Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ساعد نیوز ، فضاهای مجازی، به واسطه تنوع و جذابیت که دارند، به خاطر عدم فرهنگ سازی مناسب، آموزشی و استفاده صحیح می توانند به كاركرد روابط زناشویی در خانواده آسیب جدی و مخربی وارد کند.

در زندگی زناشویی، اسیر شدن در تکنولوژی ها بخصوص موبایل و کامپیوتر، به مرور زمان بلایی بر سر رابطه می آورد که ممکن است دیگر آن زندگی به حالت اول باز نگردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی از پیامدهای استفاده نادرست از تکنولوژی بر زندگی زناشویی شامل موارد زیر هستند.

بالا رفتن توقعات از همسر

غرق شدن در فضاهای مجازی و تماشای لحظه به لحظه سوپر مدل ها و سلبریتی ها و حضور پررنگ و نزدیک آن ها با مخاطبانشان، باعث می شود که زن و شوهر به مرور و ناخودآگاه جذب این اندام ها و لباس های زیبا شوند و همسرشان را فراموش کنند. توقعات از همسرشان، به اندازه یک مدل می شود و شاید دیگر زیباترین لباس ها را نیز بر تن همسرشان نبینند. همچنین روابط زناشویی به خطر افتاده و زوجین را نیازمند دریافت مشاوره روابط زناشویی می کند.

تاثیر بر سلامت روان

درگیری مدام با اخبار تلخ، دعواها و حاشیه ها، کنش ها و واکنش ها، شایعات ریز و درست، اخبار اقتصادی و فرهنگی و تماشای کسانی که یک شبه و بدون هیچ هنری ره صد ساله را پیموده اند، می تواند باعث سرشار شدن احساسات بد در فرد شده و آن ها را به سمت افسردگی یا حتی اضطراب ببرد. در کنار این مسئله روابط زناشویی را سرد کرده و باعث بروز مشکلات عاطفی فراوان بشود. توجه داشته باشید که سپری کردن زمان بیش از اندازه در شبکه های اجتماعی به مرور تبدیل به نوعی اعتیاد در شما می شود که ترک آن مانند ترک مواد مخدر نیاز به درمان و مداخله دارد. پس بهتر است با مدیریت کردن بیشتر این موضوع، از عواقب و مشکلات روحی و روانی آن بکاهید.

تاثیر بر سلامت جسمانی

سالهاست که درباره مضرات تکنولوژی و تاثیرات منفی آن روی بدن انسان صحبت می شود. البته که اکثر آن ها حقیقت دارد. شایع ترین مشکل، چاقی است. جذابیت های فناوری، فرصت شما را می گیرند و همین مسئله شما را به سمت غذاهای آماده و عدم تحرک خواهد کشاند. نشستن مداوم در یک حالت خاص، به مرور زمان ستون فقرات و مفاصل شما را آسیب دیده خواهد کرد.

طلاق عاطفی

شاید تلخ ترین ضرر استفاده نادرست از تکنولوژی طلاق عاطفی باشد. خیلی ها ممکن است متوجه نشوند که چه بر سر آن ها می آید اما به مرور زمان می بینند حسی به همسر خود ندارند و با دوستان مجازی و فیلم ها و بازی های خود سرگرم اند. چندین ساعت سر کار، بعد خستگی و موبایل، بعد هم خواب و... نتیجه مشخص است. در جلسات مشاوره جنسی بسیاری از این عوامل و دیگر عوامل منفی بر رابطه زوجین بررسی و رفع می شود.

مشکل در برقراری رابطه جنسی

توجه بیش از حد به شبکه های اجتماعی شما را از همسرتان دور خواهد کرد و در نتیجه نمی توانید نیازهای جنسی همسرتان را درک کرده و برای ارضای آن تلاش کنید. همچنین حضور شما در فضای مجازی و تماشای مدل های مختلف باعث می شود که دیگر جذابیت های همسرتان به چشم نیاید و به مرور دچار سردی رابطه شوید. از همین رو نیاز است تا با بهره بردن از مشاوره جنسی به بسیاری از این مشکلات خود پایان دهید.

