Web Analytics Made Easy - Statcounter

همزمان با نزدیک شدن به پایان دوره گذار خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، سران ۲۷ کشور عضو اتحادیه روز پنجشنبه با صدور بیانیه‌ای از دولت لندن خواستند تا گام‌های ضروری و لازم را برای خروج از بن‌بست در مذاکرات و سرعت بخشیدن در راستای دست‌یابی به توافق تجاری بردارد.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری برنا،  در این بیانیه که در نخستین ساعات از اولین روز برگزاری نشست سران اروپا در بروکسل منتشر شد همچنین به اعضا توصیه شده تا مقدمات لازم را برای احتمال خروج بدون توافق انگلیس از اتحادیه اروپا مد نظر قرار دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«میشل بارنیه» نماینده شورای اروپا در امور برگزیت امروز با ایراد سخنانی در نشست خبری گفت: ما آماده‌ایم که با انگلیس به یک توافق عادلانه برسیم. موضع ما از روز اول مشخص بود؛ اگر انگلیس خواهان دسترسی به بازار داخلی اتحادیه اروپاست باید شرایط برابر را رعایت کند.

وی با اشاره به اختلاف نظرهای باقی‌مانده میان دو طرف، برای سرعت بخشیدن به روند مذاکرات از هفته آینده اعلام آمادگی کرد و افزود: امیدوارم در هفته‌های پیش‌رو، دوره پایانی گفت‌وگوها را با موفقیت پشت سر بگذاریم.

از سویی ضرب‌الاجل تعیین شده از سوی نخست وزیر انگلیس در خصوص دستیابی به توافق تجاری با اتحادیه اروپا برای دوره پسابرگزیت امروز به پایان می‌رسد. «بوریس جانسون» نسبت به روند کند مذاکرات برگزیت دلسرد است و می گوید که در دو هفته گذشته پیشرفتی در راستای دستیابی به توافق نهایی حاصل نشده است. 

وی دیروز در گفت وگوی تلفنی با «اورسولا فون در لاین» رئیس کمیسیون اروپا و «شارل میشل» رئیس شورای اروپا اشتیاق خود را برای شنیدن نتایج نشست دو روزه سران اروپا نشان داد و اعلام کرد که انگلیس بعد از آن درباره گام های بعدی تصمیم گیری خواهد کرد.

رئیس شورای اروپا سپس در پیام کوتاه توئیتری خود اعلام کرد: ما با جانسون صحبت کرده ایم. در آستانه نشست شورای اروپایی مجددا بر دستیابی به پیشرفت هایی در میز مذاکرات تاکید داریم.

«فون در لاین» هم در پیام جداگانه‌ای تاکید کرد که اتحادیه اروپا برای دستیابی به توافقی با انگلیس البته نه به هر قیمتی کار می‌کند. 

با این وجود در اتحادیه اروپا این نگاه رایج است که دولت لندن قصد دارد تا پس از اجرای برگزیت و بدون رعایت مقررات داخلی این حوزه از امتیاز ویژه اعضا، بهره‌برداری کند.

نخست وزیر هلند در حاشیه نشست امروز به خبرنگاران گفت که اختلاف‌های متعددی با انگلیس باقی‌مانده و پیشرفتی که باید، در این زمینه صورت نگرفته است. وی تصریح کرد: «وقت آن رسیده که انگلیس اراده خود را برای رسیدن به توافق نشان دهد.»

این درحالیست که بوریس جانسون اواخر شهریور ماه گذشته با تصویب لایحه‌ای در پارلمان این کشور در خصوص نادیده گرفتن بخش‌های کلیدی از موافقت‌نامه برگزیت که سال گذشته با اتحادیه اروپا توافق شد، پیام تندی را به طرف اروپایی ارسال کرد که با اعتراض‌های شدیدی مواجه شد. 

اتحادیه اروپا اقدام لندن را نقض قوانین بین‌المللی خواند و دو هفته پیش اخطار رسمی ارسال کرد.

