Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون محیط‌زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت: شیوع کووید ۱۹ مشکلات زیادی را برای جهان ایجاد کرد اما در مقابل به محیط زیست و تنوع‌زیستی کره زمین مجال نفس کشیدن داد، شاید میزان تلفات زیاد فرصتی برای خوشحالی ندهد اما تلنگری برای تفکر بیشتر نسبت به رفتار ما با تنوع زیستی است.

به گزارش ایمنا، کیومرث کلانتری روز دوشنبه در نخستین همایش تنوع زیستی که به صورت آنلاین برگزار شد، اظهار کرد: تنوع زیستی یک ویژگی مهم زندگی و حیات است که بر اساس گوناگونی وسیع گیاهان و جانوران تبیین شده است، تنوع زیستی یک منبع تجدید ناشدنی است که از دست دادن آن غیر قابل جبران خواهد بود، اهمیت روزافزون تنوع زیستی بخاطر نقش آن در حفظ ثبات اکوسیستم‌ها است زیرا در یک اکوسیستم هرچه تنوع گونه‌ای بیشتر باشد زنجیره‌های غذایی طولانی‌تر و شبکه‌های حیاتی پیچیده‌تر شده و در نتیجه محیط پایدارتر و از شرایط خود تنظیمی بیشتری برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته وی، امروزه حفاظت از تنوع زیستی و حمایت از زیستگاه‌ها و بوم سازگان‌های طبیعی یکی از مهمترین شاخص‌های توسعه پایدار در جهان شناخته شده است.

رئیس همایش تنوع زیستی ادامه داد: خوشبختانه ایران با توجه به شرایط و ویژگی‌های خاص آب و هوایی، جغرافیایی و توپوگرافی از تنوع زیستی قابل ملاحظه‌ای برخوردار است و بیش از ۸۶۰۰ گونه گیاهی و ۱۳۰۰ گونه جانوری مهره‌دار در کشور زیست می‌کند، اما به‌رغم تنوع زیستی قابل ملاحظه، متأسفانه محیط زیست با انواع تهدیدها و چالش‌ها از جمله آلودگی‌ها، تخریب و جزیره‌ای شدن زیستگاه‌ها و جنگل‌ها، تغییرات جهانی آب و هوا، پدیده گرد و غبار، افزایش حوادث طبیعی مثل خشکسالی‌ها، سیل و افزایش شیوع بیماری‌ها روبرو است و با وجود همه تلاش‌هایی که در سطح ملی و همچنین بین‌المللی در سطح جهان صورت گرفته، محیط زیست جهان امروز وضعیت بهتری از اوایل قرن بیستم ندارد.

وی اظهار کرد: اولین همایش ملی تنوع زیستی با رویکرد علمی - آموزشی و با هدف رصد فعالیت‌های علمی در موضوع و محورهای همایش و دستیابی به آخرین یافته‌های پژوهشی و موج آفرینی و جریان سازی فکری در ارتباط با تنوع زیستی، برنامه‌ریزی شد تا در روز جهانی تنوع زیستی (خرداد ماه ۹۹) برگزار شود و متأسفانه با همه گیری ویروس کرونا این رخداد به تأخیر افتاد و امروز به صورت مجازی و آنلاین برگزار می‌شود.

کلانتری گفت: ظهور ناگهانی مهمان ناخوانده کووید ۱۹ و متعاقب آن تعطیلی‌های پی در پی در سراسر جهان، کاهش فعالیت‌های انسانی، خالی شدن بزرگراه‌ها، کاهش رفت و آمدها و حمل و نقل‌های زمینی و هوایی، انتشار گازهای گلخانه‌ای را تا حد قابل ملاحظه‌ای کاهش داده و اوضاع و احوال طبیعت را بسیار بهتر از پیش کرده است، کیفیت هوا تا حد زیادی بهبود یافته و خطرات بیماری‌های ریوی و قلبی عروقی به مراتب کمتر شده است، شاخص‌های کلیدی زیست محیطی که بیش از نیم قرن به طور مداوم شرایط رو به وخامت را نشان می‌داد، متوقف مانده و یا در جهت عکس نمودار حرکت کرده نشانگر بهبود شرایط است.