کاهش تاثیر شبکه های اجتماعی بر روابط زناشویی

فناوری یا تکنولوژی، از واجبات دنیای امروزی است که اگر کسی نحوه استفاده از آن ها را بلد نباشد، فرقی با یک فرد بی سواد ندارد. شاید بگویید این تکنولوژی است که صفا و صمیمیت گذشته ها را از بین برده و انسان ها را از هم دور کرده. بله، تاحدودی درست می باشد اما تکنولوژی شما را از هم دور نکرده، بلکه استفاده اشتباه شما از آن و اعتیاد به شبکه های اجتماعی باعث بروز این مشکلات می شود.

شما هنوز می توانید در خانه مادر بزرگ دور هم بنشینید و خاطره بگویید، هنوز هم می توانید به پارک بروید، بدوید و لذت های گذشته را تجربه کنید، اما خود شما هستید که با استفاده بیش از اندازه و همیشگی از تکنولوژی، زندگی خود را بی رنگ کرده اید. نیاز نیست تمام لذت ها و شادی های خصوصی زندگی خود را با همه شریک شوید یا برای سال های آینده ثبت کنید. می توانید بنشینید، لذت ببرید و در خاطرات خود نگه دارید. اگر احساس می کنید خانواده تان آن گرمای گذشته را ندارد، حتما از مشاوره خانواده برای بازسازی تعاملات میان اعضای خانواده خود استفاده کنید.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: فضای مجازی زندگی زناشویی خانواده شبکه های اجتماعی روابط زناشویی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۵۵۶۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دشمن دشمن شما، واقعا دوست شما است؟

دانشمندان برای اولین بار یک مدل شبکه اجتماعی با استفاده از فیزیک آماری توسعه داده‌اند که صحت نظریه تعادل اجتماعی هایدر را نشان می‌دهد.

به گزارش دیجیاتو، نظریه تعادل اجتماعی هایدر توضیح می‌دهد که انسان‌ها ذاتاً می‌کوشند تا در محافل اجتماعی به هماهنگی برسند. طبق این نظریه، چهار اصل وجود دارد که باعث تعادل روابط می‌شوند:

دشمنِ یک دشمن، یک دوست است.

دوستِ یک دوست، یک دوست است.

دوستِ یک دشمن، یک دشمن است.

دشمنِ یک دوست، یک دشمن است.

مطالعات بسیاری تلاش کرده‌اند تا این نظریه را با استفاده از علم شبکه و ریاضیات تأیید کنند. اما این تلاش‌ها بی‌ثمر بوده‌اند، زیرا شبکه‌ها با روابط کاملاً متعادل فاصله دارند. سوال این است که آیا شبکه‌های اجتماعی از یک مدل شبکه متعادل‌تر هستند یا نه. بسیاری از مدل‌های شبکه ساده‌تر از آن هستند که بتوانند پیچیدگی‌های روابط اجتماعی را در خود جای دهند. از این رو، نتایج آن‌ها با واقعیت ناسازگار است.

پژوهشگران دانشگاه نورث‌وسترن در مطالعه خود با موفقیت دو بینش کلیدی را گنجانده‌اند که، سرانجام بعد از ۸۰ سال، صحت نظریه تعادل اجتماعی هایدر را نشان می‌دهد. اول این که همه یکدیگر را نمی‌شناسند؛ دوم، بعضی‌ها در روابط خود مثبت‌تر از دیگران هستند. پژوهشگران این دو نکته را از مدت‌ها قبل می‌دانسته‌اند، اما نمی‌توانستند آن‌ها را همزمان در مدل‌های خود به‌کار بگیرند.

یکی از پیش‌بینی‌های نظریه تعادل اجتماعی این است که دو قطب سیاسی مخالف در یک جامعه ایجاد خواهند شد.

