Web Analytics Made Easy - Statcounter

اسرائیل هیوم نوشت: جنگ اردوغان با کردها نیز به اعتماد متحدان ایالات متحده در سوریه و عراق خدشه وارد کرده و این پیام را به نیروهای محلّی فرستاد که آمریکا دیوار قابل اتکایی نیست.

گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو؛ نشریه صهیونیستی اسرائیل هیوم، وابسته به «شلدون ادلسون» سرمایه‌دار یهودی-آمریکایی که از حامیان انتخاباتی ترامپ در ایالات متحده و نتانیاهو در رژیم اشغالگر قدس است، در گزارشی با عنوان «ترکیه ایران بعدی است» نوشت: برنارد لوئیس*، محقق مشهور [یهودی] در حوزه خاورمیانه بعد از ریاست جمهوری «رجب طیّب اردوغان» گفت که ایران می‌تواند مثل ترکیه شود و ترکیه ممکن است به تدریج تبدیل به ایران شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حال حاضر، تهدید از سوی آنکارا محقق شده ولی امیدی به تغییر ایران نیست
ـــ منظور لوئیس این بود که نظر ایران نسبت به اسرائیل عوض شود. علاوه بر فاجعه‌ای که اردوغان برای کشورش به ارمغان آورده، سیاست اقتدارگرایانه او همسایگانش را در منطقه «هلال حاصلخیز»، شبه جزیره عربستان و کشورهای حوضه مدیترانه خشمگین کرده است. سیاست اردوغان به منافع اسرائیل و آمریکا ضربه می‌زند و اثرات اقدامات وی در قاره اروپا مشاهده می‌شود. قطر، آذربایجان و حکومت فائز السراج در طرابلس تنها متحدان اردوغان هستند. 

«هلال حاصلخیز - the Fertile Crescent»: این منطقه از راس خلیج فارس تا بخشی از قفقاز و كناره‌های دریای سیاه تا بخش غربی مدیترانه و دلتای نیل را در برمی‌گیرد. امروزه کشورهای مصر، فلسطین اشغالی، لبنان و نیز کرانه باختری رود اردن و نوار غزه و بخش‌هایی از اردن، سوریه، عراق، جنوب شرقی ترکیه، غرب و جنوب غربی ایران را دربرمی‌گیرد. جمعیت آن امروز نزدیک به ۱۲۰ میلیون یا دست کم یک‌چهارم جمعیت کل خاورمیانه تخمین می‌زنند. 

نویسنده صهیونیست این گزارش در ادامه نوشت: اردوغان برای اروپا یک تهدید چندوجهی محسوب می‌شود. پیمان نظامی «ناتو» در مواجهه با اتحاد جماهیر شوروی (روسیه کنونی) تاسیس شد و حضور ترکیه در آن کمی غیرمعمول به نظر می‌آمد. اخیراً شاهد تضاد شدید بین ویژگی و شخصیت کشورهای دموکراتیک عضو پیمان ناتو و رژیم ستمگر ترکیه هستیم. روابط نزدیک اردوغان با روسیه و خرید سامانه پدافند هوایی تهدیدی برای ناتو محسوب می‌شود. سیاست اردوغان درحال نابودی اعتبار ترکیه است. او اکنون به مثابه اسب تروا در اردوگاه ناتو است. 

