Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-29@05:33:32 GMT

زنگ خطر کشف‌رود بار دیگر به صدا درآمده است

تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۲۰۰۴۳

زنگ خطر کشف‌رود بار دیگر به صدا درآمده است

کشف‌رود طی چند دهه اخیر به خاطر مشکلات بهداشتی و زیست‌محیطی فراوانی که به همراه داشته، همواره به‌عنوان یکی از مهم‌ترین چالش‌های سلامت عمومی در دومین کلانشهر کشور مطرح بوده است.

در این سال‌ها اقدام‌های مختلفی از ده‌ها هکتار درختکاری حاشیه کشف‌رود و جایگزینی کشت صنوبر با صیفی‌جات گرفته تا ساخت تصفیه‌خانه‌ها و محدودیت‌های مختلف برای بهره‌برداری و دست‌اندازی به حریم و بستر و فاضلاب جاری در این رود، انجام و میلیاردها ریال از بودجه‌های دولتی و عمومی شهر صرف آن شده است؛ اما خروجی این اقدام‌ها تاکنون در حد صفر بوده و وضعیت نابسامان کشف‌رود، هرگز سامان نیافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آبان سال گذشته با پیگیری جدی استاندار وقت و تعیین شهرداری به‌عنوان مدیر واحد ساماندهی کشف‌رود، کورسوی امیدی برای رفع این معضل زیست‌محیطی پدید آمد و دست‌کم انتظار می‌رفت به‌زودی دست سودجویان از فاضلاب جاری در کشف‌رود قطع و این مدیریت واحد، مانع کشت سبزی و صیفی‌جات با آب آلوده و تزریق سم به سفره‌های مردم شود. اما با وجود اقدام‌های متعدد شهرداری و صرف ده‌ها میلیارد تومان از بودجه شهر، به دلیل کم‌کاری دیگر دستگاه‌های مسئول در این حوزه، هنوز آسیب و خسارت‌های زیست‌محیطی کشف‌رود تداوم دارد و نه ‌تنها صدای موتورپمپ‌ها قطع نشده که مزارع سبزی و صیفی‌جات پیرامون کشف‌رود، همچنان بی‌رویه و بی‌محابا از فاضلاب سیراب می‌شوند.

این ماجرا تا جایی پیش رفته که صدای مدیرکل محیط‌ زیست خراسان رضوی را هم درآورده و او برخلاف آنچه در اوایل تیرماه امسال که گفته بود «خوشبختانه با تعامل‌های میان‌بخشی، گام‌های مثبتی در راستای ساماندهی کشف‌رود برداشته شده است» اکنون از عدم همراهی و پایبندی دستگاه‌های متولی به تعهدات مصوب در جلسات کمیته فنی ساماندهی فاضلاب استان، انتقاد کرده و بخشی‌نگری آن‌ها را بزرگ‌ترین مانع برای ساماندهی کشف‌رود دانسته است.

وی همچنین با تأکید بر اینکه توجیهات شرکت‌های آب منطقه‌ای، آبفا و شهرک‌های صنعتی در خصوص عدم همراهی با مدیریت واحد کشف‌رود، قابل‌ پذیرش نبوده و دیگر فرصتی برای سخن گفتن از برنامه‌های بدون پشتوانه اجرایی نیست، ورود جدی دادستانی و مطالبه از متولیانی که با مانع‌تراشی در حفظ سلامت مردم اهمال می‌کنند را خواستار شده است.

جانشین معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادستان مرکز خراسان رضوی هم در پاسخ به دغدغه و گلایه مدیرکل محیط‌ زیست استان، با بیان اینکه فاضلاب جاری در کشف‌رود از مصادیق تهدید بهداشت عمومی و تضییع حقوق عامه است، گفت که دادستانی با مدیرانی که به تعهدات خود در ساماندهی این رود عمل نکنند، برخورد خواهد کرد.

وی با تأیید بخشی‌نگری حاکم بر نگاه مدیران استان و نبود اراده عملی برای حل مشکل کشف‌رود، خودخواهی حقوقی برخی دستگاه‌های عضو کمیته ساماندهی فاضلاب استان را بزرگ‌ترین مانع برای آزادسازی و ساماندهی کشف‌رود دانست.

او سپس از معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار که بر اساس توافق‌نامه ساماندهی کشف‌رود، به‌عنوان مرجع حل اختلاف بین طرفین انتخاب شده است، خواست نسبت به مطالبه و نظارت بر اجرای بندهای این تفاهم‌نامه اقدام کند و اگر استانداری هم نتوانست موضوع را حل کند، حوزه دادستانی موضوع را پیگیری خواهد کرد و باید پاسخگوی دادستانی به‌ عنوان مطالبه‌گر حقوق مردم باشند.