به هر روی، دوره گذار خروج انگلیس از اتحادیه اروپا کمتر از سه ماه دیگر پایان می‌ رسد و دو طرف مایل هستند تا پیش از اتمام این دوره در خصوص آینده همکاری‌های تجاری توافق کنند. در غیر این‌صورت آینده روابط دو طرف به شیوه توافق تجارت آزاد پیگیری خواهد شد که بر اساس پیش‌بینی کارشناسان، ضربه سنگینی را به اقتصاد انگلیس وارد می‌کند.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: برگزیت اتحادیه اروپا شورای اروپا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۵۴۴۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقررات جدید اروپا برای مبارزه با پولشویی

به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، قانونگذاران اتحادیه اروپا با اکثریت قاطع ۴۸۲ رای موافق در برابر ۴۷ رای مخالف، به ایجاد آژانس مبارزه با پولشویی اتحادیه اروپا رای دادند تا از این طریق به تعهد دیرینه خود عمل کرده باشند. این تصمیم بخشی از یک بسته گسترده‌تر است که شامل ممنوعیت تراکنش‌های نقدی کلان در سراسر اروپا نیز خواهد شد.

نمایندگان پارلمان اروپا در آخرین جلسه رای‌گیری خود تا پیش از انتخابات پارلمانی ماه ژوئن در روز چهارشنبه ۲۴ آوریل (۵ اردیبهشت) قوانین تازه‌ای برای معاملات فوتبال و تراکنش‌های ارزهای دیجیتال اعمال کردند و این در حالی است که اتحادیه به دنبال ترمیم شهرت خود پس از رسوایی‌های مالی اخیر است.

مرید مک‌گینس، کمیسر و مسئول ارشد خدمات مالی اتحادیه اروپا در این رابطه گفت: «پول‌های کثیف موجب تأمین مالی جنایات‌ وحشتناک می‌شود» و در نتیجه «با توجه وضعیت فعلی، لازم بود که یک بهبود قابل توجهی صورت می‌گرفت.»

با توجه به میزان بالای آرای موافق، به نظر می‌رسد که این ضرورت در بین همه طیف‌های سیاسی پارلمان اروپا احساس شده است.

دیمین کارم، نماینده فرانسوی پارلمان اروپا  از حزب سبزها معتقد است که «تروریست‌ها و کلاهبرداران از خلأهای موجود در قوانین اروپا سوء استفاده می‌کنند؛ پس باید قاطعانه عمل کنیم تا از یک سیستم قوی اطمینان حاصل کنیم.»

پرداخت نقدی بیش از ۱۰ هزار یورو ممنوع!

بر طبق مقررات جدید، بنگاه‌های تجاری از پذیرش یا پرداخت نقدی بیش از ۱۰ هزار یورو برای هر معامله منع می‌شوند. چرا که انبوه اسکناس‌های غیرقابل ردیابی می‌توانند باعث ایجاد سوء ظن در مورد جرایم مالی شود.

در عین حال، برخی از قانونگذاران ادعا می‌کنند که این تصمیم به آزادی مالی افراد لطمه می‌زند. پاتریک بریر از حزب آلمانی موسوم به «دزدان دریایی» خطاب به قانونگذاران پارلمان اروپا گفت: «دستان خود را از پول نقد و ارزهای دیجیتال ما دور نگه دارید. ما دزدان دریایی به این محرومیت مالی خزنده نه می‌گوییم.»

قوانین پولشویی اتحادیه اروپا در حال حاضر هم در مورد مؤسسات بزرگ مالی اعمال می‌شوند و چه بسا بانک‌ها هم اکنون هم موظفند هستند هویت مشتریان خود را تأیید کنند و تراکنش‌های مشکوک را به مقامات مسئول گزارش دهند.

اما این مقررات جدید بخش‌های مبتلابه مانند دلالان آثار هنری، جواهرات و قایق‌های تفریحی لوکس را نیز شامل خواهد شد. این محدودیت‌ها بخش خدمات نوآورانه مانند ارائه دهندگان ارزهای دیجیتال را نیز پوشش خواهد داد - چرا که قانونگذاران نگران بیت کوین و سایر دارایی‌های ناشناس‌تر برای پرداخت‌های غیرقانونی هستند.

با توجه به اینکه مقدار زیادی از پول‌های مشکوک در دنیای فوتبال جابه جا می‌شود؛ با اصرار نمایندگان پارلمان اروپا، این اقدامات نظارتی و محدود کننده در مورد باشگاه‌های بزرگ فوتبال و کارگزاران آن‌ها نیز اعمال خواهد شد.