اردوغان حتی تلاش هم نمی‌کند که در دو حوزه حساس تهدید علیه جامعه و سیاست اروپا را پنهان کند: ترک‌ تباران در قاره اروپا و مسئله پناهجویان. وی به وضوح فرآیند رادیکالیسم را در میان میلیون‌ها ترک تبار تشویق می‌کند. مهاجرانی  که از دهه ۱۹۷۰ میلادی به اروپا و عمدتاً  آلمان مهاجرت کرده‌اند. این افراط گرایی می‌طلبد که در مسیر تابعیت و فرآیند ادغام در وطن جدیدشان، به فرهنگ ترکیه‌ای خود وفادار باقی بمانند.   اردوغان در پاییز سال ۲۰۱۵ موجی قریب به یک میلیون پناهجو، عمدتاً از کشور‌های سوریه و افغانستان و پاکستان را به سمت دروازه‌اروپا روانه کرد. با توجه به ناتوانی اروپا در مواجهه با این موضوع، اردوغان معامله‌ای با آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان انجام داد که در ازای توقف ورود پناهجویان به اروپا، یک میلیارد یورو دریافت کند. از آن زمان، اردوغان از توانایی خود در بازکردن دریچه این سد "به عنوان راهی برای اخاذی پول از اروپای ترسیده" بهره می‌برد.   خطر اردوغان برای منافع ایالات متحده آشکار شده است، اما درک این مسئله دشوار است که چرا آمریکا رفتار ظالمانه او را می‌پذیرد. ضربه‌ای که رئیس‌جمهور ترکیه به ناتو می‌زند، آمریکا را هم دچار آسیب می‌کند. سیل پناهجویان به توانایی اروپا در مقابله با روسیه ضربه زده است. جنگ اردوغان با کردها نیز به اعتماد متحدان ایالات متحده در سوریه و عراق خدشه وارد کرده و این پیام را به نیروهای محلّی فرستاد که آمریکا دیوار قابل اتکایی نیست. به این تهدیدات جریان [سنّی مذهب] اخوان المسلمین را باید اضافه کنیم که حکومت‌های طرفدار آمریکا در مصر، عربستان سعودی، اردن و کشورهای حاشیه خلیج فارس با آن روبرو هستند. ایالات متحده خواهان هژمونی و سلطه ترکیه بر منطقه مدیترانه نیست. تنها مجازات مبنی بر جلوگیری از فروش جنگنده F-۳۵ به دلیل خرید سیستم موشکی روسی از سوی آمریکا بازدارنده نیست. اسرائیل فهرست بلندی از مشکلات مواجه است که منبع آن آنکارا است. اردوغان در منطقه مدیترانه، سرمایه‌های اقتصادی اسرائیل و همچنین متحدانش را تهدید می‌کند. از حماس حمایت می‌کند. اجازه می دهد «حسن الروری» با پاسپورت ترکیه در کشورش فعالیت کند. وی جنگی بر ضد اسرائیل در اورشلیم (بیت المقدس) به راه می‌اندازد و عوامل خود را برای مبارزه می فرستد.   اردوغان منفور و منزوی شده است. ترکیه آسیب پذیر و شکننده شده است؛ به خصوص در بخش اقتصادی. حدود یک ماه پیش، مؤسسه اعتبارسنجی مودی (Moody) رتبه ترکیه را تا B۲ (در حالت ریسک) تنزل داد. پایین‌ترین رتبه در ۳۰ سال گذشته‌ای که مورد سنجش قرار گرفت و پنج پلّه پایین‌تر از رتبه‌ای که برای جلب سرمایه نیاز دارد. صرف نظر از تحریک ملی گرایانه و اقدامات ظالمانه اردوغان، اقدامات وی همچنان ادامه دارد زیرا وضعیت اقتصادی در آستانه تحمل است. اینجاست که می توان او را مهار کرد، اما برای این که اتفاق بیفتد، باید آمریکایی ها پیش قدم شوند. ترامپ هنوز آن را پیشنهاد نکرده است و جو بایدن نیز مطمئناً نمی خواهد کاری با آن داشته باشد.   ترجمه: ایلیا فروزش *مطالب فوق لزوماً مورد تایید خبرگزاری نیست و صرفاً جهت مطالعه مخاطبان ترجمه شده است. * «برنارد لوئیس» در سن ۱۰۲ سالگی و در سال ۱۳۹۷ مرد؛ کسی که از او به عنوان نظریه‌پرداز طرح‌های تجزیه‌طلبانه و خطرناک‌ترین طراح نقشه فروپاشی خاورمیانه در قرن بیستم به بیش از کشور محسوب می‌شود. نقشه «برنارد لوئیس» برای تجزیه کشورهای خاورمیانه

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: اسرائیل صهیونیسم رژیم اسرائیل ایالات متحده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۴۳۵۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفر اردوغان به آمریکا به تعویق افتاد

وزارت امور خارجه ترکیه از به تعویق افتادن سفر رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه به آمریکا که قرار بود در ۹ ماه مه برگزار شود، خبر داد.

بنابر گزارش آناتولی، بر اساس اظهارات اونجو کچالی، سخنگوی وزارت امور خارجه ترکیه سفر اردوغان به دلیل تناقض در برنامه‌های دیپلماتیک به تعویق افتاد.

سخنگوی وزارت خارجه ترکیه اعلام کرد که این دیدار در فرصتی دیگر برای هر دو طرف مشخص خواهد شد. کچالی در ادامه بر ادامه گفتگو‌های سطح بالا میان ترکیه و آمریکا تاکید کرد.

اردوغان و بایدن از زمان روی کار آمدن رئیس جمهوری دموکرات آمریکا در ژانویه ۲۰۲۱، چندین بار در کنفرانس‌های بین المللی ملاقات کرده و تلفنی صحبت کرده‌اند.

روابط واشنگتن و آنکارا به دلیل اختلاف نظرها بر سر پاره‌ای از موضوعات، مدت‌هاست متشنج است.

اگرچه این اختلافات از زمانی که آنکارا درخواست سوئد برای پیوستن به ناتو را در اوایل سال جاری تصویب کرد، کمتر شد، اما همچنان اختلافات بر سر سوریه، روسیه و جنگ در غزه ادامه دارد.

این تعویق چند روز پس از آن صورت می گیرد که اردوغان اخیرا میزبان اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس در استانبول بود و این دیدار خشم رژیم صهیونیستی و متحدان آن را برانگیخته بود.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • اردوغان: در برابر نابودی فلسطینی‌ها سکوت نخواهیم کرد
  • سفر اردوغان به آمریکا به تعویق افتاد
  • واکنش ترکیه به حمله وزیرخارجه اسرائیل به اردوغان
  • آنکارا: هدف قرار دادن اردوغان نشان دهنده وضعیت روانی فعلی اسرائیل است
  • محمد صدر: ایران با اسرائیل درگیر نشد، با ناتو رو در رو شد
  • کریدور عراق-اردوغان- اروپا / چالش‌های فنی و زیرساختی
  • کنایه وزیر خارجه اسرائیل به اردوغان: سریالت را ببین
  • کنایه وزیر خارجه رژیم اسرائیل به اردوغان: سریالت را ببین
  • اردوغان: رادار ناتو در ترکیه موشک‌های ایران به‌سوی اسرائیل را رهگیری نکرد
  • رادار ناتو در ترکیه موشک‌های ایران به‌سوی اسرائیل را رهگیری نکرد