Web Analytics Made Easy - Statcounter

عزیزی گفت: استانداردسازی در حوزه فعالیت سازمان اسناد و کتابخانه ملی که مشخصا با بحث کتاب و سند در ارتباط است با هدف یکپارچه‌سازی و هماهنگ‌سازی فناوری‌ها و فرایندهای مرتبط با آرشیو کتابخانه از جمله ثبت، نمایه‌سازی، بازیابی، توزیع و ... انجام می شود.

 

به گزارش خبرگزاری شبستان و به  نقل از روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران،« غلامرضا عزیزی»، رئیس پژوهشکده اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با اشاره به اهمیت استاندارد سازی گفت: برخي از واژه‌ها درادبیات محاوره‌ای بين مردم دارای بار مثبت و اعتمادبخش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استاندارد و اعتماد مردم به آن نیز به قدری در افکار مردم رخنه کرده است که در خيلی از نقاط جهان نخستین معيار برای انتخاب هر نوع کالا يا خدمات به‌شمار می‌رود.

وی ادامه داد: در جهان امروز، استاندارد و استانداردسازی سازوکار بسیار مهم برای توسعه پایدار در همه حوزه‌های صنعتی، تولیدی، فرهنگی و فناورانه در نظر گرفته می‌شود. بنابراین تدوین استانداردها و پیاده‌سازی استانداردهای تدوین‌شده امری بسیار حیاتی برای توسعه پایدار کشور است.

عزیزی تصریح کرد: همان‌طور که از تعریف واژه استاندارد برمی‌آید، استاندارد در واقع مدرکی است که یک نهاد شناخته‌شده مثل سازمان‌های ملی استاندارد در هر کشور یا سایر نهادهای استانداردسازی ذی‌صلاح با هدف دستیابی به حد بهینه نظم در یک زمینه مشخص تدوین کرده و قواعد، رهنمودها یا ویژگی‌هایی را برای فعالیت‌ها یا نتایج آن‌ها برای کاربردهای معمول و مکرر را معرفی می‌کند بنابراین فرایند استانداردسازی، فعالیت ایجاد معیارهایی در ارتباط با مسائلی بالفعل یا بالقوه و با هدف دستیابی به نظمی بهینه در مقوله مورد ‌ِبحث برای استفادۀ عمومی و مستمر است.

رئیس پژوهشکده اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران ادامه داد: استانداردسازی برای تمام گروه‌های ذی‌نفع، حائزاهمیت است و تمام افراد از آن منتفع می‌شوند. سازمان‌هایی که به پیاده‌سازی استانداردها می‌پردازند، می‌توانند از طریق آگاهی‌یافتن از نیازهای کار و محصول و بازار، عملکرد خود را بهبود بخشیده و در نتیجه سهم خود را نیز در بازار افزایش دهند و مصرف‌کنندگان، محصولات استاندارد‌شده را با کیفیت و قیمت بهتر و اطمینان بیشتر از مؤلفه‌های مختلفی که برایشان کاربرد دارد، استفاده می‌کنند. لذا نه‌تنها کیفیت خود محصول استاندارد‌شده، بلکه نگهداری و خدمات پس از فروش آن نیز برای مصرف‌کننده از اهمیت بالایی برخوردار است.

عزیزی تصریح کرد: همچنین کاهش ریسک عدم شناخت محصول از دیگر منافع استانداردسازی است. در سطح جامعه نیز، حفظ سلامت و بهداشت جامعه، استفاده بهینه، اثربخشی و کارایی، از تأثیرات مستقیم استانداردسازی است که منافع آن متوجه جامعه است. همچنین موازین زیست‌محیطی و پیشگیری از آلودگی از مقوله‌هایی هستند که در هر استاندارد مرتبط با محصول دیده می‌شود.

