Web Analytics Made Easy - Statcounter

سعد حریری در حالی رایزنی‌های مربوط به تشکیل دولت را آغاز کرده که هنوز رایزنی‌های الزام‌آور پارلمانی برای انتخاب مامور تشکیل کابینه انجام نشده است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از روزنامه الاخبار «سعد حریری» نخست‌وزیر سابق لبنان که اخیرا از نامزد شدن خود برای نخست‌وزیری جدید این کشور خبر داده است، امروز رایزنی‌ها برای تشکیل دولت را آغاز می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
حریری تصمیم گرفته تا رایزنی‌های خود را جدا از رایزنی‌های الزام‌آور پارلمانی انجام دهد که البته نتایج آن همچنان نامشخص بوده و منتظر دیدار امروز حریری با رئیس جمهور و رئیس پارلمان است.

سعد حریری منتظر پایان مهلت ۷۲ ساعته‌ای که قبل از آغاز رایزنی‌ها برای خود تعیین کرده بود نماند و روز گذشته با نخست‌وزیران سابق در کاخ نخست وزیری (در بیت‌الوسط) دیدار کرد. امروز نیز پیش از ظهر به دیدار «میشل عون» رئیس جمهور لبنان و عصر به دیدار «نبیه بری» رئیس پارلمان این کشور خواهد رفت.

تا این ساعت هیچ چیز روشن نیست؛ اما در ظاهر به نظر می‌رسد که حریری تصمیم گرفته تا روند قانون اساسی را برعکس طی کند٬ به این صورت که منتظر رایزنی‌های ضروری پارلمانی که طی آن رئیس جمهور مامور تشکیل دولت را معرفی خواهد کرد نمانده است.

در واقع حریری روند رایزنی‌ها برای تشکیل دولت را با روشی بی‌سابق آغاز کرده و معتقد است به عنوان نامزد طبیعی نخست‌وزیری می‌تواند رایزنی‌های مربوط به تشکیل دولت را قبل از رایزنی‌های انتخاب مامور تشکیل دولت آغاز کند! اما رئیس جمهور چگونه با این واقعیت تعامل خواهد کرد؟ آیا با سپردن ماموریت تشکیل کابینه به حریری موافقت می‌کند یا رایزنی‌ها را به تعویق می‌اندازد؟ راه طولانی است و برخورد این دو نفر با یکدیگر دشوار؛ اما هیچ کس نمی‌تواند پیش بینی کنداز امروز تا پنجشنبه چه اتفاقی خواهد افتاد. طبق ابتکار حریری او قصد دارد ریاست دولتی متشکل از افراد متخصص را بر عهده بگیرد. اما هیچ‌کس نمی‌داند آیا سایر احزاب با این ساختار موافقت می‌کنند یا نه.

یک منبع آگاه از روند تشکیل دولت اعلام کرد که نباید در قضاوت این ساختار حریری برای دولت عجله کنیم و باید منتظر نتیجه دیدار وی با میشل عون باشیم؛ چرا که هنوز کسی توضیحات حریری درباره نوع دولت و تعداد وزرا و توزیع پست‌ها و اسامی وزرا را نشنیده است؛ بنابراین پیش از پاسخ به این سوالات هیچ کس نمی‌تواند موضعی اتخاذ کند.

منبع مذکور تصریح کرد که حریری نمی‌توانپ شروطی را که مصطفی ادیب برای ساختار دولت گذاشته بود تکرار کند. ادیب یک شخصیت غیرسیاسی بود و ورود سیاستمداران به دولت و یا حتی ورود دیدگاه آن‌ها درباره تشکیل دولت را نمی‌پذیرفت.

اما شرایط حریری متفاوت با ادیب است؛ او یک شخصیت سیاسی است و نمی‌تواند تشکیل یک دولت تکنوکرات را بهانه کند تا مانع ورود احزاب در روند تشکیل دولت و انتخاب وزرا شود. از سوی دیگر حریری درباره دولت مستقل حرف نزد بلکه گفت متخصصان؛ این یعنی طرف‌های مربوطه باید وزرایی را معرفی کنند که در نوع پست وزارتی که بر عهده می‌گیرند تخصص داشته باشند.

به گفته یکی از منابع ریاست‌جمهوری٬ دیدگاه حریری مبنی بر اینکه نامزد شدن وی برای نخست‌وزیری در راستای ابتکار فرانسه است باید دقیقا بررسی شود؛ چرا که ابتکار فرانسه از دولتی متشکیل از متخصصان صحبت می‌کند و نه دولتی متخصص با نخست‌وزیری سیاسی.

