Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@14:36:27 GMT

تصویب بیش از ۳۰۰ طرح تحقیقاتی در زمینه کرونا

تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۲۵۵۴۳

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، از بررسی و تصویب بیش از ۳۰۰ طرح تحقیقاتی در زمینه کرونا (covid-۱۹) در کمیته اخلاق دانشگاه در شش ماه نخست سال جاری خبر داد.

به گزارش ایسنا، دکتر افشین زرقی اظهار کرد: تمهیداتی انجام شده که پژوهشگران دانشگاه بتوانند در کوتاه‌ترین زمان ممکن، پروپوزالهای تحقیقاتی خود را برای اخذ کد اخلاق به معاونت پژوهشی ارایه کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 با توجه به اینکه تصویب پروپوزال‌های تحقیقاتی در کمیته اخلاق منوط به تصویب و تایید محتوای علمی تحقیق است، بررسی و ارایه مصوبه شوراهای پژوهشی در مراکز تحقیقاتی یا دانشکده‌ها شرط لازم برای دریافت کد اخلاق است.

وی با بیان اینکه ارایه کد اخلاق از طریق سامانه ملی کداخلاق با اتصال خودکار به سامانه پژوهان دانشگاه انجام می‌شود، گفت: لازم است تمام طرح‌های تحقیقاتی و پایان نامه ها در سامانه پژوهان دانشگاه ثبت شوند و امکان ارایه کداخلاق دستی فراهم نیست. فرایند ثبت پروپوزال تحقیقاتی، بررسی، تصویب و ارایه کد اخلاق به صورت کاملا الکترونیکی و غیر حضوری انجام می شود.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه ادامه داد: در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ۱۶ کمیته اخلاق تشکیل شده است که از این حیث در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور سرآمد هستیم و همین امر موجب توزیع مناسب طرح‌های تحقیقاتی و تسریع در فرایند رسیدگی است.

وی درباره پایان نامه‌ها نیز توضیح داد: با توجه به ابلاغیه وزارت متبوع، تمامی پایان نامه‌ها ملزم به اخذ کد اخلاق قبل از شروع فرایند اجرایی پروژه هستند که در این زمینه نیز پس از تصویب گروه‌های آموزشی، اخذ کد اخلاق در کمیته‌های اخلاق انجام می شود.

زرقی با بیان اینکه طرح های تحقیقاتی با موضوع شبیه سازی، سلول درمانی، سلول‌های بنیادی و مطالعات بین المللی صرفا در کمیته دانشگاهی اخلاق در پژوهش‌های زیست پزشکی بررسی و تصویب می‌شوند، یادآور شد: همچنین با توجه به شیوع بیماری کرونا، جلسات کمیته‌های اخلاق به صورت مجازی از سال ۹۹ به صورت منظم برگزار شده تا خللی در روند بررسی و تصویب پروپوزال‌های تحقیقاتی و پایان نامه ها پیش نیاید.

وی با تاکید بر اینکه با توجه به الزام مجلات برای اخذ تاییدیه کمیته اخلاق از پژوهشگران، اخذ کد اخلاق صرفا قبل از شروع مراحل اجرایی طرح باید انجام شود، گفت: به منظور ارتقای سطح علمی پژوهشگران دانشگاه، وبیناری با تدریس دکتر احسان شمسی در زمینه اخلاق در پژوهش های مرتبط با کرونا ۲۹ مهرماه برگزار می شود.

بنا به گفته معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه کمیته های اخلاق دانشگاه شامل کمیته دانشگاهی اخلاق در پژوهش‌های زیست پزشکی، کمیته سازمانی اخلاق در پژوهش‌های زیست پزشکی معاونت پژوهشی، کمیته اخلاق در پژوهش‌های زیست پزشکی مرکز تحقیقات پوست، کمیته اخلاق در پژوهش‌های زیست پزشکی پژوهشکده سل و بیماری های ریوی مسیح دانشوری، کمیته اخلاق در پژوهش‌های زیست پزشکی انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، کمیته اخلاق در پژوهش های زیست پزشکی دانشکده پزشکی، کمیته اخلاق در پژوهش‌های زیست پزشکی مرکز تحقیقات چشم پزشکی، کمیته اخلاق در پژوهش‌های زیست پزشکی دانشکده داروسازی و پرستاری و مامایی می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی کروناویروس اخلاق پژوهش کمیته اخلاق در پژوهش های زیست پزشکی پایان نامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۲۵۵۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویب ایجاد شعبه ویژه جهت پیگیری و رسیدگی به اخذ رشوه در شهرداری تهران