وی عنوان کرد: استانداردسازی در حوزۀ کاری سازمان اسناد و کتابخانه ملی، که مشخصاً با بحث کتاب و سند در ارتباط است با هدف یکپارچه‌سازی و هماهنگ‌سازی فناوری‌ها و فرایندهای مرتبط با آرشیو کتابخانه از جمله ثبت، نمایه‌سازی، بازیابی، توزیع و انتشار، ارائه، مهاجرت، تبادل، حفظ و نگهداری، تمامیت و تعیین‌تکلیف، انجام می‌شود.

رئیس پژوهشکده اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران ادامه داد: در حوزه آرشیو، فرایندهایی مثل کنترل کیفیت، حفظ تمامیت، کنترل کیفیت ورودی و خروجی اسناد و مدارک، کنترل مراحل ذخیره‌سازی، کاربردپذیری، حفاظت و نگهداری، ارائه فراداده‌های ضروری، کاربرد برنامه‌های مبتنی‌بر وب، پیاده‌سازی سیستم‌های مدیریت اسناد کاغذی و اسناد الکترونیکی و تأمین امنیت داده‌های موجود در اسناد و مدارک از مواردی است که تحت پوشش استانداردهای اسنادی و آرشیوی قرار می‌گیرد.

وی تصریح کرد: با در نظر گرفتن ضرورت و اهمیت موضوع استانداردسازی در آرشیوها، سازمان اسناد و کتابخانه ملی به‌عنوان متولی قانونی اسناد در ایران، چند سالی است که با همکاری نزدیک و تنگاتنگ با سازمان ملی استاندارد ایران، قدم در راه استانداردسازی فرایندها و موضوعات مرتبط با آرشیو برداشته است. این همکاری که از سال 1392 تا امروز به‌صورت مستمر بین دو سازمان صورت گرفته است، منجر به حضور پررنگ سازمان اسناد و کتابخانه ملی در تدوین استانداردهای حوزه کتابداری، اسناد، و مستندسازی اسناد و مدارک هم در حوزه کاغذی و هم در حوزه الکترونیکی شده است.

عزیزی ادامه داد: حاصل این تدوین بیش از 34 استاندارد به‌صورت مستقیم در سازمان اسناد و کتابخانه ملی و مشارکت در تدوین بیش از 60 استاندارد با حضور کارشناسان سازمان اسناد و کتابخانه ملی در سازمان ملی استاندارد ایران است.

وی عنوان کرد: فعالیت‌های استانداردسازی پژوهشکده اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملی در سال جاری نیز در حال پیگیری و انجام است. بطوریکه در ادامه همکاری‌های نزدیک و مؤثر دو سازمان، سازمان اسناد و کتابخانه ملی به‌عنوان نخستین دستگاه دولتی ایران اقدام به تأسیس دفتر استانداردسازی کرده است.

غلامرضا عزیزی افزود: این کار در راستای پاسخگویی به مصوبه دولت محترم مبنی‌بر لزوم تأسیس دفتر استانداردسازی در تمامی دستگاه‌های تحت‌پوشش قانون از جمله وزارتخانه‌ها،مؤسسات دولتی، مؤسسات یا نهادهای عمومی یا غیردولتی، شرکت‌های دولتی به‌منظور توسعه و تقویت نظام استاندارد ملی و تقویت و توسعه نظام استاندارد در کشور صورت گرفته است که آئین افتتاح رسمی این دفتر در تاریخ 29 دی ماه 1398 با حضور دکتر بروجردی ریاست سازمان و مهندس پیروزبخت ریاست سازمان استاندارد انجام شد.

وی ادامه داد: از دیگر اقدامات مهم سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در حوزه استانداردسازی، پذیرش مسئولیت حقوقی دبیرخانه دائمی کمیته فنی متناظر TC171 تحت عنوان «برنامه‌های مدیریت مدارک» و کمیته فرعی شماره 11 از کمیته فنی متناظر TC46 و انجام امور مربوط به آن، در پژوهشکده اسناد است.