منبع مذکور در این زمینه به سخن «امانوئل ماکرون» رئیس جمهوری فرانسه که خطاب به مقامات لبنان گفت ماموریت اداره کشور را به متخصصان بسپارند اشاره کرد؛ بنابراین باید ببینیم حریری ابتکار جدید دارد یا اینکه ابتکار فرانسه را گسترش داده است. آیا سعد حریری آماده مشورت با گروه‌های مختلف درباره ساختار دولت و اسامی وزرا است؟ تا امروز هیچ چیز مشخص نشده؛ جز اینکه حریری نامزد طبیعی نخست‌وزیری است.

تاکید حزب‌الله و امل بر مواضع قبلی در تشکیل دولت

درباره مواضع حزب‌الله و جنبش امل نیز باید بگوییم چیزی تغییر نکرده و این دو گروه شیعه تاکید می‌کنند امتیازی که به مصطفی ادیب داده نشد به هیچ کس دیگر هم داده نمی‌شود. این یعنی آن‌ها همچنان پایبند به انتخاب وزیر دارایی و سهم شیعیان در دولت و نیز توافق درباره برنامه دولت هستند؛ بنابراین در اصطلاح حزب‌الله و امل چک سفید امضا به حریری نمی‌دهند تا او سرنوشت کشور را مشخص کند و این چیزی است که «جبران باسیل» رئیس جریان آزاد ملی قبلا به آن اشاره کرده بود.

پیش از این نیز حزب‌الله تاکید کرده بود که هرگز کاملا در مسیر خواسته‌های صندوق بین‌المللی پول حرکت نخواهد کرد؛ درحالی که سعد حریری قطعا در خصوصی‌سازی و افزایش مالیات‌های ناعادلانه بر مصرف دریغ نمی‌کند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: سعد حریری حزب الله لبنان جنبش امل تشکیل دولت نخست وزیری رئیس جمهور حزب الله رایزنی ها سعد حریری هیچ کس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۰۹۲۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولین زیردریایی نظامی ساخت چین تحویل پاکستان شد

چین اولین زیردریایی نظامی مجهز به فناوری روز جهان را که قرارداد ساخت آن ۹ سال پیش با پاکستان امضا شده بود، تحویل اسلام‌آباد داد.

به گزارش مشرق، یک فروند از ۸ زیردریایی که قرار است توسط چین آماده شود، طی سفر فرمانده نیروی دریایی پاکستان به چین، تحویل اسلام‌آباد داده شد.

ارتش پاکستان دریافت اولین سفارش زیردریایی نظامی خود از چین را گشایش راهی جدید در همکاری‌های قوی دو کشور عنوان کرد.

براساس قراردادی که دو کشور در جریان سفر رئیس جمهور چین به پاکستان در سال ۲۰۱۵ امضا کردند، ۴ فروند زیردریایی نظامی در چین و ۴ فروند دیگر آن نیز در کارخانه کشتی سازی پاکستان در بندر کراچی آماده خواهد شد.

برپایه این قرارداد دفاعی که با هدف انتقال تکنولوژی به امضا رسیده است، دو طرف در خصوص ساخت هشت زیردریایی «کلاس هنگور» به توافق رسیدند.

زیردریایی کلاس هنگور قادر به انجام ماموریت های مختلف بر اساس دستور العمل های عملیاتی است. این زیردریایی بسیار پیشرفته و غیرقابل رهگیری، مجهزترین سلاح ها و حسگرها را داراست.

منبع: مهر

دیگر خبرها

  • تشکیل کنسرسیوم کشتی‌سازی تمام ایرانی امضا شد
  • اعتراض علیه سیاست‌های ضد اسلامی دولت آلمان در هامبورگ
  • کنسرسیوم ساخت کشتی تمام ایرانی تشکیل می‌شود
  • کودتا در کاخ سفید/ تلاش‌های نافرجام برای برکناری سخنگوی دولت بایدن
  • ۷۸ مصوبه سفر دولت به مازندران کامل اجرا شده است
  • نهاد کتابخانه‌ها با کمیته امداد تفاهمنامه امضا می‌کند
  • اولین زیردریایی نظامی ساخت چین تحویل پاکستان شد
  • آیت الله علم الهدی: میدان‌داری مردم و دولت، پیش نیاز تحول فرهنگی است
  • اسموتریچ خواستار ترور رهبران حماس، نابودی کامل غزه و تحریم دولت رام‌الله شد
  • سه اداره‌کل سمنان در پذیرش درخواست‌های مردمی سفر رییس‌جمهور رکورد زدند