Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، ریشه‌های عبارت «e pluribus unum» یا «یک از بسیار‏» در نوشته‌ای از ویرژیل دیده می‌شود‎؛ شاعر بزرگ رومی که در سال‌های ۷۰ تا ۱۹ پیش از میلاد مسیح می‌زیست. اما این عبارت در انه‌اید‏، اثر حماسی مشهور ویرژیل یا هیچ‌کدام از اشعار بزرگ او پیدا نشده‏، بلکه متعلق به دستور تهیه‌ای است که او برای سس پستو نوشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بله‏، درست است، سسِ پستو.

این دستور تهیه سس پستو، به شکل شعر نوشته شده به نام موریتوم (Moretum) و شامل دستورالعمل‌هایی است برای ظرفی از غذا که با نامی یکسان شناخته می‌شود. در حالی که معنای این واژه «سالاد» ترجمه شده است، سسی است که با ریحان خرد شده، سیر و پنیر درست می‌شود، چیزی که ما امروز به آن سس پستو می‌گوییم.  

این واقعیت را یک اکانت توییتر به نام «Legonium» منتشر کرده است که کارش آشنا کردن مردم با زبان لاتین و تاریخ روم به شیوه‌ای سرگرم‌کننده است. آنتونی گیدنز صاحب این حساب توییتری می‌گوید که این واقعیت را از کتاب The Last Trojan Hero: a Cultural History of Virgil’s Aeneid نوشته فیلیپ هاردی و منتشر شده در سال ۲۰۱۴ دریافته است. 

وقتی ویرژیل این عبارت را به کار برده است، منظورش این است که چطور رنگ روشن سس، از له کردن و مخلوط کردن همه مواد با یکدیگر به دست می‌آید؛ در واقع «یک از بسیار.» موریتوم شعری از یک مجموعه شعر است به نام  Appendix Vergiliana که به نظر می‌رسد مجموعه‌ای از آثار از ویرژیل و شاعران رومی دیگر است. قبلا گمان می‌شد تمام اشعار این مجموعه را ویرژیل نوجوان سروده، که معلوم شد این‌طور نبوده است.  

البته این عبارت لاتین را بعدا در جاهای دیگری هم پیدا می‌کنیم. این عبارت در سال ۴۴ پیش از میلاد، در رساله «De Officiis» اثر سیسرو Cicero خطیب‏، سیاستمدار و فیلسوف رومی به کار رفته است. او در رساله‌اش از عبارت «unus fiat ex pluribus» استفاده کرده است که به معنی «یکی ساخته شده از بسیار» است. او درباره طبیعت خانواده می‌گوید؛ این که افراد گرد هم می‌آیند تا یک چیز واحد ساخته شود. 

این عبارت در قرن هجدهم میلادی  روی جلد مجله مشهور امریکایی جنتلمنز  (The Gentleman’s Magazine) چاپ می‌شد. این مجله مقالاتش را از منابع متعددی جمع‌آوری و چاپ می‌کرد. پیر اوژن دوسیمیتیر که از طراحان نشان بزرگ ایالات متحده بود، برای نشان دادن وحدت مستعمرات سیزده‌گانه استفاده از این عبارت لاتین را پیشنهاد داد. «یک از بسیار» در سال‌های اخیر به پدیدار شدن یک ملت و مردم از ملل، نژادها، دین‌ها، و نیاکان متعدد نیز تعبیر می‌شود. این عبارت در نشان‌های ریاست جمهوری، معاونت ریاست جمهوری، کنگره، مجلس نمایندگان، سنا، دیوان عالی ایالات متحده  و بسیاری مسکوکات و اسکناس‌های ایالات متحده به چشم می‌خورد. و وقتی فکرش را می‌کنی، هیچ ارتباطی به سرو پستو هم ندارد. 

ترجمه از سایت لیت‌هاب Lithub. 

مارسل پروست و کیک‌های کوچک مادلن | شیرینی لطیف فرانسوی چطور خالق لحظه پروستی شد؟ کد خبر 556534 برچسب‌ها ادبیات کتاب - نویسندگان و پدید آورندگان آمریکا تاریخ جهان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: ادبیات آمریکا تاریخ جهان ایالات متحده یک از بسیار سس پستو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۱۱۲۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محور تحولات و حذف دشمن مشترک

به گزارش قدس آنلاین، در این یادداشت آمده است: همکاری این کشورها فقط منحصر به نبرد روسیه و اوکراین نیست.