عزیزی تصریح کرد: مهم‌ترین اهداف کمیته فنی متناظر TC171 تصمیم‌گیری و نظارت بر تدوین استانداردهای ملی و بین‌المللی در حوزه‌های استاندارسازیِ فناوری‌ها و فرایندهای دخیل در ثبت، نمایه‌سازی، ذخیره‌سازی، بازیابی، انتشار و اطلاع‌رسانی، بازنمایی، گذار، تبادل، حفاظت‌و نگهداری، حفظ یکپارچگی و تعیین‌تکلیف اسناد و مدارک در حوزه مدیریت اسناد و آرشیو است.

وی عنوان کرد: کمیته فنی متناظر TC171 از دو کمیته فرعی تحت عناوین «کیفیت، حفاظت‌ونگهداری، یکپارچگی اطلاعات» و «قالب پروندۀ مدرک، سامانه‌های مدیریت اسناد/مدارک الکترونیکی و اطمینان‌پذیری اطلاعات» تشکیل شده است که تحت نظارت کمیته فرعی اصلی به انجام وظایف خود در حوزه‌های تعیین‌شده می‌پردازند. مهم‌ترین اهداف کمیته فنی متناظر TC46 نیز استانداردسازیِ روش‌های مرتبط با کتابداری، مستندسازی و اطلاع‌رسانی، انتشارات، آرشیو، مدیریت اسناد، مستندسازی موز‌ه‌ها، خدمات نمایه‌سازی و چکیده‌نویسی، است.

عزیزی ادامه داد: در ذیل این کمیته فنی متناظر، پنج کمیته فرعی فعالیت می‌کنند که یکی از مهم‌ترینِ این کمیته‌ها، کمیته فرعی 11 با عنوان مدیریت اسناد/آرشیو است. امیدواریم فعالیت‌های سازمان اسناد و کتابخانه ملی به‌عنوان سازمان پیشرو در امور فرهنگی و اجتماعی در حوزه استانداردسازی، راه را برای نهادینه‌سازی این امر در سایر دستگاه‌ها هموار کرده و زمینه‌ساز همکاری‌های بیشتر و نزدیک‌تر بین دو سازمان شود.

پایان پیام/32

منبع: شبستان

کلیدواژه: یکپارچه سازی آرشیو ملی استاندارد سازی فرایندها پژوهشکده اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران کمیته فنی متناظر مرتبط با آرشیو اسناد و مدارک مدیریت اسناد نمایه سازی کمیته فرعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۳۸۷۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شست‌وشوی عقل به واسطه کتاب انجام می‌شود

نماینده مردم شهرستان‌های کاشمر، خلیل‌آباد، بردسکن و کوهسرخ،گفت: شست‌وشوی مغز و عقل به واسطه کتاب انجام می‌شود و به عبارتی دیگر کتاب موجب می‌شود انسان نمیرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کاشمر،حجت الاسلام جواد نیک بین در آیین افتتاح کتابخانه عمومی برکتِ حاج سید مجتبی حسینی که در روستای شفیع آباد شهرستان بردسکن برگزار شد، گفت: دوست خوب، آدم را در مسیر خوب و رفیق بد، انسان را به مسیر بد هدایت می‌کند.

وی تصریح کرد: انسان برای حرکت در یک مسیر ابتدا باید هدف و سپس همسفر خود را انتخاب کند، به عبارتی همسفر نقش به سزایی در انجام کارها و موفقیتهای کلان ایفا می‌کند.

نیک بین ادامه داد: شستشوی مغز و عقل به واسطه کتاب انجام می‌شود و به عبارتی دیگر کتاب موجب می‌شود انسان نمیرد. اگر از کتاب دوری کنیم بدون شک بدانید که از دایره عقل خارج می شوید؛ لذا برای به روز رسانی اطلاعات و دانش خود نیازمند مطالعه مستمر هستیم.

نماینده مردم شریف شهرستان‌های کاشمر، خلیل‌آباد، بردسکن و کوهسرخ توصیه کرد: برای جلوگیری از زوال عقل و افزایش دانایی و آگاهی شهریار، حافظ، سعدی و مثنوی و در آخر کتاب خوب بخوانید.

