Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان آموزش ‌و پرورش استثنایی به مناسبت روز روستا و عشایر، خدمات به دانش آموزان روستایی در حوزه استثنایی را تشریح کرد.

به گزارش ایمنا به نقل از مرکز اطلاع‌رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، سید جواد حسینی با بیان اینکه در سطح کشور در مجموع ۱۳۶۴ کلاس درس ۸۰۰۸ دانش‌آموز روستایی و عشایری با نیازهای ویژه را تحت پوشش قرار می‌دهند، اظهار کرد: در دوره پیش‌دبستان ۱۳۶۲ دانش‌آموز، دبستان ۵۲۲۹، اول متوسطه و پیش حرفه‌ای ۶۶۹ و دوم متوسطه و متوسطه حرفه‌ای ۶۳۸ دانش‌آموز روستایی و عشایر تحت پوشش آموزش‌وپرورش استثنایی قرار دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی درباره تعداد دانش آموزان با نیاز ویژه در استان‌ها، افزود: استان‌های خراسان رضوی شهرستان‌های تهران، گیلان و هرمزگان به ترتیب بیشترین دانش آموزان روستایی با نیاز ویژه را تحت پوشش‌دارند.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی، تصریح کرد: در سطح آموزش‌وپرورش کودکان استثنایی کشور و نیز استان‌ها کارگروه جذب و تحصیل دانش آموزان با نیازهای ویژه در مناطق صعب‌العبور روستایی بر اساس ماده ۱۲ سند چشم‌انداز ۲۰ ساله که به تحقق عدالت اجتماعی و ایجاد فرصت‌های برابر اشاره می‌کند، راه‌اندازی شده است.

حسینی با بیان اینکه در سند تحول بنیادین بر عدالت آموزشی و فرصت‌های برابر مناطق غیر برخوردار روستایی و حاشیه شهرها و عشایر تأکید دارد، اضافه کرد: در این مناطق اجرای برنامه سنجش سلامت را به انجام می‌رسانیم تا در گام اول شناسایی دانش آموزان محقق گردد و سپس در مدارس در قالب طرح تلفیقی فراگیر و ایجاد کلاس ضمیمه، ضمن ثبت‌نام دانش آموزان به ایشان خدمات ارائه شود.

وی افزود: درصورتی‌که تعداد دانش آموزان کم‌توان ذهنی حداقل به سه نفر برسد اداره آموزش‌وپرورش استثنایی استان مکلف به تشکیل کلاس ضمیمه در نزدیک‌ترین مدرسه به محل سکونت است و درصورتی‌که در مدرسه کلاس ضمیمه تشکیل نشود کارشناسان آموزش متخصص از سوی آموزش‌وپرورش استثنایی استان حداقل ۲ روز در مدرسه حضور می‌یابند و آموزش‌های لازم به معلمان و مدیران آن مدرسه خواهند داد.

حسینی خاطرنشان کرد: حتی درصورتی‌که در روستا مدرسه وجود نداشته باشد آموزش‌وپرورش استثنایی استان با استفاده از ظرفیت معلمان رابط، سرباز معلمان و یا اختصاص حق‌التدریس به معلمان رسمی حداقل ۱۲ ساعت آموزش در هفته را برای دانش آموزان فراهم می‌کند.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی با بیان اینکه برای دانش آموزان روستایی در حوزه استثنایی نزدیک‌ترین مدرسه استثنایی محل تحصیل دانش‌آموز به‌عنوان مدرسه پشتیبان در نظر گرفته می‌شود، اضافه کرد: این امر برای این است که به خدمات آموزشی کیفیت بیشتری داده شود و در این راستا بسته‌های آموزشی مکمل اعم از رهنمودهای آموزشی به معلم و یا تمرین‌های موردنیاز دانش آموزان به‌صورت ماهانه آماده و به مدرسه محل تحصیل ارسال می‌گردد.

