Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

بازار خودروی ایران برای چندمین بار طی سال جاری دچار شوک شده است، این شوک تا جایی پیش رفته که قیمت پراید به مرز ۱۴۰ میلیون تومان و قیمت پژو ۴۰۵ به بیش از ۲۰۰ میلیون تومان رسیده است. قیمت تیبا به ۱۵۰ و قیمت پژو ۲۰۶ به ۳۰۰ میلیون تومان رسیده است.

این در حالیست که گزارش‌ها حکایت از فاصله زیاد قیمت کارخانه تا بازار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حالی قیمت تیبا در کارخانه ۷۰ میلیون تومان است که مقایسه اختلاف قیمت این خودرو با بازار آزاد نشان از تفاوت قیمت ۸۰ میلیون تومانی دارد. این تفاوت قیمت برای پژو ۴۰۵ حدود ۱۳۰ میلیون تومان و برای پژو ۲۰۶ حدود ۲۰۰ میلون تومان است.

بازار خودرو به دلیل سیاست قیمت گذاری، کاهش عرضه و افزایش تقاضا‌، دچار یک التهاب شدید شده است.

مجلس به دنبال ارائه طرحی است تا با عرضه خودرو در بازار بورس این تفاوت قیمت کارخانه با بازار را کاهش دهد.

به گزارش تجارت‌نیوز، طرح ساماندهی بازار و صنعت خودرو از سوی مجلس نشینان چندیست که مطرح شده است. طرحی که گفته شد به زودی اجرا می شود و محور اصلی آن، عرضه خودرو در بورس کالای ایران به منظور شفافیت بالای معاملات این بورس و تحقق اهداف برای تبدیل خودرو به یک کالای مصرفی است.

بر اساس این طرح، قیمت پایه توسط شورای رقابت تصویب و تعیین می‌شود، قیمت پایه روی تابلوی بورس قرار خواهد گرفت و متقاضیان روی همین قیمت با یکدیگر رقابت خواهند کرد. افرادی که بهترین قیمت را داده باشند برنده رقابت می‌شوند و خودرو و به آن اشخاص تعلق می‌گیرد.

خریداران خودرو در بورس تا دو سال حق فروش خودرو را نخواهند داشت و خریداران خودرو تا بازه زمانی دو ساله ملزم به پرداخت مالیات سنگینی خواهند شد. تمام خودروهای سبک صفر کیلومتر داخلی و برخی خودروهای خارجی هم مشمول این طرح می‌شوند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه، روح الله ایزدخواه، مسئول کارگروه خودروی کمیسیون صنایع مجلس گفته است: «هرکس در سال فقط یک خودرو از یک مدل می‌تواند از بورس خریداری کند. در بورس کالا، خودرو با قیمت تمام شده و واقعی معامله می‌شود و قیمت پایه را سازمان حمایت از مصرف کننده مشخص می کند.»

اما آیا این طرح می تواند بازار خودرو ایران را کنترل کند؟

رضا شیوا، رئیس شورای رقابت گفته است: «ورود خودرو به بورس با وجود محدودیت عرضه نه تنها نمی‌تواند مشکل این بازار را حل کند بلکه ممکن است با توجه به حجم گسترده تقاضا، قیمت‌های بالاتری در بورس کشف شود.»

برخی از کارشناسان علت اصلی تفاوت قیمت بین بازار و کارخانه و ایجاد دلال بازی را دخالت دولت در قیمت گذاری دانسته‌اند. این کارشناسان معتقدند که قیمت دستوری به کارخانه‌ها سبب شده است بسیاری از افراد به سودای سود بیشتر سرمایه خود را وارد بازار خودرو کنند و خودرو را از طریق کارخانه بخرند و در بازار آزاد بسیار گران‌تر بفروشند.

به عنوان مثال در زمان عرضه دنا پلاس توربو اتوماتیک، قیمت این خودرو که در کارخانه ۲۵۰ میلون تومان مشخص شده بود در یک روز در بازار آزاد تا ۶۰۰ میلیون تومان بالا رفت.

این خودرو توسط ایران خودرو و بنا به ادعای این شرکت در یک «قرعه کشی عادلانه» میان متقاضیان به فروش رفته بود.

البته برخی شبهه‌ها در زمینه عرضه خودرو توسط خودروسازان در زمان پیش فروش خودرو وجود دارد و برخی مدیران صنعت خودرو هم به همین دلیل بازداشت شده‌اند.

برخی دیگر از کارشناسان علت افزایش قیمت خودرو را افزایش قیمت ارز می‌دانند. این در حالیست که ارزبری خودروهای تولید داخل آن گونه که خودروسازان ایرانی ادعا می کنند زیر ۲۰ درصد است.