حجت الاسلام جواد نیک بین، ضمن تقدیر از بانیان افتتاح کتابخانه در منطقه ترشیز اظهار امیدواری کرد در آینده شاهد حضور جمعیت کثیری از کتابخوانان در این کتابخانه باشیم.

حسین نوربخش، سرپرست اداره کل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی نیز ضمن ابراز خرسندی از افتتاح کتابخانه در منطقه ترشیز کهن، گفت: این دومین کتابخانه عمومی است که در سال 1403 افتتاح شده است.

وی تصریح کرد: جهش کتابخوانی و کتابخانه سازی را از این منطقه شروع کرده ایم و امیدوارم این جهش با حضور شما در این کتابخانه امتداد پیدا کرده و رشد کند.

نوربخش با بیان اینکه امروز شاهد 153مین کتابخانه عمومی استان هستیم، اظهارکرد: کتابخانه های عمومی امروز با هویت ایرانی و اسلامی نقش ارشادی را در جامعه ایفا می کنند. هدف ما بر این است تا با ارائه خدمات کتابخانه ای بتوانیم نسلی آگاه و دانا را پرورش دهیم.

وی افزود: امیدواریم هر روز بیش از پیش بتوانیم در راستای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی گامهای موثرتر و مفیدتری برداریم.

علی دهقان زاده، فرماندار و رئیس انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان بردسکن نیز گفت: بنای کتاب و کتابخوانی، مسئله ای است که در دین اسلام به آن تاکید شده است و خداوند به واسطه یکی از شایسته ترین بندگان خود انسانها را به کتابت و کتاب راهنمایی کرد.

وی با بیان اینکه باید به کتاب، غذای روح نیز توجه شایسته و بایسته داشته باشیم، افزود: به عنوان خادم مردم این شهرستان، سپاسگذار فعالان حوزه کتاب و کتابخوانی هستم.

دهقان زاده عنوان کرد: ما قدردان حضور پررنگ خیرین بومی در حوزه های مختلف فرهنگی و عمرانی در حوزه کتابخانه‌ها هستیم و امیدواریم در آینده شاهد افزایش بیش از گذشته تعداد کتابخانه در این خطه فرهنگ دوست باشیم.

مهدی زارعی، رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان بردسکن نیز گفت: تلاش ما بر این است تا این کتابخانه را به مرکزی برای اجرای برنامه ها و فعالیتهای متنوع فرهنگی در راستای حمایت از کسب و کارهای کوچک، برگزاری دوره های آموزشی، ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی و ... تبدیل کنیم.

گفتنی است؛ کتابخانه عمومی برکتِ مرحوم حاج سیدمجتبی حسینی با مساحت 1500مترمربع و زیربنای 265مترمربع و بخشهای کودک، مخزن کتاب، دو سالن مطالعه ویژه خانمها و آقایان، نشریات و ... در شهرستان بردسکن، روستای شفیع آباد، خیابان ولیعصر(عج) 13 واقع شده است.

انتهای پیام/282

دیگر خبرها

  • سازمان اسناد ملی ایران به کتابخانه‌های آذربایجان‌غربی کتاب هدیه کرد
  • شست‌وشوی عقل به واسطه کتاب انجام می‌شود
  • استانداردسازی آدرس‌های اماکن از طریق سامانه ملی جی نف
  • برای نخستین‌بار؛ انتشار دست‌نوشته‌ رهبر انقلاب در دفتر کتابخانه وزیری+عکس
  • نشست «سندپژوهی و سندشناسی» در کتابخانه ملی برگزار می‌شود
  • ۶۵ هزار هکتار از شالیزارهای شمال یکپارچه سازی می شود
  • یکپارچه‌سازی ۶۵ هزار هکتار زمین کشاورزی به سرمایه‌گذار چینی واگذار شد
  • یکپارچه سازی زمین های کشاورزی شمال با سرمایه گذاری چینی‌ها
  • یکپارچه سازی ۶۵ هزار هکتار زمین کشاورزی شمال کشور با سرمایه گذاری چینی‌ها
  • فرهنگ صلح و سازش مردم یزد باید مستند شود