Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست-رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای گفت: بی توجهی به هدایت تحصیلی باعث هجوم گسترده دانش‌آموزان به رشته‌های علوم تجربی مانند پزشکی است.

ابراهیم صالحی عمران رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای کشور اظهار کرد: محتوی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش با عنوان لزوم تربیت حرفه‌ای و مهارت آموزی منابع انسانی به چاپ رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: مطابق نظریه سرمایه انسانی، آموزش نیروی انسانی به عنوان یکی از باارزش‌ترین ذخایر اقتصادی کشور‌ها شناخته شده است و آموزش نیروی انسانی نوعی سرمایه‌گذاری و عامل کلیدی در توسعه همه جانبه کشور به حساب می‌آید که با برنامه‌ریزی صحیح، بازده اقتصادی فراوانی به دنبال دارد.

صالحی عمران تصریح کرد: تمامی آموزش‌های عالی مهارتی از مهم‌ترین عوامل کلیدی در تأمین نیروی ماهر به منظور اشتغال و توسعه اقتصادی بوده که در کنار آن هدایت تحصیلی دانش‌آموزان به سمت و سوی تربیت حرفه‌ای و مهارت‌آموزی در راستای توسعه اقتصادی تخصصی و ماهر پیش خواهد رفت.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای با بیان اینکه کسب شایستگی‌های عام حرفه‌ای، مهارتی و هنری زمینه‌ساز کار مولد است، تاکید کرد: موضوع مهارت و تربیت حرفه‌ای تنها بند موجود در بیانیه ارزش‌هاست که در رابطه با هدایت تحصیلی دانش‌آموزان به سمت و سوی تربیت حرفه‌ای و مهارت‌آموزی گسترش پیدا کرده است.

صالحی عمران ادامه داد: تقویت بنیان خانواده و کمک به افزایش سطح توانایی‌ها و مهارت‌های خانواده در ایفای نقش تربیتی متناسب با اقتضائات جامعه اسلامی یکی دیگر از اهداف سند تحول بنیادین آموزش و پرورش شناخته شده است.

او گفت: طبق آمار‌های مطرح شده، از بین ۲۳ هدف عملیاتی تعریف‌شده در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش تنها ۳ هدف صراحتاً به موضوع تربیت حرفه‌ای و مهارت‌آموزی پرداخته شده است که در هدف عملیاتی ۵ به موضوع عدالت آموزشی و تأمین و بسط عدالت در برخورداری از فرصت‌های تعلیم و تربیت با کیفیت مناسب اشاره می‌شود.

صالحی عمران درباره اشتغال دانش آموزان در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش گفت: در هدف عملیاتی ۶ به تنظیم و اجرای برنامه جامع کارآفرینی و مهارت‌آموزی برای تمام دوره‌های تحصیلی به ویژه دانش‌آموزان دوره متوسطه به‌عنوان راهکاری برای تنوع‌بخشی به محیط‌های یادگیری در فرآیند تعلیم و تربیت رسمی عمومی اشاره شده است که در آن به اشتغال دانشجویان اهمیتی خاص داده می‌شود.

او با بیان اینکه به موضوع «اقتصاد آموزش» در مباحث مطرح‌شده در سند تحول بنیادین آموزش‌وپرورش تاکید شده، ادامه داد: یکی از مهم‌ترین مباحثی که در سال‌های اخیر برنامه ریزان و سیاستگذاران آموزشی کشور‌های جهان به آن توجه کرده اند موضوع «اقتصاد آموزش» است که به موضوعات اقتصادی مرتبط با آموزش یعنی تقاضا برای آموزش، تأمین مالی و فراهم کردن آموزش و کارآیی مقایسه‌ای برنامه‌ها و سیاست‌های متفاوت آموزشی پرداخته است.
مورد توجه قرار گرفتن بحث اقتصادی آموزشی در هدایت تحصیلی دانش‌آموزان

صالحی عمران اظهار کرد: بحث اقتصاد آموزشی در سال‌های اخیر مورد تاکید جدی قرار گرفته و با سرعت بیشتری رشد پیدا کرده است. باید بدانیم که مهارت‌های شغلی از مهم‌ترین عوامل پیشبرد اهداف اقتصادی جامعه هستند، اما به‌نظر می‌رسد که مبانی و پایه‌های آن در سند تحول بنیادین آموزش‌وپرورش به‌عنوان مبنای آموزش عمومی جدی گرفته نشده است.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای با اشاره به هدایت تحصیلی دانش آموزان اظهار کرد: هدایت تحصیلی دانش‌آموزان به عنوان یک مسئله جدی و اساسی در هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای و دوره‌های کار و دانش شناخته شده است که در برنامه توسعه ششم آمار ۵۰ درصدی برای آن در نظر گرفته شده، اما این آمار در حال حاضر حدود ۳۶ درصد بوده و همین عامل نشانه وجود ضعف‌هایی در سند یا بخش هدایت تحصیلی دانش‌آموزان خواهد بود.