سعید زرندی، معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت به شبکه پنج تلوزیون گفته است: «خودرو و به خصوص خودروهای پر تیراژ به طور متوسط بین هزار تا دو هزار دلار وابستگی ارزی دارند، اما صرفه اقتصادی هم مهم است. در قرعه‌کشی یکی از خودروسازان نزدیک به دو میلیون و ۹۰۰ هزار نفر شرکت کردند. این آمار نشان می‌دهد که نقدینگی بالایی در اختیار مردم است. نکته مهم‌تر اینکه اختلاف قیمت‌های دولتی رانت‌هایی را ایجاد کرده و جذابیت ایجاد شده تا یک شبه ۱۰۰ میلیون سود نصیب افراد شود و همین موجب می‌شود همه بخواهند در این بازار سرمایه‌گذاری کنند.»

منبع: یورونیوز

منبع: آفتاب

کلیدواژه: بازار خودرو قیمت خودرو میلیون تومان بازار خودرو تفاوت قیمت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۵۶۴۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت نیسان سانی در بازار، قدیمی‌ترین خودرو وارداتی

نیسان سانی را می‌توان قدیمی‌ترین و به اصطلاح دمده‌ترین خودرو وارداتی جدید بازار ایران نامید. قیمت نیسان سانی به‌طور رسمی از سوی جهان نوین آریا معادل یک میلیارد و ۳۵۰ میلیون تومان اعلام شده است، بااین‌حال برای خرید نیسان سانی از بازار باید مبلغ بیشتری را هزینه کنید.

به گزارش دیجیاتو، درحال‌حاضر قیمت نیسان سانی در بازار آزاد، حدود ۲.۵ میلیارد تومان است. البته قیمت‌ها در یک سطح نیستند؛ به عنوان مثال یک فروشنده نیسان سانی خود را با قیمت ۲.۴ میلیارد تومان به معرض فروش گذاشته است، درحالی‌که فروشنده دیگری برای همین مدل خودرو ۲.۷ میلیارد تومان طلب می‌کند. در جدول زیر به بررسی این قیمت‌ها پرداخته‌ایم.

قیمت نیسان سانی در بازار آزاد، اردیبهشت ۱۴۰۳:

نیسان سانی علاوه برآن‌که یک خودرو قدیمی و ازمدافتاده محسوب می‌شود، در رده ارزان‌ترین خودرو‌های وارداتی نیز قرار می‌گیرد. بااین‌حال فروشندگان این خودرو تصمیم گرفته‌اند تا نیسان سانی را به دو برابر قیمت اعلامی واردکننده بفروشند! بدیهی است که پرداخت مبلغ ۲.۵ میلیارد تومانی برای خرید نیسان سانی در شرایط فعلی توجیه ندارد؛ بنابراین توصیه می‌کنیم مدتی صبر پیشه کنید تا هیجان تورمی قیمت این خودرو کاسته شود.

با مبلغی کمتر از ۲.۵ میلیارد تومان، گزینه‌های جذاب بسیاری در دسترس شما هستند. ازجمله جذاب‌ترین گزینه‌ها در بازه قیمتی ۲ الی ۲.۵ میلیارد تومان می‌توان به پژو ۲۰۰۸ و کیا سراتو وارداتی با کارکرد کمتر از ۵۰ هزار کیلومتر اشاره کرد. خرید خودرویی همچون فونیکس تیگو ۷ پرو پرمیوم یا فونیکس FX از بازار آزاد نیز با مبالغ ۲ و ۲.۳ میلیارد تومان امکان‌پذیر است. حتی می‌توانید با مبلغ ۲.۳ میلیارد تومان، نسخه‌های تمیز و کم‌کارکرد نیسان جوک را خریداری کنید. بدیهی است که در کنار این رقبای قدرتمند، نیسان سانی اقتصادی با موتور ۱.۵ لیتری تنفس طبیعی و گیربکس چهارسرعته AT حرف چندانی برای گفتن نخواهد داشت.

دیگر خبرها

  • قیمت خودرو امروز ۱۷ اردیبهشت + جدول
  • قیمت خودرو امروز ۱۷ اردیبهشت +جدول
  • چرا بورس درجا می‌زند؟!
  • افزایش سرمایه بیش از ۴ هزار درصدی یک نماد بورسی
  • قیمت خودرو امروز 16 اردیبهشت 1403
  • قیمت نیسان سانی در بازار، قدیمی‌ترین خودرو وارداتی
  • بورس انرژی دسترسی نیروگاه ها به منابع مالی را سریع تر می کند
  • گزارش روزانه بورس ۱۶ اردیبهشت/ افت ۵ هزار واحدی شاخص
  • قیمت خودرو امروز ۱۶ اردیبهشت +جدول
  • قیمت پراید «عجیب» شد/ گرانی بی‌سابقه قیمت خودرو در بازار