نظریه تعادل اجتماعی چه می‌گوید؟

نظریه تعادل اجتماعی هایدر از گروه‌های سه نفره استفاده می‌کند تا این فرض را توضیح دهد که انسان‌ها به‌دنبال روابط راحت و هماهنگ هستند. در روابط متعادل، همه همدیگر را دوست دارند. یا اگر یک نفر از دو نفر دیگر بدش می‌آید، آن دو با یکدیگر دوست هستند. روابط زمانی نامتعادل می‌شوند که هر سه نفر از هم بدشان می‌آید، یا یک نفر دو نفر را که همدیگر را دوست ندارند دوست دارد. چنین روابطی منجر به تنش و اضطراب می‌شوند.

این توضیحات با چیزی که در جوامع می‌بینیم بسیار سازگار هستند. در دنیای امروز دوقطبی‌های شدیدی وجود دارد که خود را به‌صورت قطب‌های سیاسی نشان می‌دهند. اگر تمام افرادی که شما دوست‌شان دارید، تمام افرادی را که دوست‌شان ندارید دوست نداشته باشند، نتیجه دو حزب سیاسی خواهد بود که از یکدیگر متنفر هستند.

استفاده از محدودیت‌ها در مدل‌های شبکه

در یک مدل شبکه، هر فرد یک گره و رابطه او با فرد دیگر یک لبه است که می‌تواند یک کیفیت خاص داشته باشد. دانشمندان پیش‌تر روابط دوستی یا دشمنی را در شبکه‌ها به‌صورت تصادفی مشخص می‌کردند. چنین مدل‌هایی از شبکه نمی‌توانند واقعیت جوامع را با موفقیت نشان دهند.

پژوهشگران نورث‌وسترن، ایستوان کوواک (István Kovács) و بینگ‌جیه هائو (Bingjie Hao)، از رویکرد تصادفی استفاده نکردند. برای این که تعاملات تصادفی باشند، هر گره (فرد) باید شانسی برابر برای مواجهه با گره‌های دیگر داشته باشد. اما در زندگی واقعی چنین نیست؛ مثلاً ممکن است شما هیچ‌گاه دوستِ دوست خود را نبینید.

کوواک و هائو مدل خود را به‌گونه‌ای ساختند که احتمال مثبت یا منفی بودن روابط کل شبکه، براساس مثبت یا منفی بودن روابط موجود تعیین می‌شود. این روابط همچنان تصادفی هستند، اما تصادفی بودن آن‌ها محدوده‌ای دارد که طبق توضیحات نظریه هایدر تعیین می‌شود. آن‌ها همچنین این نکته را در نظر گرفتند که برخی از افراد در روابط خود دوستانه‌تر هستند؛ یعنی احتمال مثبت بودن روابط آن‌ها بالاتر است.

آن‌ها مدل خود را روی داده‌های نظرات وبسایت Slashdot، روابط نمایندگان مجلس آمریکا، تعاملات تُجّار بیت‌کوین، و نظرات محصولات وبسایت Epinions اجرا کردند. این مدل توانست این شبکه‌ها را با موفقیت مدلسازی کند. در نتیجه، شبکه‌های اجتماعی با نظریه تعادل هایدر سازگار هستند. پژوهشگران می‌گویند این مدل نشان می‌دهد که حتی می‌توان این نظریه را به گروه‌های چهار نفره یا بیشتر بسط داد.

دیگر خبرها

  • مفاهیم: آشنایی با عوامل اجتماعی تعیین‌کننده سلامت (SDH)
  • (ویدئو) فیلم جدید کشف آدم کوتوله در ایران فضای مجازی را منفجر کرد
  • کادوی روز معلم معلمان مناطق عشایری سوژه شبکه‌های اجتماعی شد/ عکس
  • هستی گهواره من/ اضطراب مرگ معنا بخش زندگی / گریز از مرگ با مد و دفن شدن در نقش اجتماعی
  • دشمن دشمن شما، واقعا دوست شما است؟
  • این پهپاد نظامی سوژه شبکه های اجتماعی شد |‌ عکس
  • «امتداد»، در راه شبکه چهار سیما
  • (ویدئو) فیلمی از یک کارگر باربری شبکه‌های اجتماعی را تسخیر کرد
  • (عکس) ژیلا صادقی با این تیپ خفن در خارج سوژه شبکه‌های اجتماعی شد
  • آیا وازلین پوست را سفید میکند؟