وی افزود: شاید میزان ابتلاء به این بیماری و تلفات انسانی که با خود به ارمغان آورده، آنقدر دردناک باشد که مجالی برای خوشحالی از روند رو به بهبودی طبیعت و محیط زیست به ما ندهد، اما این حال خوب موقتی آب و هوا و طبیعت می‌تواند برای تک تک ما ساکنین این کره خاکی به ویژه مسؤولان تلنگری باشد تا بیشتر به اقدامات پیشینمان بیندیشیم و از سرعت تصاعدی خود در توسعه ناپایدار و تخریب منابع ارزشمند زیستی بکاهیم، تلنگری برای تفکر بیشتر به آنچه باید زین پس باشیم و آنگونه که باید بعد از این رفتار کنیم.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست، اظهار کرد: شاید تغییر برنامه‌ها و رفتارهای ما به سمت استفاده بیشتر از انرژی‌های نو و تجدید پذیر و همچنین به کارگیری بیشتر امکانات ارتباط از راه دور چون برگزاری ویدئو کنفرانس‌ها، وبینارها، جلسات آنلاین و همین طور دورکاری بتواند به مراتب به کاهش رفت و آمدها و کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و در نتیجه به حفظ طبیعت و گنجینه ارزشمند تنوع زیستی کمک کند.

وی ادامه داد: تصمیم با ما است که پس از این، این روند فرح بخش رو به کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و روند افزایشی آرامش طبیعت را حفظ کنیم و یا منحنی انتشار و همین طور تخریب و فرسایش محیط زیست را در کمترین زمان به اوج برسانیم، حفاظت از تنوع زیستی در واقع حفاظت از خودمان و منابعی است که بدون آنها ادامه حیات برایمان امکان پذیر نیست سلامتی انسان در گرو سلامتی دیگر همسایگان زمینی و محیطی است که او و همسایگانش در آن زندگی می‌کنند.

وی گفت: شیوع ویروس کرونا و عواقب بیماری زایی حاصل از آن، اهمیت «سلامت واحد» یا به عبارتی وابستگی سلامت تمام موجودات روی کره زمین به همدیگر و به سلامت محیط زیست‌شان را هر چه بیشتر نمایان می‌کند، شعار امسال روز جهانی تنوع زیستی عبارت بود از «راه حل‌ها در طبیعت نهفته است» (Our Solutions Are In Nature) که بیانگر اهمیت طبیعت در پاسخگویی به چالش‌هایی است که در خصوص توسعه پایدار با آن مواجه هستیم و بر امید، همبستگی و ضرورت و اهمیت همکاری همه جانبه برای دست یافتن به آینده‌ای هماهنگ با طبیعت تأکید می‌کند.

کلانتری افزود: طبق اطلاعیه کنوانسیون تنوع زیستی، شعار پانزدهمین کنفرانس اعضا کنوانسیون (۱۵ COP) تنوع زیستی عبارت است از «تمدن بوم شناختی؛ ساخت آینده‌ای مشترک برای تمام اشکال حیات بر روی کره زمین» که ما برای ساخت این آینده مشترک، نیاز به یافتن راه حل‌هایمان در طبیعت داریم، به خاطر داشته باشیم پاسداری و حراست از این سرمایه همگانی جز با حضور و همراهی فعال تمامی اقشار جامعه میسر نیست.

وی گفت: بنا به گفته کارشناسان این حیطه «مهمترین و بزرگترین دارایی عمومی هر کشور، محیط زیست آن کشور است»، متأسفانه به دلیل رویکرد نادرست و بها ندادن به اهمیت حیاتی آن، هر روزه ظرفیت زیست پذیری آن رو به کاهش است، محیط زیست را با پول نمی‌شود معاوضه و یا خریداری کرد، اگر چه برخی مسئولین و به خصوص اقتصاددانان راه‌هایی را برای قیمت گذاری این خدمات زیست محیطی پیشنهاد می‌کنند، اما خدماتی مانند گرده افشانی درختان میوه و گل‌ها، هوای پاک، آلوده شدن سفره آب زیرزمینی، آلودگی بوهای نامطبوع، جلوگیری از سیل با احیا مراتع و جنگل‌ها، آثار سیلاب‌های حادث شده در کشور اعم از لطمات جانی، روحی، اقتصادی، زیست محیطی و خاک شسته شده آن در سامانه‌های طبیعی و آبخیزداری‌ها و آبریزهای منطقه‌ای، ذخیره و تجدید پذیری آب، گردش در طبیعت و… اغلب قابل قیمت گذاری نیستند.

