Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-05-07@11:27:39 GMT

بارش شهابی را سه شنبه و چهارشنبه ببینید

تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۸۲۳۶۰

احسان مهرجو کارشناس نجوم اظهار کرد: هرساله بارش شهابی جباری از ۱۰ مهر تا ۱۶ آبان فعال است و در تاریخ ۲۹ و ۳۰ مهرماه به اوج خود می رسد.

وی با اشاره به ZHR یا نرخ سرسویی این بارش شهابی که هر سال از مهر ماه تا اواسط آبان ماه رخ می دهد، گفت: بارش شهابی جباری را می توان در اوج خود و در آسمان کاملا تاریک از هر جای کشور رصد کرد به طوریکه در شرایط ایده آل در هر ساعت ۲۵ شهاب قابل رصد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهرجو با بیان اینکه کانون این بارش صورت فلکی جبار است، خاطرنشان کرد: منشا این بارش شهابی ذرات به جای مانده از دنباله دار هالی است که هر ۷۶ سال یکبار از نزدیکی خورشید عبور می کند و ذراتی از آن در فضای اطراف خورشید به جای می ماند.

کارشناس نجوم با بیان اینکه آخرین بار این دنباله دار در سال ۱۳۶۵ از نزدیکی خورشید عبور کرده است، بیان کرد: از این رو می توان گفت که در سال ۱۴۴۱ شمسی دوباره از کنار خورشید عبور خواهد کرد.

وی ادامه داد: زمانیکه این دنباله دار از کنار خورشید عبور می کند فشار تابش خورشید باعث می شود که بخش هایی از دنباله دار به صورت ذره هایی ریز از آن جدا شده و در مدار زمین باقی بماند و به جو زمین برخورد کنند.

مهرجو با بیان اینکه هر ساله شدت این ذرات کم و کمتر می شود، عنوان کرد: برای رصد بهتر این بارش شهابی جباری امسال لازم است که حتما در آسمان تاریک باشیم و کانون بارش یعنی صورت فلکی جبار را مشاهده کنیم.

وی عنوان کرد: معمولا مشاهده بارش های شهابی، به عرض جغرافیایی ناظر بستگی ندارد و از هر کجای کره زمین به شرط داشتن آسمانی تاریک و با آلودگی نوری کم می توان این پدیده جذاب را مشاهده کرد.

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: بارش شهابی نجوم نجوم بارش شهابی کارشناس نجوم خورشید عبور بارش شهابی دنباله دار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۸۲۳۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کرمانشاه دوباره بارانی می‌شود

مدیرکل هواشناسی استان کرمانشاه گفت: از فردا دوشنبه سامانه‌ای ناپایدار به جو استان وارد می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، محمد زورآوند امروز _ یکشنبه شانزدهم اردیبهشت _ در جمع خبرنگاران با اشاره به ورود سامانه‌ای ناپایدار به جو استان از فردا، اظهار کرد: این سامانه بارشی کم و بیش تا روز چهارشنبه (۱۹ اردیبهشت) در سطح استان فعال خواهد بود.

وی ادامه داد: اگرچه شدت و گستردگی این سامانه بارشی به اندازه موج قبل نیست، اما به نظر می‌رسد بارش‌های مناسبی را برای سطح استان به همراه داشته باشد.

مدیرکل هواشناسی استان کرمانشاه با بیان اینکه فعالیت این سامانه روز دوشنبه و در بعضی نواحی شمالی و غربی استان نمود بیشتری دارد، خاطرنشان کرد: احتمال وقوع آب گرفتگی معابر و رواناب در بعضی نقاط استان وجود دارد.

زورآوند از صدور هشدار زرد و هشدار نارنجی برای فعالیت این سامانه خبر داد و اضافه کرد: این سامانه بارندگی، وزش باد، رعد و برق و رگبار پراکنده تگرگ را برای استان به همراه خواهد داشت.

وی از عبور این سامانه ناپایدار از جو استان از روز چهارشنبه خبر داد و تصریح کرد: دمای هوا نیز که طی چند روز اخیر کاهش یافته بود، همچنان تا روز چهارشنبه با روندی آرام کاهشی است، اما از روز پنجشنبه (۲۰ اردیبهشت) افزایش دما را خواهیم داشت.

بر اساس اعلام هواشناسی استان کرمانشاه، سامانه بارشی اخیر حدود ۶۹ میلی‌متر برای کرمانشاه بارش به همراه داشته و میانگین بارش استان در سال زراعی جاری به حدود ۵۱۹ میلی‌متر رسیده که نسبت به سال گذشته ۲۷ درصد و نسبت به دوره بلندمدت ۱۵ درصد افزایش داشته است.

کد خبر 750723

دیگر خبرها

  • فارس بعد از ظهر امروز بارانی‌ می‌شود
  • کنسرت‌های اردیبهشتی کدامند؟
  • ادامه بارندگی‌ها در منطقه تا روز چهارشنبه
  • بازگشت سرما به این مناطق از امروز
  • موج بارش دوباره از فردا در استان همدان
  • دنباله‌دارها، سیارک‌ها و شهاب‌سنگ‌ها: بازدیدکنندگان فضا
  • کرمانشاه بارانی می‌شود
  • کرمانشاه دوباره بارانی می‌شود
  • خبر‌های رسانه شانزدهم اردیبهشت
  • ورود سامانه بارشی جدید به جو استان کرمانشاه