Web Analytics Made Easy - Statcounter


رویداد۲۴  بازار سرمایه در نخستین روز کاری خود در هفته جاری علی‌رغم اعلام تحریم‌های جدید آمریکا علیه بانک‌ها واکنش معکوسی به این تحریم‌ها نشان داد و بر خلاف برخی پیش‌بینی‌ها، شاخص بورس در پایان معاملات روز شنبه با افزایش 1144 واحد روبه‌رو شد و به رقم یک میلیون و 541 هزار و 844 واحد رسید.

همچنین دیروز شاخص کل با معیار هم‌وزن نیز با افزایش 3319 واحد به رقم 410 هزار و 517 واحد رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نکته مهم اینکه با وجود تحریم‌های آمریکا دیروز همه شاخص‌های بورس سبزپوش بودند و حتی قیمت سهام اغلب بانک‌ها مثبت شد به طور مثال قیمت آخرین معامله بانک صادرات در روز گذشته مثبت 4/87 درصد‌، بانک تجارت مثبت 4/92 درصد، بانک پارسیان مثبت4/63 و بانک سینا مثبت 3/52 ثبت شد.

بر این اساس می‌توان دریافت که بازار سرمایه به‌عنوان ویترین اقتصادی کشور نه تنها اهمیتی برای تحریم‌های جدید آمریکا قائل نیست بلکه برعکس به این تحریم‌ها واکنش مثبت نشان می‌دهد.

ارزیابی کارشناسان از تحریم‌های جدید

کارشناسان اقتصادی معتقدند تحریم‌های جدیدی آمریکا علیه بانک‌های ایرانی، روانی است و اثر خود را از دست داده است. 

فرزین آقابزرگی درخصوص تأثیر تحریم‌های بانکی اخیر آمریکا بر بازار سرمایه ایران اظهار کرد: علاوه ‌بر ۱۸ بانکی که به تازگی تحریم شده‌اند (۱۷ بانک و یک مؤسسه تأمین سرمایه)، تعدادی از بنگاه‌های اقتصادی از گذشته مشمول تحریم‌های آمریکا بوده‌اند اما به دلیل  ارتباط اقتصادی کشور ما با سایر کشور‌ها این تحریم‌ها تأثیر چندانی بر بازار سرمایه ندارد.

او توضیح داد: تحریم‌ها باعث نمی‌شود که افراد سرمایه‌های خود را از بانک‌ها خارج و وارد بازار سرمایه کنند، حتی اگر این اتفاق رخ دهد باز هم سود سهام از طریق بانک‌ها به‌حساب افراد واریز خواهد شد که موجب افزایش گردش مالی آنها می‌شود.

این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این سؤال که آیا تحریم‌های جدید بانکی روی سهام این بانک‌ها در بازار سرمایه اثر می‌گذارد؟ یادآور شد: در گذشته هم تعدادی از بانک‌های کشور تحریم بودند، اما سهامشان نه تنها آسیب ندید بلکه رشد هم کرد زیرا گردش مالی بانک‌ها از طریق ارز انجام می‌شود، در نتیجه این تحریم‌ها بر روند کلی و ماهیت سهام بانک‌ها در بازار سرمایه تأثیر چشم‌گیری ندارد.

بیشتر بخوانید: دو هدف تحریم‌های جدید آمریکا

تحریم‌ها روانی است

در همین رابطه، یک تحلیلگر مسائل تحریم نیز با بیان اینکه تحریم ۱۷ بانک ایرانی پیرو دستور بهمن‌ماه سال گذشته ‌ترامپ عملیاتی شده، گفت: در میدان واقعی اقتصاد ایران، این تحریم‌ها روانی است و اثر خود را از دست داده است.

مسعود براتی افزود: این وضعیت، عملاًً اجازه نداد که از کانال‌های رسمی ‌استفاده کنیم و حتی اگر این ۱۷ بانک (۱۷ بانک و یک مؤسسه تأمین سرمایه) را هم داشتیم که تحریم ثانویه نبودند، این بانک‌ها در تجارت و تعاملات اقتصادی ما اجازه نقش‌آفرینی نمی‌یافتند؛ چراکه حجم عملیات نقل و انتقالات پولی این بانک‌ها محدود به اقدامات بشردوستانه بود و در بحث بشردوستانه نیز، مسئله جدی در حوزه تأمین مالی و تأمین منابع آن بود که به واسطه تحریم‌های ظالمانه در حوزه نفتی علیه ایران، قابل مشاهده بود؛ لذا آنچه که ظرف دو روز گذشته از سوی آمریکا اعمال شده، به‌نظر نمی‌رسد در میدان عمل و واقعی، واجد اثر خاصی باشد؛ اما به هر حال باید توجه داشت که آن تحریم‌ها بر روی کاغذ یک تحریم محاسبه می‌شود.

وی ادامه داد: چون بانک‌های ما بر روی کاغذ تحریم شده‌اند، نمی‌توانند با سایر بانک‌های دیگر کار کنند؛ اما در عمل از گذشته نیز، هیچ بانکی در عرصه بین‌المللی با بانک‌های ایرانی تعاملی برقرار نمی‌کرد.

این کارشناس درباره هدف مقامات آمریکایی از وضع تحریم‌های تازه، توضیح داد: دولت آمریکا دو هدف را از تکرار تحریم‌ها دنبال می‌کند، به این معنا که با توجه به شناختی که از وضعیت اقتصادی ایران، حجم نقدینگی و بی‌تدبیری موجود در کشور و حوزه اقتصاد دارد؛ به‌صورت مستمر شوک‌های روانی ایجاد می‌کند و سعی دارد که از این فضا استفاده کند که متأسفانه، جریان رسانه‌ای در داخل و خارج نیز آن را تقویت می‌کند. اما در میدان واقعی اقتصاد عملاًً اتفاقی رخ نخواهد داد.