وی با تاکید بر اینکه به‌طور کلی با دو سیاست عمده در جهت ارتقا و سطح پوشش دانش آموزان استثنایی در روستا کار را پیش خواهیم برد، گفت: اولین سیاست، افزایش رویکرد آموزش‌های تلفیقی فراگیر با همه استلزامات آن است و دومین سیاست با آموزش معلمان چند مهارتی از مبدأ یعنی دانشگاه فرهنگیان و آموزش‌های ضمن خدمت معلمان در حین اشتغال کمیت و کیفیت آموزش و پرورش دانش آموزان با نیازهای ویژه در روستاها و مناطق عشایری را افزایش می‌دهیم.

کد خبر 449325

منبع: ایمنا

کلیدواژه: دانش آموزان استثنایی مدارس عشایر آموزش دانش آموزان دوره متوسطه افزایش یادگیری نظام تعلیم و تربیت معلمان وزارت آموزش و پرورش شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق آموزش وپرورش استثنایی دانش آموزان روستایی پرورش استثنایی آموزش و پرورش دانش آموز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۰۳۸۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش کلاس‌های پرتراکم؛ از سردرگمی تا توقعات نابجا از معلمان

فرهاد شکیبایی، معاون آموزشی یک دبستان غیردولتی در پاسخ به این سوال که آیا در مدرسه شما کلاس‌هایی با تراکم جمعیتی 45 نفره تشکیل می‌شود، به خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: در مدرسه ما نه اما چنین کلاس‌هایی در مدارس دولتی وجود دارد.

وی علت تشکیل کلاس‌هایی با تراکم جمعیتی 45 نفره را کمبود معلم و فضای آموزشی دانست و ادامه داد: وزارت آموزش و پرورش به‌صورت مداوم اعلام می‌کند که تعداد معلمان کافی نیست. سال ۱۴۰۲، ۵۰ هزار معلم از طریق آزمون استخدامی و ۲۵ هزار نفر از طریق دانشگاه فرهنگیان استخدام شدند و این وزارتخانه درصدد است تا ۱۴۰۳، ۷۲ هزار معلم استخدام کنند.

معلمان در کلاس‌های 45 نفره بیشتر از دانش‌آموزان سردرگم می‌شوند

این معاون آموزشی با اشاره به گله‌مندی والدین و معلمان، مطرح کرد: والدین و به‌ویژه معلمان از تشکیل کلاس‌های 45 نفره نارضایتی خود را اعلام می‌کنند و معلمان همیشه بابت این موضوع در برنامه‌ریزی‌ها، سردرگم هستند. توقعات بسیار نابجایی از معلمان در راستای افزایش کیفیت تحصیلی دانش‌آموزان انتظار می‌رود و ازدحام کلاس‌های مدرسه نیز این توقعات را نابجاتر می‌کند.

شکیبایی با بیان اینکه پیشنهادهایی درباره ارتقای کیفیت تحصیلی در کلاس‌هایی با تراکم جمعیتی 45 نفره دارم، ادامه داد: تنظیم درست توقعات جزء اولین راهکارهاست و به معنای این است که باید توقعات خود را به مناسب‌ترین شکل برسانیم.

این معاون آموزشی با اشاره به اینکه معلمان باید در کلاس درس درباره ارائه تکالیف و مدیریت کلاس اختیار تام داشته باشند، اظهار کرد: کلاس‌هایی با تراکم 45 نفر، خارج از استاندارد محسوب می‌شود؛ بنابراین انتظار اداره کلاس درس براساس استانداردهای تعیین‌شده توسط وزارت آموزش و پرورش کمی بی‌انصافی است.

مشارکت والدین در مدیریت کلاس‌های پرجمعیت موثر است

وی مشارکت اولیا را در اداره کلاس‌های 45 نفره مهم تلقی کرد و ادامه داد: والدین برای حضور دانش‌آموزان در کلاس درس باید به معلمان کمک‌های ویژه‌‌ای ارائه کنند. اگر توقع ارائه نتایج از پیش مشخص شده از معلمان به کمترین میزان خود برسد، معلمان انگیزه پیدا می‌کنند تا راهکارهای خلاقانه و مناسب را با دلسوزی دریابند.

این معاون آموزشی ادامه داد: یکی از مسائل مهم به‌ویژه در دوره ابتدایی این است که معلم نسبت به احوالات روحی و روانی، آموزشی و شناختی اشراف جامع داشته باشد؛ لذا این اشراف و توجه لحظه‌به‌لحظه به دانش‌آموزان می‌تواند تاثیرات خیلی مثبتی در دوره تحصیلی دانش آموزان داشته باشد.