او گفت: بی توجهی به هدایت تحصیلی باعث هجوم گسترده دانش‌آموزان به رشته‌های علوم تجربی مانند پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی و... می‌شود و طی چند سال گذشته همین عامل به‌عنوان یکی از مؤثرترین راه‌ها در تقویت و کمک به مافیای کنکور تلقی شده است که فشار‌های روانی و آسیب‌های اجتماعی را به دنبال خواهد داشت.

باشگاه خبرنگاران جوان

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: سند تحول بنیادین آموزش و پرورش تربیت حرفه ای و مهارت آموزی سند تحول بنیادین آموزش رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای هدایت تحصیلی دانش آموزان هدایت تحصیلی دانش آموزان صالحی عمران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۶۲۸۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کسب مجوز برگزاری امتحانات در مناطق عشایری کهگیلویه و بویراحمد

رئیس آموزش و پرورش عشایر استان گفت: با پیگیری‌های صورت گرفته امتحانات نهایی پایه متوسطه امسال برای نخستین بار در مدارس عشایری دخترانه سرآبتاوه، شهید اندرخور پوله و سیدالشهدای چهارتخته برگزار می‌شود.   علی رحیمی افزود: پیش از این امتحانات پایان سال تحصیلی مقطع متوسطه در مدارس امام محمد باقر موشمی، امام هادی برد پهن، نخبگان گنجه‌ای و امام علی پهون برگزار می‌شد.   وی ادامه داد: دانش آموزان پایه‌های دهم، یازدهم و دوازدهم کهگیلویه و بویراحمد در صورت اخذ نشدن این مجوز باید کیلومتر‌ها راه سخت گذر را با خودرو یا موتور سیکلت برای شرکت در این آزمون پیمایش می‌کردند.   رحیمی بیان کرد: ۱۲۰ دانش آموز در این چهار حوزه امتحانی افزون بر خطرات جاده‌ای هزینه‌های زیادی را برای طی کردن در مسیر‌های سخت گذر می‌پرداختند.   رئیس آموزش و پرورش عشایر کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: آزمون نهایی پایه‌های دهم، یازدهم و دوازدهم برای دانش آموزان استان در هفت حوزه برگزار می‌شود.   رحیمی اظهار کرد: بیش از ۵۳۰ نفر نیروی آموزشی و اداری کار آموزش سه هزار و ۷۱۱ دانش آموز عشایری را در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ برعهده دارند.   وی ابراز کرد: این دانش آموزان به‌صورت ثابت، نیمه ثابت و سیار زیر پوشش آموزش‌های تحصیلی در مقطع ابتدایی این اداره کل قرار گرفته اند.   مناطق عشایری گچساران، زیلایی، پشت کوه جلیل و عشایر استان‌های بوشهر، فارس، چهارمحال و بختیاری و اصفهان زیر پوشش مدارس عشایری استان کهگیلویه و بویراحمد قرار دارند.   چهار درصد جمعیت دانش آموزان کهگیلویه و بویراحمد یعنی سه هزار و ۷۱۱ دانش‌آموز را، دانش آموزان عشایری تشکیل می‌دهند. باشگاه خبرنگاران جوان کهگیلویه و بویراحمد یاسوج

دیگر خبرها

  • تشریح جزئیات جهش تحصیلی دانش‌آموزان
  • اختتامیه جشنواره سفیران سلامت در چابهار برگزار شد
  • کسب مجوز برگزاری امتحانات در مناطق عشایری کهگیلویه و بویراحمد
  • اختتامیه جشنواره سفیران سلامت در چابهار
  • هزینه ۲۰۰ میلیارد ریالی دولت سیزدهم برای تجهیز هنرستان‌های بام ایران
  • جای خالی معلمان ماهر مجازی
  • مهارت‌آموزی در کنار تحصیل در مدارس ضروری است
  • وزیر آموزش و پرورش: ما در آستانه الگو شدن برای جهان هستیم
  • گشایش نمایشگاه هفته مشاغل هنرستان نوآوران فولادشهر
  • آغاز جشنواره ملی خلاقیت‌های علمی - پژوهشی لکوکاپ ایران