براتی درباره هدف دیگر آمریکایی‌ها گفت: با وضع تحریم جدید، کمک می‌کنند که ساختار تحریم مستحکم‌تر شده و از جوانب مختلف قوام بگیرد؛ ضمن اینکه این موارد جدیدی که روی کاغذ می‌آید، در مذاکره احتمالی که هر زمان اتفاق افتد، هر یک به‌عنوان یک امتیاز به طرف مقابل فروخته شود؛ همان کاری که اوباما در برابر ایران، اجرا کرد و توانست این امتیازات را بفروشد و با این بخش مهمی ‌از تحریم‌ها را حفظ کرد و ایران نیز متأسفانه در این بازی افتاد و پذیرفت. اکنون نیز ‌ترامپ هم می‌خواهد تحریم را محکم کند؛ هم اینکه این برگه‌ها را در مذاکرات استفاده کند؛ هم اینکه از این امتیازات به خوبی در زمان مناسب استفاده نماید.

گفتنی است، حمید قنبری مدیرکل بین‌الملل بانک مرکزی هم با حضور در یک برنامه تلویزیونی با بیان این‌که تحریم‌های اخیر آمریکا علیه بانک‌ها، بیشتر اثر رسانه‌ای، سیاسی و تبلیغاتی دارد، یادآور شد: همه بانک‌هایی که نام آنها دیروز به‌عنوان تحریم شده است، اعلام شد قبلاًً هم در فهرست تحریم‌های آمریکا وجود داشتند.

منبع: روزنامه کیهان لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 تحریم های آمریکا علیه ایران بورس قیمت سکه قیمت دلار تحریم های جدید بازار سرمایه تحریم ها بانک ها ۱۷ بانک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۹۷۲۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی بورس در هفته دوم اردیبشهت ۱۴۰۳/ یکه‌تازی فولادی و پتروشیمی‌ها در این هفته

یک کارشناس بازار سرمایه روند این بازار در هفته دوم اردیبهشت ماه را متعادل مثبت پیش‌بینی کرد و صنایع فولادی و پتروشیمی را به عنوان صنایع پیشتاز این هفته بورس معرفی کرد.

گروه بانک و بورس بازارنیوز - سعید ترکاشوند؛ «هومن عمیدی» کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با بازارنیوز پیرامون روند این بازار در هفته دوم اردیبشهت ماه سال ۱۴۰۳ اظهار کرد: پیش‌بینی می‌شود که بورس در این هفته تحت تاثیر برخی احتمالا روند متعادل مثبتی را پشت سر خواهد گذاشت. گزارش فرودین ماه تمامی شرکت‌های بورسی در سامانه کدال منتشر شده و شرایط همگی نشان از آن دارد که در این ماه روند اکثر شرکت‌ها در وضعیت خوبی قرار داشته است.


این کارشناس بازار سرمایه افزود: بر طرف شدن سایه اخذ مالیات بر عایدی از سر بورس، یکی دیگر نکات مهمی بود که خبر آن در هفته قبل منتشر شد. با وقوع این اتفاق بخشی از نگرانی‌های فعالان بازار سرمایه مرتفع شد. علی‌رغم رفع این موضوع، خروج نقدینگی همواره از جمله چالش‌های همیشگی بازار سرمایه است. تاکنون تزریق پول خاصی به بازار شکل نگرفته است.


وی تصریح کرد: با توجه به عقب ماندگی که بورس نسبت به سایر بازار‌های موازی با خود دارد، پیش‌بینی می‌شود با نهایی شدن برخی احتمالات موجود در بازار مانن تغییر در نرخ ارز نیمایی، بخشی از این عقب‌ماندگی مرتفع شود.


عمیدی همچنین درباره صنایع پیشتاز این هفته بازار سرمایه گفت: انتظار می‌رود که در هفته دوم اردیبشهت ماه، تعدادی از نماد‌های فولادی و پتروشیمی و همچنین بعضی از شرکت‌های حمل و نقل در مقایسه با سایر نماد‌ها از وضعیت خوبی برخودار خواهند شد.


پایان پیام//

نام نویسنده: برچسب ها: بازار سرمایه ، بازار بورس ، بازار سهام ، صنایع بورسی ، فولادی‌ها ، پتروشیمی ها لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000T9f

دیگر خبرها

  • چشم انداز سرمایه گذاری در بورس مثبت است
  • حقوقی‌ها از بازار سرمایه دست کشیدند/ بورس سرخ‌پوش شد!
  • شاخص بورس ۲۰ هزار واحد کاهش یافت
  • پیش‌بینی بورس فردا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه
  • رشد اندک بورس؛ ارزش بازار به ۷۹ همت رسید
  • پیش‌بینی بورس در هفته دوم اردیبشهت ۱۴۰۳/ یکه‌تازی فولادی و پتروشیمی‌ها در این هفته
  • مبلغ دقیق مرحله سوم سود سهام عدالت / مرحله سوم سود سهام عدالت کی واریز می‌شود؟
  • روند حرکتی شاخص‌های بازار سرمایه چگونه خواهد بود؟ +عکس
  • راهکار‌های هدایت منابع تسهیلات به سمت تولید چیست؟