شکیبایی با بیان اینکه دانش آموزان روحیه بسیار حساسی دارند، اضافه کرد: کوچکترین حرکات معلم می‌تواند بر روحیه دانش آموزان اثر مثبت یا سو داشته باشد.

وی افزود: اشراف معلم باعث می‌شود که حرکات، بازخورد، منش و رفتار معلم با دانش‌آموز منطبق بر واقعیت احوال دانش‌آموز و رشددهنده باشد. به عبارت دیگر، اگر بازخورد معلم می‌خواهد برای دانش‌آموز رشددهنده باشد، باید از احوالات دانش‌آموز آگاه و تسلط کامل هنگام پاسخ‌دهی داشته باشد.

این معاون آموزشی ادامه داد: رشددهندگی به این معنا نیست که همیشه دانش‌آموز مورد تایید قرار بگیرد، بلکه گاهی اوقات باید دانش آموز پاسخ عدم تایید را از معلم دریافت کند و این موضوع به رشد و بالندگی آن کمک ویژه‌ای می‌کند.

معلمان باید اشراف کامل به احوالات دانش‌آموزان داشته باشند

شکیبایی با بیان اینکه پاسخ معلم به دانش آموز باید مهربان؛ اما قاطعانه باشد، ابراز کرد: گاهی اوقات دانش‌آموزان نیاز دارند که پاسخ مهربان و بدون قطعیت دریافت کنند. به عبارت دیگر، شرایط ایجاب می‌کند که دانش آموزان پاسخ باب میل خود را دریافت کنند. اشراف معلم به رفتار دانش آموزان پاسخ درست و مناسب را به صورت طبیعی تنظیم می‌کند.

وی با اشاره به اینکه اشراف کامل بر احوالات دانش‌آموز با تعداد بالای دانش‌آموزان در کلاس مختل می‌شود، توضیح داد: این اختلال به بدترین شکل ممکن بر پیشرفت تحصیلی کودکان تاثیر می‌گذارد. همچنین رسیدگی‌های آموزشی، تصحیح برگه‌های امتحانی دانش‌آموزان و... با مشکلات بسیار زیادی مواجه می‌شود.

شکیبایی با بیان اینکه معلمان در کلاس‌های پرتراکم معمولا نیمی از وظایف خود را به خانواده‌ها واگذار می‌کنند، ادامه داد: اما خانواده‌ها در جایگاهی نیستند که معلم کودکان خود باشند و نسبت به انجام کار آگاهی لازم را ندارند؛ بنابراین بین خانواده‌ها و دانش آموزان درگیری پیش می‌آید. درواقع، این اتفاق می‌تواند مهم‌ترین وجه مادر یعنی مادری کردن را زیر سوال ببرد.

این معاون آموزشی خاطرنشان کرد: زمانی که رابطه مادر و فرزند به رابطه شاگرد و معلمی، تبدیل شود، اتفاقات خوشایندی پیش نمی‌آید، زیرا رابطه شاگرد و معلم یک رابطه همراه با تشنج و اختلال است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • از تأثیر معلمان بر لوح سفید کودکان نباید غافل شویم
  • معرفی و تجلیل از برترین‌های مسابقات قرآنی کارکنان و دانش‌آموزان با نیازهای ویژه استان سمنان
  • بهره برداری از ۱۵۷ کلاس درس در خواف
  • امتحانات نهایی دانش آموزان عشایری متوسطه در سه مدرسه برگزارمی شود
  • مشق الفبای زندگی در آغوشی شاید مهربان‌تر از مادر
  • چالش کلاس‌های پرتراکم؛ از سردرگمی تا توقعات نابجا از معلمان
  • پیرترین معلم ایران یک قرن و ۷ سال عمر کرد | از ریاست آموزش و پرورش تا تالیف دو کتاب چاپ نشده
  • دانش آموزان دیجیتالی، کلافه از امر و نهی ها
  • آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت/ زمان ثبت‌نام دانش‌آموزان اتباع مشخص نیست
  • مشق عشق فداکاری در مدرسه روستایی در زفره