Web Analytics Made Easy - Statcounter

نبود مدارس راهنمایی و دبیرستان در برخی از مناطق روستایی و صعب العبور سیستان وبلوچستان سبب ترک تحصیل دانش‌‌آموزان شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از عصرهامون، سیستان وبلوچستان استانی است که در سالیان متمادی و در طول تاریخ با عقب‌ماندگی‌های تاریخی در حوزه آموزش و پرورش مواجه بوده، از طرفی با توجه به رشد فزاینده جمعیت و آمار بالای استان علیرغم تلاش های صورت گرفته، به آن شاخص ها و میانگین آمار فضای کلاسی نسبت به کشور دست نیافته است؛ این جمله گفته برخی از مسئولان استانی بود که بارها از تریبون های مختلف به گوش شنیده شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



محرومیت هایی که انگار پایانی برای آن نیست و همچنان سایه شوم آن بر سر آینده سازان این خطه از کشور در بهره مندی از عدالت آموزشی تداوم دارد.

آوار دیوار بر سر دانش آموزان، تحصیل در زیر سقف های لرزان چوبی و ناامن، نبود مدرسه و فضای آموزشی مناسب، نبود سیستم گرمایشی امن و در آتش سوختن، نبود راه مناسب و صدها موضوع دیگر از جمله دلایلی به شمار می رود که رنج های بی شماری را به دانش آموزان در مناطق مختلف سیستان وبلوچستان به ویژه نقاط روستایی و دورافتاده تحمیل کرده و برایشان آموختن سواد و ترقی در این زمینه را آرزویی دست نیافتنی ساخته است.

برخورداری از عدالت آموزشی در حالی سهم تمام دانش آموزان است که برخی از محصلان این خطه از کشور در بی عدالتی آموزشی به سر برده و با کمترین امکانات آموزشی مشغول به سوادآموزی هستند.

نمونه بارز این بی‌عدالتی آموزشی در شهرستان خاش است که حتی دانش‌آموزان به خاطر نبود مدرسه از تحصیل باز می‌مانند و تنها تا مقطع ابتدایی در کانکس آن هم به‌صورت مختلط ادامه تحصیل می‌دهند؛ در چنین شرایطی حتی گرمای سوزان و سرمای استخوان سوز یا بیماری منحوس کرونا هم نمی تواند مانع آنان در علاقه ای که به سوادآموزی دارند، شود.
 
رنج های بی شمار
 
فرزین، یکی از معلمان شاغل در این منطقه در گفت وگوی تلفنی با خبرنگار ما گفت: روستای ایرندگان حدود 140 کیلومتر با شهرخاش فاصله داشته و بیش از 80 خانوار در آن سکونت دارند.

وی بیان کرد: مردم این منطقه به دلیل نبود جاده ارتباطی و دیگر امکانات رفاهی در محرومیت به سر برده به گونه ای که حدود 45 کیلومتر از راه این روستا وضعیتی اسفناک داشته و این موضوع مانع ورود خیران و جذب آنان در این محدوده شده است.
 
این معلم ادامه داد: دانش آموزان روستا که کلیپ آن نیز پخش شد تنها تا پایه ششم می توانند درس بخوانند و بعد به صورت اجباری به ترک تحصیل روی می آورند زیرا نبود مدرسه و راه مناسب برای تردد عمده معضل آنان در منطقه است.

وی خاطر نشان کرد: نبود فضای آموزشی و معلم نیز امسال باعث شد تا دانش آموزان نتوانند در  مقطع راهنمایی تحصیل کنند.

فرزین گفـت: خواسته ما از مسئولان بازگشایی یک راه مناسب است تا علاوه بر برخورداری اهالی از یک مسیر پس از سالیان سال، خیرین نیز برای کمک و ساخت مدرسه و سایر امکانات در این محدوده ترغیب شوند زیرا با وجود وضعیت کنونی روستا انگیزه چندانی برای شخص یا اشخاصی باقی نمی ماند تا اقدام به رفع کمبودهای ساکنین این دیار کنند.
 
15 متر فضا سهم 170 دانش آموز
 
ایرندگانی یکی دیگر از معلمان هم در این خصوص به خبرنگار ما گفت: همانطور که در کلیپ مشاهده کردید 170 دانش آموز باید در یک کانکس 15 متری بدون هیچ امکاناتی آن هم در شرایطی که کرونا جولان می دهد در کنار یکدیگر مشغلو به تحصیل باشند.

وی بیان کرد: نبود جا و مکان مورد نیاز باعث شده تا مقطع راهنمایی معلق شود، از سوی دیگر نیمی از دانش آموزان در حجره مسجد، نیمی در سایه کانکس و زیر آفتاب سوزان روند یادگیری خود را ادامه دهند.
 
در این راستا اگر چه خیرین نیک اندیش مدرسه ساز اقدام به ساخت یک مدرسه ۶ کلاسه در روستای گواتامک شهرستان خاش سیستان و بلوچستان کردند و توسط سازمان نوسازی کانکسی برای رفع مشکل آنان در نظر گرفت شد اما می طلبد برای فع محرومیت و برقراری عدالت آموزشی در تمام نقاط سیستان وبلوچستان تلاش ها مضاعف شود تا در سایه نبود امکانات دانش آموزی از تحصیل دور نماند.
 
انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: سیستان وبلوچستان عدالت آموزشی دانش آموزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۷۷۱۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش برای بازگرداندن دانش آموزان بازمانده از تحصیل


به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکزکرمان،طاهره زحمت کش گفت درطرح شهید محمودوند که شناسایی چهره به چهره بازماندگان از تحصیل است در دو سال اخیر در آن مدیران مدارس به عنوان پیگیری کننده تعریف شده و باید با داشتن کد ملی دانش آموز بازمانده، آدرس محل سکونت زمان تولد و با به کارگیری انواع روش‌های شناسایی علل بازماندگی دانش آموز را بررسی و پیگیری کنند.
وی افزود پایان اردیبهشت‌ماه آخرین مهلت سنجش نوآموزان بدو ورود به دبستان است
معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش استان توجه جدی به دانش آموزان دیرآموز، سنجش به موقع نوآموزان پیش دبستانی و مداخله به هنگام، توجه جدی به دانش آموزان مناطق محروم، روستایی و عشایر، فرهنگ سازی و نگه داشت دانش آموزان جذب شده را راهکارهای اولویت‌دار در کاهش بازماندگان عنوان کرد

دیگر خبرها

  • برپایی کلاس درس دانش آموزان فلسطینی در چادرها
  • تشکیل قرارگاه عدالت آموزشی با هدف توزیع متوازن امکانات در همه مدارس
  • خراسان رضوی ۲۰ هزار بازمانده از تحصیل دارد
  • ۱۰ هزار و ۲۰۸ معلم جدید در خراسان رضوی جذب می‌شوند
  • آیا دختران ازدواج کرده می توانند در مدارس روزانه هم تحصیل کنند؟
  • ۶۰ هزار تارک تحصیل سال گذشته به چرخه آموزش بازگشتند
  • بازگشت به تحصیل ۶۰ هزار تارک تحصیل در کشور
  • (تصاویر) مناطق سیل زده سیستان و بلوچستان
  • تلاش برای بازگرداندن دانش آموزان بازمانده از تحصیل
  • کماکان سیستان و بلوچستان نیازمند توجه ویژه خیرین است