این فقط نوک کوه یخ است و عمق همکاری‌ها بسیار بیشتر است. جنگ اوکراین صرفاً به تعمیق روابط اقتصادی، نظامی، سیاسی و فناوری آن‌ها سرعت بخشیده است. در حال حاضر همگرایی در روابط این کشورها به ایجاد یک محور جدید تحولات منجر شده که می تواند چشم انداز ژئوپلتیکی جهان را تغییر دهد.

وقتی دولت‌های ناراضی کارشکنی می‌کنند
این اندیشکده آمریکایی تأکید می‌کند : همگرایی این گروه، به منزله ایجاد یک بلوک انحصاری و متحد نیست، بلکه به منزله شکل‌گیری مجموعه‌ای از دولت‌های ناراضی است که بر سر هدف مشترکی برای براندازی اصول فعلی، اتفاق‌نظر دارند. وقتی این چهار کشور همکاری می‌کنند، اقدامات آن‌ها هم‌افزایی پیدا می‌کند و اثربخشی ابزارهای سیاست خارجی ایالات متحده برای تحریم‌ها را کاهش می‌دهند. در حقیقت باید گفت هدف جمعی آن‌ها ایجاد جایگزینی برای نظم فعلی است که به نظر آن‌ها تحت سلطه ایالات متحده است. 

تشکیل باشگاه ضدغرب
این دو عضو ارشد برنامه‌های امنیتی ایالات متحده ادامه می‌دهند: همکاری میان اعضای این محور چیز جدیدی نیست. چین و روسیه شراکت خود را از پایان جنگ سرد تقویت کرده‌اند. ایران و روسیه نیز پس از شروع جنگ سوریه با یکدیگر همکاری کردند. چین با پیوستن به همکاری‌های روسیه و مشارکت در توافق‌نامه‌های انرژی با ایران، از تهران در برابر اثرات تحریم‌های ایالات متحده حمایت کرده است. مسکو در دو دهه گذشته یکی از بزرگ‌ترین تأمین‌کنندگان تسلیحات تهران بوده و اکنون بزرگ‌ترین منبع سرمایه‌گذاری خارجی آن است. صادرات روسیه به ایران در ۱۰ ماهه اول سال ۲۰۲۲، ۲۷ درصد افزایش یافته است. برای سه سال متوالی چین، ایران و روسیه مانورهای دریایی مشترکی را در خلیج عمان برگزار کرده‌اند که آخرین آن در مارس ۲۰۲۴ بود. 

مجله فارین افرز معتقد است: همکاری فزاینده میان چین، ایران، کره شمالی و روسیه ناشی از مخالفت مشترک آن‌ها با نظم جهانی تحت سلطه غرب است؛ رویکردی که ریشه در این باور دارد که این سیستم به آن‌ها موقعیت یا آزادی عملی را که شایسته آن هستند، نمی‌دهد. البته تاریخ نشان می‌دهد ممکن است برای گروهی از قدرت‌های ناراضی، آینده مثبت پیش‌رو نباشد. مانند پیمان سه‌جانبه ۱۹۴۰ که آلمان، ایتالیا و ژاپن را متحد کرد و آن‌ها موفق نشدند، اما جنگ جهانی دوم قطعاً تحولات جهانی را به همراه داشت.
 
تهدید چهار قدرت
آندریا کندال-تیلور و ریچارد فونتین ضمن بررسی همکاری رو به رشد میان چین، ایران، کره شمالی و روسیه معتقدند اختلافات جدی میان این کشورها وجود دارد؛ چرا که با روی آوردن مسکو به پکن، مسکو به پذیرش نقش شریک کوچک‌تر باید قانع باشد. البته در چنین تحلیلی شدت تهدید نادیده گرفته می‌شود. از سویی دیگر اقتصاد آمریکا بسیار بزرگ‌تر، ارتش آن به طور قابل توجهی قدرتمندتر و سیستم دموکراتیک آن پایدارتر است و واشنگتن هنوز هم می‌تواند از تحولات این محور جلوگیری کند.

زینب اصغریان

دیگر خبرها

  • بزرگ‌ترین شهرهای جهان ۲۰۲۴ بر اساس جمعیت و مساحت
  • محور تحولات و حذف دشمن مشترک
  • آیا چین می‌تواند؟
  • چین هنوز سال‌ها از ایالات متحده عقب است
  • هاآرتص: اسرائیل دانشگاه‌های آمریکا را از دست داده است
  • این سالاد پروتئینی خوشمزه با سس پستو را از دست ندهید
  • آمریکا "هواپیمای روز قیامت" جدید می‌سازد
  • آمریکا "هواپیمای روز قیامت" جدید می سازد
  • به وقتِ بیداری
  • ناتو، قلدر ۷۵ساله