دلال‌بازی‌ها خواهیم بود.

پربیننده ترین "ونوین" اولین چراغ را روشن کرد آخرین جزییات آزادسازی سهام عدالت/ سهامداران عدالت بخوانند سرنوشت بورس در نیمه دوم۹۹ سنگین‌ترین صف‌های خرید و فروش امروز در بازار سهام/ خودرو به روزهای اوج خود در بورس بازمی‌گردد نقشه بازار سهام بر اساس ارزش معاملات/ شاخص هم‌وزن راه خود را از شاخص کل جدا کرد

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بورس کالا بورس بازار سرمایه بورس کالای ایران علی اکبر کریمی وضعیت بورس امروز قیمت طلا قیمت لوازم خانگی سهام عدالت افزایش قیمت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۸۹۷۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید شود؟ 

رونق تولید موضوعی است که در سال های اخیر بیشتر مورد توجه سیاست گذاران کلان و مسئولان اقتصادی کشور قرار گرفته و سال ۱۴۰۳ نیز شعار جهش تولید با مشارکت مردم انتخاب شده است اما نقش بورس در این زمینه چیست؟

به گزارش ایسنا، کارشناسان اقتصادی بازار سرمایه را یکی از ابزارهای مناسب برای اجرای سیاست رونق تولید عنوان می‌کنند، اما آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید در کشور شود؟ برخی معتقدند که بورس به واسطه بازار ثانویه امکان جذب نقدینگی جدیدی ندارد و بنابراین نمیتواند به شرکت ها کمک کند و  آنچه در بورس اتفاق می افتد، نوسانات متعدد است.

برزو حق شناس در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینکه بازار سرمایه یکی از مولفه‌های اقتصادی هر کشوری است، گفت: در  واقع رونق تولید نیز یکی از سیاست‌های کلان کشور در حوزه اقتصاد  محسوب می‌شود که بورس جزئی از آن و یکی از ابزارهای اجرای این سیاست کلان محسوب می‌شود. 
وی با اشاره به اینکه بورس نمی‌تواند به تنهایی باعث رونق تولید شود، یادآور شد: اگر سیاست های دیگر کشور در کنار بورس به کمک رونق تولید بیاید در آن زمان است که رونق تولید شکل می گیرد. 
وی در بخش دیگری از صحبت های خود به تفاوت بازارهای اولیه و ثانویه پرداخت و ادامه داد: اینکه بورس بازار ثانویه است تعریف درستی است،  اما اگر به درستی مدیریت نشود باعث اختلال در بازار اولیه می شود.
به گفته حق شناس، بازار اولیه به شرکت‌ها کمک می‌کند تا تامین مالی شوند و بتوانند عرضه اولیه خود را برای سرمایه گذاران به نمایش بگذارند، اما در کنار بازار اولیه اگر بازار ثانویه یعنی بورس فعالیت بانشاطی نداشته باشد نمی توان انتظار داشت که بازار اولیه هم رونق پیدا کرده و با استقبال سرمایه گذاران رو به رو شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۲۹۶ میلیارد تومان نقدینگی از بازار سهام خارج شد
  • شاخص کل بورس به روند صعودی باز خواهد گشت؟ + فیلم
  • افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه
  • شرایط خرید کامیونت فورس در بورس کالا ابلاغ شد
  • چرا بورس درجا می‌زند؟!
  • افزایش سرمایه بیش از ۴ هزار درصدی یک نماد بورسی
  • آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید شود؟ 
  • سفارش‌های حمایتی بازارساز با نزدیک شدن شاخص کل بورس به نقاط خاص
  • تولیدکنندگان آلومینیوم مواد اولیه را به قیمت دلار ۶۰ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری می‌کنند
  • اعلام آمادگی ۵ استان برای افزایش سطح زیرکشت گوجه‌فرنگی