فرانکفورت، مقر آژانس مبارزه با پولشویی

یکی از حساس‌ترین موضوعات‌ دیگر در مورد این بسته پیچیده، مساله جغرافیایی بود؛ این که این آژانس جدید ضد پولشویی اتحادیه اروپا قرار است در کجا مستقر باشد.

در نتیجه، پس از یک جلسه استماع عمومی ۱۲ ساعته که آن‌ هم در نوع خود نادر بود؛در نهایت شهر  فرانکفورت آلمان به عنوان مکان منتخب در میان چندین مدعی از جمله پاریس، رم، مادرید، وین، ریگا، ویلنیوس، بروکسل و دوبلین برگزیده شد. این آژانس که تقریباً ۴۰۰ نفر پرسنل خواهد داشت، مستقیماً بر اقدامات ضد پولشویی ۴۰ مؤسسه مالی بزرگ اتحادیه اروپا نظارت خواهد کرد.

این برای نخستین بار است که این مقررات از چارچوب صلاحدید ملی کشورها خارج شده و کمابیش به طور مداوم در سراسر اتحادیه اروپا اعمال می شود. 

پیش‌بینی می‌شود که با این اقدام تازه، اختلافاتی که تجارت قانونی فرامرزی را دشوار می‌کند و فضای سوء استفاده از سیستم را برای جنایتکاران و تروریست ها فراهم می‌آورد مرتفع شود.

 

الیگارش‌های روس و ضرورت بازبینی مقررات  مبارزه با پولشویی

مقامات اروپایی امیدوارند که مقررات جدید به بهبود شهرت اتحادیه اروپا در خصوص پول‌های کثیف کمک کند و پایانی بر جنجال رسوایی‌های اروپا باشد.

دو عضو اتحادیه اروپا یعنی کرواسی و بلغارستان در حال حاضر در «فهرست خاکستری» گروه ویژه اقدام مالی اف‌ای‌تی‌اف قرار دارند و مظنون به پولشویی هستند. مالت نیز به تازگی از این فهرست خارج شده است.

اروپا همچنین با مجموعه‌ای از رسوایی‌های بخش مالی شامل موسساتی مانند «دانسکه بانک» در دانمارک، «آ.بِ.اِل.وِ بانک» در لتونی و «پیلاتوس بانک» مالت مواجه شد.

دانسکه در سال ۲۰۲۲ از سوی نهادهای نظارتی ایالات متحده و دانمارک میلیاردها یورو جریمه شد. این بانک اعتراف کرده بود که حدود ۲۰۰ میلیارد یورو از طریق شعبه خود در استونی بین سال‌های ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۵ پولشویی کرده است.

بحث‌های اتحادیه اروپا به دلیل ضرورت اجرای تحریم‌ها علیه روسیه به دلیل اقداماتش در اوکراین بسیار مهم بود. این نگرانی وجود داشت که الیگارشی‌های ثروتمند روس ممکن است از ساختارهای مالی مشکوک برای دور زدن تحریم‌ها سوء استفاده کنند.

معمولا بسیاری از مقررات جدید پس از سه سال اجرا می‌شوند، اما موارد استثنا نیز وجود دارد.

بنابراین قوانین مربوط به بخش فوتبال پنج سال طول می کشد تا اعمال شود، و آژانس جدید اتحادیه اروپا می‌تواند در اواخر سال جاری میلادی شروع به کار کند - اگرچه قانون آن به طور رسمی در ژوئیه ۲۰۲۵ اجرایی می شود.

 

دیگر خبرها

  • کرملین: انگلیس مانع توافق آتش‌بس اوکراین شد
  • مسکو: انگلیس مذاکرات صلح اوکراین را خراب کرد
  • عضو پارلمان اروپا: این نهاد ننگ بشریت است
  • تحریم‌های اروپا علیه روسیه به نفع فروشندگان گاز
  • نخست وزیر یونان: سیستم دفاع هوایی برای اوکراین نداریم
  • نشست دوجانبه طالبان و هیأت ترکمنستانی
  • ادامه کمک های اتحادیه اروپا به افغانستان
  • مقررات جدید اروپا برای مبارزه با پولشویی
  • درخواست اتحادیه عرب برای اجرای قطعنامه آتش‌بس غزه
  • توافق آلمان و انگلیس برای تقویت همکاری‌های دفاعی