با توجه به اینکه تاکنون صدها میلیارد ریال قرارداد برای ساماندهی کشف‌رود منعقد و یا اجرایی شده و تداوم این روند، هزاران میلیارد ریال دیگر خرج روی دست شهروندان خواهد گذاشت؛ این سخنان و دغدغه‌های مسئولانه، زنگ خطر کشف‌رود را یک ‌بار دیگر به صدا درآورده است و با تکیه ‌بر تجربه‌های گذشته و کارنامه عملکرد دستگاه‌ها و نهادهای مسئول در این حوزه، به نظر می‌رسد اگر اقدامی قاطع و سریع از سوی دستگاه‌های بالادستی و مدعی‌العموم صورت نگیرد، مشکلات کشف‌رود به این زودی‌ها سامان نیافته و سلامت مردم همچنان در معرض تهدید خطر جدی قرار خواهد داشت.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: زنگ خطر کشف رود مشکلات بهداشتی ساماندهی کشف رود دستگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۲۰۰۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۳۵ چاه غیرمجاز در کرمانشاه مسدود شد

مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه گفت: سال گذشته ۱۳۵ چاه غیرمجاز در شهر کرمانشاه مسدود شد که میزان آب‌های زیرزمینی را به میزان ۰.۰۵ درصد افزایش داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، افشین یگانه در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی  عملیات پاسخ به بحران استان که امروز در استانداری برگزار شد با اشاره به وجود چاه‌های غیرمجاز در استان اظهار داشت: در استان کرمانشاه دشت‌های ممنوعه‌ای وجود دارد و میزان آب‌های زیرزمینی به میزان قابل توجهی کاهش یافته بود.

وی عنوان کرد: در همین راستا مصوب شد شرکت آب منطقه‌ای، جهاد کشاورزی، نیرو انتظامی، دادستانی و سایر دستگاه‌ها توانستند سال گذشته 135 چاه غیرمجاز در شهر کرمانشاه را مسدود کنند و بر این اساس حدود پنج صدم درصد میزان آب زیرزمینی رشد داشت.

یگانه با بیان اینکه جایگزین کردن پساب فاضلاب در مصارف صنعتی از دیگر مصوبات ستاد در استان بود گفت: دستگاه‌های مرتبط از جمله آب منطقه‌ای، شرکت آب و فاضلاب و سازمان صمت با برگزاری جلسات متعدد به نتایجی رسیدند و به طور نمونه پساب فاضلاب اسلام‌آباد غرب به عنوان خوراک پتروشیمی این شهرستان مصرف می‌شود.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه افزود: برای مجموعه صنایع بزرگ استان که در شرق شهرستان کرمانشاه قرار گرفته‌اند از جمله پتروشیمی‌ها، نیروگاه‌ها، پالایشگاه‌ها و شرکت فولاد مقرر شد یک کنسرسیوم با محوریت شرکت پتروشیمی اوره و آمونیاک شکل بگیرد و فاضلاب تصفیه خانه شهر کرمانشاه توسط یک خط لوله به این صنایع انتقال یابد و از همین امسال اقدامات در حال انجام است.

وی با اشاره به افزایش ضریب نفوذ بیمه‌ای عنوان کرد: ضریب نفوذ بیمه در سال 1401 حدود 20.97 بود که بعد از آن به 23.76 درصد در سال 1403 افزایش یافته است و امسال نیز به عنوان محور اصلی در نظر گرفته شده است.

یگانه با بیان اینکه در آخرین سیل رخ داده در سال 98 بخش قابل توجهی از شهر کرمانشاه درگیر شده بود و این در حالی بود که میزان بارش 1401 و 1402 بیشتر از سال 98 بود گفت: با مصوبه ستاد استان با محوریت آب منطقه‌ای حدود 30 کیلومتر از نقاط بحرانی رودخانه‌های استان لایروبی شد و این اقدام بعد از 13 سال انجام شد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه افزود: براساس گزارش هواشناسی بارندگی استان بیشتر از میانگین بلندمدت بود و همین لایروبی مانع از بروز سیل شد.

وی عنوان کرد: شرکت‌هایی که بیش از 100 نفر کارکنان داشتند به مقیاس بزرگ سازماندهی شدند و در مراحل بعدی تحت آموزش قرار می‌گیرند و در مواقع بحران تحت عنوان تیم‌های واکنش سریع در کنار سایر دستگاه‌ها قرار بگیرند.

یگانه گفت: سال 98 که بیشترین بارندگی رخ داد در منطقه بوزین و مره خیل حدود 12 روز برای اطفای حریق طول کشید اما با اقدامات انجام شده و همکاری سایر دستگاه‌ها و تشکل‌های مردمی، حریق سال گذشته در همین منطقه در کمتر از 24 ساعت اطفا شد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه افزود: انتظار می‌رود برای خرید و تجهیزات اطفای حریق توجه ویژه‌ای به این استان شود زیرا جنگل‌های زاگرس برای کشور اهمیت خاصی دارند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۴ مصدوم در اثر انفجار در پارک پرواز تبریز
  • ۴۲ درصد جمعیت شهر قم تحت پوشش شبکه فاضلاب است
  • شرنگ شیرابه در کام خزر
  • ۱۳۵ چاه غیرمجاز در کرمانشاه مسدود شد
  • کارواش های منطقه یک تهران زیر ذره بین بازرسان
  • تخصیص ۳۰۴ میلیارد اعتبار برای پروژه جهاد آبرسانی همدان
  • اجرای ۹ طرح آبرسانی در شهرستان خرمدره
  • افزوده شدن ظرفیت تصفیه‌خانه‌های فاضلاب فارس
  • انتصاب مدیرعامل جدید شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی
  • اطلاعیه قطع آب در هفتکل