به نقل از روابط عمومی مرکزنوسازی و تحول اداری، محمدعلی الفت‌پور با اشاره به تصویب ایجاد شعبه ویژه جهت پیگیری و رسیدگی به اخذ رشوه در شهرداری تهران گفت: حفظ سلامت اداری در شهرداری به عنوان یکی از مجموعه‌هایی که به‌طور مستقیم با شهروندان سروکار دارد نقش بسیار مهمی در اعتمادسازی و ارتقای سرمایه اجتماعی دارد و اهمیت این امر زمانی آشکار می‌شود که مجموعه شهرداری تهران به‌عنوان یکی از سازمان‌های پیشرو در امر مبارزه با فساد، بتواند با پیگیری و رسیدگی به تخلفات اداری کارکنان خود و انتشار نتایج حاصله، گامی اساسی و اجرایی در این زمینه بردارد و از این طریق ضمن جلب اعتماد شهروندان سرمایه اجتماعی قابل ملاحظه‌ای برای شهرداری تهران کسب شود.

دبیرکمیته برنامه‌ریزی و نظارت ستاد ارتقاء سلامت اداری با اشاره به اینکه بخش عمده‌ای از راهکار‌ها و استراتژی‌های مبارزه با فساد و ارتقاء سلامت اداری، خصوصا ارتشاء از طریق احصاء نظرات و ایده‌ها و مطالعات گذشته شناسایی و بررسی شده است، خاطرنشان کرد: تلاش در جهت اجرایی ساختن آنها، بی‌شک یکی از مهم‌ترین اقدامات این حوزه خواهد بود که به واسطه آشنایی با موضوع و به سبب آگاهی از شرایط و اقتضائات شهرداری تهران، راهبرد‌ها و راهکار‌هایی نیز در زمینه‌های اقتصادی، اداری، مدیریتی، فرهنگی، قانونی و قضایی، مدیریت اخلاق حرفه ای، اجتماعی، اطلاع رسانی و شفاف سازی ارائه شده است که هم به لحاظ موضوعی و هم اجرایی قابل توجه و اجرا هستند.

الفت‌پور در پایان تصریح کرد: با توجه به تلاش‌های صورت‌گرفته در این زمینه و برگزاری جلسات متعدد کارشناسی و تخصصی، تشکیل شعبه‌ای مشخص و ویژه جهت پیگیری اخذ رشوه در شهرداری تهران، توسط اداره کل دفتر هماهنگی هیات رسیدگی به تخلفات اداری کارمندان و کمیته‌های انضباطی در دست اقدام است و پرونده‌های مرتبط در این خصوص با حساسیت بالا و دراسرع وقت، بررسی و تا حصول نتیجه، پیگیری می‌گردند.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • سخنگوی دولت: هیچ مرجعی معطل تصویب قانون جدید حجاب نیست
  • وکیل: مقابل بی‌نظمی و اخلال در فوتبال می‌ایستیم
  • جایزه ملی محیط زیست برای دانشجوی دانشگاه صنعتی بهبهان
  • نشست هم اندیشی استادان و نخبگان دانشگاهی دانشگاه پیام نور خوزستان
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • برخی جو سازی‌ها در زمینه اخراج استادان صحت ندارد
  • مکمل‌های پروبیوتیک شدت صرع را در کودکان کاهش می‌دهد
  • تصویب ایجاد شعبه ویژه جهت پیگیری و رسیدگی به اخذ رشوه در شهرداری تهران
  • ماجرای قلیان اکسیژن در کافه‌های تهران چیست؟
  • درخواست غزه از گوترش برای تشکیل کمیته تحقیق بین‌المللی درباره کشتار بیمارستان ناصر