کلانتری اظهار کرد: زندگی بشر چنان به محیط زیست و تنوع زیستی وابسته است که حذف آن به هیچ وجه قابل تصور نیست زیرا در وهله اول به حذف انسان و حیات بشری می‌انجامد، در واقع محیط زیست می‌تواند بدون انسان‌ها دوام داشته باشد اما انسان‌ها بدون حفظ محیط زیست نمی‌توانند دوام یابند. حفظ محیط زیست از ضروری‌ترین وظایف انسان‌هاست و به اندازه زندگی و هستی آنها اهمیت دارد که لازم است مهمترین وظیفه و مهارت‌های ضروری در خیابان زندگی‌اش باشد.

بر اساس گزارش ایرنا، وی با ابراز امیدواری از زندگی هر چه همسازتر و هم سوتر با طبیعت، گفت: امیدواریم بتوانیم از راهنمایی‌های ارزشمند این مادر مهربان هر چه بیشتر بهره‌مند شویم و غنای زیستی جهان و منابع ارزشمند طبیعی آن را به بهترین شکل حفاظت و حراست کنیم.

کد خبر 449435

منبع: ایمنا

کلیدواژه: سازمان محیط زیست تنوع زیستی زیستگاه طبیعی تنوع گیاهی مراتع و جنگل ها شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق تنوع زیستی محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۱۱۴۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراجع قضایی شهرستان ری رویکرد زیست محیطی دارند+فیلم

مدیرکل محیط زیست شهرستان ری گفت: از زمستان گذشته تاکنون ۲۴ مورد احکام سبز در شهرستان ری داشته‌ایم و ۴۸ روز در زمینه پاکسازی طبیعت فعالیت کرده‌اند.

محمد رستگاری، مدیرکل محیط زیست شهرستان ری در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو در رابطه با معضلات تولید و مصرف پلاستیک اظهار داشت:متاسفانه معضل پلاستیک در سطح کشور همه گیر شده است و در سطح ملی باید برای آن چاره‌اندیشی کرد.

وی افزود: خوشبختانه مراجع قضایی شهرستان ری رویکرد زیست‌محیطی دارند و در راستای استفاده از احکام جایگزین برای متخلفانی که جرایم زیست‌محیطی مرتکب شده‌اند یا موارد دیگری که قاضی صلاح می‌داند پاکسازی طبیعت را به عنوان جایگزین در نظر می‌گیرند و برخی محکومان  را برای انجام این کار  اداره کل محیط زیست معرفی می‌کنند. امروز هم برخی محکومان با جمع‌آوری کیسه‌های پلاستیکی در حال گذراندن مجازات جایگزین حبس هستند.

وی بیان داشت: از زمستان گذشته تاکنون ۲۴ مورد احکام سبز در شهرستان ری داشته‌ایم و ۴۸ روز در زمینه پاکسازی طبیعت فعالیت کرده‌اند.

رستگاری تاکید کرد: این کار شاید در پاکسازی شهرستان تاثیر چشمگیری نداشته باشد، ولی کار فرهنگی است و محکومان به تبعات ریختن زباله آگاه می‌شوند و گامی به جلو در فرهنگسازی و جلب مشارکت همگانی برای حفاظت محیط زیست محسوب می‌شود.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • ضرورت تدوین دستورالعمل واحد فعالیت محیط زیستی در سطح محلات
  • هنرمندان برای حل مشکلات زیست‌محیطی پای کار آمدند
  • دو رأس بزغاله کوهی به دامان طبیعت بازگردانده شدند
  • «حفاظت» به بقای گونه‌ها کمک می‌کند
  • حداقل چند درصد اقتصاد جهان وابسته به ذخایر ژنتیکی است؟
  • فصل زاد و ولد حیات وحش از راه رسید؛ زنده‌گیری نوزادان پیگرد قانونی دارد
  • فصل زاد و ولد حیات وحش؛ به محیط زیست آنها نزدیک نشوید
  • خریداری پرندگان برای بازگردان آن‌ها به طبیعت + فیلم
  • بازگردان پرندگان به طبیعت به همت دوستدار محیط زیست
  • مراجع قضایی شهرستان ری رویکرد زیست محیطی دارند+فیلم