Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@01:20:31 GMT

هر کسی از ظن خود یار حافظ شده است

تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۰۰۶۳۳

هر کسی از ظن خود یار حافظ شده است

ایسنا/یزد به اعتقاد یک دانش‌اموخته ادبیات فارسی،امروزه هر کسی از ظن خود، یار حافظ شده و شخصیتی مطابق آرزو و ایده خود از حافظ در ذهنش ترسیم کرده است.

دکتر «نامدار مردانی» در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با تکیه به کتاب «مکتب حافظ» اثر استاد «منوچهر مرتضوی» حافظ‌شناس برجسته کشورمان، در تعریف جامعی از شعر حافظ، می‌گوید: شعر حافظ، احساس مبهمی از یک سعادت و امید و انتظار و شهود مجهول را در ما برمی‌انگیزد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی راز جاودانگی شعر حافظ را در سه نکته بیان و در این باره اضافه می‌کند: توفیق در آفرینش حداکثر زیبایی و گوش نوازی و تناسبات قالب و صورت شعر، توفیق در آفریدن چشم‌انداز نامحدود و تخیل و تجسم در مفهوم و محتوای معنوی شعر و هچنین همنوایی لازمان حیرت‌انگیز با آمال و آلام و ضمیر خودآگاه و ناخودآگاه خواننده، رموز جاوادانگی شعر حافظ است.

مردانی در ادامه خاطرنشان می‌کند: البته می‌توان گفت که حافظ به عشق، جاودانگی، بی‌اعتباری دنیا، فرصت را غنیمت دانستن و مبارزه با ریا هم پرداخته است که با این توضیحات خود را عارفانه‌تر کرده است.

وی معتقد است که  استاد «منوچهر مرتضوی» در خصوص عارف بودن حافظ نظری دقیق دارد و در این باره عنوان می‌کند: اگرچه نمی‌توان منکر تجلیات عالی و مشخصات عارفانه در دیوان حافظ شد ولی نمی‌توان شعر حافظ را شعر عرفانی و آن گونه که در اشعار مولانا منعکس شده است، دانست.

مردانی اظهار می‌کند: در کتاب «مکتب حافظ»، مطالب ارزشمندی و درخور تحسینی از جمله مشرب فکری حافظ، شناخت شخصیت حقیقی حافظ، حافظ و مولوی، زیان افراط و تفریط در تحقیق و تدفین درباره‌ی حافظ آورده شده و در قسمتی از کتاب آمده است؛ «برای تدوین مکتب حافظ باید مواد معنوی و عناصر فکری و ذوقی اشعار خواجه را تجزیه و تشریح کرد.»

وی به اصطلاحاتی چون پیر مغان، جام‌جم، شیخ صنعان و عشق و همچنین رموز و مصطلحات دیوان حافظ که در کتاب مکتب حافظ بدان پرداخته شده، اشاره و خاطرنشان می‌کند: البته در پایان این کتاب نیز به شش ضمیمه حافظ‌شناسی پرداخته شده که بسیار خواندنی و جذاب است و نظریات بکر و بدیعی در آن مطرح شده است.

به اعتقاد این دانش‌آموخته ادبیات فارسی، امروزه هر کسی از ظن خود، یار حافظ شده و شخصیتی مطابق آرزو و ایده خود از حافظ در ذهنش ترسیم کرده است ولی کتاب «مکتب حافظ»، غنیمتی است که ما را با شخصیت  و اندیشه‌های واقعی حافظ آشنا می‌کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری روز حافظ ادبيات مکتب حافظ شعر حافظ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۰۰۶۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز خروج نیروهای حافظ صلح از قره باغ

همزمان با نزدیک شدن جمهوری های ارمنستان و آذربایجان به توافق صلح، پرچم کشورهای روسیه و ترکیه از منطقه‌ای در قره باغ به نشانه خروج نیروهای حافظ صلح پایین آورده شد.

به گزارش مشرق،پس از آنکه نیروهای حافظ صلح روس به حضور چند ساله خود در منطقه قفقاز جنوبی پایان دادند، پرچم روسیه و ترکیه نیز دیروز جمعه به مناسبت بسته شدن مرکزی که برای نظارت بر آتش بس در قره باغ ایجاد شده بود، پایین آورده شد.

در نوامبر سال ۲۰۲۰ (آبان ۱۳۹۹) نزدیک به دو هزار نیروی حافظ صلح روسیه بر اساس توافقی با میانجیگری مسکو که به شش هفته درگیری میان نیروهای جمهوری آذربایجان و جمهوری ارمنستان پایان داد، به قره باغ اعزام شدند.

اما در سپتامبر سال گذشته جمهوری آذربایجان در نهایت قره باغ را با زور بازپس گرفت و باعث کوچ اجباری ۱۲۰ هزار ارمنی ساکن این منطقه شد.

پس از این رویداد، ارمنستان مسکو را به عدم حمایت از منافع ایروان متهم کرد؛ اتهامی که مسکو آن را رد کرد.

روسیه نیز که پیش از این قرار بود نیروهای حافظ صلح خود را تا سال ۲۰۲۵ در منطقه حفظ کند، در اوایل ماه جاری میلادی تصمیم به خروج آنها گرفت.

این نیروها شامل سربازانی از روسیه و ترکیه و همچنین جمهوری آذربایجان بودند که در شهر متروکه ای به نام آغ دام که از سال ۲۰۲۰ در کنترل باکو قرار دارد، مستقر شده بودند.

سرگئی ایستراکوف معاون رئیس ستاد کل نیروهای مسلح روسیه پس از خروج نیروهای حافظ صلح روس از این منطقه، از دوستی میان سه کشور قدردانی کرد و گفت: اولویت حقوق بشردوستانه بین‌المللی این امکان را فراهم کرده تا عملیات زودتر از موعد تکمیل گردد.

در حال حاضر گفته می شود که جمهوری های ارمنستان و آذربایجان به سمت یک توافق صلح برای پایان مناقشه قره باغ گام برداشته اند.

یک منبع وزارت دفاع جمهوری آذربایجان نیز در همین زمینه به رویترز گفت که آخرین گروه از نیروهای حافظ صلح قرار است در پایان ماه مه (۱۱ خرداد) منطقه را ترک کنند.

الهام علی‌اف رئیس جمهوری آذربایجان نیز پیش از این در همین زمینه اظهار داشت: باکو ممکن است قبل از کنفرانس صلح بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان (COP۲۹) که در ماه نوامبر (آبان) به میزبانی باکو برگزار می‌شود، توافقنامه صلح امضا کند.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • وعده صادق نمایشی از قدرت مکتب کربلا بود
  • گرامیداشت یاد و خاطره شهدای روحانی در مدرسه علمیه رضویه قم
  • جغرافیای اصفهان از منظر علم فلسفه جایگاه بی‌نظیری دارد
  • آغاز خروج نیروهای حافظ صلح از قره باغ
  • امروز با حافظ : کس ندارد ذوقِ مستی میگساران را چه شد؟
  • یادواره شهید دانشجو در روستای داربیدخون
  • یادواره شهید دانشجو در خانوک
  • اجتماع بزرگ صادقیون برگزار می‌شود
  • نور فلسفه و حکمت، روشنی‌بخش مسیر نصف جهان شدن اصفهان
  • برگزاری جشنواره خیرین مدرسه‌ساز در بام ایران