Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@08:06:26 GMT

راهکاری برای ترمیم آسیب‌های مفصلی

تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۳۵۳۳۶

راهکاری برای ترمیم آسیب‌های مفصلی

نتایج یک پژوهش نشان می‌دهد استفاده از کندروژنین و کورکومین در کنار کُره‌های سلول‌های بنیادی مزانشیمی می‌تواند ترمیم آسیب‌های مفصلی را بهبود بخشد.

به گزارش ایسنا، ترمیم آسیب‌های وارد شده به مفاصل به دلیل توان اندک این بافت در خود ترمیمی و ایجاد التهاب در محل آسیب، بسیار دشوار است. تاکنون پژوهش‌های متعددی برای ترمیم مفاصل آسیب دیده انجام شده است اما هر یک از روش‌های پیشنهادی منافع و معایب خود را داشته‌اند و تاکنون درمان قطعی برای این‌دست از آسیب‌ها معرفی نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از روش‌های ترمیم مفصل می‌تواند استفاده از ساختاری متشکل از کُره‌های سلولی باشد که از سلول‌های بنیادی مزانشیمی ساخته شده‌اند.

با توجه به توانایی این سلول‌ها در برهم‌کنش‌های بین‌سلولی، تقسیم و تمایز به بافت هدف، سود جستن از کُره‌های سلولی تشکیل شده از آنها در کنار هم به عنوان بلوک‌های ساختمانی برای ترمیم مفصل آسیب‌دیده موثر به نظر می‌رسد. به همین منظور، دکتر فاطمه باقری، نگار عسگری، دکتر محمدرضا باغبان اسلامی‌نژاد و همکارانشان در دانشگاه تربیت مدرس، پژوهشگاه رویان و آبو آکادمی فنلاند، پژوهشی طراحی کردند که طی آن برای ترمیم آسیب وارده به مفاصل از کره‌های سلولی متشکل از سلول‌های بنیادی مزانشیمی استفاده شد که درون آن‌ها ریزذرات ترشح‌کننده کارتوژنین (به عنوان ماده القاکننده تمایز به مفصل) قرار داده شده بود.

علاوه‌بر این، کُره‌های مذکور درون هیدروژلی از جنس ژلاتین متاکریلویل و کورکومین (که دارای خواص ضدالتهابی هستند) قرار داده شده، به محل آسیب مفصلی در حیوان مدل آزمایشگاهی انتقال یافتند. میزان ترمیم در مفصل دریافت‌کننده پیوند با روش‌های آزمایشگاهی بررسی شد.

نتایج این پژوهش که در مجله بین‌المللی Stem Cell Research & Therapy به چاپ رسیده است، نشان داد حضور کارتوژنین درون کُره‌های سلولی منجر به القای سلول‌های بنیادی مزانشیمی برای تمایز به سلول‌های مفصل می‌شود. همچنین مطالعات آزمایشگاهی نشان داد حضور کورکومین منجر به کاهش تولید عوامل التهابی به وسیله سلول‌های بنیادی مزانشیمی می‌شود؛ و در بدن حیوان مدل دریافت‌کننده پیوند، حضور کورکومین باعث شد بافت مفصلی حاصل ساختاری نزدیک‌تر به مفاصل طبیعی داشته باشد.

بنا بر اعلام روابط عمومی پژوهشگاه رویان، نتایج این پژوهش نشان داد استفاده از کندروژنین و کورکومین در کنار کُره‌های سلول‌های بنیادی مزانشیمی می‌تواند ترمیم آسیب‌های مفصلی را بهبود بخشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: پژوهشگاه رویان زردچوبه دردهای مفصلی سلول های بنیادی مزانشیمی ترمیم آسیب برای ترمیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۳۵۳۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رهبر انقلاب: تبیین مصالح بنیادی از وظایف معاونت پرورشی است

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، همزمان با سالروز شهادت استاد شهید مرتضی مطهری و روز معلم، هزاران نفر از معلمان و فرهنگیان سراسر کشور، صبح امروز چهارشنبه با رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار کردند.

مهمترین محور بیانات ایشان در این دیدار به شرح زیر است:

تشکر از معلم برای توجه دادن افکار عمومی به اهمیت معلم است

تبیین مصالح بنیادی کشور و نظام از وظایف معاونت پرورشی است

جوانان باید منطق شعار مرگ بر آمریکا و مرگ بر رژیم صهیونیستی را بدانند

 

  دانلود فیلم اصلی کد ویدیو

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رهبر انقلاب: تبیین مصالح بنیادی از وظایف معاونت پرورشی است
  • کشف تکنیکی جدید برای تغییر گروه خونی اهدایی
  • یافته‌های پژوهشگران برای افزایش ظرفیت دیالیز برای بیماران
  • جزئیات ترمیم معدل داوطلبان کنکور اعلام شد
  • یک گیاه ضد باکتری برای درمان برخی بیماری‌های عفونی
  • صفر تا صد تأیید سوابق تحصیلی و ترمیم نمرات داوطلبان کنکور
  • دلیل مهم خشکی زانو پس از مدتی نشستن
  • نگاهی به نقاط ضعف نسخه ترمیم‌یافته سند تحول بنیادین
  • ساخت نخستین سلول مغزی مصنوعی با آب و نمک 
  • با این فناوری انقلابی می‌توان درون سلول‌های سرطانی را مشاهده کرد!